reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Cześć dziewczyny.
U nas też pogoda lipna. Pada, więc nici ze spacerku.
Pisałyście o swoich starszych dzieciaczkach, więc i ja coś napiszę. Moja Julia ma 9 lat i wcale nie jest lepiej.
Widzę, że ona czuje że Bartuś zabrał jej mamę. Ma do mnie żal o czas, który mu poświęcam. 9 lat miała mamę tylko dla siebie, a teraz musi się dzielić mamą z bratem.
Nie raz już płakałam "przez" Julię, bo ona to potrafi mi dopiec jak dorosła.
Ostatnio woli spędzać czas u dziadków, gdzie jest ponad roczna dziewczynka i nią zajmuje się wyśmienicie, a do brata wcale nie podchodzi. Ciągle tylko słyszę a Kamilka to a Kamilka tamto, a Bartka ma w nosie. Mam o to do niej żal. Nie chodzi o to, żebym kazał jej zajmować się bratem, ale fajnie byłoby, gdyby choć troszkę ją obchodził.
Poza tym też z czasem u mnie beznadziejnie. Barti śpi tylko na spacerach, więc cały dzień jestem tylko dla niego. Jak już zaśnie, to staram się spędzać czas z Julią. A gdzie czas dla mnie? Wkurza mnie jak czytam w tych wszystkich poradnikach, że mamy dbać o siebie, znaleźć czas na wyjście z domu i tak dalej. Ja się ciesze, że znajduję czas na 5- minutowy prysznic a co dopiero mówić o czymś więcej.
Chyba też mam doła :(
Idę do malca, bo już mnie "woła".

Witam kobietki i u Nas pogoda do bani leje i wieje :no::-(
Głowa i mnie boli że szok. Adaś w Bujaczku wiec zasiadłam do Was na chwilkę. Mam jakiegoś doła dzisiaj.. Ehhhh weny brak.
:-(

Witajcie!
Mam dużo nadrabania, bo wczoraj totalnie nie miałam czasu na net.
Pogoda też do d...y kurcze... a wczoraj tak cudnie było.:wściekła/y:
ivi - moj Tymuś za to w nocy troszkę "cudował" ale to z kolei brzuszek.
Mam problem kupkowy, jak opisze (w odpowiednim wątku) to prosze was o opinię, bo wiele z was przerabiało już na pewno.

Beti jesteś super mamuśka, że wyczułaś że jest cosik nie tak:-)

Klara tak jest wsio ok dzięki babole za kciukasy:-)

Kacha sorki ale ja to bym Twojej mamie wsadziła smoczek w ...

Morka moja też nie śpi ja mam czas na siknięcie ze trzy razy i szybką kupeczkę i zrobienie z dwóch herbat a tak to cały czas chcę sobie gugać albo cuś:baffled:

Sorga
tak z ciekawości dlaczego Twój małż to Kot?

co do starszych dzieci to je trochę rozumiem i trzeba to przeżyć:dry:

Dormark:-(

U nas wczoraj do południa słońce, a później deszcze, deszcz i jeszcze raz deszcz i buuuuuurza a dzisiaj jak na razie słońce tylko trochę pizga:crazy: a musimy jechać na jakieś zakupy bo w lodówie echo ze światłem w parze:happy:

moje dziecko dzisiaj kończy 4 miechy stara dupa z niej no nie:-):-):-):-)

Ostatnia edycja:
Też się ostatnio popłakałam przez Gabi - powiedziała że mnie nie kocha już, że lubi sprawiać mi przykrość i kazała mi wyjść z pokoju --- nigdy się tak nie zachowywała i mimo że wiem że nie zdawała sobie do końca sprawy co mówi to pękłam

Sorga, zdrowia dla Kota. :-) Ja niewychowana sie tez nie przywitalam. Mozesz lac. :-D
Kaja, sloneczka.
Czechow, to chyba takie etap rozwoju. Ja tez slyszalam: nie kocham, nie lubie, a potem: kocham Cie do szalenstwa Mamo. Dziecko jeszcze nie rozumie, ze moze zranic.
Dormark, pozytywnych fluidow dla Ciebie i siostry.
Aga, zdrowia ciag dalszy dla towarzysza malzonka. ;-)

Witam sie :-)

kurcze taka piekna pogoda była wczoraj - cały dzień z Amelcią byłam na ogródku a dzisiaj? udupione cały dzień w domku jestesmy :-[ Nadiczeczka - oddawaj mi to słońce ale już ! :-D

emilcia... pytasz się jak moja praca? nijak :no: wczoraj usiadłam do niej ale skończyło sięna szukaniu w neci przykładowych prac bo kompletnie nie wiem jakie rozdziały i ile porobic - niby materiały wszystkie mam gotowe - tylko trzeba forme temu nadac .... a i wstep ładny napisac - a słów brak :-D

dormark, czechow na pewno jestescie dobrymi mamusiami ale tak jak mówie - kazdy ma jakiś próg wytrzymałości ! dlatego ja póki co nie dam za żadne skarby namówic sie na drugiego bobasa. zrobie dopiero jak Amelke posle do przedszkola :-D i to z internatem najlepiej hahaha :-D;-) a po drugie współczucia dla siostry Dormark - niech sie trzyma dzielnie biedulka :-(

aaa i witam się Sorga :-)

Malwina nie bój żaby moja mała pociecha tez śpi po 30-40 min - zlapie chwile odechu i nanowo zabawa hihi :-) ale naszczescie zajmuje się sobą ładnie prawie ały dzień - pdnosze ją na ręce jedynie do karmienia albo przewijania i to wszystko :-)

morka, aga wklejałam taki schemat skoków w pielegnacji naszych maluszków :-) gdzieeeeeś tam jest :-D

astrid , paulina wiem ze pogoda sprzyja dołowaniu ale mimo wszystko nie dołować się !! usmiech prosze ! usmiech ! na pewno będzie dobrze wszystko i nie ma co się smutac :-)

Nadineczka wszystkiego najlepszego dla Polci z okazji rozpoczęcia 5 - tego miesiąca :-) wszystko co najsłodsze dla niej !!

jade dzisiaj na ostatnia przymiarke sukni - miałam jechać na 12 - a przed chwilą zadzwoniła krawcowa i jade na 15 bo jeszcze coś tam kończy - eeeehhhhh te krawcowe ! mam nadzieje ze ostatecznie chociaz będziemi ise podoała sukienka ........:wściekła/y:

ehhh zostało mi 10 dni wolności i wkońcu Ślubik - juz nie moge się doczekac ! ciesze się jak takie dziecko - niby to nic nie zmieni miedzy mna a Michałem ale jestem szczęśliwa że wkońcu bedzie to naprawde mój Mezuś kochany a nie tylko narzeczony :-) :tak::tak::tak:

reklama
Witam po krótkiej nieobecności!
Ale jestem chora mam zapalenie oskrzeli,zakażenie gardła do tego duszności i co jakiś czas temperatura mi się podnosi do 39,mówię tylko szeptem,od wczoraj mam antybiotyk.Na razie chłopaków nie bierze i mam nadzieję,że nie weżmie.Najbardziej się boję o Kubusia bo na cycu.
czechow Piotruś niedawno też miał taki etap,mówił,że mnie nie lubi,że jestem głupia,idz stąd a teraz każdego dnia,a nieraz nawet częściej powtarzaże mnie bardzo kocha i jesteśmy przyjaciółmi,także to minie!
Idę nadrabiać zaległości

Do góry