reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Ja na razie placków mam dość miałam ostatnio z cukinii i potem z ziemniaków wiec smażyć mi się nie chce :-p;-):-D

Asiax a to numer by był ;-)ale chyba dzidziuś aż tak duży nie jest by był miesiąc różnicy co :confused:[/QUOTE]

Na USG wychodzi że jest 4 dni starszy niż z om, ale w pierwszej ciąży na połówkowym też wychodził że termin jest obliczony dobrze, a 3 dni przed porodem okazało się że już przenoszony, ważył 3300 i 56 cm.
Więc może moje dzieci rozwijają się powoli a potem nadrabiaja (dodam że dostał 10 pkt. i jest zdrowy i cholernie zdolny, po wakacjach 1 klasa gimnazjum i 2 wynik w szkole z testu 6- klasistów) - trochę się pochwaliłam, ale jestem strasznie z niego dumna:-):-):-)

No dziewczyny, bylam wczoraj na USG :)

Bardzo, bardzo sie uspokilam i chyba dopiero wczoraj tak naprawde uwierzylam, ze jestem w ciazy. Zobaczylam juz malutkiego ludzika, ktory machal do mnie rączką, cos neiwiarygodnego !! Moglabym miec takie usg w domu, zeby codziennie do maluszka zagladac i sprawdzac czy jest ok :}}} Okruszek ma juz ponad 4 cm !! Ladne, bijace serduszko ! Widzialam raczki, paluszki, nawet lokiec. Wg mojej gin wszystko wyglada dobrze :-D

Nie zbadala mi przeziernosci dokladnie, nie bardzo mogla dostac sie do kregoslupa, ale powiedziala, ze z tego co widzi to nie ma zadnych zgrubien - jest cienko i poprawnie. Nie mam podanych liczb. Mam tylko CRL, GSD, pecherzyk zolciowy i ze ilosc plynu prawidlowa.

Poprosilam o to skierowanie na usg genetyczne i dostalam :-) Bede w poradni genetycznej, tam zrobia usg genetyczne i na tej podstawie zdecyduja czy dalsza diagnostyka jest potrzebna. To juz za tydzien !

reklama
:-Dbo to właśnie genialny dr Makowski :-D a i widząc WIktorynę powiedział ,żeby wszystkie hipotrofiki wyglądały jak ona to byłoby dobrze :-) Za dwa miesiące następne 'widzenie' z Fasolkiem ;-)

Dziękuję dziewczyny!!!

no to widzę że u mnie doktor Makowski sie nie postarał;) a tak poważnie to ty masz o tydzień starszą ciążę więc to może dlatego,ja zapytałam go ale stwierdził że nie będzie mi ściemniał bo nic narazie nie widać. Ale mojej koleżance też rozpoznał chłopca w 14 tc:tak: mi się wydaje że na tym etpaie ciąży chłopaka jest znacznie łatwiej rozpoznać więc mam nadzieję że u mnie jest fasolinka :-D:-D:-D
nie pozostaje mi nic innego jak czekać też właśnie kolejne 2 mieś;-)[/QUOTE]

wydaje mi isę ,zę tydzieńto dużo dla takiego malucha więc spokojnie a MAkowski raczej solidnie podchodzi do badania... u nas wyraźnie było widać, że chłopiec :-D nawet mamy zdjęcie ze strzałką na siusiaka :-)

Do góry