reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Sylwia - współczucia!!!
Też uważam że dzieci trzeba chwalić i od chwalenia trzeba zaczyna, ale jak jakieś zachowanie jest nie halo to też trzeba zwracać uwagę. Nie wiem jak to jest u Twojego Synka ale pewnie masz moc słusznych powodów by się wkurzać na jego wychowawczynie. Niemniej jednak nie uważam, żeby argument że inne dzieci też przeklinają, szarpią, popychają był takim który zwalnia nauczyciela ze zwracania uwagi.... Jakby nie patrzeć nie jest to odpowiednie zachowanie i kto jak nie nauczyciel czy rodzic ma zwracać na to uwagę- takie mam zdanie....
No i na koniec gratuluję że Oskar jest takim bystrzachą- dwie klasy wyżej- brawo!!!

Sorry że nic nie napisze więcej ale C znów szlocha....

reklama
sylwia - przepraszam, jeśli źle odebrałam twoj post. Czasem jest tak jak piszesz, może pani przewrażliwiona? Raz mu przypieła łatkę i zostało. To ważne chwalić i nagradzać, widac pani jednak stosuje inne, mniej ciekawe metody wychowawcze. Stawianie jedynki za roztargnienie to absolutnie nie do przyjęcia.
A tu między innymi coś ciekawego
Cukier

Najbardziej wkurza mnie to,ze innym dzieciom nie wpisuje uwag,choc czesto zachowuja sie gorzej niz młody,ale teraz jest tak,ze jak jest konflikt w którym on bierze udział to nieistotne czy słusznie czy nie wina spada na niego:angry:
Klara ,ja reaguje na złe zachowania,ale uwagi w zeszycie co drugi dzien uwazam juz za nadgorliwosc:tak:ty bardziej ,ze raz w tygodniu ide do niej i rozmawiam na temat zachowania:tak:

PRZESTAŁO LAĆ !!!!!!! JUPPPPIIIII :rofl2:

Zmykam na zakupy :-):-):-)

Sylwia, aż mnie gotuje, jak czytam, co piszesz !!!
nie zmieniaj klasy, bo utwierdzisz durną wychowawczynię w przekonaniu, że miała rację i dasz jej satysfakcję, że udało jej się pozbyć 'tego złego' ... ja bym prędzej poszła do dyrekcji porozmawiać na temat zmiany wychowawcy, skoro już na początku, bo w pierwszej klasie, nie potrafi sobie poradzić z normalnymi, dziecięcymi zachowaniami :tak:
Masz na poparcie opinie psychologa na temat Oskara ... wiesz, że jest bardzo inteligentnym dzieckiem, które ma silny charakter i potrafi wyrazić swoje zdanie, co moim zdaniem jest dużą zaletą :tak:Jak wychowawczyni będzie go non stop karcić i ośmieszać przed innymi, to w końcu zniszczy jego poczucie własnej wartości :angry:
Utwierdzaj Oskara w przekonaniu, że nie jest najgorszy, a nauczycielce się porządnie dobierz do tyłka !!! Wiem, że to trudny zawód ale tu na BB mamy najlepszy przykład, że są dobrzy nauczyciele, którzy potrafią z uczniami żyć w przyjaźni ... ale niestety nie wszyscy sobie radzą i trzeba się ich pozbyć, zanim zniszczą psychicznie małe dzieci !!!
Walcz o swojego synka :tak: kciukasy ;-)

No fakt, takie częste wizyty u nauczycielki a ta dalej swoje - przegina....
Wierzę, że jakoś uporasz się z tym problemem ale jeszcze Ci krwi na pewno napsuje....
Też jakieś niepojęte mnie się wydaje dawanie pały za roztargnienie....

Nie mogłam więcej poprzednio napisać bo C zaczął szlochać, a potem jak się rozkręcił to 40 minut jakiejś totalnej maskary - dawno tak nie było aż się taił, teraz na wszelki mam już mleko w termosie gotowe, jak się obudzi.....
ale normalnie aż się spociłam....

A co do cukru- Kaja mądrze co do cukru.... koleżanka miałą problem z nadmiarem energii synka, delikatnie mówiąc i zmiana diety pomogła....

o kurka młody sie obudził....znów płacz....

hahahaha a ja mam słońce i Wam nie dam:rofl2::-)
Tylko że Bunia śpi i nie wiem jak ją wytaszczyć bez budzenia.
Dzięki za kciuki bioderka w porządeczku:tak::-)

Ja tysz mom. :-)

Sylwia, bedzie dobrze. Czasami trafi sie na nadgorliwca w szkole. ;-) Nie kazdy jest takim dobrym belfrem jak Kaja. :-D Sie przeprowadz do Pleszewa. :-)

Witajcie!
Sylwia tak czytam i sobie myśle,że ta pani może ma zbyt mało doświadczenia jeśli chodzi o wychowywanie i podejście do Twojego syna,bo moim zdaniem taka osoba powinna wiedzieć jak podejść do takiego dziecka,jak z nim rozmawiać,a nie od razu,że on gorszy,bo nadpobudliwy.Myślę,że nie powinnaś zmieniać klasy ale tak jak piszą dziewczyny może dobrze by było porozmawiać z dyrkiem.
Dziewczyny-nauczycielki-bez obrazy,ja nie chcę żadnej z Was nic ująć,bo to co napisałam odnoszę akurat do tej jednej osoby.
Mari_anna ja do niedawna też pracowałam jako niania,ha w maju już będzie rok ale opiekowałam się dzieciaczkami razem z miom synem,mieszkaliśmy w Piasecznie pod W-wą,pon-pt od 7-17,dostawałam 1200zł
U nas dziś był elektryk robi nam oddzielne światło,bo przyszedł rachunek podwójny i teściówka stwierdziła,że mamy dołożyć się po połowie.Niech się ona w nos pocałuje,ja mieszkam tu w 2 pokojach,kuchnia,łazienka,oni mają pół dołu i całe pietro,i co jeszcze ja jestem z mężem i 2 dzieci a tam są teście 2 dorosłych synów i 2 dorosłe córki,więc gdzie po pół!!!!!!!
Młody nutramigenu-niet,krzywi się strasznie,musimy się przełamać,pochwalę się jeszcze u nas dzisiaj zrobił 3 razy obrót z brzuszka na plecy
OOOOOOOO!!!!!! żaświeciło słońce!!!!!!

reklama
Przed chwilka ogladałam w Celowniku na TVP1 reportaz o chłopcu którego cała buzia pokryta była naczyniakiem i naroslami.
Biedny przeszedł juz 3 operacje a jest w wieku naszych malenstw.
Ale sie wzruszyłam i tak sobie mysle ze mamy ogromne szczescie ze nasze dzieci sa zdrowe.
Ach jakie to zycie jest niesprawiedliwe ,biedne dzieciaczki:-(

Do góry