reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Byłam u fryzjera i zaszalałam:-)przedłużyłam włosy i ufarbowałam:-D:-D:-D

Jestem sama w domu od niepamietnych czasów:blink:dziad ma dzieci odebrać od mamy jak bedzie z wywiadówki wracał,normalnie jak mi dziwnie samej w domciu:baffled:a zimno jak w psiarni cholera no:wściekła/y:

reklama
Sylwia dawaj fotę zazdraszczam ja też chcę mieć znów długie kudły!!!!!!!!!!1

Pasi kciuki trzymam, a gdzie takie oferty można składać i jaki jęzor ty jeszcze posiadasz oprócz własnego of kors:D

MeGa PAKA DLA MAŁEGO PRZYSTOJNIAKA- 47sztuk (1039259488) - Aukcje internetowe Allegro
takie ciuszki kupiłam, nie wiem czy nie za drogo, ale jak sobie pomyślę ile kasy w sklepie bym wydała za 47 sztuk to napewno było by dużo dużo więcej

No jasne, że nie przepłaciłaś :-) ja troche śledzę takie aukcje, ale dla starszej córci no i niestety, ale tamte ubranka zawsze osiągają gigantyczne kwoty...zawsze od 500 do 1300zł... masakra jakaś!!!
Śliczne ubranka :-D

hej Dziewczyny :-)
hmmm spytam czysto teroretycznie 0 czy Wy tez macie dosyć tej pogody heheh :D ja oszaleje - zyje nadzieja ze faktycznie od środy ma być ladniej !
dzisiaj wgóle pisałam cały dzień prace mgr i musze się pochwalic ze napisałam 20 stron pracy ! mam załozenie ze do niedzieli wieczora musze skończyc - w pon ide do promotora, zrobie badania, wyniki umieszcze i do czerca chce oddac i w połowie czerwca przed absolutorium bede sie broniła -dosyc tego odkładania na póxniej juz chce miec to z głowy :-) ooooooooooooo ~! takie mam postanowionko !

od poniedziałku bedzie ciezko bo bedzie u mnie w domku siorki 7 miesieczny synek bo ona na tydzien idzie do szpitala z Zuzka (ma trzy latka) i nie ma szmery z serduszku i cos tam jej sie nie zrosneło i bedzie miała 25 maja zabieg na serduszku - ale przez tetnice sade włożą wiec mało inwazyjny zabieg - no powiedzmy ze mało inwazyjny...bo to przeciez na sercu !!! ale bedzie wszystko dobrze, musi !!

O kurczę...na pewno z malutką będzie dobrze...ale się wystraszyłam, bo ja w piątek jadę z Zuzia na badanie kontrolne, bo też ma szmery na serduszku od urodzenia, ale na razie tylko co pół roku jeździmy na ekg i echo serduszka.

Byłam u fryzjera i zaszalałam:-)przedłużyłam włosy i ufarbowałam:-D:-D:-D

Jestem sama w domu od niepamietnych czasów:blink:dziad ma dzieci odebrać od mamy jak bedzie z wywiadówki wracał,normalnie jak mi dziwnie samej w domciu:baffled:a zimno jak w psiarni cholera no:wściekła/y:

Ulala to na pewno wyglądasz świetnie :-D

Dupa, wycofałam ofertę, bo tłumaczenie na jutro, a o 19.00 oni jeszcze tłumacza nie wybrali.

Jest taki portal dla tłumaczy i biur tłumaczeń, a to moja stronka:Translations by: Monika Barcikowska: Polish, English

Ja jestem tłumaczem amatorem, na filologię miałam iść, ale nie poszłam, za to odkąd zaczęłam pracować to zawsze tyrałam jako tłumacz. Więc stwierdziłam, czemu by tego nie wykorzystać?:-)

Ten Sinlac nawet kurcze dobry jest :-D Tylko mus marchewkowy bez smaku. Skoro dojadam resztki, to powinnam być teraz piękna i zdrowa, nie?;-)

Ja nawet nie wiedziałam, że taki drogi. Powiedziałam M, żeby kupił, to kupił ;-)
Ale na szczęście małą dostaje tylko trochę przed snem, więc powinien starczyć na jakiś czas.

Agniecha- fajne te ciuszki.....dobrze zrobiłaś!!!

Kaja co do niedoboru, pamiętam jak tu ktoś pisała o tym poceniu ale wydawało mi się że C poci się od tego że na mnie leży i że przy jedzeniu mu ciepło się robi, już nie chciałam się dziury w całym doszukiwać.....
Ale faktycznie ostatnio rączki i stópki mokre....ale tej główki spłaszczonej nie zauważyłam....mam nadzieję, że Młodemu nic nie będzie....
ostatnio lekarka też nic niepokojącego nie widziała....
W sumie to trochę zła jestem bo policzyłam jakie dziecko ma zapotrzebowanie, ile młody w mleku tej D3 dostaje i uznałam że nawet jak 1 kroplę dostanie to i tak za dużo wychodzi, a tu klops, u młodego C i tak za mało tej D3 mimo że standard dawno przekroczony....

e: oglądałam wiadomości i w sumie to nie wiedziałam że aż taka skala tej powodzi.... współczuję.....

Aha - my od soboty mamy niekapek...
w sob. nie zamontowałam Młodemu jednej części i leciało mu jak z kranu i się krztusił, w niedzielę nawet nie wiem ale z 20ml ładnie wypił bez krztuszenia, ale dziś się tylko zdenerwował że to nie flaszkę ma w buzi i jak raz pociągnął to się krztusił a potem już nie chciał...
W ogóle dziś pierwszy raz nie było mleka bo obalił C cały słoiczek dyni z ziemniakami...
..

e: mam chyba zaawansowaną sklerozę, bo jeszcze chciałam napisać Tysiolek ja wierzę że zabieg/operacja się uda!!!

Sylwia- ja też ciekawam fryzury!!!!

Pasibrzuch- Ty kobieto masz świetny fach w ręku, dasz radę, Fąfla na bank będzie pomocna przecież to mądra dziewczynka!!!!

Ostatnia edycja:
Agniecha- fajne te ciuszki.....dobrze zrobiłaś!!!

Kaja co do niedoboru, pamiętam jak tu ktoś pisała o tym poceniu ale wydawało mi się że C poci się od tego że na mnie leży i że przy jedzeniu mu ciepło się robi, już nie chciałam się dziury w całym doszukiwać.....
Ale faktycznie ostatnio rączki i stópki mokre....ale tej główki spłaszczonej nie zauważyłam....mam nadzieję, że Młodemu nic nie będzie....
ostatnio lekarka też nic niepokojącego nie widziała....
W sumie to trochę zła jestem bo policzyłam jakie dziecko ma zapotrzebowanie, ile młody w mleku tej D3 dostaje i uznałam że nawet jak 1 kroplę dostanie to i tak za dużo wychodzi, a tu klops, u młodego C i tak za mało tej D3 mimo że standard dawno przekroczony....

e: oglądałam wiadomości i w sumie to nie wiedziałam że aż taka skala tej powodzi.... współczuję.....

Aha - my od soboty mamy niekapek...
w sob. nie zamontowałam Młodemu jednej części i leciało mu jak z kranu i się krztusił, w niedzielę nawet nie wiem ale z 20ml ładnie wypił bez krztuszenia, ale dziś się tylko zdenerwował że to nie flaszkę ma w buzi i jak raz pociągnął to się krztusił a potem już nie chciał...
W ogóle dziś pierwszy raz nie było mleka bo obalił C cały słoiczek dyni z ziemniakami...
..
Klara to gratuluję apetytu, u nas po pół słoiczka lecimy, a może nawet 1/3. A możesz mi powiedzieć ile dajesz tej D3 ale nie w kroplach a jednostkach jakiś bo przeciez każdy preparat inny.
Pytam bo też zaczęłam podawać sama - sobie pomyślałam, że jednak tego słonca malo w tym sezonie i cos trza podać. I sobie sama wydozowałam ;) ale chcę porównać.

reklama
hej mamuski

melduje sie ze razem z Fioletka zyjemy, siedzimy na wsi i nie mialysmy neta, teraz mamy przez Tak-taka;-)

tak w skrocie co u nas:
1. na wsi jest fajnie ale tylko w domku;-) na spacerki chodzic tu nie lubimy ale wyciagam ja na sile o ile pogoda pozwala
2. wczoraj bylysmy na sczezpieniu, obeszlo sie nawet bez zajakniecia- w szoku jestem. nawet sie nie zorientowala kiedy ja pielegniarka kujnela;-)
3. bylysmi na usg brzuszka i niestety mamy refluksik,maly coprawda ale jest. na szczescie Nutriton pomaga i nie ulewa
4. obrazila sie na mleko ale to juz opisalam na odpowiednim watku i plizzzz o pomoc!!!
5. dzis arystka zlapala mnie za palce i siadla:szok::szok::szok: a ze to bylo z rana to caly dzien mnie meczyla i chciala siadac.oczywiscie utzryma sie tylko chwile i zaraz pada:tak: ale w szoku jestem ze w tej szynie jej sie to udalo:tak:

to tak w skrocie. teraz ide was poczytac:tak:

Do góry