reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Oj ja to tylko czekam na ten 20 lipiec bo mam wielką nadzieję że się dowiem kto mieszka u mnie pod serduszkiem:-)jak się nie dowiem chociaż na jakiś procent to będe troche smutna bo czekać kolejny miesiąć masakra ja to tak już bym chciała wiedzieć co urodze zaczać kupować jakiś ciuszek a chociaż skarpetki:-Dno ale ogólnie lubie wiedzieć i już tak być nastawiona i po imieniu już mówić i wogóle:tak:

ANIA :no:nie mam słów jest to przykre:no:po co wogóle wtedy ślub skoro nie był pewny co do miłość bo skoro szybko się zorientował że nie kocha twoją kuzynke a dawną miłość woli to wtedy człowiek bez serca który chyba chciał pocieszyć się kimś co za ***:wściekła/y:

reklama
Witam ponownie:-)
Zmęczona jestem...wysprzątałam dom, czekam teraz na kuzynkę, bo na kawkę miała wpaść:tak: muszę bidulkę troszkę pocieszyć, bo niedawno rozpadł jej się związek, a 3 października miał być ślub:-( eks-narzeczony odnalazł swoją byłą dziwczynę i chyba miłość mu wróciła. Drań!!!:angry::angry::angry: ja bym kolesia zabiła:angry:

Jakiś obiadek przydałoby się zrobić...chyba zrobię placki ziemniaczane, mąż i Zuzia bardzo je lubią, zresztą ja też, więc może być, a co tam...może być coś zwykłego:-)

Ciągle chce mi się pić...;-)
Idę odpocząć :-)
Pozdrawiam:-)

Aniu z moją znajomą było podobnie, ślub miał być w czerwcu, a w styczniu związek się rozpadł, ale ona szybko znalazła faceta i to kolege ze studiów którego nie za bardzo lubiła, a okazało się że są dla siebie stworzeni, ślub był w tym samym roku w pażdzierniku i mają 4 letnią córeczkę, a teraz starają sie o fasolkę.
Nie ma tego złego, co by na dobre nie wyszło.

A my wieczorkiem zabieramy się za grilla.
Moja mama dziś wyjeżdza na 9 dni, mamy święty spokój - niestety lub stety z nią mieszkamy :dry:
Szkoda, że nie mogę pić alkoholu, bo z tej okazji bym chyba całą flaszkę opędzlowała :-D:-D:-D

no to wróciłam od lekarza....;-);-);-)
Na szczęście wszystko oki. Wyniki wszystkie w normie:-):-):-):-) ciśnienie też, żadnych infekcji ani pasożytów. :tak::tak::tak: Jak tylko weszłam do gabinetu moja lekarka "schudłaś!!" , a ja na to że nie wiem ...od razu na wagę mnie wysłała i rzeczywiście 5 kg mniej.... to jak na razie dobrze bo miałam trochę nadwagi po pierwszej ciąży. Oczywiście nie omieszkała zapytać o Sebastiana, utkwił jej ten numer z alarmem w głowie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Mały dzielnie zachowywał się u sąsiada - nawet nic nie narozrabiał co mu się rzadko zdarza:dry::dry::dry::dry:. Za to cały umorusany, biegali po podwórku a w nocy lało.
Idę coś przekąsić, bo zaraz umrę z głodu :-D:-D:-D
Super, że wszystko dobrze z maluszkiem no i że urwis nie narobił problemów;-);-)

Kobitki czy wy nie macie problemów z zołądkiem?najgorzej jest rano jak sie obudze to dopóki czegos nie zjem to mnie tak sciska ze az w plecach boli./Zastanawiam sie czy to nie po duphastonie w koncu biore 3 tabletki dziennie juz od 3 miesiecy jak myslicie?a tak wogóle to mi sie chce zupy buraczkowej i jezor juz mam przy podłodze:tak::-):-)

Ja nie biorę nic oprócz witaminek i też mnie często ściska:tak:

cześć dziewczyny :)
a ja się dziś od rana mocno zastanawiam kto we mnie mieszka.. .chłopczyk czy dziewczynka? I ciekawe która z nas pierwszy dowie się płci maluszka :):)

Też chciałabym już wiedzieć, ale ja to pewnie dowiem się jako jedna z ostatnich, bo na poprzedniej wizycie dzidziuś nie chciał pokazać co tam ma, a następne USG to będzie już połówkowe 20 - 21 tydzień :-(. Choć najważniejsze by było zdrowe

ania98765 oj a ja z rana również zaliczyłam kibelek, tak samo jak wczoraj i 2 dni temu ble.

kubiaczek moja fryzjerka mi mówiła że chcąc włosy farbować w ciąży mam się nastawić na to że albo kolor wyjdzie nie taki jakbym chciała, albo czas oczekiwania się wydłuży lub skróci. Ja fryzjera mam w planach w sierpniu, póki co odrostem jakoś bardzo nie straszę :-) włosy ostatnio farbowałam pod koniec kwietnia

Jeszcze godzinka i uciekam do domu, bo siedzę w pracy :dry: dobrze że mam obiadek gotowy, to wrócę i tylko go podgrzeję :-)

Co do farbowania włosków w ciąży to jest sprawa indywidualna jak i kto zareaguje to chemia rekcje mogą byc rózne ja osobiście i w tej i w pierwszej ciązy farbuje i farbowałam włoski i nic mi sie nie dzieje wszystko ok.
Byłam dzisiaj u gina no i heh anomalia termin z miesiaczki mam na 5 a nawet 3 stycznia a z usg na 16 stycznia i stwierdzilismy z lekarzem ze bedziemy sie trzymac tego terminu z usg bo w 1 ciązy tez mialam takie rozbieznosci i ten termin z usg byl blizszy prawdy niestety 1 porod mialam wywolywany i powiedzialam lekarzowi ze nie pozwole na to by mi drugi porod wywolywali i ginek sie ze mna wpełni zgodził;-);-);-)pozatym chwalił ze mam idealne wyniki ze niby jestem stworzona dociązy:-p:-p:-phihi a to dopiero.

Witam Was kochane :)

Mam pytanko czy w badaniach jakie wam zalecil lekarz był tez wymaz z gardła np. na gronkowca zlocistego:confused::confused:
Kurcze byłam 1 lipca na zizycie i jak juz pisalam pobrali mi mnostwo krwi lekarz powiedzial ze jak wszystko bedzie ok to dobrze a jak jakies watpliwosci to przyjdzie pismo do domu.
No i jak nazlosc w skrzynce znalazlam papier z wezwaniem do szpitala !!!! Termin na 20 sierpnia :szok::szok: Czy oni są normalni:confused::confused: Cos tu nabazgrali po norwesku i nic niewiem czekam na znajomą która mi to przetlumaczy ale juz na 100% wiem ze bedzie pobierany ten wymaz z gardła. A po 2 wkurza mnie to ze normalnie w Polsce szykowałabym sie juz niedlugo na to USG genetyczne a tu w Norge chyba tego nierobią lekarz ani slowa otym niewspomnial. Denerwuje sie troche tym wszystkim a szczegolnie tym wezwaniem.

a co do wielkości brzuszka, to wpierw był on na samej górze zaokrąglony, możliwe że to wina wzdęć, zatwardzenie też męczyło :dry: a od kilku dni zauważyłam zaokrąglający się dół ;-) M to pierwszy zauważył :-)

Witam Was kochane :)

Mam pytanko czy w badaniach jakie wam zalecil lekarz był tez wymaz z gardła np. na gronkowca zlocistego:confused::confused:
Kurcze byłam 1 lipca na zizycie i jak juz pisalam pobrali mi mnostwo krwi lekarz powiedzial ze jak wszystko bedzie ok to dobrze a jak jakies watpliwosci to przyjdzie pismo do domu.
No i jak nazlosc w skrzynce znalazlam papier z wezwaniem do szpitala !!!! Termin na 20 sierpnia :szok::szok: Czy oni są normalni:confused::confused: Cos tu nabazgrali po norwesku i nic niewiem czekam na znajomą która mi to przetlumaczy ale juz na 100% wiem ze bedzie pobierany ten wymaz z gardła. A po 2 wkurza mnie to ze normalnie w Polsce szykowałabym sie juz niedlugo na to USG genetyczne a tu w Norge chyba tego nierobią lekarz ani slowa otym niewspomnial. Denerwuje sie troche tym wszystkim a szczegolnie tym wezwaniem.
witajcie
nie martw sie tak ;-)moze zas im sie osoby pomylily to tylko polska,a nie mozesz isc do swojego gina.zeby ci powiedzial oco chodzi i czy masz juz te wyniki?

reklama
zolza666witaj problem w tym ze ja nie w Polsce jestem tylko w Norwegii :):) Tutaj takie pomyłki to przypadek 1 na 100 ze wyslą komuś wyniki choc niesa jego. Denerwuje mnie fakt ze chca robic badania ale dopiero 20 sierpnia no głupota totalna jesli wiedza ze cos moze byc to niemoga wezwac mnie np za tydzien???

Do góry