reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam się po raz kolejny :-)
Nikki to Ty jako pierwsza masz info co do płci dzidzi:-D:-D:-D Gratulacje:-) szkoda, że te wyniki Cię zmartwiły:-( ale jestem pewna, że szybko się poprawią:tak:

Kacha niech już koleżanka urodzi, bo aż mnie tu skręca, biedna jak musi cierpieć!!!

BlackWizard hihihi, to teraz chatynka wolna, to chyba bedziecie co dzień świętować :-D:-D:-D

Była kuzynka na kawce, pytałam jak się trzyma, mówiła, że lepiej, dużo lepiej. Ona teraz zrobiła sobie technika farmacji i przez 2 lata mieszkała w Gdańsku. I on jej ostatnio jeszcze powiedział, że ona to go nie zna, bo gdyby wiedziała, co robił jak jej ona siedziała w Gdańsku, to byłby dla niej ogromny szok i to ona by z nim zerwała. Normalnie kopara mi opadła:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Po prostu to jeszcze dziecko. Nie rozumiem, skąd u niego taka nagła zmiana zdania, jak ona mi teraz to opowiadała, to jakby mówiła o kimś innym, to nie ten chłopak, którego poznałam. Szkoda dziewczyny, najbardziej dlatego, że ona teraz ma taki uraz i ciągle powtarza, zę nigdy więcej się nie zakocha:-:)-:)-(
Ale mysle, że w końcu się z tym upora :-)

Idę coś zjeść, bo zgłodniałam...:-)

reklama
Jest, jest, jest :-D:-D:-D
Od 14:57 (15:57) mały Patryk jest na świecie :biggrin2: Waży 3250g, a wzrost dopiero przy kąpieli sprawdzą :biggrin2: Tatuś utopił telefon w wannie na porodówce niechcący stąd dopiero jak teraz przyjechał się wszystkiego dowiedzieliśmy :biggrin2:
Wszystko z Młodym i Gochą w porządku :tak: Jutro pewnie wyjdą do domu, a nasi mężczyźni dzisiaj wieczorem planują stoczyć się na dno :-D
Kurcze, ale nam wszystkim ulżyło :tak:

suuuuper:-DGRATULACJE:-D

Jest, jest, jest :-D:-D:-D
Od 14:57 (15:57) mały Patryk jest na świecie :biggrin2: Waży 3250g, a wzrost dopiero przy kąpieli sprawdzą :biggrin2: Tatuś utopił telefon w wannie na porodówce niechcący stąd dopiero jak teraz przyjechał się wszystkiego dowiedzieliśmy :biggrin2:
Wszystko z Młodym i Gochą w porządku :tak: Jutro pewnie wyjdą do domu, a nasi mężczyźni dzisiaj wieczorem planują stoczyć się na dno :-D
Kurcze, ale nam wszystkim ulżyło :tak:
Wielkie gratulacje dla mamusi!!!

Ja tez jestem przyszłą mamą ... jestem w 7,2 tyg.
Bardzo się cieszę !!!!!!!!!!
Ja mam termin porodu na lutego 17 ale nie ma jeszcze postu ( a sama nie założę)
Mam takie pytanie:
Mam prawą część wzgórka łonowego wyczuwalnie większą od lewej, Czy to źle ?:(

Ja tez jestem przyszłą mamą ... jestem w 7,2 tyg.
Bardzo się cieszę !!!!!!!!!!
Ja mam termin porodu na lutego 17 ale nie ma jeszcze postu ( a sama nie założę)
Mam takie pytanie:
Mam prawą część wzgórka łonowego wyczuwalnie większą od lewej, Czy to źle ?:(
Luty 2010 - Forum BabyBoom

Kacha gratulacje dla świeżo upieczonej mamy i taty !!!

suuuper no i kurka hehe może faktycznie dziewuszka się szykuje:-Dale super by było co:-)ja musze czekać do 20 lipca co wtedy moze się dowiem;-)ale jeśli chodzi u ciebie to ja ci powiem że gdyby był chłopczyk to siusiaka chyba by było już widać a skoro nie za bardzo to wtedy dziewuszka:tak:

Witam się po raz kolejny :-)
Nikki to Ty jako pierwsza masz info co do płci dzidzi:-D:-D:-D Gratulacje:-) szkoda, że te wyniki Cię zmartwiły:-( ale jestem pewna, że szybko się poprawią:tak:

Właśnie lekarz powiedział, że stawia na dziewczynkę, ale to wszystko jeszcze za malutkie, żeby te narządy zobaczyć, ale maluch na pewno siusiaka nie miał :tak:
Jeszcze powiedział, że tego na wyniku nie wpisze, bo 100% pewności nie ma.

Właśnie lekarz powiedział, że stawia na dziewczynkę, ale to wszystko jeszcze za malutkie, żeby te narządy zobaczyć, ale maluch na pewno siusiaka nie miał :tak:
Jeszcze powiedział, że tego na wyniku nie wpisze, bo 100% pewności nie ma.
no to fajnie :tak: mój nawet nie sprawdzał i wolę jeszcze nie wiedzieć żeby potem nie było zaskoczenia :tak::-D

Dziewczyny mam pytanie, czy podczas ciąży można normalnie kąpać się w morzu lub nad jeziorem? Niby podczas ciąży np plywanie w basenie jest wskazane, a jezioro albo morze?Uwielbiam pływać, teraz piekna pogoda a ja w zasadzie nie wiem co mam robić.Doradźcie:-)

W sumie sama nie wiem:confused:ja się nie pcham bo to słońce też daje a nad wodą już wogóle:baffled:no i kurka w ciąży łatwiej załapać infekcje a te nasze morza czy jeziora:baffled:sama mam blisko morze i bym z wielką chęcią sobie popływała ale chyba skończy się moczeniem nóg i chodzeniem po molo:tak:

reklama
cześć dziewczyny :)
a ja się dziś od rana mocno zastanawiam kto we mnie mieszka.. .chłopczyk czy dziewczynka? I ciekawe która z nas pierwszy dowie się płci maluszka :):)

Ja pewnie na końcu ;) bo jestem jedną z ostatnich styczniówek (poród 27 styczeń) ;-)

Witam ponownie:-)
Zmęczona jestem...wysprzątałam dom, czekam teraz na kuzynkę, bo na kawkę miała wpaść:tak: muszę bidulkę troszkę pocieszyć, bo niedawno rozpadł jej się związek, a 3 października miał być ślub:-( eks-narzeczony odnalazł swoją byłą dziwczynę i chyba miłość mu wróciła. Drań!!!:angry::angry::angry: ja bym kolesia zabiła:angry:

Jakiś obiadek przydałoby się zrobić...chyba zrobię placki ziemniaczane, mąż i Zuzia bardzo je lubią, zresztą ja też, więc może być, a co tam...może być coś zwykłego:-)

Ciągle chce mi się pić...;-)
Idę odpocząć :-)
Pozdrawiam:-)

Takiego faceta to bym normalnie wystrzelała :angry:

ania98765 oj a ja z rana również zaliczyłam kibelek, tak samo jak wczoraj i 2 dni temu ble.

kubiaczek moja fryzjerka mi mówiła że chcąc włosy farbować w ciąży mam się nastawić na to że albo kolor wyjdzie nie taki jakbym chciała, albo czas oczekiwania się wydłuży lub skróci. Ja fryzjera mam w planach w sierpniu, póki co odrostem jakoś bardzo nie straszę :-) włosy ostatnio farbowałam pod koniec kwietnia

Jeszcze godzinka i uciekam do domu, bo siedzę w pracy :dry: dobrze że mam obiadek gotowy, to wrócę i tylko go podgrzeję :-)

Ja właśnie ostatnio farbowałam przed ciążą i już odrosty straszyły. Poprawiliśmy włoski nową farbą (tą samą) i już teraz jest ok. Choć i tak troszkę nierówno ;-), ale już tego tak nie widać.

a co do gina to tu ciaze prowadzi lekarz rodzinny a nie gin. wizyty zaczynaja sie od 19 tygodnia ciazy

Co kraj to inaczej.

Dziewczyny mam pytanie, czy podczas ciąży można normalnie kąpać się w morzu lub nad jeziorem? Niby podczas ciąży np plywanie w basenie jest wskazane, a jezioro albo morze?Uwielbiam pływać, teraz piekna pogoda a ja w zasadzie nie wiem co mam robić.Doradźcie:-)

Myślę, że nie powinno być przeciwskazań o ile jezioro jest niezamknięte z powodu jakiś pływających bakterii ;-)

Do góry