reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Hellou!

Niunia moja wórciła od 22 do 7 rano bez żarełka - to żeśmy pospali:)

Jak czytam, że rajstopki, spodenki, body, koszula, bluza i jeszcze koc to normalnie szok przeżywam - tak ubierałam w marcu:) wolę jak jej chłodniej dzidzi, bo jak się spoci i wiatr zawieje to dzieci wtedy chorują. Bynajmniej moja zdrowa jak koń choć nie szczepiona,a jedyny raz kiedy ją zaziębiło to mój mąż przytachał wirusa i wszyscy całą trójką po kolei żeśmy go przeszli lecząc się domowymi sposobami:)

wiw: byłou mnie i 25 chyba z 3 dni pod rząd, koło 20 stopni to jest często ostatnio:)
kaja: fajno to zdjęcie w banerku masz - fiku miku powieksz je, to sobie popatrzę na Tymcia:)

uciekam! buziaki!

edit: beti ja też pampers active na noc - jedyne, które mi wytrzymują nockę od 22 do 9, orzy czym dość mokra rano. Od razu ci mówię, że przetestowałam też premium care i są gorsze, a nie pampki tylko inne firmy to u nas na tyle godzin to wógóle można zapomnieć...

a w nocy moja śpi pod kocykiem - za chiny ludowe nie chce pod swoja kołderką:( pod naszą jak ją zgarnę o 6 do nas to śpi, ale swoją nie ma mowy.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
rok temu bylam jak grali ci no jak oni tam mają Ajron Majden :))
ana Metallice juz biletów dawno pewno nie być :)

edit

DWA LATA TEMU !!!!

Też byłam. Sądzę że na płytę to sprzedają bilety ile się da - zawsze przecież da się upchnąć jeszcze jedną osobę. Przyjedź nocleg będziesz miała w razie czego u nas

Ja się witam, podziwiam słońce, mam nadzieję, że do spaceru wytrzyma!!! i jutro też by mogła być- umie kto zaklinać?
C zjada smoka nie od tej strony co powinien :)
a ja zaraz muszę gnać, by mleko zrobić :)

Yola cieszę się że żyjesz!!!!! NIe łam mi się babo!!!!!
Morka mam nadzieję, że Ty też cała i nikomu nic w afekcie nie zrobiłaś :) 3 maj się....

A ja bym popisałą z Wami w dzień, ale C jak każdy dziad tego nie lubi!!!!

Witam

Nie mam dzis głowy do pisania, Bo Zuzia wstawała o 11.30, 1.oo, 2.oo, 3.00, 4.00 ,5.00, 5.30.i 6.30 juz na dobre
Nie wiem co sie dzieję ale jeszcze jedna taka nocka i bedzie cien chodził zamiast mnie

Dobrze ze chociaz pogoda jako taka

Miłego dzionka:-)

Witam porannie

Klara - slonecznego spacerku

Tysiolek - na pewno jeszcze cos znajdziesz, wazne ze zakupy udane :tak:

Roxeen - powodzenia na sesji! Ty jestes zdolniacha i na pewno dasz sobie rade :tak:

morka, agagsm - wymyslanie nowej rozrywki co 5 minut... skad ja to znam :tak:

Ja juz nie wiem co z nim jest. Poloze na macie to nawet nie spojrzy na zabawki, tylko patrzy gdzie ja jestem, wyjde z pola widzenia - placz, nie pojawie sie w ciagu sekundy - ryk. Wszystko w plecki parzy. Spiacy, marudny, ale spac nie bedzie... jak doslownie pada ze zmeczenia, to tylko inhalator mnie ratuje. Zasypia o 22, wstaje o 6, w nocy ma kilka pobudek. A w dzien prawie nie spi. Ktora tam chce zeby doba miala wiecej godzin?! Ja tylko patrze na zegarek kiedy juz bedzie wieczor, Boze swiety daj mi sile, bo morkowy mloteczek mnie nie poratuje, musze sobie jakims kowalskim mlotem chyba przylozyc... Zagladam do dziobka 100 razy dziennie ale nic wypatzryc nie moge :-D Chyba to raczej ten skok bo u nas 17 tydzien, wiec dokladnie ten z piorunami :-D

A dzisiaj na dzien dobry taka ladna kupke mi strzelil na przewijaku, ze okupkal przewijak, pralke, na ktorej ten przewijak lezy, podloge, dywanik i oczywiscie mnie - od gory do dolu :-D

To my sie chyba ubieramy najgrubiej na forum. Najcieniej jak byl ubrany to: cienka bluzka na body z kr. rekawkiem i spodenki plus skarpetki, a teraz przy 14 stopniach na to przychodzi jeszcze kurteczka i rajstopki i butki welurkowe i kocyk i czesto jeszcze pokrywa z gondoli... Przy 10 st. zakladam razem z kurtka 3 dlugie rekawy. Ale u nas ostatnio tak pizdzi i wieje, ze mozna leb stracic. Ja zapylam ostro z wozkiem a mam zwykle plaszczyk i dwa dlugie rekawy i opatulona jestem pod szyje a i tak marzne. A jak siade chwilke na laweczcze to wstaje skostniala z zimna.
Michalek jeszcze nigdy sie nie zapocil a raczki ma zwykle chlodne a nawet lodowate. Karczku nie sprawdzam, bo nie chce mu tam pchac moich lodowatych lap ;-) Chory byl raz, jak zarazila go polroczna kuzynka w Polsce.

Chyba najlepiej po prostu trzymac sie tego, zeby zakladac jedna warstwe wiecej niz sobie.

A co do kolderek - musze chyba zaopatrzyc sie w jakis spiworek, bo kolderka czy kocyk sa momentalnie zrzucane i wieczorem i w nocy to normalnie walka jest a nieprzykryty jest caly zimny i troche sie martwie jak rano taki zmarzniety odkryty lezy...

Milego dziona

WITAM:-)
Ale u mnie super słoneczko jest co trzeba będzie iść na dworek:-)

Nie było mnie prawie 2 dni, a tu tyle stron nowych na poście. Próbowałam nadrobić zaległości i coś wam poodpisywać ale tyle tego jest, że chyba mi się nie uda.
Ogólnie przepraszam za moją bierność na forum. Jestem strasznym spiochem i w chwili wolnej np. jak moje dziecko śpi to ja razem z nim:-) chociaż nie zdarza się to za często. Noce przesypia całe i ostatnio to nawet po porannej pobudce o 5-6, zje mlesio i idzie spac.
Dziś wstał o 7:30, ok. 9 zanął znowu i dał mi pospać do 12 :szok: :happy2:
Za to w dzień była tylko drzemak 40 min i dopiero zasnął po kąpieli. Brzuszek go dziś trochę bolał, nadal te kolki nas męczą. Coś się nie chcą od nas odczepić!

A mi kręgosłup coraz bardziej siada i brak mi sił. Dobrze chociaż, że M mi dziś kolację zrobił. Pyszne, czosnkowe grzanki. Palce lizać. Lepsze niż w Pizzy Hut:-)
Miłej i spokojne nocki życzę mamusią, których maluszki budzą się w nocy i nie dadzą pospać.
nooo super pospało sobie:tak:
witajcie laseczki
Moje dziecie wczora strasznie senne bylo, a slinka ciekla z dziubka ciurkiem, wieczorem stan podgoraczkowy ale ladnie zasnela nawet bez marudzenia. czekam na te zeby i sie doczekac nie moge bo juz mi jej szkoda,rąk juz nie zasysa ale gryzie, gryzaczka z Tommee teeppee co chwila kaze sobie podawac, bidulka mala. dziaselka ma rozpulchnione od conajmniej 2 tyg to chyba juz niedlugo jak myslicie??
moje dziecie także rączki wkłada w całości śliny leci ogrooom gryzaczki grzechotki do buzi pcha aż ma nerwy bo jednym słowem chciałby je "zagryżć"a jak pytałam lekarza czy ząbki idą to mówi że na razie nie widzi tak więc nie wiem o co już kaman:eek:ale mnie to cieszy ja na ząbki wole poczekać;-)
Hellou!

Niunia moja wórciła od 22 do 7 rano bez żarełka - to żeśmy pospali:)

Jak czytam, że rajstopki, spodenki, body, koszula, bluza i jeszcze koc to normalnie szok przeżywam - tak ubierałam w marcu:) wolę jak jej chłodniej dzidzi, bo jak się spoci i wiatr zawieje to dzieci wtedy chorują. Bynajmniej moja zdrowa jak koń choć nie szczepiona,a jedyny raz kiedy ją zaziębiło to mój mąż przytachał wirusa i wszyscy całą trójką po kolei żeśmy go przeszli lecząc się domowymi sposobami:)

i!

edit: beti ja też pampers active na noc - jedyne, które mi wytrzymują nockę od 22 do 9, orzy czym dość mokra rano. Od razu ci mówię, że przetestowałam też premium care i są gorsze, a nie pampki tylko inne firmy to u nas na tyle godzin to wógóle można zapomnieć...

a w nocy moja śpi pod kocykiem - za chiny ludowe nie chce pod swoja kołderką:( pod naszą jak ją zgarnę o 6 do nas to śpi, ale swoją nie ma mowy.
także ładniutko pospałyście:-)i racja originalny pampers ale activ są suuuuper kocham je normalnie:-)całą noc w jednym pampku bez przemakania i na dniu także dużo nie wytracam inaczej jak kupka to trzeba przebrać ale tak supcio i takm sposobem na długo mi starcza paczka:tak:bo i Alanek kupki nie robi często;-)

ogolnie wybaczcie moja mniejsza aktywnośc bo naprawde do 19 czerwca bede styrana naukowo ...

powodzenia w nauce:tak:
Czechow emocje mną targają dokładnie takie jak Tobą:) to raz a dwa to masakra przez te zęby od godz 12.00 do 19.30 nawet na chwilę nie siadłam/ Marudzi okropnie, na rękach chwilę źle, za chwilę połozyłam źle, no cokolwiek nie robiłam kwęka, stęka a matka wymięka. Przed kąpaniem zrobiła taki koncert że odpałam ( drugi raz bo ona od szpitala tylko raz płakała). Kąpiel w miarę potem ryk i w końcu ja się też rozryczałam:( W końcu padła ale już się zdążyła raz obudzić:( Jutro spróbuję zakupić coś i smarować te dziąsła. Nigdy nie była taka niedobra a ja wogóle cierpliwością nie grzeszę. Nie będę chrzanić farmazonów typu "nie nadaję się na matkę itp." alem faktycznie wykończona jak nigdy:( Najgorsze to że nawet nie mam czasu tak jak wspomniałaś o zrobieniu czegoś dla siebie:/ Nawet nie pamietam kiedy ostatnio się malowałam.
Sylwia no dzięki:) chciałabym żeby było lepiej ale coraz gorzej:( Najpierw z brzuszkiem problemy, później niby wyskoki a teraz to już harakiri i król lew i pokahontas na drzewie:)
oj to na parwde nieciekawie:sorry2:ja za to dziękuje Bogu takiego synka jest spokojny ładnie spi normalnie jestem cała happy:tak:oczywiscie zdarzają się dni marudzenia w koncu jest dzieckiem:-pale na parwde ze spokojem moge powiedzieć ze spokojny Alanek jest aż się zastanawiam jak mi da popalić gdy bedzie starszy:eek:
Gratulacje z okazji miesięcznic!
Morka się nie rozklejaj, a jak już musisz to poczekaj chwilę, to kupię klej i będzie trzeba pomyśleć jak tu skleić spowrotem :) A że ja mam zapędy artystyczne, to jeszcze Ci nos do łokcia a cycek do kolana przykleję i dopiero będziesz miała! Tak więc twarda baba bądź, machnij se trzy razy młoteczkiem i jakoś będzie! Wszystkie nas to czeka.
My dziś po szczepieniu,mała już śpi a ja padam na pysk. Zapomniałam już jak to jest przelatywać przez centrum warszawy w szczycie. Myślałam, że zasnę za kierownicą w tych mega korkach!
Polcia dzielna, po powrocie wtramoliła słoiczek suszonych śliwek i zadowolona :)
Po nieprzespanej nocy wyglądam jak zombiak, co oddaje moje samopoczucie. Śmigam spać niedługo.
Tak mi się przypomniało... Czas... ja mam bo jestem cffaniak - oprócz zajmowania się polą nie mam innych obowiązków. Jak już pisałam mieszkam u rodziców, więc ani gotować, ani sprzątać ani nic wogóle, a do tego mama jeszcze pomaga mi i zabiera polcie do ogrodu co jakiś czas. Wszystko trochę się zmieni po przeprowadzce, wtedy sama będę musiała sobie radzić a póki co korzystam :)
korzystaj korzystaj:-Dech marzy mi sie takie obsługiwanie:-pchociaż jak M jest teraz w domku więcej to mi pomaga nawet obiad czasem zrobi:-ptylko teraz ma przez 3 dni fuche u szwagra i kurcze nie będzie go całymi dniami:cool:ale ja sie bardzo ciesze z tej fuchy no nie gołębniczki;-)

Dzien dobry:-)
Agagsm mam podobne podejscie do ubierania jak ty. Lekarz jak ostatnio zobaczyl synusia mojego to az westchnal z ulgi;-) powiedzial tylko: w koncu jedna normalna co ubiera dziecko jak siebie:-)czapki to juz zapomnielismy gdzie mamy,nogi spod spodni ciagle wylaza,bo maly wiercipieta spokojnie minuty nie usiedzi,wierzga jak kon;-)Jak ja jestem ubrana w koszulke na ramiaczkach i sie smaze to dlaczego synus ma marznac?Jak wieje to ewentualnie cieniutka bluza z kapturem i wio.Ja to w ogole uwazam,ze wieksza szkode mozna wyrzadzic dziecku za bardzo je ubierajac niz za malo. Zauwazylam tez,ze tu w Niemczech nie ma takiego kultu czapki jak w Polsce. Pamietam jak spytalam polozna,po tym jak wyczytalam tu,ze zakladaja niektorzy czapke po kapieli czy mam to robic...boze jak ona na mnie spojrzala hihihi....spytala tylko czy temperatura w naszym domu wynosi ponizej 10 stopni,bo wtedy to tak;-)
Pozdrawiam,zycze milego dnia:-)

Minnie matko jedyna czy ty sie na biegun wyprowadziilas????U nas cieplo-chodz ,przybywaj sie rozgrzac.Ile to do nas masz? z 200 km....??

Ostatnia edycja:
kurcze u mnie pampersy active wystarczaja na max.,5h...ehhh chyba za duzo pije w nocy...moze za cieplo mamy bo 23 stopnie teraz widze ze temp spadla do 21,5 i dziecko ladnie spi juz od 18.00 wczorajszego dnia;-) moze to przypadek?trzeba sprawdzic i poki co nie grzac chalupki.

Witam, trochę nadrobiłam, ale jeszcze nie wszystko.
Byłam wczoraj, 4 godziny u fryzjera i tak mnie obcięła że płakać mi się chce, no i pojechałam jeszcze raz pochodzić po sklepach bo wynalazłam w garderobie czarną sukienkę o której zapomniałam i stwierdziłam że dokupię sobie żakiet, spodobał mi się turkusowy i koralowy, był rozm. 42 a ja nie mogłam się dopiąć w cyckach, a 42 był największym rozmiarem, stwierdziłam że chyba muszę chodzić do sklepu dla puszystych bo te 42 to zaniżona rozmiarówka, normalnie wchodzę spokojnie w 40, można się nieźle zdołować, tym bardziej że moja siostra przymierzyła bluzkę 38 i była dla niej za duża więc wzięła 36:szok:, będę ryczeć boi zostały mi 2 dni żeby coś kupić.

U nas kataru ciąg dalszy inie wiem kiedy się skończy bo trwa już 12 dni:wściekła/y:

Macy - ja też stwierdziłam że abstynencja mi nie zaszkodzi, bo nie wyobrażam sobie, gdyby nie daj Bóg coś się stało i trzeba jechać do szpitala to co wtedy, zdążymy sobie odbić jak dzieciaki podrosną.

Morka - może tak być że wychodzą 4 zęby na dole, u mojego Huberta tak było, a potem 4 na górze i dlatego on był taki rozdarty, nam pomagał żel Dentinox i schładzane gryzaki, ale niestety na krótko, praktycznie całe nocki nieprzespane i tak do roku.

Pampkin - witaj po długiej nieobecności, a już się zamartwiałyśmy.

Polcia, Michalinka i Laura - 100 lat!!!

reklama
Michasia sto latek :-)

jestem żyję ale jakoś weny brak coś ostatnio chodzę taka struta jakoś dziwnie mi a lenia mam jak stąd do Chin, ale mi się słodkiego i sobie upiekę ciasteczka z płatków ow zawsze trochę więcej pożytku niż ze zwykłych słodkości no nie

Asiax
mój brat urodził się tak jak Twój Mikoś ale 30 lat wcześniej ;)

Do góry