reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Ja kupilam pare dni temu Alexowi kubek niekapek.Nalalam soku z woda i zostawilam dziecko-wyrodna matka hihi. Probowal do ucha,oka,nosa,karmil ptaszka ze sliniaka a w koncu tadam!! sukces-trafil do paszczy i dostal wytrzeszczu z zachwytu :-D.Traktuje go troche jak zabawke ale niech ma-co wypije to jego;-)

Paulinka od urodzenia spała w swoim pokoju, Agatke przeniesiemy do siostry jak zacznie noce przesypiac, co by siostry nie budziła

Jola.24, nasza malutka śpi w pokoju z bratem od dwóch miesięcy. Kciuki za szczepienie.
Agbar, brawo dla Alexa! U nas niekapek się w ogóle nie sprawdził. Dość szybko złapał o co chodzi z bidonem i tak zostało. I nawet lepiej, bo zdrowiej.

Dziewczyny dziś się zastanawiałam czy nie moglibyśmy się już przenieć do swojej sypialni??? Czy któras zostawia juz okrucha na noc samego w pokoju??:sorry:
Lecimy na szczepienie...o mamooo...trzymajcie kciuki:blink:
Miłego dnia
powodzenia ! co do spania mojego niedawno przeniosłam będzie może 2 tygodnie i od tego czasu śpi lepiej niż w naszym pokoju i w koszyczku :)

Pytanie dla dziewczyn, które mają dwójkę - kiedy zaczęłyście dawać dzieciom mleko w kubkach niekapkach? Muszę małej kupić większe butelki, mam dwie 260ml, ale nie wiem czy takie starczą, czy lepiej zainwestować w te 330ml? Wydaje mi się, że jak Emi będzie miała pół roczku, to można jej dawać już kubek?
260 ml spokojnie starczą , ja chyba coś około 6M zaczęłam dawać niekapek już nie pamiętam dokładnie

Ojojoj! :shocked2: Teściowa właśnie dzwoniła, że dzisiaj wpadną, a tu syf, ja w takim samym stanie, jak mieszkanie! :szok:
Nie chcem, ale muszem, więc lecem!

Edit:
Co lepsze, bidon, czy niekapek?
Dzisiaj zamawiam :-) Pana Metkę też :-)

Ostatnia edycja:
Witam dziewczynki, my wczoraj byliśmy na szczepieniu i Miki strasznie płakał, a potem cały dzień marudził.
Pediatra powiedziała że zwolnienie na dziecko może wystawić tylko neurolog i się wkurzyłam bo wizytę mam dopiero 1 czerwca i do końca nie będę wiedziała czy wracam do pracy w czerwcu czy w lipcu, przez to moja mama nie wie kiedy ma się zwolnić z pracy:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Chcę kupić małej śliniaczek z rękawkami, tylko nie wiem, czy wystarczy jeden, czy lepiej mieć dwa?

Ja mam jeden i muszę jeszcze ze 2 dokupić.

Witam sie wieczorową porą

Mam pytanie z innej beczki

Dziewczyny ktore maja prawko, jezdziłyscie na poczatku z mezem????
Czy same dawałyscie sobie rade?
Bo moj M mowi ze przez pierwsze tygodnie to on bedzie ze mna jesdził , to po co do gwinta mi prawko????:angry::angry::angry:

Ja 9 marca odebrałam prawko, 12 kupiłam samochód, a 13 w piątek pojechałam sama do pracy, bałam się ale M stwierdził że jak nie zacznę jeździć od razu to potem będzie trudno. M chętnie ze mną jeździ i nie mądraluje, stwierdził że jak będę miała prawko 5 lat i odwalę jakiś numer to będzie miał prawo mnie ochrzanić, a żeby się dobrze nauczyć jeździć to trzeba nabrać wprawy, nawet kierowcy z długim stażem popełniają błędy.

Asiowo- tulam mocno, musicie przeczekać trudny okres, na pewno jemu też jest ciężko że nie może dać wam tego na co zasługujecie, ale zobaczysz dzieciaczki szybko podrosną, pójdziesz do pracy i jeszcze będziecie się śmiać z tego że kiedyś mieliście takie problemy, wiem to z własnego doświadczenia.

Dzięki dziewczyny:-D

Mół M marwi sie o samochód dlatego tak mówi.
Ale jeszcze przyjdzie koza do woza jak bede musiała cos załatwic albo pijanego wozic, wtedy to ja mu powiem ze nie pojade.:eek:

wogóle mam go ostatnio dosyc , i koniec robienia tego czego on chce
A dzisiaj sie przeciwstawiłąm i powiedziałam ze nie pojade z nim na rajd bo nie bede pozniej z Z po nocach jezdziłai i kapała o polnocy, bo on cwaniak sie poloży.
I tralalala

A Zuzia od samego poczatku spi w swoim pokoiku, tylko mam szeroko drzwi otwarte, zeby w razie czego to słyszec

My kubek niekapek mamy, ale nie myslalam, zeby juz go dawac :)
Trzeba bedzie sprobowac ;))

Adaś spi z nami w pokoju, łóżeczko ma przy naszym :) poki co nie wyobrazam sobie dac go do innego :)
Ja bardzo strachliwa jestem i w nocy czesto wstaje zobaczyc czy sie nie odkryl, a jesli tak to czy mu cieplo, czy nie ulalo sie, czy oddycha... Jakbym miala chodzic do 2 pokoju i otwierac i zamykac drzwi, to bym go obudzila ;p

Adas dzis takiego kupala walnal, ze naprawde sie zszokowalam!
Siedzial u mnie na kolankach jak robil i jak juz zrobil mowie do niego, ze pojde siusiu i go przebiore :) odlozylam dziecko do lozeczka, patrze na siebie a tu koszula okupkana :) podnosze Adasia a tam posciel w kupie :)
Zaczelam go przebierac, to kupa nawet na lopatkach byla!! SZOK!! :)
Siusiu zrobilam jak juz o malo sie nie posiusialam ;p przebralam dziecko, posciel zmienilam, utulalam do snu, wykapalam sie i z lazienki biegiem to toalety.. :)

Dzis ostatni dzien bachanaliow :) imprezy disco polo ;p tak bardzo czekalam na to, a dzis nie chce mi sie isc ;/ najchetniej polozylabym sie z tym moim malym olbrzymem i spac poszla ;p

JoL ale Adas juz ma dziewczyne hihihi ;D;D;D
Szczerze mowiac to przerazila mnie ta waga ;p ale gruby moj malec nie jest :) nie opycha sie, ani nic :) niech rosnie... ;))

Pasibrzuchu piekne sa Beskidy... Dzis w ddtvn byli w Beskidach :) Ale widokow nie bylo, bo pogoda nie dopisala...
Jak tylko zrobi sie ladnie to wsiadam w auto i jadem do Szklarskiej :) na 2 dni chociaz :)

Posta pisalam ponad godzine;/ Ojjj ;p

Ostatnia edycja:
reklama
Emilcia, młoda patrzy na Adasia i mówi "oooo!"
Pasibrzuch, nie wiem, czy nasze dzieciaczki nie są jeszcze za małe na bidony. Może być tak, że od razu załapie o co chodzi albo będzie się męczyła. Są niekapki z miękkimi ustnikami. A jeśli chodzi o bidony, to ja polecam firmę nubby. Są najlepsze.

Do góry