aga23
Fanka BB :)
a co do gina to tu ciaze prowadzi lekarz rodzinny a nie gin. wizyty zaczynaja sie od 19 tygodnia ciazy
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
O matko to prawie połowa ciążya co do gina to tu ciaze prowadzi lekarz rodzinny a nie gin. wizyty zaczynaja sie od 19 tygodnia ciazy
Witam i gratuluje, u mnie jakis taki na razie mizerny ten brzusio no ale jesthej:-) dołączam do was,bo też będę stycznióweczką,jeśli wszystko dobrze pójdzie;-) termin mam na 22.. sama końcówka,ale zawsze to bliżej do wiosny będzie
Ciesze sie,ze bede miała Maluszka z początku roku,bo sama jestem z 30października i zawsze w szkole płakałam,że koleżanki mają już te 8,10 czy 15lat a mi jeszcze TYLE brakuje![]()
jak tam u was z brzuszkami? kurcze,jestem w 10tygodniu dopiero a wydaje mi się,że mój jest bardzo duży !![]()
To nie moja pociecha tak rozrabia tylko Agi79. Ja dopiero oczekuje swojej pierwszej pociechyDzień dobry Ciężarówy
u nas wreszcie miłe ciepełko, słoneczko i delikatny wiaterek a nie wściekły upał - wykańczał mnie
Kacha-wawa a na znieczulenie nie ma szans? aż sobie zaczęłam przypominać jaki to ból. Daj znać jak tam nowy obywatel ziemi.
Nikki - Trzymam kciuki
Jola - gratuluje pociechy, ciekawe jak będzie psocił jak trochę podrośnie?![]()
Kacha-wawa a na znieczulenie nie ma szans? aż sobie zaczęłam przypominać jaki to ból. Daj znać jak tam nowy obywatel ziemi.
Co do farbowania włosków w ciąży to jest sprawa indywidualna jak i kto zareaguje to chemia rekcje mogą byc rózne ja osobiście i w tej i w pierwszej ciązy farbuje i farbowałam włoski i nic mi sie nie dzieje wszystko ok.
Byłam dzisiaj u gina no i heh anomalia termin z miesiaczki mam na 5 a nawet 3 stycznia a z usg na 16 stycznia i stwierdzilismy z lekarzem ze bedziemy sie trzymac tego terminu z usg bo w 1 ciązy tez mialam takie rozbieznosci i ten termin z usg byl blizszy prawdy niestety 1 porod mialam wywolywany i powiedzialam lekarzowi ze nie pozwole na to by mi drugi porod wywolywali i ginek sie ze mna wpełni zgodził;-);-);-)pozatym chwalił ze mam idealne wyniki ze niby jestem stworzona dociązyhihi a to dopiero.
Ja już po badaniu, z dzidzią wszystko ok, NT wyszło 2,3 mm, także w normie, wg USG to 13 tydz 3 dz ciąży i termin pokrywa się z OM, czyli 5 stycznia. Maluch ma 7,13 mm. Zaglądaliśmy między nóżki i wygląda to na dziewczynkę, ale nie na 100%, bo dokładnie sromu nie było widać.
Niestety wyniki mam nie za dobre, wysoka glukoza i morfologia kiepska....
Dziękuję Dziewczyny za trzymanie kciuków!!