reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam się i ja.
Moje dziecko chyba wróciło(opdpukac w niemalowane), wczoraj poszedł spać o 20-tej i spał do 9.00 z przerwą na butle o 23-ej, nawet go rano do łóżka nie brałam bo sama już wtałam :-)

witam

Jejku, kiedy przestanie padac...:confused: Bogu dzieki, ze nas nie zalewa, współczuje tym ludziom, ktorzy w jednej chwili traca wszystko:-(

U nas nocki tragiczne ostatnio... dojrze, że mała zasnac nie umie, jak zawsze zasypia 30 minut po kapieli tak teraz usypiam ją 2h:zawstydzona/y: i tylko cycuś...
Budzi sie co 2h, w ogole jest jak noworodek, je co chwile, kupy wali po 6 razy dziennie i tylko raczki:-( Nie mam sił..., a potem jeszcze mąż ma do mnie pretensje, ze sie na mim wyżywam przez moje nieprzespane nocki:zawstydzona/y:Ciekawe jakby On sie czuł wstajac chociaz 1 raz do małej:-(

Paulina tez bunt na całego... znów sika w majty, dzis juz babrałam sie w jej kupie, bo w majtach wylądowała:-( Normalnie wysiadam i nie mam w ogole do nich cierpliwosci!

Wczoraj wysłałam męża, zeby mi zdjecia wywołał, bo chce sobie na scianie powiesic kilka zdjec i tłumaczyłam mu 2 dni jaka ma byc wielkosc, u fotografa jeszcze do mnie dzwonił sie upewnic i co?! Wywołał mi zdjecia formatu 9x13:eek: Jak ja mam takie zdjecia "duze" na sciane powiesic?! Nawet w takich pierdołach nie potrafimy sie dogadac:-(
Wczoraj wysłałam przez neta do auchana te zdjecia, sama sobie wybrałam wielkosc, ma dzis tylko odebrac...

Normalnie chyba jestem dziwna, moja rodzinka mnie doprowadza do skraju wytrzymałosci... :-(

Asiowo i Czechow wpółczuje problemów i musze przyznać że przerażacie mnie troche bo my zamierzamy zaraz się starać o rodzeństwo dla Olusia:sorry2:

Witam dziewczynki, idę dziś z Mikim do pediatry bo kaszel i katar nie zmniejszyły się, więc wolę żeby go osłuchała.
A mnie zaczyna boleć gardło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wczoraj wyszło słoneczko, a dzisiaj pochmurno, oszaleć można z tą pogodą, a dzisiaj jeszcze czeka mnie zebranie w szkole, a tak mi się nie chce:no:

Kciuki za Mikusia, oby nic pediatra nie ułyszał:tak:

Olek o 10-tej poszedł spać znowu więc ja lece nadrabiać puki mam okazje:tak:
Miłego dniA

reklama
Uff...przeżyłam
Masakra jakaś z tą rodziną. Już wytłumaczyłam dziadkom, dlaczego zanim małej coś kupią, to mają pytać co (mam nadzieję, że wytłumaczyłam). Zapomniałam dodać, że na zabawkach jest przedział wiekowy. I tak zajebiście różowy miś jest nieodpowiedni dla dzieci w wieku 0-3... o wózku nie wspomnę ;-)

Oj laski, współczuję Wam tych skoków, uczenia sikania i pogodzenia zajmowania się dwójką dzieci i domem :-(

Wanienka super, chyba zamówię taką na wakacje na wsi :tak:

Jola.24, cholero jedna, jeszcze raz napiszesz, ile Ci Oluś śpi, to przyjadę i spuszczę lanie. Niezależnie, czy pył jest czy go nie ma. ;-)

Siedzę i rozglądam się w necie za kiecką na chrzciny dla młodej. Ciekawe, czy tatuś świadomy, że teraz na dwie kobiety trzeba wydawać. :-D Ale nie mogę się zdecydować. Chciałam na początku taką robioną na szydełku, ale teraz mi się już mniej podoba. I sama nie wiem, czego chcę. :-(

Witam się!
Aż się boje powiedzieć, że sońce u nas przebija sie niesmiało, a moja córa dziś rekord pobiła od 22 do 9 bez pobudki na jedzenie, za to obudził mnie mój M wychodzacy do pracy o 6 rano:)

Jola: gdyby mi ktoś dal gwarancję, że moje drugie będzie takie jak pierwsze to bym na ślepo sie starała od razu, choć nawet @ nei mam, ale w innym wypadku to sobie poczekam aż mi jedno urośnie, bo na świętą się nie nadaję:)
czechow: moja mama mówi, że wstyd to kraść jest - mojej przyjaciólki córeczka, co prawda 2 letnia spłukuje w kibelku wszystko jak matka karmi piersią jej brciszka - jak zmienili klamkę do łazienki, to zaczęła z lodówki wszystko wyjmować, wylewać, jajka rozbijać, deptać itepe, jak zmienili wtedy wszystkie klamki to zaczęła głową walić w futrynę hsterycznie krzycząc...
Asiowo: trzymaj się - jeszcze ci na pocieszenie powiem, że mojej kuzynki syn takie akcje mial ze 3 4 razy zanim nocnik opanował, a i tak kupę najbardziej lubi robić gdzieś w koncie w gacie... i nie ma żadnego rodzeństwa-jest jedynakiem:)
Macy: trzymaj się - byle do weekendu i może dasz rade choc ciut odespać jak M będzie w domu?

Tysiolek, Roxeen, Czechow, Pasibrzuch, ASIAX i kto tam jeszcze łysieje - ja wciąż w tym klubie - zastanawiam sie kiedy wyłysieje na amen i peruke sobie kupię, choć niby mniej mi leci odkąd minerały łykam, ale jak myje włosy to sitko zatykam :| moje włosy sa wszędzie choć juz latam z odkurzaczem i sprzątam jak bym stado kotów i psów w doomu miała...

ASIAX: powodzenia u lekarza - oby nic na oskrzelach Mikiego nie było!

No dobra musze do Miśki iść bo widze, że zaraz ucho wyrwie szczeniaczkowi-uczniaczkowi jak tak dalej pójdzie i będzie po zabawce;)

EDIT: Tysiolek wanienka super - dzięki - zamówię ja chyba i na wakacje na wyjazd będzie jak znalazł!!!

Ostatnio edytowane przez moderatora:
DZIEŃ DOBRY:-)
U nas dobrze słoneczko też jest także spacerek pewnie będzie zaliczony a że M wymienia okno w łazience(musi jeszcze domurować bo wstawiamy mniejsze) to tym bardzie sie wybierzemy aby Dominiś za bardzo nie "pomagał" tatusiowi:-p

Ja ostatnio swoimi włosami zapchałam prysznic - m. wyciągnął ogromny pukiel moich włosów z odpływu - normalnie zostanę łysa:szok:
i ja łysieje:dry:hehe aż mi się przypomniało ze jak na początku tu zamieszkałam to nie mieliśmy jeszzce swojego odkurzacza a teścia używaliśmy i jakimś cudem przestał wciągać:-Dteściu tam rure powykręcał a tam śliczny duuuży pukiel moich włosów(przypominam ze miała wtedy do pasa włosy) nie no miałam ubaw a zarazem buraczek ze mnie się zrobił i od tamtego czasu mamy swój odkurzacz:-p:zawstydzona/y::-D
aha szukałam prezentów na chrzciny i patrzcie jaka fajna wanienka - juz ja mam w domku dzisiaj wypróbujemy - mam ndzieje ze Amela bedzie zdowolona JANE DMUCHANA WANIENKA DO KĄPIELI PROMOCJA (1029011638) - Aukcje internetowe Allegro

.
suuuper:-)

hej dziewczyny. Dawno sie nie odzywalam ale jak pamietacie pewnie MAM BLIŹNIAKI!:D:D:D chcialabym nadrobic ale chyba nie dam rady:) serdecznie was pozdrawiamy i calujemy z dziewczynkami Was i Wasze pociechy:***

Dziewczyny a przesypiaja wam maluchy juz cale noce bez jedzenia? bo moje dalej jedza 2 razy w nocy i sa na butli.. ciekawe kiedy przestana:/
witać witać:-)gadaj co tam u was jak z dwójką dzieciaczków dajesz rade:-)ps.hmmm kiedy zaczną przesypiać noce hmm o to jest pytanie:rofl2:

Klara, si bella, zimno zabija roztocza... o biedne robaleńki ha ha ha :-D
oooo dobrze wiedzieć bo ja to co chwile piore pluszaki:blink:dziękuje za podpowiedź:-p
mój d twierdzi,że zna doskonałe lekarstwo na ból gardła hahahah :D:D
może twój mąż też je zna?:D
hahahahhaha jakbym słyszała i swojego:-D

Ja mam chrzest w niedziele...
Robie chrzciny w domu, 17 osób o ile wszyscy beda, choc i tak o 3 osoby mniej, bo mój brat wyjezdza...

chrzest mamy o 17, wiec planuje dac gosciom po kawałku torta jak wrocimy z koscioła, a pozniej odrazu skromna kolacje, jakies sałatki, miesko i zimna płyta. Tak co by dziewczynki mogły w miare szybko połozyc sie spac;-)

Choc i tak jestem zestresowana jak ja to sama wszystko ogarne. Krzesła i stól ma P. z firmy pozyczyc, a zastawę od mamy pozycze, bo mam tylko 12 szt, a mama ma taki sami komplet:tak: Nameczymy sie, ale nie stac nas było na restauracje, a jakaś mała imprezke chciałam Agatce zrobic;-)

Macy... oj, bunt juz naprawde odczuwam, okropnosc!

Siedze i słucham muzyczki irlandziej, jedyna, ktora mnie uspokaja...;-)a Paulinka chyba poszła spac, bo cos cicho w jej pokoju, ide obadac teren;-)

Oczywiscie zdjec nie wywołaja:wściekła/y: Cgolera mnie wezmie, wszystko super, przyszlo potwierdzenie, dzis do odebrania foty, a w auchanie jeszcze nie maja uruchomionego programu do wywołania zdjec przez neta:wściekła/y: No cholera mnie wezmie... to nie mogą dac jakies informacji, ze to jeszcze funkcja zamknieta:wściekła/y:a chciałam miec je jak najszybciej co by sciane sobie "ustroic" kilkoma fotami:zawstydzona/y::-(

My mamy też w domu imprezę tylko w czerwcu a ja już pomału coś robię tzn mąż ;-)dziś porobił ja w sumie tylko szaszłyki bo też będą i w zamrażarkę wszystko a potem tylko odmrozimy i usmażymy i w sumie wszystko potem w piekarniku odgrzejemy ;-) u nas ma być 20osób tzn niby 18 o ile jeszcze przyjedzie stona męża to tyle będzie ;-)

Właśnie byłam odebrać duże zdjęcia na ścianę tylko chyba ramki na allegro przyjdzie mi kupić ;-) a i byłam załatwić te 2 tygodnie macierzyńskiego dodatkowe i wychowawczy tylko księgowa musi wszystko potwierdzić u szefa ;-)

Zmykam na obiad bo mąż woła ;-)

Ostatnia edycja:
Jola.24, cholero jedna, jeszcze raz napiszesz, ile Ci Oluś śpi, to przyjadę i spuszczę lanie. Niezależnie, czy pył jest czy go nie ma. ;-)

Siedzę i rozglądam się w necie za kiecką na chrzciny dla młodej. Ciekawe, czy tatuś świadomy, że teraz na dwie kobiety trzeba wydawać. :-D Ale nie mogę się zdecydować. Chciałam na początku taką robioną na szydełku, ale teraz mi się już mniej podoba. I sama nie wiem, czego chcę. :-(

Nie strasz, nie strasz tylko przyjezdzaj. U mnie takie powietrze, wszyscy co mnie odwiedzaja to się obudzić nie mogą:-D:-D A Olus to nie jest znowu taki spioch, czaem mu sie zdarzy;-)
Właśnie byłam psa zgarnąć do domu i ię w szok wbiłam bo przez okno pochmurno a faktycznie na dworzu upał:szok: zaraz ie zawijamy na dworek:tak:

Hej Laski,

ja w ciąży w sierpniu obciachałam się prawie na chłopaka i to uratowało moje włosy bo… wychodziły mi właśnie garściami. Teraz już sporo odrosły. Chciałabym zapuścić, ale tez z nimi nie jest najlepiej i chyba jednak wybiorę się do fryzjera.

Ja @ jeszcze nie mam. Byłam ostatnio na usg u Gina i powiedział, że to już niedługo bo pęcherzyki już są widoczne. I że powinnam przyjąć, że zabezpieczenia p-ciążowego już nie ma ;-). Ja zawsze miałam mocno obfite @. Więc jak czytam o waszych to… od jakiegoś czasu jak wychodzę z domu na spacer, do sklepu itd. To już mam skrzydełka założone, żeby mnie nie zaskoczyła w miejscu gdzie nie będę mogła sobie poradzić ;-).

Kupiłam sobie sulfur 5ch– zacznę brać to może na te moje pryszcze cos pomoże, bo już patrzeć na siebie nie mogę… Musze doczytać dawkowanie. I mam nadzieje, że to na zmniejszenie laktacji się nie przysłuży.

Mój Stach dziś też 3 pobudki mi w nocy zafundował. Choć i tak był łaskawy bo jedna sesja senna trwała aż 4,5 godz. Dziś nie piję kawy bo może go kurcze pobudzam i dziecię takie energiczne….

Pasibrzuch – hmm, czyli mamusia jednak przepchnęła wózeczek – będzie opowiadać i wypominać Ci jak to duuuzo Ci pomogła i dała… ech… sprzedaj to w cholerę…

reklama
dziecko zagadało miśki w łóżeczku na śmierć;-)

a sama padła:-) no dopiero drugi raz mi zasnęła sama w czasie zabawy:tak:

chłop pojechał do roboty a ja znowu cały dzień sama:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do góry