reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Dziewczyny, mam pytanie do karmiących piersią.
Czy może brałyście Nifuroksazyd i Enterol? Mam problemy brzuszne i goraczkę 39 stopni, a na dodatek rano zemdlałam. Lekarz przepisał mi te leki, a tam jest napisane, że nie zaleca się ich w czasie karmienia piersią, ale ewidentnych przeciwwskazań nie ma.

Nie brałam - ale czy mówiłaś lekarzowi że karmisz piersią?

reklama
witam!

Mój M mówi, że to uzależnienie - wzięłam laptopa na dwór i siedze na ławeczce a Misia śpi:-D a to wszystko przez to, że na pierwszej drzemce zazwyczaj jestem w domku, a wychodzimy później na spaceros, a dziś będa dwa jak burzy nie będzie, ale mówili, że w wawie po południu ma padać, to żem poszła na dwór tylko łazić nie mam ochoty, więc siedzę z laptokiem (sieci bezprzewodowej mi stracza z własnego domu)

Alez pikne słoneczko - siedzę i się opalam. A dzidziol tez na krótki rękawek, bo ciepluchno, aż chce się żyć!

Malwina: Macy dobrze mówi - mosty w wawie by się przydały, boż kurde samochodem sie tu jeździć odechciewa!:)
Macy: powiem ci, że chcieć to może i bym chciała kolejnego dzidziolka i bez namawiania, robota - czysta przyjemność - gorzej potem z dwójką małych:zawstydzona/y:nie mam na kogo liczyc na pomoc, a i na nadmair kasy nie cierpimy, a marzeń mamy chyba z setkę i wszystko odkładamy!
Dorcia: powodzenia oby się udało znaleźć dobrą niańkę do Dżona!
ASIAX: mam nadzieję, że te bóle Huberta to nic powaznego!
Agniecha: moja jeden dzień się buntowała na jedzenie i przeszło - nie pamiętam czy karmisz cycem czy butlą, bo u mnie to pewnie kwestia zjedzenia czegoś co małej nie odpowiadało -ale jak nie chciała jeśc to nie wmuszałam - tylko wode jej dawałam żeby sobie podziamgała. Myślę, że dziecko nie da się zagłodzić;-)
Asiowo: a twój m ma weekendy wolne? to niech ci da pospać choć w sobotę czy niedzielę żebys odpoczęła - mój jak smęce się po domu i nic mi się nie chce to mówi, że mam zmęczenie materiałem i mi każe gdzieś wyjść a on z małą zostaje...

no i witam nową mamę - współczuje problemów - ale wązna jest konsekwencja i samozaparcie ii postępy będa - u jednych dzieci szybciej u innych wolniej - grunt to dobry rehabilitant i lekarz, który wesprze w działaniach i dobrze doradzi! Kaja u nas ekspert w takich sprawach'!

Dżisus zaraz mi kark sparzy, a klawiatura już jest tak gorąca, że chyba dam jej odpocząć, bo mi słonko przygrzewa, a to czarne...

Edit: Patrysia: zdrówka i siły dla ciebie i Dominiczka!
Evi_G: nie pomogę, bo nie brałam - zadzwoń do lekarza i powiedz o efektach brania!

eee myslicie, że jak tak będe siedzieć i siedziec na słońcu to mi się włosy rozjaśnią? bo jak je teraz pofarbuję to już na 100% łysa zostanę, więc póki co nie ruszam, bo krótkie i tak są, a bardziej już nie skróce bo by mnie mąż nie poznał...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
laski help zaraz przyjdzie niania a ja nie wiem o co pytać? kobita ma 61 lat i mi tak głupio!
Spytaj czy jest dziewicą tak dla rozluźnienia atmosfery:-D:-D:-D

Wiecie co... mam jedno wielkie marzenie, wyspać sie!!! 1 raz porzadnie sie wyspac! Nie budzic sie co chwile w nocy, po prostu połozyc sie o 20 i wstac o 8 wyspana jak nigdy!!!!!:-(
Pięknie mieć marzenia:-D
Tak tylko szybko napisze

Prawko juz odebrane i pierwsza runda po miescie z M zrobiona:-)

Moja Z od 5.00 rana jeszcze nic nie zjadła, nie wiem co jest no ale gdyby była głodna to by chyba jadła co????

Ide cos szybko do jedzenia sobie zrobic:-)
Gratuluję:-)

U mnie już po pogodzie ale rundę udało mi się zrobić. W nocy była mega burza , nie pamietam takiej:eek: Aż się bałam:tak:

Dorciaa, maglujesz ją jeszcze? Ciekawa jestem, czy się kobieta zakwalifikowała do następnej rundy czy nie. A tak czy inaczej nasza Dorciaa będzie sie bawiła w Big Brothera. :-)

Wiecie co... mam jedno wielkie marzenie, wyspać sie!!! 1 raz porzadnie sie wyspac! Nie budzic sie co chwile w nocy, po prostu połozyc sie o 20 i wstac o 8 wyspana jak nigdy!!!!!:-(
Marzenia dobrze mieć, nie powiem. Ja już przestałam wierzyć, że moje dziecko kiedykolwiek zacznie normalnie sypiać, ale się nie buntuję. Nie wiem, co mi się stało. Chyba za bardzo kocham tego szkraba.

Agagsm, jak mówisz - zrobić to sama przyjemność. Ja też jestem sama. Nikogo tu. Normalnie nie narzekam. Gorzej, jak dzieci zaczynają chorować albo ja się źle czuję. Wtedy ktoś by się przydał. Ja chyba już taki typ jestem Zosi-Samosi.

Kupiłam niekapek. Nie było nuby, więc kupiłam tommee tippee.

Malwina, dziecko raczej zagłodzić się nie da. A malutka chora czy co? I gratulacje za odebrane prawko.

Prawdę mówiąc to ty mnie natchnęłaś do zmian - zielonego stworka miałam od jakichś 2 lat i mi się przejadł... jest wiosna czas na zmiany ;-)

no przecież teraz też jest zielony stworek:sorry2:
na początku myślałam, że ten stary Ci zdechł:-D

ja tez o tym marzę :) Moi teściowie ciągle mi mówią żebym przywiozła do nich na weekend Mateuszka i wtedy się porządnie wyśpię, ale jako nie mogę, on jest jeszcze za malutki, a poza tym, to chyba bym strasznie tęskniła, nawet jak jada na zakupy i nie ma mnie 2h to jak wpadnę do domu to nie mogę przestać go przytulać :) Taki synuś mamusi!!
A dzisiaj ten synuś mamusi wstał o 04:20, pierwszy raz o takiej porze, myślałam że zwariuję!!

mam to samo czasem mam Polci mojej dość przez duże D ale zostawię ją a po pół godzinie mnie tak ściska i pędem wracam i tule, całuję, ślinię moje słoneczko kochane;-)

Wolałabym tam, gdzie Nadineczka :-D
A co? Nieprawdem możem piszem? ;-):confused:

eeee od mojego tyłu to się proszę od fasolić:-D

Spytaj czy jest dziewicą tak dla rozluźnienia atmosfery:-D:-D:-D

tak dziewicą z dwójką dzieci:-D

a ja byłam na badaniach okresowych przed powrotem do arbeiten jak ja nie lubię lekarzy i tych całych przychodni:-:)no:

u nas pogoda do bani na jednym łóżku śpi mój chłop, kot i Polcia a ja nadrabiam przez duże N bo kurde człek raz nie zajrzy a później ma tyle do nadrobienia, a mówią mamuśki, że czasu nie mają:cool2:

moje dziecię dziś wstało tylko raz u nas to superos

i tak mi się jeszcze nasunęło któraś tam pisała, że dziecię przespało całą noc tzn od 20 chyba do 5 :happy2: no kurde blaszka ale 5 dla mnie to jest środek nocy, musimy tu określić co znaczy cała noc:tak:

idę coś zrobić nie wiem jeszcze co

Pasibrzuch jak tam u Was ? Matko u nas kulki z nieba lecą lodowe:szok: Burza przeokropna:eek:
Uwzięła się ta woda na ten Poland czy jak? Mam nadzieję że wały w Warszawie wytrzymają.

Pasibrzuch jak tam u Was ? Matko u nas kulki z nieba lecą lodowe:szok: Burza przeokropna:eek:
Uwzięła się ta woda na ten Poland czy jak? Mam nadzieję że wały w Warszawie wytrzymają.

No właśnie przylazło chyba do nas, w momencie zrobiło się ciemno, leje i grzmi.

O ja!!! Lecą!!!

Ostatnia edycja:
reklama
hej!
Evi jeśli mówiłaś,że karmisz to ok.Ja przy pierwszym antybiotyku karmiłam normalnie ale przy drugim musiałam koniecznie odstawić od cyca.
mozozer my ćwiczymy ndt-bobath
My jednak dziś zaliczyliśmy szczepienie,no i też należe do tych samotnie siedzących w domu.Mój m wyszedł z propozycją jego wyjazdu do Angli na 3 mies-nie wiem co o tym myśleć,przez 3 miechy to ja się chyba zaryczę,z drugiej strony z kasą krucho.

Do góry