reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Sie ma gwiazdy:-) Wybrykałyśmy my się dzisiaj cały dzionek:-) Bunia opluła mnie zupą, wydepilowała kota,opaliłam się w paski, wywożona przez wszystkich, spania ani ani przez cały dzień a na wieczór wogóle lulu nie chciała i po raz pierwszy zasnęła tak późno:sorry2: Chyba dociera do mnie że już nawet wieczory moje nie będą:happy2: Noż ale było cudnie. Pogoda cuuuddooo:-)
PS Wy też chyba na wypadach bo nie ma co nadrabiać:-)

reklama
I ja wróciłam. I od razu z pytaniem do mam smoczkowych. Czy wy wymieniacie smoka? Chodzi mi o to czy na zupełni inny. Bo ten co mamy jest 0-6m-cy i wymienialam o co mieiac na taki sam a teraz kupilem od 6 m-cy ale Olek ma oduch wymiotny i go nie chce, faktycznie jest sporo wiekszy:sorry2: Na razie dalam mu nowego a ze nie chcial to zanal bez smoka, moze w ten sposob sie oduczy zupełnie:-)

nadineczka to dawaj do mnie to slonce jak go nie lubisz, ja przyjme kazda ilosc:-)

Ja miałam z Aventu 0-3m a teraz mam od 6 też z Aventu raz kupiłam jakiś inny ale jakoś jej nie pasił ( taki lekko do góry wywinięty)

Ja zamieniałam. Najpierw używaliśmy takiego na 0-3 miesiąca, więc zmieniliśmy na większy. Na początku był podejrzliwy i tak jakby je badał i potem wypluwał, ale za każdym razem coraz dłużej i w końcu zaczął zasypiać z tym większym. Ale w międzyczasie wykombinował sobie, że zamiast smoczka to można kciuka ciągnąć, a coś mi się obiło o uszy, że to niedobrze jak się dziecko do kciuka przyzwyczai, tylko nie pamiętam dlaczego.

A C uzależniony od smoka....oj będzie ciężko odzwyczaić.... Kupowaliśmy zawsze Avent, najpierw 0-3, potem 3-6, a jak nie było takich to 0-6 i te były większe.... teraz kupiliśmy powyżej 6 i jakoś rozmiar tego do ciągnięcia pasuje, bo taki jak w tych 0-6 ale ta plastikowa obwódka jest większa na dole niż w tej mniejszej wersji i wbijało się C w brodę i ta obwódka już nie jest symetryczna więc znów musiałam kupić takiego 0-6.....
A próbowaliśmy też Nuka,bo niby fizjologiczny kształt, zaraz na początku, ale C tylko te płaskie symetryczne aventu zaakceptował....
I tak jak pisałam smok cały dzień, na noc tylko na chwilę....

Agniecha trzymam kciuki za pracę dla lubego Twego!!!!

U nas smok praktycznie nie istnieje, mały od początku tylko sprawdzał czy leci z niego mleko i po 3 ciumknięciach .... sru.... nie ma smoka! nawet jego wyjmowanie było pierwszą precyzyjną czynnościa jaką wykonywał rączkami, po prostu łapał i go wyjmował !!!!! ale jeśli chodzi o rozmiary to słyszałam taką opinię, żeby dawać dzieciom smoczki jak najmniejsze, czyli nawet 2 latkowi jeśli się ze smokiem nie rozstanie to kupować ciągle te 0-3, 0-6 bo nie mają one złego wpływu na późniejszy zgryz:confused:
....mówiłą mi to logopeda i matka więc może to wiarygodna opinia:confused:

Mam jeszcze do Was pytanko z innej bajki, nie wiedziałąm na którym wątku więc na ogólnym chyba będzie najlepiej. Pare tygodni temu wypowiadałyście sie o kremach po których maluchom znikała wysypka, coś sobie super polecałyście ale nie mogę znaleźcć kiedy i gdzie to było:no: może pomogą mi dziewczyny , które wtedy o tym pisały?

...i pewnie miłej nocki bo ja tu jak zwykle najpóźniej siadam i ostatnia kończe, do jutra:-)

hej, gdzie Wy jesteście!!!!! Hallo!!!!!! :)
Mati spał dzisiaj do 06:10 ale jestem szczęśliwa, to zawsze lepiej niż do 5 :)

u nas smoka tez nigdy nie było, nie leci amciu to jest ble, ale trochę żałuję bo łatwiej jest dziecko uspokoić itp, ale z drugiej strony to nie będę musiała odzwyczajać

miłego dnia życzę, u nas super słonko świeci, jedziemy dzisiaj do mojej babci, jest u niej odpust, mój M napalił się na kapiszony (wiecie, wspomnienie z dziecięcych lat) :)

reklama
to mi przypomniałaś o kapiszonach ale fajnie kiedyś było :-)
Wiw fajnie jak ostatnia kończysz:zawstydzona/y::-D

u nas znowu słońce więc muszę gdzieś śmignąć z młodą więc mówię dzień dobry i na razie mykam myk myk pa pa

Do góry