reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Ja jeszcze bobu nie jadłam w tym sezonie hmm jakos nie ciągnie ale takze i nieodmówie;-)zjadłabym sobie fasolke zalana bułka tarta:tak:

Wiecie co ale prosze nie śmiejcie się bo ja naprawde sie przestraszyłam:zawstydzona/y::sorry2:
tak od godz.23 takmnie zaczał mocno brzuch boleć strasznie mnie zżynało i szybko na kibelek i miałam wstrętną biegunke (na szczęście tylko raz a pożądnie się wypróżniłam)ale o co mi chodzi strasznie bolał mnie brzuch jak jakiś skurcz i potem po wypróżnieniu masakra zasnąć nie mogłam bo brzuszek bolał tak strasznie się bałam że przez ta biegunke jakieś skurcze mi się zrobią no ale na szczęście zasnełam i jest ok:tak:ach ale co stracha się nabrałam:sorry2:

Ja jeszcze bobu nie jadłam w tym sezonie hmm jakos nie ciągnie ale takze i nieodmówie;-)zjadłabym sobie fasolke zalana bułka tarta:tak:

Wiecie co ale prosze nie śmiejcie się bo ja naprawde sie przestraszyłam:zawstydzona/y::sorry2:
tak od godz.23 takmnie zaczał mocno brzuch boleć strasznie mnie zżynało i szybko na kibelek i miałam wstrętną biegunke (na szczęście tylko raz a pożądnie się wypróżniłam)ale o co mi chodzi strasznie bolał mnie brzuch jak jakiś skurcz i potem po wypróżnieniu masakra zasnąć nie mogłam bo brzuszek bolał tak strasznie się bałam że przez ta biegunke jakieś skurcze mi się zrobią no ale na szczęście zasnełam i jest ok:tak:ach ale co stracha się nabrałam:sorry2:

dobrze że to tylko biegunka była;-) coś ty tam musiała pojeśc że tak Cię przeczyściło?:-D
dziewczyny pytałam się już wcześniej ale może nie zauwarzyłyście-wiecie może cośna temat naczyniaków?mój tata ma takie od urodzenia i mu nie znikneły i teraz sie zastanawiam czyto może być dziedziczne?

ps. to forum uzależnia...nic dziś nie pracuję tylko siedzę na necie i co chwila zagladam na forum:tak:-dobrze że zwolnić mnie nie mogą :tak:

Beti, jak naruszysz obowiązki pracownicze to będą mogli, np. jak regulamin mówi o niekorzystaniu z komputera do celów prywatnych w czasie pracy... Może masz fajnego pracodawcę i przymyka oko, ale tu jest artykuł na ten temat, może innym dziewczynom też się przyda:

W okresie ciąży dopuszczalne jest rozwiązanie umowy o pracę tylko w dwóch przypadkach:

• za wypowiedzeniem z powodu ogłoszenia upadłości lub likwidacji pracodawcy;
  • bez wypowiedzenia w związku z wystąpieniem po stronie pracownicy przyczyn przez nią zawinionych.
Z przepisów ogólnych kodeksu pracy wynika, że umowa o pracę może zostać rozwiązana w drodze jednostronnego oświadczenia pracodawcy, bez zachowania okresu wypowiedzenia. Rozwiązanie umowy w tym trybie może nastąpić z winy pracownika albo z przyczyn niezawinionych przez pracownika.
Rozwiązanie umowy w trybie natychmiastowym powinno być dokonane na piśmie. Jeżeli pracodawca nie podjął swojej decyzji w formie pisemnej (np. zakomunikował w rozmowie pracownikowi, że zwalnia go z pracy) to rozwiązanie i tak jest ważne, ale pracownik może skutecznie wnieść odwołanie do Sądu Pracy i wskazać, że rozwiązanie umowy o pracę nastąpiło z naruszeniem przepisów prawa pracy.
Decyzja pracodawcy o rozwiązaniu umowy w trybie natychmiastowym musi zawierać uzasadnienie.
Ten tryb rozwiązania umowy o pracę zwany jest powszechnie zwolnieniem dyscyplinarnym.
Pracodawca może rozwiązać umowę o pracę z pracownikiem w trybie natychmiastowym tylko w ściśle określonych przypadkach. Zostały one wymienione w art. 52 § 1 k.p. i obejmują następujące sytuacje:

• ciężkie naruszenie przez pracownika podstawowych obowiązków pracowniczych,
  • popełnienie przez pracownika w czasie trwania umowy o pracę przestępstwa, które uniemożliwia dalsze zatrudnianie go na zajmowanym stanowisku, jeżeli przestępstwo jest oczywiste lub zostało stwierdzone prawomocnym wyrokiem:
  • zawiniona przez pracownika utrata uprawnień koniecznych do wykonywania pracy na zajmowanym stanowisku.
Pracodawca jest uprawniony do natychmiastowego rozwiązania umowy o pracę z winy pracownika w ciągu 1 miesiąca od uzyskania wiadomości o okoliczności uzasadniającej rozwiązanie umowy.
Termin biegnie od dnia, w którym pracodawca albo inna osoba uprawniona do podejmowania w imieniu pracodawcy decyzji o rozwiązaniu umowy o pracę uzyskała wiadomość o zachowaniu pracownika uzasadniającym zwolnienie go w trybie natychmiastowym.
Zgodnie z przepisem art. 177 § 1 Kodeksu pracy, pracodawca nie może wypowiedzieć ani rozwiązać umowy o pracę w okresie ciąży, a także w okresie urlopu macierzyńskiego pracownicy, chyba że zachodzą przyczyny uzasadniające rozwiązanie umowy bez wypowiedzenia z jej winy i reprezentująca pracownicę zakładowa organizacja związkowa wyraziła zgodę na rozwiązanie umowy .

Witam Was smutna i niewyspana, wczoraj wieczorem miałam kolizję, przywalił we mnie pijany kierowca i uciekł, straciłam dwie i pół godziny na rozmowach z policją, ale dzięki Bogu złapali go. Teraz to będę miała latania po komisariatach i ubezpieczycielach, szkoda gadać. Całą noc się denerwowałam i nie mogłam spać, zasnęłam o 00.30 a wstałam o 1.38, a rano do pracy, teraz zasypiam przy komputerze.:angry:
:szok: no to stresy miałaś najwazniejsze że ty i dzidzia cała :tak:

:-)U mnie cały czas ciche dni normalnie chyba rozwód bedzie.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
:sorry2:no to mężusia trzba do porządku przywołać mój teraz też w domu i na głowę idzie dostać :-D a jak facet chory to lepiej się wyprowadzić na ten czas ;-)

A ja jestem happy bo ja nigdy nie paliłam i nie bede paliła co ja nie mam problemu z tym okrutnym nałogiem:-)nigdy mnie nie ciągneło wogóle do fajek wiedziałam że to nic dobrego ;-)
to tak jak ja :-)

Dziewczyny czy wam tez sie brzuch napina? dzisiaj czuje ,ze co jakis czas robi sie twardy na dole:-(
:no:mi bardziej na górze i to na wieczór :tak:

dziewczyny pytałam się już wcześniej ale może nie zauwarzyłyście-wiecie może cośna temat naczyniaków?mój tata ma takie od urodzenia i mu nie znikneły i teraz sie zastanawiam czyto może być dziedziczne?

Mój synek ma od urodzenia takie delikatne naczyniaki na powiekach, tylko z bliska je widać, ale niestety cały czas są takie same, nic nie bledną... ale chyba nikt w rodzinie nie ma...:no:

Mój synek ma od urodzenia takie delikatne naczyniaki na powiekach, tylko z bliska je widać, ale niestety cały czas są takie same, nic nie bledną... ale chyba nikt w rodzinie nie ma...:no:

Nikki dzieki za odp..zastanawiam się bo mój tata ma na całej szyji i łopatce i to nie takie płaskie tylko wybrzuszone alepodobno był oplątany pępowiną.

ps. u mnie jakiegokolwiek regulaminu brak;) więc jestem bezpeiczna;-) a tak powaznie to mam dziś takiego lenia że tylko patrzę jak tu się poobijać;P

Czesc! nie wiem jak u Wa ale u mnie brzuch zaczal wystawac i szorciki przedciazowe musialam odlozyc na przyszle lato ;-) spanie na brzuszku jest jeszcze ok ale czuje jak bym miala w brzuchu pilke ;-)
Jak Wasze brzuszki? plasciutkie jeszcze? Pozdrawiam :-D

reklama
dobrze że to tylko biegunka była;-) coś ty tam musiała pojeśc że tak Cię przeczyściło?:-D

nie wiem sama co tak mnie wzieło hmm jadłam jajecznice może to przez nią:confused:ale jadłam ją nie na kolacje tylk szybciej:confused:

a co do naczyniaków ja niestety nie pomogę:sorry2:

Do góry