reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam,

mnie termin skacze jak szalony, u ginekologa inaczej, na badaniach prenatalnych inaczej :D przyjmijmy, że nasze maleństwo pokaże się na świecie 15 stycznia :)

reklama
Witam

ASIAX to swietna wiadomość super to znaczy ze niedlugo i my bedziemy cos niecos czuly super.

Dziewczyny co z ta Fetą ???? Ja wcinam ją non stop uwielbiam ją. Słyszałam a nawet gdzieś czytałam tyle ze niepamietam gdzie ze kobieta w ciąży niewolno jeść serów pleśniowych:wściekła/y: a ja tak lubie ale jak niewolno to niewolno :tak:

Orygianalny ser feta produkowany jest z mleka niepasteryzowanego. Takiego mleko może mieć bakterie. Ale nie martw się nasze polskie sery feta typu mlekowita są z pasteryzowanego mleka.

Witam dziewczyny:-)
Też uwielbiam sery plesniowe ale cóż... od kilku dni nie mogę znieść zapachu kawy a przed ciazą bylam wielką kawoszką i nie mogę znieść zapachu perfum:szok:zaczęłam na szczęście jesć znowu mięsko więc na obadek wątróbka:-Dmoże w międzyczasie upiekę jakiś placek z malinami. Pozdrawiam:-)
P.S. Też już bym chciała poczuc ruchy Fasolki albo Fasolinka ale jeszcze chyba muszę poczekać. W przyszly piątek wizyta u gina i kolejne USG:-Djuż nie mogę się doczekać:-D

Ja jadłam wczoraj wątróbke i dziś też mam na nią ochotę :-D

Moja gin. w karcie ciąży napisała 15,01,
Ze wszystkich kalkulatorów wychodzi 23,01
Ciekawe co wyjdzie na USG, bo mam za tydzień:-)
A maluszek i tak pojawi się wtedy, kiedy będzie chciał:-D:-D:-D

Dziewczyny jak to jest z tymi ruchami? jakie to jest uczucie? to moja pierwsza dzidzia i nie wiem w zasadzie czego mam oczekiwać;-)

U mnie to już nie są motylki, tylko leciutkie uderzenia , mam nadzieję że dzidzia nie jest o miesiąc starsza, tak było z moim synkiem, w pierwszym miesiącu ciąży miałam @, termin na 24.04., a miesiąc wcześniej dostałam skurczy i okazało się że to już 41 tydzień.
W pierwszej ciąży tak wyrażne ruchy czułam dopiero w 20 tc.

Witam,

mnie termin skacze jak szalony, u ginekologa inaczej, na badaniach prenatalnych inaczej :D przyjmijmy, że nasze maleństwo pokaże się na świecie 15 stycznia :)

u mnie też jakos z tym terminem cały czas inaczej ...według miesiaczki 3 styczeń a wg usg 17 styczeń .....zobaczymy ........a może bobasek zrobi mi niespodziankę i a moje urodziny się zdecyduje 21 stycznia.....oj nie chcę jednak tyle czekać heheheheh

no to u mnie pewnie też placki dziś zagoszczą hehe:) fajnie was tak czasami podczytywać z tymi pomysłami na obiad .......tymbardziej że u mnmie dopiero 8 rano i mam mnóstwo czasu na wykombinowanie czegoś no i zawsze jakiś dobry pomysł na obiad macie:)

Ostatnia edycja:
wczoraj mój mały szkrab stwierdził że "niuńcia"-tak do tej poryy sobie nazywał bobaska ....musi być chłopczykiem .....i miej tu nadzieję na dziewczynkę skoro nawet trzylatek stwierdził że to musi być chłopiec heheheheh

chcialam przywitac wszystkie "styczniowki" i dolaczyc do grona, jestem w dziesiatym tygodniu ciazy blizniaczej i jezeli wszystko pojdzie dobrze w styczniu bede mogla usciskac moje babaski:-)
gratki ale pewnie będzie ciężko z bliźniakami dotrwać do stycznia :confused: nie mówili nic lekarze że na inny termin masz sie szykować :confused:

Asiax a to numer by był ;-)ale chyba dzidziuś aż tak duży nie jest by był miesiąc różnicy co :confused:

reklama
ale narobiłyście smaka z tymi plackami:-):-):-) a ja siedzę w pracy i nie mam możliwości sobie upichcić:wściekła/y:wrrrrr pozostaje mi sałatka którą sobie właśnie skonstruowałam ale szefowa niespodziewanie sie przyłączyła i za dużo octu winnego tam wlała i już mi nie samkuje :zawstydzona/y:

do co ruchów maluszka todo 20 tc to ja chyba zwariuję-dopiero co kończę 13-sty;) mam nadzieję że poczujęje troszkę wcześniej :tak:

Do góry