reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

muszę Wam coś napisać, bo rano padłam:-D

parę dni temu wysłałam chłopa do sklepu po cukier waniliowy wrócił z ... proszkiem do pieczenia:-D
dobra niech mu będzie niewielka różnica;-)
poszedł dzisiaj i w sklepie z panią ekspedientką:
T: poproszę proszek waniliowy
E: proszek do pieczenia czy cukier waniliowy? (babka chyba wiedziała, że chłop to chłop:-D) i tutaj mój T. zgłupiał mówi, że wtedy to mu zrobiła mętlik w głowie:-p
T: no to waniliowe:cool2:

tak czy siak kupił w końcu co trzeba ale czy to taka filozofia iść i kupić cukier waniliowy:confused:

idę czytać i nadrabiać
a nie sprzedała cukru wanilinowego ?;-)

Ja wskoczyłam do łóżka po tym jak mały mi zasnął i wstała córa ...i se pospałam

Asiowo tak źle ? co się dzieje?

Ostatnia edycja:
reklama
Dzien dobry!!
Rzucilam tylko okiem na to co pisalyscie, zaraz pode nadrabiac :)

Agniecha pisze, ze jej dzidzia juz 7 cos tam wazy ;D Dziewczyny, myslalam, ze z krzesla spadne!! ADAS WAZY 8650!! 69 cm ma!! Masakra normalnie!! Chyba zaczne go odchudzac!! ;) Je co 4-5 godzin 150 ml, przed snem 180 ml :) wczoraj dostal marchewke z ziemniaczkami, caly sloiczek, wczesniej dawalam po pare lyzeczek tylko, zeby zobaczyc czy alergii nie bedzie :)

Ja zmeczona jakas aka jestem od 3 dni!! @ mnie zabija ;( cieknie ze mnie niemilosiernie ;/ jakis koszmar!! :( W nocy niegdy nie wstawalam zmieniac sie, nigdy!! A teraz 2-3 razy... Do dzisiejszej nocy 3, a dzis juz tylko 2 :( brzuch boli, glowe chetnie bym uciela, humory mam okropne ;p

Ide nadrabiac i jesli Adas nadal bedzie spac to popisze!!
Buziaki!!:*

Witam oczy mam na zapalkach , ale z Nicola lepiej , jeszcze ja gardlo boli ,a le goraczki nie ma.Natomias Mia przebija kazde dziecko idzie spac o 17,30 dwa razy budzi sie na butle i spi do uwaga siedzicie 12.30 potem zabawa do 17,30 i tak od 2 dni.
Co do prawka to ja od poczatku jezdzilam sama zreszta nie lubie prowadzic jak M jedzie ze mna.

Matko Boska Częstochowska!!! :szok:
Co Ty temu dziecka do mleka dodajesz? Dawaj patent!

Morka, już pisałam Pauli. Nie bij się tak tym młotkiem, bo wzrok stracisz :-D
NOTATNIK, NOTES, PAMIĘTNIK, ZESZYT A5 PROMOCJA ! (1011891762) - Aukcje internetowe Allegro

Oglądałam stare zdjęcia i nie mogę się już doczekać, kiedy mała będzie siedziała, bo wtedy wsadzimy ją do nosidełka i wybywamy np. tam:

Ostatnia edycja:
Witajcie!!!

U nas tez ktos podpierdzielił słonce tylko ze juz od tygonia i nie chce oddac;-);-)

Jak was czytam ze spaniem waszych dzieciaczków to Wam zazdroszcze:confused:

Moja wczoraj o 20.00 zjadła 150 ml i myslałam ze sobie pospi moze do 2.00, 3.00 a ona wstała juz o 11.30 na jedzenie:szok::szok::szok: Nastepnie o 4.30 i o 8.00

Ale mnie M wkurza, on mysli ze dziecko to tylko moja brocha, no tak sama sobie zrobiła:tak:

Witam!

DORMARK ja Ci też śpiącej Mii zazdroszczę, a widzę że Ty już przestałaś się martwić że ona tak śpi!!!

Pasibrzuch- a skąd te widoki?

Emilcia- współczucia z powodu @....do mnie wredota przylezie lada dzień....

No a C zjadł, teraz sie bawi to i ja jem i chwilę odpisuję....
ale C pewnie długo ne da rady sam sobą się zająć....

e:
Asiowo - kurka wodna...no..... może to chwilowe.....
zaraz chłop się uspokoi.....

Malwina- faceci mają takie wejścia, mój ostatnio się poprawił ale też ma swoje za uszami....

Dzien dobry!!
Rzucilam tylko okiem na to co pisalyscie, zaraz pode nadrabiac :)

Agniecha pisze, ze jej dzidzia juz 7 cos tam wazy ;D Dziewczyny, myslalam, ze z krzesla spadne!! ADAS WAZY 8650!! 69 cm ma!! Masakra normalnie!! Chyba zaczne go odchudzac!! ;) Je co 4-5 godzin 150 ml, przed snem 180 ml :) wczoraj dostal marchewke z ziemniaczkami, caly sloiczek, wczesniej dawalam po pare lyzeczek tylko, zeby zobaczyc czy alergii nie bedzie :)

Ja zmeczona jakas aka jestem od 3 dni!! @ mnie zabija ;( cieknie ze mnie niemilosiernie ;/ jakis koszmar!! :( W nocy niegdy nie wstawalam zmieniac sie, nigdy!! A teraz 2-3 razy... Do dzisiejszej nocy 3, a dzis juz tylko 2 :( brzuch boli, glowe chetnie bym uciela, humory mam okropne ;p

Ide nadrabiac i jesli Adas nadal bedzie spac to popisze!!
Buziaki!!:*

no waga jest niezła :)
Mati zanim zaczęły się problemy z apetytem czyli do poprzedniego piątku tez zjadał 150 ml co 4 godziny, tyle że w nocy nie jadł wcale, on spi od 19:30 do 6 rano.
Mam nadzieje że ten apetyt mu wróci i znowu tak ładnie będzie jadł bo mówię Wam, martwienie sie o każda butlę to horror!!!! Ale jestem dobrej myśli :)

Agniecha, my mieliśmy taki okres, że Emi mniej wypijała, ale póki była radosna, energiczna i brykała nie martwiło mnie to zbytnio :-)

Nareszcie skończyłam nadrabiać prawie 4 miesiące pamiętnika dla małej :-D
Jutro może skoczę wywołać zdjęcia, bo postanowiłam obrazować pewne zachowania, zmiany, żeby miała później dokłądniekszy pogląd na to, co pisałam :-)

też chciałam jak się młoda urodziła pisać:tak: ale skąd bierzesz na to czas?
bo mi go ciągle brakuje:-(

Witam sie wieczorową porą

Mam pytanie z innej beczki

Dziewczyny ktore maja prawko, jezdziłyscie na poczatku z mezem????
Czy same dawałyscie sobie rade?
Bo moj M mowi ze przez pierwsze tygodnie to on bedzie ze mna jesdził , to po co do gwinta mi prawko????:angry::angry::angry:

zależy z kim będziesz jeździć ja ze swoim chłopem chciałam jeździć bo on spokojny człowiek i bardzo fajnie mi pomagał jak jechałam mówił mi na co mam zwracać uwage tak jak kierowca a nie kursant na egz bo to dwie różne sprawy:tak: a teraz sama i tak nie jeżdżę bo się boję bo ze mnie tchórz :szok:i sama jestem na siebie wściekła bo czasem auto stoi a ja na autobus biegnę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Pasibrzuch-ona duzo zawsze spala teraz przebija sama siebie , a to po mezu on tez taki spioch.

u mnie też z chłopa śpioch a dziecię nie:no:

a tak w ogóle to muszę w końcu tego lenia pogonić tylko nie wiem jak:confused:

podrapała mi się młoda w nocy i ma nosku bubę:-(

idę dalej się lenić ...
miłego dzionka, duzio zdrówka, duziego apetytu dla maluchów, żadnych uczuleń i samych uśmiechów:tak:

słońce wołam Cię....

Witam babeczki!

U nas też dziś niezłe spanko - mała jak zasnęło o 23 tak wstała 8:30 - codziennie wstaje o 6, więc dziś mnie zdziwiła;-)ale za to wtryndoliła 2 cyce od razu bo chciały mi eksplodować i najpierw dałam jeden i po kilku minutach szybko drugi, żeby laktatora nie używać:-D i tym sposobem ona śpi dalej, a ja już wyspana i siedze na allegro szukam co jej kupić;-)

Ja z chłopem jeździć nie lubię - bo mnie wkurza tym jaki zestresowany jest, że ja kieruję-siedzi jak na tureckim kazaniu. A z kolei z dzieckiem się boję jeździć. Więc jak zabieram dzieciaczka to wolę żeby nas woził, a jak sama to wtedy moge i autem:tak:

dormark: twoja Mia przebija wszystkie dzieci w spaniu!!
emilka: Adaś widzę czołoweczka - niezły klopsik!
gosia: na twym suwaczku ujrzałam, żeś 7kg zgubiła. Jak to zrobiłas kochana karmiąć cycem? bo ja jak zaczęłam dietę to od razu mleka mniej i żem rzuciła to wszystko w cholerę, bo Misiowe mleczko najważniejsze:-(
Asiowo: tulam - oby wszystko sie poukładało jak najszybciej!
czechow: matko jak mi dziecko się obudzi o 5, a zdarzy sie - to ja jak nieprzytomna - z zamkniętymi oczami ją biorę i cyca na czuja wpycham:-D i dalej ziuziu idę - przed godziną 7 to ja nie do życia jestem;-)

dobra uciekam bo musze ciacho upiec bo po południu gości mam! mój M wczoraj sam mieszkanie posprzątał:szok: szoking nie?:-pbyłam na spacerze wracam a tu błysk - nawet podłogi umył!!!!

reklama
Witam w ten syfny dzień :wściekła/y: załamka z tą pogodą :no:
ogólnie humorek dzisiaj u mnie do bani :-(ale ale, truć Wam nie będę ;-)

e_milcia, hurrra !!! no to się znalazł kawaler dla mojej Zuzu :rofl2: parka wielkoludków ... czyż to nie słodkie :-p a tak poważnie, to się cieszę, że nas ktoś przebił ... nie wypada, żeby dziewczyna była wagową rekordzistką ;-)
Malwina, współczuję ciężkiej nocki :-( a w temacie facetów ... no comment :no:
Dormark, super, że z Nicol lepiej ... a Mia rzeczywiście rekordy bije :-) kochana mała, wie, że mamusia potrzebuje odpoczynku :tak:

oj oj ... zmykam, bo od mojej dzidzi podejrzane zapach dochodzą :eek:

Do góry