reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Hej

Własnie zasnelo mi sie na chwile a tu tyle nowosci:-)

Nikki widze ze juz jakies nowosci, a wynikami sie tak nie martw poprawia sie:tak:

kacha_wawagratulacje dla kolezanki i maluszka;-)

Wszystkie chcecie widziec czy chlopiec czy dziewczynka? Ja chyba chce niespodzianke:-)

monia21 gratulacje, najswiezsza mama jestes;-)

reklama
ale się najadłam fasolki szparagowej i kalafiora:-) a teraz zagryzam maczkami:-)

ale się dzisiaj działo tutaj :szok:

gratulacje dla nowych obywateli świata, tzn dla mamuśki świeżo upieczonej:tak:

już wiadomo, że "mamy" najprawdopodobniej córeczkę:-)

współczucie dla kuzynki ja mam koleżankę w pracy, którą zostawił facet w 2 miesiącu ciąży, dla jasności z nim, a od pór roku byli zaręczeni, od 2 lat mieszkali razem nie wiem skąd się biorą takie bezjajowe samce:no: tylko wybić i wytłuc:tak:

Dziewczyny mam pytanie, czy podczas ciąży można normalnie kąpać się w morzu lub nad jeziorem? Niby podczas ciąży np plywanie w basenie jest wskazane, a jezioro albo morze?Uwielbiam pływać, teraz piekna pogoda a ja w zasadzie nie wiem co mam robić.Doradźcie:-)

No właśnie.. też się zastanawiam. Dzis rozstawiłam swój ukochany, wielgachny basen w ogrodzie i marzyłam,żeby do niego wskoczyć,ale przypomniał mi się napis na drzwiach mojej pani ginekolog.. "10 RAD DLA PRZYSZŁEJ MAMY" . którymś punktem z kolei było: "w ciąży zabrania się korzystać z gorących i zimnych kąpieli. jeśli koniecznie musisz- staraj się, żeby nie trwała dłużej niż 15 minut" :baffled: Więc wychodzi na to,że kąpiel w lodowatej wodzie basenu (jeszcze słońce jej nagrzać nie zdążyło) odpada. I tak samo gorące kąpiele w wannie, które uwielbiałam :-(

Wszystkie chcecie widziec czy chlopiec czy dziewczynka? Ja chyba chce niespodzianke:-)
;-)

oooo kochana ja to tylko czekam na usg gdzie będzie wiadomo płec:-Dchce już być nastawiona chociaz połowicznie chce pokupowac co nieco moówić po imieniu i poprostu chce wiedzieć czy czekamy na córeczke czy na synka:-)

oooo kochana ja to tylko czekam na usg gdzie będzie wiadomo płec:-Dchce już być nastawiona chociaz połowicznie chce pokupowac co nieco moówić po imieniu i poprostu chce wiedzieć czy czekamy na córeczke czy na synka:-)

Nikki ja ci normalnie zazdroszczę, że już ci lekarz powiedział co tam w brzuszku pływa;-) Ehh też bym chciała wiedzieć, ale na USG przezierności małe spało, a że to rano i śniadania nie jadłam, nie za bardzo chciało sie ruszać i pozycje zmieniać. Teraz dopiero na połówkowym będziemy podpatrywać co tam między nóżkami jest, a to dopiero w sierpniu...ehh A ja bym chciała wiedzieć jak pokój mamy malować i jakie kolory ciuszków kupować:)

Patrysia - to chyba twój był przepis na zupke koperkowa - dziś zrobiłam - najeść się nie mogę taka mi smakuje;) Ajutro robię serniczek z malinami Agaty... Chyba ciut lepiej zaczęłam się czuć - dziś na zakupach byłam, obiad zrobiłam - postępy jak na mnie.

Kacha_wawa - gratulacje dla koleżanki - ale się biedna namęczyła - ale na pewno cała szczęśliwa, że już ma swojego skarba!

Monika 28, Paula3 - ja bym z tym kąpaniem w morzu czy jeziorze uważała - w ciązy jesteśmy podatniejsze na infekcje tam na dole i złapać coś łatwo, a potem leczyć ciężko... Basen to troche inna sprawa, bo jest chlor i zarazki są zabite chlorem, więc trudniej złapać coś...

No właśnie.. też się zastanawiam. Dzis rozstawiłam swój ukochany, wielgachny basen w ogrodzie i marzyłam,żeby do niego wskoczyć,ale przypomniał mi się napis na drzwiach mojej pani ginekolog.. "10 RAD DLA PRZYSZŁEJ MAMY" . którymś punktem z kolei było: "w ciąży zabrania się korzystać z gorących i zimnych kąpieli. jeśli koniecznie musisz- staraj się, żeby nie trwała dłużej niż 15 minut" :baffled: Więc wychodzi na to,że kąpiel w lodowatej wodzie basenu (jeszcze słońce jej nagrzać nie zdążyło) odpada. I tak samo gorące kąpiele w wannie, które uwielbiałam :-(

Więc zostaje nam moczenie nóg:-Dchociaż te 15 minut mnie pociesza:blink:

:szok: a ja plywalam w basenie na poczatku ciazy i to w slonej wodzie:no:

Ja postanowilam kupowac wszystko uniwersalne jak na razie ale jakos oboje nie chcemy wiedziec, lubimy niespodzianki

NADINECZKA mmmmmmmmmmmmmmmmmmm fasolka szparagowa oblana podsmarzaną bółką tartą lub kalafior smarzony w bułce tartej i jajku oooooooooooooo jaaaaaaaaaaaaaaaaak ja bym sobie teraz zjaaaaaaaadła :-p

reklama
:szok: a ja plywalam w basenie na poczatku ciazy i to w slonej wodzie:no:

Nie martw się, kochana. Gdyby Dzidzi miało się coś stać,to już by się stało ;-) Jest na pewno cała i zdrowa.Ja robiłam dużo głupich rzeczy, zanim się dowiedziałam,że mam Maleństwo w sobie. Najgłupsza to chyba upicie sie na imprezie najbliższej przyjaciółki. To była taka ilość alkoholu,że na drugi dzień ZUPEŁNIE nic nie pamiętałam :wściekła/y: Nie wiem co mi strzeliło do głowy- nie cierpię pić, a wtedy jakoś miałam ochote "zalać smutki". Teraz mam takie wyrzuty sumienia! :-:)zawstydzona/y:Z innych głupich- godzinne,gorące kąpiele prawie codziennie (Boże jak ja się bałam! gdzieś wyczytałam,że gorąca kąpiel to sposób na poronienie :szok:), i spanie na brzuchu :-D teraz mam obsesję na tym punkcie. Nie zasypiam w innej pozycji niż lewy boczek,bo słyszałam,że tak najlepiej dla dzidzi :-)

Do góry