reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Nadineczka, słońce nie słyszy, bo za daleko do Anglii. :-p
Czechow, ok. Rozumiem. Moja córcia też chyba uważa, że późne wstawanie jest passe. ;-)
Dormark, a to normalne, że ona tyle śpi. Matko, moja tyle nigdy nie spała.
Aga, pogratulować męża. :-)

reklama
Witam!

Pasibrzuch- a skąd te widoki?

To nasze piękne Beskidy... Nie macie pojęcia, jak chciałabym już w góry się wybrać...
Mam nadzieję, że te jogi, pilatesy i baseny poprawią mi kondycję :-)

Agniecha pisze, ze jej dzidzia juz 7 cos tam wazy ;D Dziewczyny, myslalam, ze z krzesla spadne!! ADAS WAZY 8650!! 69 cm ma!! Masakra normalnie!! Chyba zaczne go odchudzac!! ;) Je co 4-5 godzin 150 ml, przed snem 180 ml :) wczoraj dostal marchewke z ziemniaczkami, caly sloiczek, wczesniej dawalam po pare lyzeczek tylko, zeby zobaczyc czy alergii nie bedzie :)

Ja zmeczona jakas aka jestem od 3 dni!! @ mnie zabija ;( cieknie ze mnie niemilosiernie ;/ jakis koszmar!! :( W nocy niegdy nie wstawalam zmieniac sie, nigdy!! A teraz 2-3 razy... Do dzisiejszej nocy 3, a dzis juz tylko 2 :( brzuch boli, glowe chetnie bym uciela, humory mam okropne ;p

:szok::szok::szok::szok::szok:
Masz dziewczyno co dźwigać!

też chciałam jak się młoda urodziła pisać:tak: ale skąd bierzesz na to czas?
bo mi go ciągle brakuje:-(

Jeszcze nie wiem, skąd go biorę, bo zaczęłam wczoraj ;-) Ale mała sypia mi w dzień, więc wydaje mi się, że nie będzie z tym problemu. Poza tym jak raz się nie posprząta, to też nic się nie stanie ;-)

Pytanie dla dziewczyn, które mają dwójkę - kiedy zaczęłyście dawać dzieciom mleko w kubkach niekapkach? Muszę małej kupić większe butelki, mam dwie 260ml, ale nie wiem czy takie starczą, czy lepiej zainwestować w te 330ml? Wydaje mi się, że jak Emi będzie miała pół roczku, to można jej dawać już kubek?

Pytanie dla dziewczyn, które mają dwójkę - kiedy zaczęłyście dawać dzieciom mleko w kubkach niekapkach? Muszę małej kupić większe butelki, mam dwie 260ml, ale nie wiem czy takie starczą, czy lepiej zainwestować w te 330ml? Wydaje mi się, że jak Emi będzie miała pół roczku, to można jej dawać już kubek?

Wiesz co u nas był i niekapek i bidon ze słomką ale w sumie nie potrzebowałam jakieś straszliwej pojemności - mała nie wypijała jakichś hektolitrów wody czy mleka więc ten 330 był mi nie potrzebny. Prawdę mówiąc nie pamiętam kiedy zaczęłam z niekapkiem ale to było mniej więcej kiedy mała miała 6 miechów

Wolałam się upewnić, bo Emi pije tylko z butelek Aventu, innych nie chce :cool: A one trochę kosztują, więc jak mam inwestować, to wolę być pewna, że dobrze :-)

Moje dziecię właśnie usnęło na drugą już drzemkę - i znowu zasnęła dopiero jak się przewróciła na brzuszek - chyba jest jak mama - ja też nie umiem inaczej usnąć jak tylko na brzuchu

ja mam Aventa nie używaną ale małą:-(
Polcia moja i brzuch:cool: zapomnij mamuśka jak ona tego nie cierpi a o spaniu na brzusiu nie ma szans:tak:

idę robić naleśniki chyba zasnę przy nich

Nadineczka - starsza też taka była. Za każdym razem kiedy kładłam ją na brzuch to wydawała dźwięki jakbym ją obdzierała ze skóry. Laura jest inna - a jeszcze jak postawię / położę poduchę która ma wzorki to mała jest już w ogóle wniebowzięta - uwielbia się w nie wpatrywać.

Od 30 minut ciągnie mi się filmik który chce wam pokazać - niby idzie a jak znam swoje szczęście to na ostatnim "wirażu" się net wykopsnie.

Coś się mojej małej pomieszało. Po kąpieli nie chciała cycków, wypiła butlę 120ml i spać nie zamierzała wcale. W końcu zasnęła coś o 21.00, teraz słyszę płacz! Wydoiła oba cyce i 150ml mleka :szok: Mam nadzieję, że teraz szybciutko zaśnie.
Dobranoc babki, do jutra :-)

:szok: a mówią że mój dużo je:-D:-D dobrze lepiej duzo niz za mało:tak:

Wsiadłam w bus, pojechalam odebrac moje prawko i jak juz je miałam to wsiadłam w auto i wrociłam do domu...
Jezdziłam odrazu sama, tymbardziej, ze mój mąż dostał prawko 4 miesiace pozniej.

Pokłociłam sie zas P. mam go dosc, jesli tak ma wygladac moje zycie z nim to wole zyc bez niego!!!!!:-(

Weź jakiej patelni na tego chłopa twego. Jak po dobroci ię nie da to łobuchem go w łeb:blink: na mojego czaem działa;-)

muszę Wam coś napisać, bo rano padłam:-D

parę dni temu wysłałam chłopa do sklepu po cukier waniliowy wrócił z ... proszkiem do pieczenia:-D
dobra niech mu będzie niewielka różnica;-)
poszedł dzisiaj i w sklepie z panią ekspedientką:
T: poproszę proszek waniliowy
E: proszek do pieczenia czy cukier waniliowy? (babka chyba wiedziała, że chłop to chłop:-D) i tutaj mój T. zgłupiał mówi, że wtedy to mu zrobiła mętlik w głowie:-p
T: no to waniliowe:cool2:

tak czy siak kupił w końcu co trzeba ale czy to taka filozofia iść i kupić cukier waniliowy:confused:

idę czytać i nadrabiać

:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam oczy mam na zapalkach , ale z Nicola lepiej , jeszcze ja gardlo boli ,a le goraczki nie ma.Natomias Mia przebija kazde dziecko idzie spac o 17,30 dwa razy budzi sie na butle i spi do uwaga siedzicie 12.30 potem zabawa do 17,30 i tak od 2 dni.
Co do prawka to ja od poczatku jezdzilam sama zreszta nie lubie prowadzic jak M jedzie ze mna.

:szok: o mamo jak mój by tak spał to bym latała słuchać czy oddycha:-D:-D jak śpi 2,5 godziny w dzień to już prawdzam:-D:-D

Wolałam się upewnić, bo Emi pije tylko z butelek Aventu, innych nie chce :cool: A one trochę kosztują, więc jak mam inwestować, to wolę być pewna, że dobrze :-)

U nas też avent ale ostatnio uczyliśmy się pić z niekapka soczek i po dwóch dniach załapał:-)

Dziewczyny dziś się zastanawiałam czy nie moglibyśmy się już przenieć do swojej sypialni??? Czy któras zostawia juz okrucha na noc samego w pokoju??:sorry:
Lecimy na szczepienie...o mamooo...trzymajcie kciuki:blink:
Miłego dnia

reklama
Do góry