reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Hej dziewczynki
anaklim z poludniowej jestem a ty?

[/B]
hej:-) dołączam do was,bo też będę stycznióweczką,jeśli wszystko dobrze pójdzie;-) termin mam na 22.. sama końcówka,ale zawsze to bliżej do wiosny będzie :tak:
Ciesze sie,ze bede miała Maluszka z początku roku,bo sama jestem z 30października i zawsze w szkole płakałam,że koleżanki mają już te 8,10 czy 15lat a mi jeszcze TYLE brakuje:-D
jak tam u was z brzuszkami? kurcze,jestem w 10tygodniu dopiero a wydaje mi się,że mój jest bardzo duży ! :zawstydzona/y:
Witam i gratuluje, u mnie jakis taki na razie mizerny ten brzusio no ale jest

Dzień dobry Ciężarówy
u nas wreszcie miłe ciepełko, słoneczko i delikatny wiaterek a nie wściekły upał - wykańczał mnie:shocked2:

Kacha-wawa a na znieczulenie nie ma szans? aż sobie zaczęłam przypominać jaki to ból:szok:. Daj znać jak tam nowy obywatel ziemi.

Nikki - Trzymam kciuki:tak:

Jola - gratuluje pociechy, ciekawe jak będzie psocił jak trochę podrośnie?:-D:-D:-D:-D
To nie moja pociecha tak rozrabia tylko Agi79. Ja dopiero oczekuje swojej pierwszej pociechy:)

No a tak ogolnie to wlasnie wcinam obiadek, ziemniaczki, miesko duszone i salatka z pora, mniam.

aga23w Irl jest tak samo, oni tak maja, uwazaja ciaze jako stan naturalny i tego nie zmienisz tym ze sie bedziesz denerwowac, postaraj sie troche zaufac lekarzom, wydaje mi sie ze jakby cos ich naprawde zaniepokoilo wezwaliby cie natychmiast. Nie denerwuj sie tak bardzo bo dzidzie stresujesz, ja juz to sobie przetlumaczylam, choc moj lekarz powiedzial ze gdyby mnie cos zaniepokoilo moge przyjsc w kazdej chwili ale poki co jest ok wiec cierpliwie czekam do 30-ego lipca na wizyte:tak: Pewnie ty tez mozesz isc do swojego jak cos jest nie tak;-)
Pozdrawiam i zdrowka zycze

Ostatnia edycja:
Ja już po badaniu, z dzidzią wszystko ok, NT wyszło 2,3 mm, także w normie, wg USG to 13 tydz 3 dz ciąży i termin pokrywa się z OM, czyli 5 stycznia. Maluch ma 7,13 mm. Zaglądaliśmy między nóżki i wygląda to na dziewczynkę, ale nie na 100%, bo dokładnie sromu nie było widać.
Niestety wyniki mam nie za dobre, wysoka glukoza i morfologia kiepska....

Dziękuję Dziewczyny za trzymanie kciuków!!

Kacha-wawa a na znieczulenie nie ma szans? aż sobie zaczęłam przypominać jaki to ból:szok:. Daj znać jak tam nowy obywatel ziemi.

Gocha męczy się cały czas, na znieczulenie byłyby szanse, ale położna im powiedziała, że może mieć ono wpływ na dziecko, więc zrezygnowali:baffled: Mam nadzieję, że zaraz się to skończy, bo strasznie mi dziewczyny szkoda :-(
Czasami aż mam wyrzuty sumienia, że miałam taki lajtowy poród, a wszyscy wokół mnie cierpią :-(

Nikki super wiadomości co do dzidzi :-D Wynikami tak się nie przejmuj, bo w ciąży wiadomo, że zawsze coś jest nie tak, w końcu nasze organizmy muszą pracować za dwoje ludzi ;-) Główka do góry :tak:

Kacha jeszcze kilka godzin i będzie ściskać swoje maleństwo a o bólu zapomni :tak:oby tylko ona i dzidziuś byli zdrowi:tak: oby jak najszybciej urodziła i było wszystko oki :tak:

Nikki super że wszystko z dzidzią ok :tak:a wyniki bardzo przekroczone :confused:

Co do farbowania włosków w ciąży to jest sprawa indywidualna jak i kto zareaguje to chemia rekcje mogą byc rózne ja osobiście i w tej i w pierwszej ciązy farbuje i farbowałam włoski i nic mi sie nie dzieje wszystko ok.
Byłam dzisiaj u gina no i heh anomalia termin z miesiaczki mam na 5 a nawet 3 stycznia a z usg na 16 stycznia i stwierdzilismy z lekarzem ze bedziemy sie trzymac tego terminu z usg bo w 1 ciązy tez mialam takie rozbieznosci i ten termin z usg byl blizszy prawdy niestety 1 porod mialam wywolywany i powiedzialam lekarzowi ze nie pozwole na to by mi drugi porod wywolywali i ginek sie ze mna wpełni zgodził;-);-);-)pozatym chwalił ze mam idealne wyniki ze niby jestem stworzona dociązy:-p:-p:-phihi a to dopiero.

no to niezła rozbieznosć:confused:ale najważniejsze że wszystko jest dobrze:tak:

Ja już po badaniu, z dzidzią wszystko ok, NT wyszło 2,3 mm, także w normie, wg USG to 13 tydz 3 dz ciąży i termin pokrywa się z OM, czyli 5 stycznia. Maluch ma 7,13 mm. Zaglądaliśmy między nóżki i wygląda to na dziewczynkę, ale nie na 100%, bo dokładnie sromu nie było widać.
Niestety wyniki mam nie za dobre, wysoka glukoza i morfologia kiepska....

Dziękuję Dziewczyny za trzymanie kciuków!!

suuuper no i kurka hehe może faktycznie dziewuszka się szykuje:-Dale super by było co:-)ja musze czekać do 20 lipca co wtedy moze się dowiem;-)ale jeśli chodzi u ciebie to ja ci powiem że gdyby był chłopczyk to siusiaka chyba by było już widać a skoro nie za bardzo to wtedy dziewuszka:tak:

reklama
Jest, jest, jest :-D:-D:-D
Od 14:57 (15:57) mały Patryk jest na świecie :biggrin2: Waży 3250g, a wzrost dopiero przy kąpieli sprawdzą :biggrin2: Tatuś utopił telefon w wannie na porodówce niechcący stąd dopiero jak teraz przyjechał się wszystkiego dowiedzieliśmy :biggrin2:
Wszystko z Młodym i Gochą w porządku :tak: Jutro pewnie wyjdą do domu, a nasi mężczyźni dzisiaj wieczorem planują stoczyć się na dno :-D
Kurcze, ale nam wszystkim ulżyło :tak:

Do góry