reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

;-)Hej laseczki!
Melduję, że żyjemy tylko zabiegana i zarobiona jestem. To zakupy, to spacer z Misia, to sprzatanie i tak wkółko. Matko już by mogło po chrzcie być, bo mam dosyć a dzis rodzinka się zwala na chatę..ehh

Chciałam się tylko pochwalić, że dostałam dzis od mojego męża zaległe kwiatki za urodzenie Miśki - 28 czerwonych wielkich róż! Są piękne - napatrzec się nie mogę!!:-D (28, bo urodziłam 28-go)
Więc stwierdziłąm, że następne rodze 31 heh;-)

Macy: skarpetusie dla Miśki doszły! Są śliczne i pasuja idealnie do sukienki - bardzoooo dzięękuuujeeemy!:-D:-):tak::-D:happy::rofl2:
Agbar, dorciaa: pogoda będzie ładna na naszych chrztach i niech nas tu przestaną straszyć prognozami:tak: Ruscy rozwieją chmury - a co w ramach sławetnego pojednania polsko-ruskiego:)
Tysiolek: może miałas zły dzionek i dziś już wszystko się podobac będzie? Włoski poprawisz, sukienke krawcowa poprawi i będzie gites majonez!
Klara: akcja z dywanem suupraśna. Koty sliczn e- uwielbiam te stworzenia, ale póki co swojego nie mamy:)

Co do ubierania to moja lezy teraz w body z krótkim rękawkiem i na to ma bawełniane wdzianko ogrodniczko-podobne, ale nogawki są 3/4 i stópki ma gołe. Cieplutko dziś, więc na dwór narzucę tylko jakaś bluzeczkę cienką i skarpetusie i chusteczkę na głowę, tudzież kocyk zabiore na wszelki wypadek i starczy.

No nic uciekam, bo pranie i prasowanie woła, baaa nawet krzyczy, że ma juz dość leżenia;-)Mąż dzielnie walczy z odkurzaczem po całym mieszkaniu - musze się napatrzeć, bo to cudny widok;-)haha

E:
Jeszcze dopiszę, że wydłużam dziecku pory karmienia i nie co 3h a co 4h karmimy, bo bąk sie za szybko tuczy na mamusinym cycu! I po dóch dniach jestesmy przestawione. Córa pięknie załapała i dzis miałam jedno karmienie o 5 rano i do 9 spaliśmy (od 22), bo w dzień to bez problemu 4h bez żarełka wytrzymuje:)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Helol,
KlaraM, usmialam sie z tego dywanu. Powinnas felietony pisac, bo stylem przypominasz Lipinska. :-D Sruuu... A te koty akurat z polowania wracaly? Ten po prawej ma mine "wez mnie nie wk..." :-D
SercaDwa, ja zgodze sie z tym, co mowia Kaja i Labamba. Medycyna naturalna to raz, a dwa dziecku jest potrzebna zdrowa mamusia nade wszystko.
Agagsm, ciesze sie, ze skarpetki doszly. Mialam pewne obawy. Myslalam, ze moze pokrecilam cos z adresem czy jak. Niech sie dobrze nosza. :-) Pewnie zagladac juz nie bedziesz, to zycze spokojnego chrztu. Miska na pewno bedzie grzeczna. Tylko Ty nie rzucaj nozami w rodzinke. :-)
Kacha_wawa, dobrze, ze jednak @ sie pojawila. Troszke odsapnij, przygotuj organizm do nastepnej ciazy. Olisinski i Jessi niezle daja Tobie w kosc, wiec to tez mialoby znaczenie przy donoszeniu ciazy. A sama wiesz, ze tu trzeba miec konskie zdrowie i nerwy, bo mlodej ciazy nie ratuja, a ze starsza sie nie cackaja. Nic dziwnego, ze czarnych wiecej biega po ulicach niz bialych... Szkoda, ze tracimy moderatorke, ale w pelni rozumiem Twoja decyzje. Sciskam.

No to sruu. :-D Ide na poczte. A tak mi sie chce.

WITAM:-)
Ja też mniej czasu mam teraz na pisanie no i chyba Alanek skoczek ma bo coś od wczoraj marudny:nerd:

Hej Dziewuszki :-)

przepraszam ż eostatnio tak mnie tu mało.....ale przygotowania ślubne pochłaniaja mnie całkowicie - do tego w między czasie pisanie pracy mgr a i czasem przeciez musze Amelką się zająć :-D
miałam miec już suknie do odbioru ale wczoraj mi ise nicnie podobało i jeszcze wuchta poprawek jest wrrrr - ale byłam złą- tzn poryczałam się bo mi sie nie podoba sukienka :-D ogólnie wczoraj miałam chumor jak na okres - od fryzjera też wróciłam wściekla bo mnie pofarbowała tak jak nie chciałam - mam brąz a z przodu jakies jaśniejsze refleksy miałybyć a ona mi blond zrobiła - maaatko boska ! na końcu kupie sobie farbe i zafaruje wsztsko bo patrzec nie moge !!

no to się wyżaliłam troszke :-)
no tak slubik już jutro:-)co do sukienki myśle ze się za bardzo stresujesz dlatego spokojnie bedzie dobrze i będziesz przepiekną Panną Młodą:tak:

I już teraz życze:
514.jpg
KACHA rozumiem cię bo i ja sama miałabym teraz problemiko z moderowaniem no bynajmniej teraz:sorry:co do @ to w takim razie super że przywszła i tak jak piszesz przyjdzie czas na trzeciego bobasa:tak:

Witam prawie majowo - jak cudnie, że to już jutro. U nas piekna pogoda i wierzę, że taka będzie na chrztach waszych u Dorciaa, agbar i agagsm - na pewno tak będzie.
Tysiolek, wszystko dziś ponaprawiasz na pewno i będziesz piękna na bank.

Zastanawiam się co zrobić tak miło zapowiadającym się weekendem. Narazie zakupiłam produktów cała lodówkę ale gości spraszać nie zamierzam :eek: sami sobie pogrilujemy, może jakiś wypad za miasto. Coś z sobą zrobić trzeba.
Właśnie wyciągnełam Tymkowi kocyk na ogródek i leży sobie na brzuszku w bodziaku z krótkim rękawkiem - ale boski widok.

hihi dziewczyny dziekuje już za życzonka - aleslubik mam za równy tydzień 7 maja :-)
także ostatni weekend wolności i sruuuu koniec sielanki :-D
dzisiaj jade na poprawę sukienki i mam nadzieje ze juz będzie lepiej ....
wogóle to cały czas mnie pobolewa na okres a tu ani widu ani słychu - z uwago na to ze zawsze miałam problem zmiesiączkami - mało regularne i czasem ich nie było - to biore sobie od dzis 2 x dziennie luteine pod język - i powinno mi wywołac - biore z uwagi na to ze nie che na ślub miec okresu - więc gites jakbym teraz na dniach dostała ! heh chyba że w cizy jestem to nie dostane hahahahahahaha :-D ale póki co nie czuje się na ciąże - a ostatnio juz czułam wiec chyba nie jestem - ale los lubi płatać figle :-D zwłaszcza ze ostatnio widziałam 5 bocianów na raz - latały nad moim domkiem hahahahaha :-D

Witam prawie majowo - jak cudnie, że to już jutro. U nas piekna pogoda i wierzę, że taka będzie na chrztach waszych u Dorciaa, agbar i agagsm - na pewno tak będzie.
Tysiolek, wszystko dziś ponaprawiasz na pewno i będziesz piękna na bank.

Zastanawiam się co zrobić tak miło zapowiadającym się weekendem. Narazie zakupiłam produktów cała lodówkę ale gości spraszać nie zamierzam :eek: sami sobie pogrilujemy, może jakiś wypad za miasto. Coś z sobą zrobić trzeba.
Właśnie wyciągnełam Tymkowi kocyk na ogródek i leży sobie na brzuszku w bodziaku z krótkim rękawkiem - ale boski widok.

Podziel sie tym slonkiem co:sorry: plizzzzzzzz

Spoko :-D Rox na bank się nie dowie :nie: nie ma bata żeby się dowiedziała bo i jak ;-)

Ło Rany Juleńkuuuu !!!! Jakie kociskaaaa :))))))
wysmeraj je proszę w mym imieniu :)

Wiedzialam ze z wami mozna liczyc na dochowanie tajemnicy:tak:

Moje dziecie po obiedzie drzemie, drugie "dziecie" nakarmione lezy przed domem a ja kawka i relakssik:-) Pogoda do doopki i siedzimy w domku, ale jutro na miecho pojedziemy:tak:

hahaha Tysiolek a ja chciałam Ciebie wyzywać ze sie na poznanskie spotaknie nie 'piszesz' a tu KLOPS bo my zamierzałysmy się spotkać własnie ok 7 maja ....
chociaż Kaja tak se myśle ze skoro Tysiolek ma impreze to juz problem GDZIE się spotkać rozwiązany :-D
robimy jakąs zbiórke na prezent i sie wpakujemy na impreze ;)

Hej kobietki :-)
Moje dzieciaki się rozchorowały...ehhh...zycie...Wiktor gardło, a Zuza migdałki...
Teraz śpią moje maluchy :-)
Wczoraj jak go kompałam to najpierw śmiał się jak szalony, a potem nie chciał z wody wyjść :-) normalnie popłakał się jak go wyciągnęłam :-)
Wiecie co...? już po ciąży ważyłam nawet 54kg, a teraz 56kg............:confused2: teraz jestem na diecie, obym tylko w niej wytwała...

Tysiolek jestem pewna że dzisiejsza przymiarka będzie bardzo udana :-)
Kacha szkoda że moderatorem już nie będziesz, ale nie ma się co Tobie dziwić:-) no i dobrze że @ jest :-)
Agagsm udanego chrztu życzę :-)

A co do @ to mi tak strasznie się rozregulowało, że teraz dostałam po 20 dniach, miałam zaledwie 13dni odpoczynku od @ :baffled:

Pozdrawiam :-)

Hejka!
U nas na dworku rewelacja,ja powoli dochodzę do siebie,na szczęscie dzieciaki zdrowe.Ja już mam dość bycia kurą domową!!!!!!!!!!teraz nawet przy chorobia wszystkim muszę zajmować się sama,dzisiaj nawet nie mieliśmy chleba na śniadanie bo wielmożny pan zapomniał nam wczoraj kupić.Wszystko do d...,ja też teraz zaczne zapominać obiad robić!

reklama
Do góry