reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Marianna super, że się znalazła superniania :-)
Tysiolek, no to git, że się wszystko udało :-)
My dzisiaj cały dzień na ogrodzie spędziliśmy, tak pięknie słoneczko sobie grzało :-) Oliś się wyszalał w kojcu, a Jessi spała sobie ponad 3 godziny na świeżym powietrzu. Teraz oboje już kimają, a mamuśka ma czas dla siebie, bo tatuśko na x-boxie pyka :crazy:

reklama
Witajcie Laseczki!
U nas dziś dzień zleciał teściowa była w odwiedzinach.:szok::-D
Kupiliśmy małemu mleko modyfikowane bo juz sama nie wiem co mu jest ,że tak marudzi ale cwaniak nie chce go wcale,myślałam ze smok mu nie odpowiada ale herbatkę kiedyś pił z niego,więc odciągnęłam ręcznie trochę mleczka z cycusiów i proszę mój synuś wypił wszystko :-Dwięc to chyba mleko mu nie smakuję jak myślicie?
A swoja droga to ja chyba mam mało pokarmu bo odciągnęłam tylko 40 ml :szok:z obu cycków więc mało pokarmu albo ja ściągać nie potrafię:no:

A co do spacerów to ja też jakąś wielbicielką nie jestem no chyba że razem z Z wybieramy się na spacer rodzinny to co innego,ale tak sama z małym to głupio bo on przeważnie śpi i nie ma do kogo gęby otworzyć:-)

A dziewczyny podpowiedzcie mi proszę w końcu do jakiego lekarza z tym moim nieszczęsnym paluchem u nogi mam iść? PLIS

Ostatnia edycja:
A odciągasz ręcznie czy za pomocą elektrycznego "pastucha"?

Ja na spacery zabieram słuchawki i albo słucham radia albo muzyki albo biorę książkę i nie ma problemu z wytrzymaniem 2-3 godzin

Witajcie Laseczki!
U nas dziś dzień zleciał teściowa była w odwiedzinach.:szok::-D
Kupiliśmy małemu mleko modyfikowane bo juz sama nie wiem co mu jest ,że tak marudzi ale cwaniak nie chce go wcale,myślałam ze smok mu nie odpowiada ale herbatkę kiedyś pił z niego,więc odciągnęłam ręcznie trochę mleczka z cycusiów i proszę mój synuś wypił wszystko :-Dwięc to chyba mleko mu nie smakuję jak myślicie?
A swoja droga to ja chyba mam mało pokarmu bo odciągnęłam tylko 40 ml :szok:z obu cycków więc mało pokarmu albo ja ściągać nie potrafię:no:

A co do spacerów to ja też jakąś wielbicielką nie jestem no chyba że razem z Z wybieramy się na spacer rodzinny to co innego,ale tak sama z małym to głupio bo on przeważnie śpi i nie ma do kogo gęby otworzyć:-)

A dziewczyny podpowiedzcie mi proszę w końcu do jakiego lekarza z tym moim nieszczęsnym paluchem u nogi mam iść? PLIS

Mam taka teorię, że usteczka mojego malucha potrafią wyssać o wiele więcej niż laktator i o wiele sprawniej ;-)

Ręcznie,kiedyś próbowałam elektrycznym ale to już w ogóle masakra była.

Ale właśnie karmiłam małego i jedna ręką odciągałam drugiego cyca i już było lepiej bo wyleciało ok 40 ml z jednego :-)
Ok spadam lulu bo rano mi zapałki w oczkach nie pomogą.
Dobranoc

Hej,

Laski, chyba przeziębiłam cycka. Nie wiem co to jest ale mnie boli w środku - jakbym tam miał jakie zbite/siniaka. Wczoraj spacerowałam długo i było mi gorąco i sie rozebrałam na krótki rękaw i wtedy tak przyjemnie wiało i chłodno było.... ;-(

Nie mam gorączki, tylko boli mnie prawa pierś.

Niania dla mojego Maksia to moja bardzo dobra znajoma, poznałyśmy sie w mojej poprzedniej pracy, znamy sie jak łyse konie. Zaproponowała mi nawet, że będzie gotować jak Mały będzie spał, bo nie chce się nudzić, nie lubi telewizora, pisze wiersze dla dzieci, ..... same widzicie, jestem bardzo szczęśliwa :)

heeej Kobitki moje :-)
no to już jestem ofisjalnie Żona :-D
zdjęć póki co nie mam ale spoko mam 3200 zdjęc więc jakies na pewno sie wybierze hahahaha :D
ogólnie cała imprezka udana - z małą wpadka hihi - zaczynamy podziękowania dla rodziców a tu psikus...gdzie są kwiatki?! :D ale znalazły sie :D

jak będe miec więcej czasiku np jutro opowiem więcej :-)

wielkie gratulacje:-):-):-)

Mam taka teorię, że usteczka mojego malucha potrafią wyssać o wiele więcej niż laktator i o wiele sprawniej ;-)

co do odciagania, to ja jestem weteran. Juz 2 miesiące lece na laktatorze, bo cyc dla mojego małego słuzy jako smoczek. Lubi sie nim pobawic, polezeć, usnąć na cycu, ale jesć - to to juz nie. To tak jak tata :-D:-D:-D.
A jesli chodzi o reczne odciaganie
reczne to i tak duzo odciagasz- ja odciagam avetem elektrycznym i wychodzi 400-500 na dobe, a recznie jak próbowałam, to sie namęczyłam i niewiele tego było. Bym musiała chyba siedziec 24 na dobe:-D
Ale fakt dzidziol to najlepszy laktator :)))

macy - ty masz oko :tak: 4 miesiące patrzyłyśmy w ten suwaczek i nikt nie zauważył :-D
Tysiolek - na pewno wrażen mnóstwo! czekamy na relacje!
Klara - co tam małż nawymyślał znów? szyszkę mu
nadineczka - współczuje, że Polcia śpi tylko jak jeździsz. Matko...biednaś - może jej to minie.
Obejrzałam kolejny odcinek Usta, usta - uwielbiam i pękałam ze śmiechu a taka głupia końcówka :baffled:
edit: Mari_anna doczytałam o opiekunce - super!

niestety chyba raczej nie minie bo tak jest od samego poczatku:-(

Ja na spacery zabieram słuchawki i albo słucham radia albo muzyki albo biorę książkę i nie ma problemu z wytrzymaniem 2-3 godzin

ja słuchawek nie lubię bo wydaje mi się że mnie wszyscy wyzywają:-D:-D:-D jakos tak nie lubię a z książku trzeba usiąść i tu się zaczyna mój problem, bo młoda dba o moją linie chyba i mnie goni co by chodzić:baffled:

Ręcznie,kiedyś próbowałam elektrycznym ale to już w ogóle masakra była.

Ale właśnie karmiłam małego i jedna ręką odciągałam drugiego cyca i już było lepiej bo wyleciało ok 40 ml z jednego :-)
Ok spadam lulu bo rano mi zapałki w oczkach nie pomogą.
Dobranoc
a nie brakowało Ci ręki, zdolna jesteś:-)

Hej,

Laski, chyba przeziębiłam cycka. Nie wiem co to jest ale mnie boli w środku - jakbym tam miał jakie zbite/siniaka. Wczoraj spacerowałam długo i było mi gorąco i sie rozebrałam na krótki rękaw i wtedy tak przyjemnie wiało i chłodno było.... ;-(

Nie mam gorączki, tylko boli mnie prawa pierś.

też tak miałam tak jakby w środku była gulka i ona bolała trochę się wystrachałam że to coś innnego ...:zawstydzona/y: ale jakoś po miesiącu zeszło i jest ok

BRY!!!
a małż :oo: neandertalczyk jeden chory, korzonki go tam złapały i mam kolejne dziecko w domu :no: wstał o 7 zeby pojechać na zastrzyk i foch ... "musisz tak chałasować od rana? trzeba było sobie BB nadrobić a nie garami walić"
:oo:

jak małżon wróci do domu to zrzuce z telefonu zdjęcia i wstawie i pokaże Wam dlaczego ja wzglednie na spacery chodzić lubie ... ;-) ale to później

małż to trochę przegiął Ty być dobra i obiad przygotować a jemu źle no Bożesz Ty mój:-)
jak mieszkasz pod lasem to ja się nie dziwię że Ty lubisz spacery ja też lubię laski i takie tam naturalne rzeczy a nie parki:baffled:

a co do Cyrianek a nie Cyprianek to ja być blondynka bo ja myśleć że tak ma być:zawstydzona/y: aż mi głupio tępota jedna;-)

wczoraj zrobiłam sernika bo tak mi się zachciało i tak się obżarłam:-):-):-)
słońce chyba będzie więc ok

reklama
Witam porannie , nadrobila , ale nie mam sil odpisywac .Napisze tylko tyle ze pogoda dzis cudna.Mnie nap....zab i nic mi sie nie chce.Naszeczescie dziewczyny grzeczne . Tutaj dzisiaj jest dzien matki wiec M zajmuje sie dziecmi .Ja obchodze 2 razy 1 dzis a2 26 maja taki luksus.

Do góry