reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

witam

Wpadłam na chwilke, korzystajac, ze dziewczyny spia...
W dalszym ciagu nie umiem poradzic sobie z dziecmi, ze soba i z życiem:-(

Dokładnie rok temu mniej wiecej w południe dowiedziałam sie, ze Agatke mam w brzuszku, jak ten czas leci...

Pogoda do d..., a ja chyba oszaleje z moja starsza marudą w domu:-(Najgorsze jest to, ze nie zapowiadaja poprawy pogody w kolejnych dniach:-( do psychiatryka mnie wywiozą za chwile.

Miłego dnia!

reklama
Macy no właśnie tak kombinuje ze teraz jeszcze chłopiec to wtedy jeszcze namówie go na trzecie i wtedy dziewczynka bo jak od razu nam sie dziołcha trafi to mi plemników nie da na trzecie!:D:D:D:D

Nieprowda, że krótkie trzeba układać. Ja i tak myję włosy codziennie, ale tylko suszę je suszarką, nic nie układam, nie używam prostownicy, tylko po suszeniu wypsikam lakierem i wymiącham w każdą stronę i tyle :-)

Nieprowda, że krótkie trzeba układać. Ja i tak myję włosy codziennie, ale tylko suszę je suszarką, nic nie układam, nie używam prostownicy, tylko po suszeniu wypsikam lakierem i wymiącham w każdą stronę i tyle :-)

widzisz ale musisz codziennie umyć, wysuszyć suszarką dla mnie to już jest układanie ja mam długie i wstaję i biorę gumkę i to się nazywa nie układanie:-)

Cześć Dziewczyny.
Na szczęście już po weekendzie:blink: Dzieciaki mi się pochorowały, Di jakąś infekcję załapał, a Szym problemy z brzuszkiem:no: Na szczęście dziś już lepiej:tak:
Znowu ta przeklęta chmura krąży i lotnisko zamknięte, ciekawe czy polecimy:zawstydzona/y:
agagasm, agbar, świetnie ze Chrzciny udane:-)
Pasibrzuch, przykro mi że najblizsi mogą tak ranić:-(
Ach, nie mam weny:zawstydzona/y:

witam się i ja!
jakoś nie mogę dojśc do siebie po tych chrzcinach. Normalnie odchorowuje swoje i leże do góry oponka brzuszną i NIC a NIC mi sie nei chce;-)

Najlepszy hicior chrzcin - tylko usiądźcie. Wczoraj rano mój M mówi, że komuś coś w łazience spadło, bo chodniczki ubrudzone i kafelki. No to poszłam i patrzę i patrzę a tam jakieś ciemne plamy. No i mnie tchnęło i schyliłam się powąchać- matko jedyna mało nie padłam. Siostrzeniec mojego męża - 6 latek zasrał nam chodniczki w łazience:szok: No bo tylko on jest na tyle nienormalny, że mógł to zrobić! Nikogo innego nie podejrzewam, bo przecież sami dorośli ludzie i nikt na tyle niepoważny nie jest.. Wścieklizny dostałam najpierw, a potem pół dnia sie śmiałam, że papieru nie mógł znaleźć, albo że w majty zrobił i mu wyleciało. I jeszcze jak zasypiałam to mi M mówi, że jak odwoził siostrę z tym gówniarzem małym (jakie to teraz pasujące słowo do niego-gówniarz:-D) to na niego warczała i krzyczała, że się spóźnią na pociąg i jej odwarknąl "nie zesraj się", a ona na to "a może się zesram" - prawie się z łózka wyturlalam ze śmiechu bo naprawdę nam zasrali te chodniczki - kurde jak to człowiek musi uważac co komu proponuje hahah:rofl2:

Nadineczka: moja fryzura układa się sama i mam krótkie włosy;-)no i kurde nareszcie przestaja wypadać - co prawda pewnie dzięki minerałom, które biorę, ale i lżejsze są, bo krótkie to i sę głowy trzymają:-D
Emilcia: fryzurka co wyralas fajowa, tylko dziennie 30 minut żeby tak ją ułożyć stracisz:tak:
ASIAX: a nic sie nie da przedłużyć z tą rehabilitacją? a może spróbuj na początek dogadać się z szefem i wróc na pół etatu dopóki Miki malutki? to zawsze będziesz więcej w domu niż tylko te 2-3h z nim dziennie... a juz jednak jakaś kasiorka będzie!
Dorcia: tylko chłopu nie mów, że już tylko 6kg ci zostało, bo się przestraszy jeszcze i zapomni co obiecał :-D
Dormark: najlepszego dla Mii.
Asiowo: pamiętaj, że po chmurach zawsze w końcu wychodzi slonko, więc dużo sił na chwilow kryzys i czekaj na te słoneczko w waszym życiu!
No i zapomniałam co jeszcze chciałam napisać:)

I ja się witam w tą brzydką pogodę:baffled:
Widzę że na tapecie fryzury:-DJa mam baaaardzo kródką tak około 2 cm i wieszcie mi nie trzeba ich układac!Rano przeczesze je (jak sobie o tym przypomnę:-D) i tyle.
Jedyny problem to mój m. jak wracam od fryzjera za każdym razem pyta się czy nie dało rade krocej!!!!!!:szok::-D
No i do fryzjera trzeba chodzic co miesiąc - ale za to taniej płacisz bo liczą ci jak ścięcie męskie hahahaha:-D:-D
Pozdrawiam !!!!!!

Witam serdecznie,

Byliśmy dziś na rehabilitacji i jesteśmy po zakupach, tylko spacerku nie było, bo wszystko biegiem. Pytałam rehabilitantkę co sądzi o leżaczkach, nosidłach i chustach i niestety nie zaleca niczego z powyższych. Powiedziała, że leżaczki są dobre do karmienia, ale tak 3x po 20 minut, nosidełka można używać jak dziecko samo siedzi, ale nie dłużej niż godzinę, chusty też nie są zdrowe dla kręgosłupa, a foteliki samochodowe to zło konieczne. Wiem, że we wszystkim trzeba zachować zdrowy rozsądek, piszę jedynie co usłyszałam.

ASIAX - trzymam kciuki, by wszystko się udało :)
Ja wracam do pracy 30 lipca, bo mam 23 dni urlopu zaległego i biorę 15 dni bieżącego. Poza tym mam zamiar wykorzystać przerwę na karmienie i będę wychodziła z pracy po 7 godzinach. Dołuję się tylko tym, że będę musiała zostawić Małego z opiekunką, bo na pomoc mojej mamy nie ma szans.
Musimy się wspierać w tych trudnych chwilach, ja sobie tłumaczę, że przecież starsze dziecko też jest żal zostawić, a takie malutkie, to szybciej przystosuje się do nowej sytuacji.
Asiax, a może porozmawiasz z pracodawcą, powiesz jaka jest sytuacja (rehabilitacja) i skorzystasz z 60 dni opieki zusowskiej. Ja wiem, że na opiekę Zusowską nie jest potrzebna żadna zgoda, ale lubię takie szczere rozmowy i jasne stawianie sprawy.

Ostatnia edycja:
reklama
Przeleciałam Was szybko:-D bo Bunia dopolona.Yola dobrze że żyjesz , Pasibrzuch nei doczytałam co z dziadkiem ale jak dobrze to dobrze a jak żlę to niedobrze, Asiax szkoda że trzeba robotać:-) Dorciaa co wy z Roxeen planujecie włosy czy dzieci? Bo tyż nie doczytałam:happy:Jak ja bym Wam takie fajne filmy chciała wrzucić z telefonu ale nie mam płytki z oprogramowaniem a może któraś wie gdzie ściągnąć można??? Do Nokii E51
Dobra idę bo Gryzelda drze się:sorry2:

Do góry