reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

I witamy sie po wizycie u lekarza. :)

Dużo zdrówka dla chorowitych!! I Dzieci i Mam!!

Sangrija uśmiałam się z Twojego posta :) hihihi na pewno małpy w lusterku nie widzi ;p hihihi ;)
A powódz rzeczywiscie okropna... I zbliza sie wielkimi krokami... :(( nas nie zaleje, ale ziemie mojego brata pewnie tak i wszyscy nerwowi... Jak maja postawic na niej dom?! :((
Dobrze, ze moja wiechura, tam gdzie domek postawimy daleko od rzeki...

Patrysiu super, że Alanek pięknie spi :) oby tak juz zawsze bylo!! :)

Macy, skoro masz piekna pogode, to wez do siebie pare chmurek :) tak, zeby nam nieba odslonic, a zeby Tobie slonka nie zabraklo!! Stopni to ja nie chce, bo u nas duchota jakich malo ;/

Poszlismy, pani doktor, znow nie Adasiowa zbadala, powiedziala, ze oskrzela czyste, kazala czesciej podawac kropelki do noska i inny syropek, a w zasadzie, to dwa syropki ma, witaminke C, tak jak Jasio Dorci :) i nurofen kazala, bo lepszy od panadolu, tak powiedziala...
Kazala isc na spacer, wiec poszlismy :) na lawke posiedziec, bo nie za bardzo chodzic moge :) czekalam na mame, Slawek musial do pracy wrocic i w jednej minucie ciemno sie zrobilo, zaczelo lac tak strasznie mocno :( jakbyscie zobaczyly jak uciekam z noga odwiazana w klapkach padlybyscie ze smiechu :) Mama moja az poplakala sie, z daleka widziala :)

Jak tak sobie siedzialam na tej lawce kolezanka szla, wiec mowie 'czesc' :) a ta 'o rany, nie poznalam cie! jak ty wygladasz?!' ;/ No... Jak ja wygladam...?! Świnia kurde, wiecej jej czesc nie powiem ;p ;) hihi

Zmykam obiad konczyc :)
Dzis kasza, gulasz i kapusta mloda :) troche nie pasuje, ale mialam ochote :)

reklama
Hejka
Za bardzo się nie naprodukuję bo deszcza zaczął lać i mi cały optymizm zmyło. macy ja troszkę słońca proszę ;)
Dorciaa - każda wersja bez antybiotyku jest lepsza niż "z" - może zatem na stale zmienisz pediatre, skoro tak spróbowała inaczej? No no niestety nie wszystkie "one mondre" jakby się z góry wydawało. Kurcze Jaś ma 4 miesiące... która to choroba? Emilcia wam też zdrówka - biedactwa, to też nie jest pierwszy raz ani twoj ani Adasia...:(
a może się czepiam? ;)
edit: Emilcia - to się cieszę, że jednak Adaś zdrowy.
edit2: z tym nurofenem nie przesadzajcie, gorączki nie ma co zbijac za szybko, ona czyni dobro dla organizmu, a jak nie ma gorczki to już calkiem nie wiem na co nurofen, feee
pozdrówka i buziaczki dla nowych styczniówek ;)

Ostatnia edycja:
Jak tak sobie siedzialam na tej lawce kolezanka szla, wiec mowie 'czesc' :) a ta 'o rany, nie poznalam cie! jak ty wygladasz?!' ;/ No... Jak ja wygladam...?! Świnia kurde, wiecej jej czesc nie powiem ;p ;) hihi

Zmykam obiad konczyc :)
Dzis kasza, gulasz i kapusta mloda :) troche nie pasuje, ale mialam ochote :)

głupia świnia z tej koleżanki, trzeba było ją kopnąć w zadek!!!!!
Stwierdzam, że naprawdę niektórzy mają tupet. Ja tez jakiś czas temu spotkałam znajomą i usłyszałam, że brzuszek to mi jeszcze nie zniknął, jakoś dziwnie powiedziała to z uśmiechem na buzi, flądra...!!!!!!!!!!!!

Ale my i tak tu wszystkie jesteśmy najpiękniejsze i najszczuplejsze, prawda?

głupia świnia z tej koleżanki, trzeba było ją kopnąć w zadek!!!!!
Stwierdzam, że naprawdę niektórzy mają tupet. Ja tez jakiś czas temu spotkałam znajomą i usłyszałam, że brzuszek to mi jeszcze nie zniknął, jakoś dziwnie powiedziała to z uśmiechem na buzi, flądra...!!!!!!!!!!!!

Ale my i tak tu wszystkie jesteśmy najpiękniejsze i najszczuplejsze, prawda?

No pewnie ze tak. Lepszych,ładniejszych i madrzejszych nie ma!!!!:-D

A kto chce dzisiaj Z, toc nie daje rade, od rana marudzi ze hej:szok:
Cały czas musi mnie widziec,:wściekła/y: bo inaczej to rozpacz i lament:-)

EMILCIA super że Adas zdrowy:-)a tekst koleżanki:shocked2::shocked2::shocked2:co to za beznadziejne kobiecisko:confused:na drugi raz powiedz "no jak wygladam na pewno lepiej od ciebie!":-p

Hejka.

Ja tak tylko na chwilke dzisiaj bo mój mały to taki "łobuz" ani troche wytchnienia przy nim, jedynie to jak śpi, a to tez bardzo mało bo jak ze trzy razy po godzinie to wystarczy. Dziś pobudka o 7 a o 9 miało by mleczko z butelki bo próbuje nauczyc go pic ale nie chce woli cycka.
Aha! Dziękuje za przywitanie wszystkim mamusiom.
Nie wiem jak mam wkleic suwaczka w swoim profilu? Jak to zrobi?

Hejka.

Ja tak tylko na chwilke dzisiaj bo mój mały to taki "łobuz" ani troche wytchnienia przy nim, jedynie to jak śpi, a to tez bardzo mało bo jak ze trzy razy po godzinie to wystarczy. Dziś pobudka o 7 a o 9 miało by mleczko z butelki bo próbuje nauczyc go pic ale nie chce woli cycka.
Aha! Dziękuje za przywitanie wszystkim mamusiom.
Nie wiem jak mam wkleic suwaczka w swoim profilu? Jak to zrobi?

na stronie https://www.babyboom.pl/forum/dziec.../regulamin-styczniowek-2010-instrukcje-28756/ są wszystkie takie tam nam potrzebne instrukcje :)

Haha, Kaja, nie, nie jest to pierwszy raz oznak mojego sieroctwa!! Ostatni był w dniu chrzin, kiedy to żelazkiem zrobiłam sobie 'kometę' na prawym ręku!! Teraz już mam dwie ręcę oznaczone ;/
A Adaś kiedyś churlał, ale kataru takiego nie miał...
Nurofen tylko w razie gorączki mamy podawać, a tak to syropki na kaszel, witaminka c i nasivin do noska...

Agniecha ;) do najszczuplejszych to ja nie należe haha :D ale za to mam ładny uśmiech :)) ładniejszy od tej zołzy ;p ;) i to na ten uśmiech zbierałam napiwków tyle, co inne dziewczyny łącznie ;D no uśmiech plus jakaś nawijka ;))

Idę pisać pracę :) póki S. w domku, bo na 18 do pracy leci... :( A my znow w nocy sami :((\

Edit: napisałam smsa do Dormark!! I póki co cisza... :(

Własnie dzwoniła siostra, ze jej chłopaka i rodziców działkę i folie zalało dzisiaj o 5 rano a zeby było mało to nikt nie przyszedł pomóc, sami działali:-(

W pobliskich wsiach i miasteczkach zaczeli ludzi ewakuowac i jeszcze 1 m wody a głowna droga Gdansk-Łódz bedzie nieprzejezdna.

Bozie wielki co to sie dzieje, a i zapomniałam zaczeło znowu padac....

reklama
Dzięki wielkie.
Już mam suwaczka. Nie mam czasu na to żeby coś popisac ale czytam wszystkie posty i jestem na bieżąco, jak tylko mi sie to udaje.
Myśle że wieczorem jak mały zaśnie to troche o sobie popisze i sie poudzielam.

Tymuś śpika:-) znaczy zrobił sobie drzemke max na 30 min. Kolejna to spanie o 20. Mój maluszek od początku nie przepada za wózkiem, jak jeszcze był malutki a wychodziłam na spacer to najpierw był płacz, wrzask aż nie zasnął to można było gdzieś wyjechac. Zresztą teraz też tak czasami jest, nie lubi byc w wózku i jak go tu przekonac do niego???;-)
Może zaczne od tego że urodziałam sn 4040g i 57 cm. Miał byc z grudnia 28 ale postanowił by ze stycznia, zresztą o rok młodszy:-D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry