F
Fiołek2010
Gość
Wczoraj zjadlam tonę bobu![]()
ja bób średnio wcinam co 2 dni-uwielbia go!!!
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
Wczoraj zjadlam tonę bobu![]()
To raczej nie jest normalne, dopiero w 3 trymestrze pojawiają się skurcze przepowiadające. Teraz nie powinno być skurczy, a magnez bierzesz?Dziewczyny czy wam tez sie brzuch napina? dzisiaj czuje ,ze co jakis czas robi sie twardy na dole:-(
Ja jeszcze bobu nie jadłam w tym sezonie hmm jakos nie ciągnie ale takze i nieodmówie;-)zjadłabym sobie fasolke zalana bułka tarta
Wiecie co ale prosze nie śmiejcie się bo ja naprawde sie przestraszyłam
tak od godz.23 takmnie zaczał mocno brzuch boleć strasznie mnie zżynało i szybko na kibelek i miałam wstrętną biegunke (na szczęście tylko raz a pożądnie się wypróżniłam)ale o co mi chodzi strasznie bolał mnie brzuch jak jakiś skurcz i potem po wypróżnieniu masakra zasnąć nie mogłam bo brzuszek bolał tak strasznie się bałam że przez ta biegunke jakieś skurcze mi się zrobią no ale na szczęście zasnełam i jest okach ale co stracha się nabrałam
![]()
ps. to forum uzależnia...nic dziś nie pracuję tylko siedzę na necie i co chwila zagladam na forum-dobrze że zwolnić mnie nie mogą
![]()
W okresie ciąży dopuszczalne jest rozwiązanie umowy o pracę tylko w dwóch przypadkach:
Z przepisów ogólnych kodeksu pracy wynika, że umowa o pracę może zostać rozwiązana w drodze jednostronnego oświadczenia pracodawcy, bez zachowania okresu wypowiedzenia. Rozwiązanie umowy w tym trybie może nastąpić z winy pracownika albo z przyczyn niezawinionych przez pracownika.
- za wypowiedzeniem z powodu ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy;
- bez wypowiedzenia w związku z wystąpieniem po stronie pracownicy przyczyn przez nią zawinionych.
Rozwiązanie umowy w trybie natychmiastowym powinno być dokonane na piśmie. Jeżeli pracodawca nie podjął swojej decyzji w formie pisemnej (np. zakomunikował w rozmowie pracownikowi, że zwalnia go z pracy) to rozwiązanie i tak jest ważne, ale pracownik może skutecznie wnieść odwołanie do Sądu Pracy i wskazać, że rozwiązanie umowy o pracę nastąpiło z naruszeniem przepisów prawa pracy.
Decyzja pracodawcy o rozwiązaniu umowy w trybie natychmiastowym musi zawierać uzasadnienie.
Ten tryb rozwiązania umowy o pracę zwany jest powszechnie zwolnieniem dyscyplinarnym.
Pracodawca może rozwiązać umowę o pracę z pracownikiem w trybie natychmiastowym tylko w ściśle określonych przypadkach. Zostały one wymienione w art. 52 § 1 k.p. i obejmują następujące sytuacje:
Pracodawca jest uprawniony do natychmiastowego rozwiązania umowy o pracę z winy pracownika w ciągu 1 miesiąca od uzyskania wiadomości o okoliczności uzasadniającej rozwiązanie umowy.
- ciężkie naruszenie przez pracownika podstawowych obowiązków pracowniczych,
- popełnienie przez pracownika w czasie trwania umowy o pracę przestępstwa, które uniemożliwia dalsze zatrudnianie go na zajmowanym stanowisku, jeżeli przestępstwo jest oczywiste lub zostało stwierdzone prawomocnym wyrokiem:
- zawiniona przez pracownika utrata uprawnień koniecznych do wykonywania pracy na zajmowanym stanowisku.
Termin biegnie od dnia, w którym pracodawca albo inna osoba uprawniona do podejmowania w imieniu pracodawcy decyzji o rozwiązaniu umowy o pracę uzyskała wiadomość o zachowaniu pracownika uzasadniającym zwolnienie go w trybie natychmiastowym.
Zgodnie z przepisem art. 177 § 1 Kodeksu pracy, pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na rozwiązanie umowy .
Witam Was smutna i niewyspana, wczoraj wieczorem miałam kolizję, przywalił we mnie pijany kierowca i uciekł, straciłam dwie i pół godziny na rozmowach z policją, ale dzięki Bogu złapali go. Teraz to będę miała latania po komisariatach i ubezpieczycielach, szkoda gadać. Całą noc się denerwowałam i nie mogłam spać, zasnęłam o 00.30 a wstałam o 1.38, a rano do pracy, teraz zasypiam przy komputerze.![]()
:-)U mnie cały czas ciche dni normalnie chyba rozwód bedzie.![]()
to tak jak ja :-)A ja jestem happy bo ja nigdy nie paliłam i nie bede paliła co ja nie mam problemu z tym okrutnym nałogiem:-)nigdy mnie nie ciągneło wogóle do fajek wiedziałam że to nic dobrego ;-)
Dziewczyny czy wam tez sie brzuch napina? dzisiaj czuje ,ze co jakis czas robi sie twardy na dole:-(
dziewczyny pytałam się już wcześniej ale może nie zauwarzyłyście-wiecie może cośna temat naczyniaków?mój tata ma takie od urodzenia i mu nie znikneły i teraz sie zastanawiam czyto może być dziedziczne?
Mój synek ma od urodzenia takie delikatne naczyniaki na powiekach, tylko z bliska je widać, ale niestety cały czas są takie same, nic nie bledną... ale chyba nikt w rodzinie nie ma...![]()
dobrze że to tylko biegunka była;-) coś ty tam musiała pojeśc że tak Cię przeczyściło?
dziewczyny pytałam się już wcześniej ale może nie zauwarzyłyście-wiecie może cośna temat naczyniaków?mój tata ma takie od urodzenia i mu nie znikneły i teraz sie zastanawiam czyto może być dziedziczne?