reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Halo halo...:-)

Piękne słoneczko dziś mamy aż się w domu siedzieć nie chce! Ksawerek wykorzystał dzień jak tylko się dało i dziadka też bo z nim szalał na podwórku... Mimo szaleństw energia go rozpiera i nie ma mowy o spaniu! :no:Kochany urwis...:tak::-D

Nadarienne cycusia jako uspokajacza nigdy nie stosowałam, ale w szpitalu z Natkiem nauczono mnie jak szybko uspokoić płaczące dzieciątko lub też okazać mu ciepło i milość. Otóż, należy położyć jedną dłoń na główce maleństwa tak żeby dotykać także policzek (ale broń Boże głaskać! bo to zozdrażnia jeszcze bardziej) a drugą na rączce-ramieniu tak żebyś częściowo przykrywać dłonią również kawałeczek klatki piersiowej. Testowałam wiele razy i działa nawet w trakcie szczepień lub innych nieprzyjemnych zabiegów przez które przechodził. Ja do tego jeszcze ściszonym głosem rozmawiałam do brzdąca. Stosuję to do dziś dnia! :tak::tak::tak:
Wiele rzeczy nauczył mnie personel neonatologii, które można stosować u każdego dzieciątka a nie tylko u wcześniaczków.:tak::-);-)

Kobitki znacie jakieś domowe sposoby łagodzenia ząbkowania? Natek zaczął mękę i żele nie pomagają a nie chcę go faszerować środkami przeciwbólowymi.:no::no: A najdziwniejsze, że ból to tylko w dzień :dry:a w nocy to muszę się pochwalić, że mój szkrab mały ostatnie 6 nocek przesypia całe bez budzenia na mleczko :tak::tak:( od 9 do 13 godzin spokojnego snu!). :-)

Tysiolek gratuluję wielkiego zaufania do M!!! Ja to bym w życiu na stiptiz nie pozwoliła!:no:

Buziaki dla wszystkich naszych Małych Słoneczek Kochanych:-):tak::-D

reklama
Kobitki znacie jakieś domowe sposoby łagodzenia ząbkowania? Natek zaczął mękę i żele nie pomagają a nie chcę go faszerować środkami przeciwbólowymi.:no::no:

Ze środków farmaceutycznych na mojego synka działał tylko Dentinox-gel, który ma najwięcej tej substancji znieczulającej, reszta tez go nie ruszała, a z domowych sposobów to gryzaczki żelowe schłodzone w lodówce :)

Powodzenia:)

wy mi nic dziewczyny nie mówcie bom jeszcze gotów oszaleje :-D
eee niejest tak źle - czego oczy nie widza tego sercu nie żal - niech sobie chłopina poszaleje i silikony pooglada hehehehe :-D
jak nie będzie wierny to jego strata ;-) ale nie podejrzewam żeby takie mysli miał ...:-D

Doorcia :-):-D:-):-D:-):-D:rofl2: rada bezcenna - odrazu z samego rańca wpakuje go do wanny i bede obserwowała czy jajka dryfuja po powierzchni :-D czy opadaja niczym ciężka kotwica na dno :-D :rofl2::-D:-):rofl2:

Tysiolek, jak bys miala watpliwosci co do tych jajek, to wal zdjecia na zamkniety. Ocenimy. :-D :-D

Bibik, a robilas masaze dziasel? U nas pomagalo. Widze, ze malutka tez zadowolona, jak jej zaczynam dziaselka masowac. Dobrze miec zimne palce - np. zmoczyc w zimnej wodzie i potem jedziesz po dziaselkach. Przynosi ulge maluszkom.

Ostatnia edycja:
Tysiolku mam dla ciebie radę mojej teściowej - gdy m wyjeżdżał kazała mi po powrocie sprawdzić w wannie czy mu jajka po powierzchni pływająD: jak pływają to znaczy że puste i płynów ubyło:cool: taaa... moja teściowa ma czasem niezłe pomysły:D
Sorga:D:D:D:D:D:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Wy jestescie nie do zagiecia, zawsze ktoras cos madrego walnie:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja po zakupach padam na twarz, moje dziecko juz nie jest tak grzeczne na zakupach..buuuu...mam nadzieje ze mu sie zmieni:tak:

Dobranoc

dziołchy - nie ponadrabiam bom dopiero do domu spokojnie trafiła ;) wczoraj wybyliśmy i dziś wróciliśmy... generalnie po znajomych z młodym się rozbijaliśmy :) A teraz młódź śpi w poprzek łóżeczka (!!!!) i ja też powinnam się trochę przespać ;) dobranoc!

Tysiolek, jak bys miala watpliwosci co do tych jajek, to wal zdjecia na zamkniety. Ocenimy. :-D :-D

Kurczę dziewczyny co mam zrobić żeby też mieć dostęp do zamkniętego bo ja też bym chciała te jajka obcenić:-D:-D:-D
A tak poważnie to jakie są warunki żeby mieć tam dostęp?bo ja jestem z Wami od początku a jeszcze go nie mam,co prawda nie udzielam się jak niektóre ale myślę że w miarę systematycznie.

My dzis też zaliczyliśmy małą drzemkę na dworku,a jutro mamy gości odwiedzaja nas znajomi ze stron mojego Z.

No właśnie wiecie co z Kacha wawa ?

Paula3 : W zgodzie serc i myśli,

a zawsze dłoń w dłoni
płyńcie tą łodzią,która zwie się życie,
jak teraz w tej godzinie.
Niech Wam życie całe płynie
w wierze,nadziei i miłości!

Załączniki

• 301.jpg
    301.jpg
    24,1 KB · Wyświetleń: 24
paula3- Niech ten cudowny dzień