reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam porannie (bo się jeszcze nie przywitałam)

Justys - ojej, Antos nie lubi modyfikowanego, nie dziwię się, mamusi cycuś lepiej smakuje,
Mój Maksiu bez problemu je Bebilon, bo od początku troszkę dostawał.

Nie odciągnełam pokarmu 2 dni z rzędu wieczorem i dzis mam malutko mleczka, już nie popełnie takiego błedu, trza włączyć ręczną dojarkę :)

reklama
Witam:)
Tysiolek spóznione zyczenia ,ale szczere-miłosci ,miłoscii jeszcze raz miłosci:-)

Justys z tym paluchem to do chirurga:tak:ja jutro ide kaszaka usuwac,mamo jak ja sie boje brrrrrrrrrrrr

Hej baboki;-)
moje dziecię najedzone leży w łóżku i gada z karuzelką krzycząć "haj":-D jeszcze tylko brakuje "hałarju":-D:rofl2:

ja tyż wczoraj późno spać polazłam, coś koło 2, a dziecie me zegarek w tyłku ma i punkt 6 musi być cyc:dry:tylko, że ja pół przytomna bioę mąłą do łóżka cyc w buzię i śpię dalej:zawstydzona/y:także roxy nie wiem skąd ty energię bierzesz o tak nieludzkich rannych porach, że gotujesz, sprzątasz itepe:szok: jakbyś chciała odpocząc od swojego neandertalczyka i pogotowac i posprzątać u mnei to nawet o 4 rano możesz i cię wielbić będziem:-D Lasek też mamy niedaleko - 10 mintek do bielańskiego mieszkam - co na wawę to luksus:tak:dwa parki w okolicy z bajorkami - calkiem ładnie u mnie tyż;-)

co do spacerów to ja chodzę po parku aż mała uśnie - potem siadam na ławeczce i sobie czytać albo audioboków słucham:tak:raz w tygodniu sie wybieram do lasu i wtedy 3h bite łaże aż mi nogi z tyłka uciekają:baffled:

mari_anna: super, że niania to znajoma bo z obca to nigdy nie wiadomo co i jak - a tu jeszcze ci ugotuje - pozazdrościć!
dormark: no to najlepszego z okazji dnia mamy - ale ci dobrze dwa razy obchodzić hehe
nadineczka: a od kiedy ty i blond włosy?;-)chyba, że ja zaćmę mam na oczach:sorry2:
justyś: to że nie ściągasz dużo nie znaczy, że tylko tyle mleka masz - niektóre kobitki się blokują psychicznie i nic nie ściągają a dzieciak najedzony - no i teoria Jolci o tym, że dziecko lepiej ściąga niz jakikolwiek laktator tez mi bliska:tak:
Tysiolek: a noc poślubna już była z nowym mężem? :rofl2::-D:tak:

Upiekłam wczoraj pierniczka i już połowę zeżarłam sama, bo M w pracy:angry: nie będe piec, bo jak sie w głowie nie ma to się w dopce ma i to całkiem sporo:-p
Asiowo mnie natchneła - zamówię sobie wagę z punktów Premium Club i w końcu nie będzie żadnej taryfy ulgowej dla mnie;-)

miłej niedzieli kochane i spokojnych dzidziolków oraz pięknego słonka, którego u mnie brak!

Czy ja już się dziś witałam :baffled: Chyba nie... bo zalatana jestem tu i ówdzie... :-D
Witam słonecznie :-D Miłej niedzieli życzę.

Witam!

justys85 pisze:
Kupiliśmy małemu mleko modyfikowane bo juz sama nie wiem co mu jest ,że tak marudzi ale cwaniak nie chce go wcale,myślałam ze smok mu nie odpowiada ale herbatkę kiedyś pił z niego,więc odciągnęłam ręcznie trochę mleczka z cycusiów i proszę mój synuś wypił wszystko więc to chyba mleko mu nie smakuję jak myślicie?
A swoja droga to ja chyba mam mało pokarmu bo odciągnęłam tylko 40 ml z obu cycków więc mało pokarmu albo ja ściągać nie potrafię
Moja właśnie tak samo, jak miałam mało pokarmu i próbowałam ją modyfikowanym dokarmić, to nic prawie nie zjadła. A moje mleczko z tej samej butli wciąga do dna. Więc myślę, że to może nie smakować to mleko, skoro nasze dzieci nieprzyzwyczajone...

Co do laktatora, to zakupiłam sobie jeden i póki co raz go użyłam... jak dla mnie masakra. Nie spodziewałam się, że to aż tak nieprzyjemne jest. A że ilościowo i tak mi wyszło porównywalnie do ręcznego odciągania, to jednak wolę ręcznie, przynajmniej tak nie boli. Ale stwierdzam, że dziecko, to taki mix ręcznego i laktatora, bo masuje i ssie na raz.

Co do spacerków, to ja generalnie uwielbiam łazić, nawet sama z małą. Park mam bliziutko, a i po osiedlu całkiem przyjemnie można pospacerować. Tylko wychodzenie z wózkiem troszkę kłopotliwe, bo duży wózek, a po schodach z pierwszego piętra trzeba znieść, ale na raty daję radę. Teraz ciepło to młodą w chustę biorę i łatwiej wyjść. (btw właśnie się do wyjścia zbieramy i mała w chuście już siedzi, a ja mogę wreszcie wysłać tego posta, co od rana go piszę...) Ale oczywiście wolę jeszcze z kimś do towarzystwa spacerować, więc chłopa wyciągam, jak tylko jest w domku. Jemu się co prawda zawsze nie chce, ale córeczka jest dobrym argumentem. :)

Dobra, idę na ten spacer. Postaram się zajrzeć jeszcze dzisiaj. Miłej niedzieli!

Witajcie znad garów!!!
Roxeen
ja też zapraszam, do lasu Cie zabiorę nawet w Bieszczady wywiozę tylko wpadnij posprzątać i ugotować!!! A nawet Boo wytłumaczę, że ma być grzeczny
Sylwia nie bój kaszaka będzie git:tak:
Marianna ciesze się że masz nianię:tak:
agagsm ty łasuchu jeden, zakaz pierniczenia!!!:-D
dormamrk pław się w szczęściu nic nierobienia :-D
nadineczka Ty blondynko ty!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

cześć Wam dzisiaj!
ale mi się nic nie chce,leżę przed komputerem,podjadam ciasto-chce któraś,kawę też mogę zrobić,obiad stary robi więc nie wiem kiedy będzie.Pogoda do kitu nie da się wyleżć

reklama
Witam się i ja w piękną słoneczną niedziele.
Czekam az chłopaki wstaną i lece do koleżanki, trzeba Olka z koleżanką całkiem nową zapoznać, pewnie bedzie rozdarty bo przeciez tam ludzie bedą ale co tam.
Dziewczyny moje dziecko nie lubi jabłka, marchewke pochłania a jabłko beeee, kwasi się jakbym mu cytryny dała:sorry2:

Hej baboki;-)
moje dziecię najedzone leży w łóżku i gada z karuzelką krzycząć "haj":-D jeszcze tylko brakuje "hałarju":-D:rofl2:
!

Moj "haj" nie gada ale doskonale wychodzi mu "gej" ostatnio się przetraszyliśmy że do ojca tak woła:baffled:

Miłego dzionka:-)

Edit: Mamy dziś urodziny:):) 4m-ce

Ostatnia edycja:
Do góry