reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Normalnie, ja zdruzgotana trefnym zakupem dywanu, a Wy się śmiejecie- już Wam stosowne podziękowania każdej pod postem zostawiłam;-)
Dziękuję za pochwały moich tigerów, akurat na fotce nie wracały z polowania, ale kulturalnie się wypasały w ogródku, na trawce...
W ogóle jak nam żyć nie dają to mamy kulturalny wypas kotów -koty zadowolone, sąsiedzi też - choć teraz już nie mają pewnie takiego ubawu jak w czasach kiedy ten czarny Mruu wypasał się na smyczy....

Macy- jeszcze co do kotów ten po prawej, to białe coś, to taki upierdliwiec, "drzymorda", ale za to można wszystko z nim robić, nie gryzie, jak ma dość idzie sobie, czarny jak ma dość to leje i gryzie :)

Roxen- koty wygłaskane!!!!

Anka - współczucia - zdrówka!!!!!

Morka- współczuję sublokatorów!!!!

Jola- poszczuj chłopa Benem i przegoń deprechę!!!!

A - ja tam laski też obstawiam, jak Kaja, że będziecie miały piękną pogodę na chrztach w ten weekend i grzeczne dzieciaczki !!!!!!

A jeszcze co do stroju Maluchów - u Was też mimo tego skwaru tak wiało.... niby sauna, ale wiatr i już nie widziałam czy młodego mam specjalnie zasłaniać czy nie....

Justyś85- fryzurka b. ładna!!!!

No i jutro też jesteśmy wyjechani, aż za Gniezno śmigamy to pewnie będę nadrabiać zaś....
A załamałam się bo chciałam upiec ciastka na wyjazd, wczoraj specjalnie naginałam z C. kawał do jakiegoś sklepu po kleik ryżowy do ciastek, bo w pobliżu nie było, a dziś się okazało po 21-szej że wiórek kokosowych nie mam....ech.....
i zabiorę ze sobą 2 paczki gotowych ciastek- wstyd....
a już nie mam siły do miasta do całodobowego naginać po wióry....

A co do lata ja je kocham, ale dziecię chyba nie bardzo - dziś pół nagie na dworzu było a mokre.... Pomijam fakt, że jakoś dziś problem miało z piciem, a i tak robiło afery międzynarodowe jakby go nie wiadomo jaka klęska dopadła....
Wieczorem już zrezygnowani, bez sił do życia, zaryzykowaliśmy wizytę w płatnej jadłodajni i tu syn nas zaskoczył, bo oprócz tego, że walnął nam kupsk,o to cały czas z otwartymi oczami szeroko patrzył nie wiadomo gdzie, ale nie płakał i zjedliśmy w spokoju....
szok...

Tysiolek- będziesz na bank śliczna!!!!!!!!
Ależ nam pokrzyżowałaś plany z tym ślubem - no wiesz:-D

Agagsm - podziwiam, że udało Ci się młodą przestawić na rzadsze jedzenie, C. dostał więcej papu a za Chiny nie wytrzymuje dłużej...
a w ogóle załamuję się, bo jak już pisałam, nie może chłop dospać ostatnio, ani wytrzymać mniej więcej tyle co wcześniej...

Czytałam laski że coś o kaszkach piszecie, ja nie wiem co zrobić, czy to już? Lekarka niby z rozszerzeniem kazała nam czekać do 6 mies. - 5 skończonego.....ale jakoś wydje mnie się że młodemu już mleko nie starcza... Zaczyna jazdy robić w nocy i mleko jest robione na syrenie- dość niefajne uczucie jak tak strasznie płacze, jakby się świat kończył....
No i nie wiem kompletnie jak to się robi, czy to jedno mleko wypada jak konkret młody dostaje?i kiedy ta kacha czy cuś, jaka pora dnia, ile od mleka? hmmmm.... rzucę to pytanie jeszcze w wątku o karmieniu chyba....

No to Wam pa!

reklama
No to wpadłam na chwilkę:-)
byliśmy na dworku cały dzionek bo pogoda supcio a tu masz na wieczór się rozpadało i pewnie z jutrzejszego grilla nici:-(
Jola głowa do góry ja też to dziś przerabiałam no cóż faceci są chyba jednak z marsa
Klara M ja niestety nie pomogę bo też w tych sprawach jestem zielona

A co do lata to ja nie lubię go z tego względu że ja chcieć się fajowo ubrać wystroić a nie móc na wzgląd na niedoskonałą figurę jaką posiadać:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Witajcie kochane!
Czuję,że weekend majowy to tu pustki będą. Więc miłęgo wypoczynku wam życzę - bez moli, depresji i innych przykrych rzeczy. Koniecznie z mleczkiem - co tu za plaga znikającego mleczka nastała i sflaczłych cycków, hm?
Po doopce lać będę - sflaczłe mogą być ale z mleczkiem i basta. :-D
I co to za porządki, że lata się nie lubi, hm...? Przecież to najpieknijesza pora roku, wszak ja jej nie przechodziłam w bloku na 4 piętrze bez schodów to może nie znam realiów ale uwielbiam. Czekam aż nasz orzech wypuści wszystkie liście i będziemy z Tymkiem w cieniu jego wylegiwać i wylegiwać.
Pogoda za to widzę do .... :wściekła/y:Nie wiem która dziś słonko zabrała ale proszę oddać choć troszkę.

Witam porannie u nas leje i ma lac przez caly wekend brrrr.
Jola -umiechni sie tulam i wygon depreche.
U nas nocki super Mia mnie rozpieszcza chociaz ma swoje godzinki gdzie potrafi sie wydzec , ale jej to wybaczam.
Pozatym chyba dostajemy zabka bo mamy lekie zaostrzenie na 1 lewej.

Witajcie,
Stasiowi sie przestawia... śpi coraz krócej. dzis tylko do 4.30 i jakoś już się od tego odzwyczaiłam i jestem dzis jakaś tąpnięto ;-).

Nadineczka - ja też nie lubię lata - wcześniej prawie sie nie pociłam, nawet w upały (no w Tajlandii sie ze mnie lało ale to inna bajka) a teraz po ciązy zaczęłam sie pocic i to mnie wkurza!!! Może to dlatego, że jestem grubsza?

Jutro zmiatam ze Stasiem na wieś ;-)
Ja też się strasznie poce i jak tylko troszkę się zmęczę to zaraz piękny odcien czerwieni pojawia się na facjacie;-) Mam tak od urodzenia Szymcia:sorry:

A mnie dzis deprecha dopadla, poklocilam ie z chlopem i mam wzystko gdzies.

Dobranoc
Na pewno dzisiaj humorek lepszy będziesz miała choć pogoda nie nastraja zbyt optymistycznie:confused2:

Tysiolek nie wiem czy świadoma jestes tego ze nas zaprosiłas :) ale skoro tak publicznie to nas zaprosiłaś :))
powiedz jeszcze o ktorej godzinie i w jakim kościele - kto wie moze jakies BB ciotki przyjda usciskać i pogratulowac :tak: ;-)

ja mam dziś kryzys !!! Wyłam jak kotka w rui :(
Godzina 19 - Boo wszczął taki alarm ze głowa mała !!! Krzyk jak bym go wiele godzin głodziła
no to wyciągam cycola lewego ... 3 zassania płacz, wkładam cycola raz jeszcze - 3 zassania i krzyk .. i tak pare minut z lewym didolkiem
no to prawy didolek ... to samo :(
dziewczyny jak robiłam mu butle to ryczałam!!!
I nie to ze robie sztuczne ... nie ..
ale to ze TAK SZYBKO i coraz bardziej zanika mi tenn pokarm..to nie jest kryzys - kryzys juz by sie skończył ..
odzywiam sie dobrze, przystawiałam czesto, do niedawna rzeka mleka !!! odciagałam po 150 ml z jednego cycka
a teraz pare kropelek kapie :(
juz nie wspomne o tym ze cycki a raczej wątłe FLACZKI wisza mi do pasa ...tragedyja
U mnie też ostatnio był kryzys ale od wczoraj regularnie zażywam kulki i z wieczora było już gites;-) I nawet Di obudził się tylko raz na żarło:tak: Więc nie załamuj się jeszcze, dostawiaj często a jak coś to butla z wieczora;-)

Witam porannie u nas leje i ma lac przez caly wekend brrrr.
Jola -umiechni sie tulam i wygon depreche.
U nas nocki super Mia mnie rozpieszcza chociaz ma swoje godzinki gdzie potrafi sie wydzec , ale jej to wybaczam.
Pozatym chyba dostajemy zabka bo mamy lekie zaostrzenie na 1 lewej.
Gratuluję ząbka:-)
Dziewczyny życze Wam pięknej pogody na Chrzcinach:-)
A wszystkim pozostałym miłego majowego wekendu:-)
Ja dzisiaj sama w domu bo M pojechał znowu na tor się ścigać, ale szysza mu;-)

Witam i zaraz spadam....

Roxen- współczucia z powodu akcji nocnej.....
a uczucie że dziecko płacze i robienie butli w takich warunkach znam...
ja na początku samym już niestety to przerabiałam......

No i Dormark - gratulacje dla Młodej!!!

No i jak pisałam mig mig, szykować się i w trasę....

P.S. Jestem uzależniona od BB....

Witam

Jak moj m nie w......a, najpierw mnie pogania bo jedziemy , teraz lezy na kanapie i oglada film. :angry::angry::angry:
Boze daj siłe, bo zaraz wyjde z siebie:eek:

"U nas nocka jako tako,no ale juz troche lepiej, nie wstawałam juz 5 raxzy:szok::szok:

Witam majowo

Dzieki dziewczynki za slowa wsparcia:tak: Dzis moze troche lepiej ale jeszcze do optymizmu daleko:tak:
donmark gartuluje zebola, ja mojemu codziennie w pyszczek zagladam i nic;-)
Lecimy zaraz do miasta wiec zycze wam swietnego majowego weekendu:-)

Wszystkich wywiało na majówki zapewne. :p

Jola.24, życzę dobrego humorku.
Dormark, szybka ta Twoja Mia. Gratulacje!
Kaja, ja tylko częściowo słońce rąbnęłam. Pojawia się i znika naprzemiennie z deszczem, więc mnie dziś nie lać. Latam jak głupia z praniem.
Agbar, mam nadzieję, że teścia nie utłuczesz... :-)
Dorciaa, Agbar i Agagasm, dla Dżona, Alexa i Miśki najlepsze życzenia z okazji pierwszej tak ważnej uroczystości.

reklama
Ale tu będzie pusto w tą majówkę,my też już spakowani bo jedziemy do teściowej na całe 4 dni:szok: Boże daj mi siły:-D:-D:-D

Nie no chyba nie będzie tak źle ale tam będzie mnóstwo ludzi i to mnie przeraża bo my nauczeni spokoju ale jakoś wytrzymamy;-)

A więc udanego weekendu życzę,pięknej pogody i smacznego grilla:-D

Do góry