reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witajcie

Ktore to tam potrzebuja slonca? Meldowac sie to podesle troche :happy2: Ale wszystkiego nie oddam :-D

Bylam dzis w piekarni, tej co pisalam Wam kiedys, ze sprzedawczyni stracila dziecko trzy tygodnie przed terminem porodu. Znowu jest w ciazy! Tak sie ucieszylam, ze az ja wysciskalam (wyszla zza lady, zeby obejrzec Michalka), chociaz to dla mnie obca osoba, bardzo to wtedy przezylam no bo tez czekalam na mojego nynusia.
Slonko plus taka wiadomosc sprawily, ze mam super humorek i nim tez moge sie podzielic :-)

Kupilam dzisiaj pampersy 4+ i wedlug mnie i pupci Michalka nie ma ZADNEJ roznicy miedzy 4 a 4+
No to mam nastepne kupic 5? :confused::eek::szok:

morka - gratuluje przespanej nocy!
Tysiolek - kciuki za zabieg na malusim serduszku! Na pewno wszystko bedzie dobrze
ASIAX - wszystkiego naj dla Mikiego
Roxeen - no to ja za to tylko dla CIEBIE: powodzenia na sesji! :tak:
nadineczka - no Michalek to jak dopadnie mojej twarzy, to jestem od razu cala poharatana tak sie na mnie wyzywa - chyba za krzywdy swoje he he:-D
O ciemiaczku:
Ciemiączko - Benc.pl
A mnie sie jeszcze cos przypomina, ze zbyt szybkie zarastanie prowadzi do tego, ze jest zbyt malo miejsca dla rosnacego i rozwijajacego sie mozgu co wiadomo wiaze sie z powiklaniami.

Milego dzionka i wieczorka babki

reklama
no to sobie nadrobiłam...
Tysiolek trzymam kciuki za Zuzię:tak:
Sylwia gratuluję udanej wizyty u fryca :-)
Beti witaj w domu:-)
Dorciaa nie ma to jak dżinsy nowe….;-):tak:
Kaja vita D w kapsułkach to suplement diety, natomiast te, które są na receptę to dawki lecznicze, i tak vigantol 1 kropla to 500 j.m. witaminy, natomiast jedna kapsułka vita D to 400 j.m. mój zaufany konował powicia mi, że kapsułka raz na kilka dni to aż nadto. Nie dawałam już długo, ale teraz daję bo słońca brak.:no:
Morka a dlaczego Buni głowa spłaszczona to jeszcze z brzucha? Zazdroszczę spania przez całą noc:szok:
Jola24 mój starszy syn też miał duże ciemię i w końcu się zarosło…..:tak:;-)
Zdjęcia płodu są okropne:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Nadarienne ja już bym nie sprawdzała, tylko założyłabym, krzywdy się nie robi, a jakies zaufanie też trzeba mieć
Marianna współczuję zamotania;-)
Pasibrzuch zdrowia dla rodzinki
Emilcia mąż był wstawiony to miał prawo, ja byłam w pracy w dwóch różnych butach- znaczy obydwa czarne tylko się czubkami i obcasami różniły- nikt się nie kapnął, a ja jak z pracy wychodziłam – zwaliłam to na karb ciąży:-D:-D:-D
Macy dawaj słońce!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Agbar współczuję bólu głowy:no:
Asiax zdrowia dla Mikiego, i wszystkiego naj a wychodzić możesz, póki nie ma gorączki – powyżej 38 :tak:
Malwina ty się nie chwal bo ci zaraz to słońce ukradną
Ciemiączko – jak za szybko zrasta to nie ma miejsca na rozwój mózgu tak mi to ktoś kiedyś tłumaczył
Witaminę K podaje się przez 100 dni od urodzenia – ja nie dawałam.
Jola24 ząb u dziecka szwagra to trzy miesiące wyłaził hhahahah to znaczy mała się wydzierała i była niegrzeczna a oni ciągle mówili że zęby idą…..

Tysiolek, Emilcia i Roxeen, trzymam kciuki za studia. :tak:
ASIAX, najlepszego dla Mikiego. Wychodzić można z katarem. Kiedyś mi jedna lekarka powiedziała, że nawet się zaleca. Byleby dziecko się nie zgrzało.
Jola.24, moja też się budziła w nocy, ślini się jak buldog i łapska po kolana do dzioba pcha, ale zębów brak.

Uprzejmie donoszę, że słońce już ode mnie poszło. Dupsko wygrzałam i teraz słońce gdzie indziej. Malwina rąbnęła, ot. ;-) Więc ja lania nie chcę.

Dziewczynki, jak Miki kicha, ma katarek i troszkę kaszle, to mogę z nim wyjść na dwór, bo w końcu wyszło słonko, a przez deszcze już tyle czasu kisił się w domu?

Miki dzisiaj kończy 5 miesięcy, ale ten czas leci, nie obejrzymy się a dzieciaki już rok będą miały:-):-):-)
najlepszego i dla inny dzieciaczków kończących 5 czy też 4 miechy również ;-):tak:
Hura ja tez mam SŁOŃCE

Własnie wrócilismy ze spacerku, na krótkim rekawku biegałam:-D

A mała spała az 2,5 godziny!!!!
Malwina to gdzie ty kobito jesteś że masz taką pogodę

ja zimową kurtkę wyjęłam :-D

Co do kataru a spacerków mi tez nawet kazała lekarka wychodzić w taką pogodę !

Nie chwalić mi się tu słońcem :wściekła/y:

P.S Kubiaczka wszystko widziałam byłaś dzisiaj a milczysz co to ma znaczyć:angry: meldować się nam tu ;-)

u nas dupa na niebie jestem tak wściekła na tą pogodę że szok jak to by powiedziała Doda masakra jakaś no:-)

w sumie to trzeba w taką też wychodzić z małymi dobrze pisze Gosia ale jak sobie pomyślę o omijaniu kałuż, łażenie po błocie, uważanie na samochody grrrrr i jeszcze te wstrętne glisty koło kałuż bleeee

Czytam was czytam tylko jak mam pisać to mi natchnienia brakuje:)

Moja mała wczoraj w dzień grymasiła przy cycu i jak 5 minut jadła to już dużo - no i efekt taki, że sobie wszystko odbiła w nocy - o 22 zasnęła a zanim spac poszłam to jeszcze dopchneła drugim cycem i o 5 już głodna była z powrotem, a potem o 7 znowu jeść..ehh W efekcie mam dziś ból głowy od rwanego snu. A wszystko przez sos czosnkowy, który chyba ewidentnie jej nie smakował i cyca w dzień nie chciała:)

Słońce - to u mnie dziś JEST! Już nie pamiętam kiedy ostatnio widziałam słońce, ale dziś mi wreszcie ktos je odesłał! Dzięki dzięki dzięki! No i żeśmy 2h spacer w słoneczku zaliczyły i wróciłysmy do domku a Misiak dalej śpi (będzie już ze 2,5h). Co więcej na termometrze mam 20 stopni i sobie w bluzeczce chodziłam i mała też w bluzeczce, spodenkach ze skarpetkami i tylko kocyk na niej! Cudnie ciepełko i słoneczko!

Ciemiączko - u nas ortopeda jak badał biderka to i na ciemiączko zerknął i było 1,5 - i niby zrastanie w dolnej granicy mamy czyt. wolno sie zrasta. Jak pytałam czy to dobrze czy źle to mówił, że dobrze. Dopiero dziś mnie oświeciłyście co i jak z tym ciemiączkiem. A witamine D bierzemy raz na kilka dni jak się mi przypomni, a że ostatni tydzien to skleroza na całego...

Morka: gratulejszyn przespanej nocki! Po czym poznajesz, że zęby idą?
ASIAX: najlepszego dla Mikiego - ależ on już duż - 5 miesięcy!!!
Yola: dobre z tymi żebami hahah 3 miesiące, żem się uśmiała:)
Emicia: twoje historie to można w gazecie drukować w odcinkach jako powieść - gearantuję, że miałyby wziecie!
Nadarienne: konsultacje jeśli masz wątpliwości to lepiej skonsultowac, ale jakiś lekarz z dużym doświadczeniem i polecany, bo inaczej to szkoda zachodu!
Jola: wrzucasz maskotkę do zamrażalki i mrozisz przez jakieś 12h i się zarazki wymrożą i po kłopocie!

reklama
Moja mała wczoraj w dzień grymasiła przy cycu i jak 5 minut jadła to już dużo - no i efekt taki, że sobie wszystko odbiła w nocy - o 22 zasnęła a zanim spac poszłam to jeszcze dopchneła drugim cycem i o 5 już głodna była z powrotem, a potem o 7 znowu jeść..ehh W efekcie mam dziś ból głowy od rwanego snu. A wszystko przez sos czosnkowy, który chyba ewidentnie jej nie smakował i cyca w dzień nie chciała:)
!

no nie no bezczelna normalnie rwany sen to ja mam od ponad 4 miesięcy a ta ma ból głowy po jednej nocy:-p:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D;-)

Do góry