reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

kurcze, zwariuje z tym psem!!! Śmierdzi i śmierdzi, dobrze, że żadnych gości dzisiaj się nie spodziewam bo by było :)

kacha_wawa, głowa do góry, na pewno wszystko się ułoży, niedługo wyjrzy słoneczko :) Duża buźka dla Ciebie

reklama
Zuzikowa coś zaczyna mi kaszleć a w jej noski zauważyłam coś a'la katar.... Więc dzisiaj gnam do apteki... W Katowicach wcale nie lepiej.... Szaro, buro i ponuro...

ta pogoda to też na nasze dzieci działa, moje dziecię śp już prawie 2 h, co jakiś czas się budzi i coś obudzić do końca nie może bo ciagke mu powieki opadają, słodko to wygląda :)

Witam czwartkowo, wczoraj mieliśmy masakryczny dzień, Miki spał w dzień 4 razy po 10 min, budził się ze strasznym płaczem, aż się zanosił, i dopiero o 21 mądra mamusia zorientowała się że dziecko boli brzuszek, dostał espumisan i poszedł spać, ale dzisiaj odsypia, obudził się dwa razy na jedzenie o 7.30 i 11 i nadal śpi już 14 godzin odliczajac przerwy na karmienie i ćwiczenie.

Labamba - zdrówka dla synków.
Pasibrzuch - Wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych imienin.
Jolcia7777 - sto lat dla Stasia
Mari_anna - trzymam kciuki za udane poszukiwania niani.
Lena1006 - witam i pisz z nami.

2 dzien z rzedu moje dziewczynki zasypiaja w podobnym czasie:szok: Spokój w domu, nieprawdopodobne!!!Zaczyna mi wychodzic synchronizacja ich snu.

zupka zrobiona wiec nie robie nic! Ide ja tylko zjesc;-)

Witam laseczki!
ta pogoda jakoś na mnie źle działa - na nic natchnienia nie mam:zawstydzona/y:

Pasibrzuch: spóźnione życzenia dla ciebie! Co do twojej mamy i sytuacji to napiszę ci coś tam gdzie zawsze piszemy;-) - jestem zwolenniczka rozmawiania, rozmawiania, rozmawiania - bo z autopsji wiem, że jak się wszyscy w sobie zamykają i milcza to może to trwać latami!
Mari_anna: no to żeby się udało szybko znaleźc dobrą i porządną babeczkę (i niedrogą") a nie możesz popytać wśród rodziny i znajomych? często tak najszybciej można znaleźc i niedrogo opiekę do dziecka. No i polecana, bo tak z netu to różnie bywa!
Nadineczka: Polcia jest cycowa i jak mówisz, że niespokojna to popatrz co jadłaś - u mnie to zawsze efekt, że cos zeżarłam - wczoraj w nocy dziecię w nocy budziło sie co 3h a w międzyczasie ciągle jęczała - masakra, bo ona mi przesypia całe nocki, więc cały dzień potem odsypiałyśmy obie - no i winna okazała się sałatka z gyrosem. Wczoraj nie jadłam i dziś Misia jak poszła spać o 22 tak wstała o 5:30 i 9:30 na jedzenie i dalej śpi jeszcze:-D ta pogoda taka usypiająca...
Kaja: my kawki niet, bo ja nie lubić:tak:ale inka mniam mniam być!
Dorciaa: nie daj się wrobić w żadna siksę do opieki - będzie seriale ogladala zamiast się z Dżonym bawić;-)a synek chyba nie chce rodzeństwa hehe
Paula: udanych łowów w "Armanim";-)
Jolcia: zdrówka dla Stasia i najlepszego!
Labamba: jelitówka to nawet i 5 dni może potrwać - zalezy od organizmu
Agniecha: wex ty zamknij gdzies tego psa zanim cię zaczadzi:-D
Yola: ale wy macie fajnie z tymi wakacjami 56 dni...no no no!
morka: powodzenia na USG Buni;-)będzie dobrze - taka kobitka to i bioderka ma na swoim miejscu hehe
kacha: a ty czemu po dołach i dolinach chodzisz? ;-)pogadaj z nami to ci będzie lepiej zobaczysz!
lena: witamy!

Słyszę ze moje dziecko gada, więc wchodzę do pokoju, a on leży na brzuchu, chociaż położyłam go na plecach i jeden rękaw od bluzy ma zdjęty, zastanawiam się jak on to zrobił.:szok:

reklama
Witam ...

U mnie brak jakichkolwiek szans na nadrobienie :no: Chyba mamy skok, bo moja dzidzia przechodzi samą siebie ... w nocy jest OK, ciągle śpi po 9-10 godz., ale w dzień szaleństwo ... nigdy nie chciała spać w domu, tylko na spacerku, ale przynajmniej się zajmowała trochę sobą ... a od wczoraj wszystko feee :dry: łóżeczko feee, mata feee, zabawki feee, noszenie feee ... tylko cycuś nie feee ... no i już się cieszyłam, bo przestała stękać, jak ją w chustę zakutłałam ... ale po 3 min czkawka i cycek potrzebny :baffled: A w domu syf i malaria .. nic nie zrobione a na weekend znowu wyjeżdżamy ...

I do tego ta pogoda ... no jaja jak berety :baffled:
Miałam jechać na zakupy, bo butki cichobieżki na gwałt potrzebne, ale nosa się za okno nie da wytknąć :wściekła/y:

Nic tylko założyć klub mamusiek kiszonych ... pisze się któraś ??? :rofl2:

Kaja, ja piję normalną kawę odkąd u małej się skończyły wzdęcia ... taką jak zawsze, dość mocną, czarną bez mleczka ... nawet 2 dziennie mi się zdarza :sorry2: w ciąży też piłam :tak:
Morka, powodzenia na USG ... swoją drogą biedna maszyna, bo Buńka w naszym klubie 'wagi ciężkiej', to nie wiadomo, czy jej uderzenie przetrwa ;-)
Asiowo, widzisz - jesteś supermamą !!! smacznego ;-)
lena, witamy Ciebie i kolejną małą Zuzię :-)
e_milcia, ja też zauważyłam trojaczki ... i się przeraziłam, bo my też szybko chcemy drugie, ale jakby wyszły bliźniaki to byłby szok .. a co dopiero 3 :szok::szok::szok:
kacha_wawa, główka do góry kochana !!! wszystko się ułoży :tak:

Moja łobuzica usnęła przy cycu ... trzymać kciuki, żeby tym razem łóżeczko nie było od razu feee ;-)

Do góry