reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

:tak:Byłyśmy na spacerze, ale matko jaki wiatr - uszy mi zamarzły i wróciłyśmy po godzinie wywiane jak po halnym;-)

Co do spania to moja córa śpi w dzień jakieś 4-5h. godzinę rano, 2-3h drzemka południowa i 1h drzemka po południu;-)

Gosia co to ten zestaw gimnastyczny?
No to jak podostawałyście pieniążki, to podpowiedzcie mi - jakbyście mogły wybrać prezent dla dziecka to co byście chrzestnym proponowały? No bo mi pomysłów brak:zawstydzona/y:

Pasibrzuch (mój M tak mówi na naszą Michasię) fajne te odlewy - natchnęłaś mnie żeby cos takiego kupić i zrobić:tak:
Kacha: ty masz cierpliwośc kobieto - ja już bym na becie była żeby się upewnić;-)no, ale mam nadzieję, że będzie tak jak chcesz

reklama
No to jak podostawałyście pieniążki, to podpowiedzcie mi - jakbyście mogły wybrać prezent dla dziecka to co byście chrzestnym proponowały? No bo mi pomysłów brak:zawstydzona/y:

zależy od tego ILE chcą na prezent przeznaczyć ;)
Myśmy nie mieli dużych możliwości ;) i dla Tymka wybraliśmy: matę edukacyjną fisher price i duuuży dywan z puzzli podłogowych. i zabawkę -pchacz.
A proponuję krzesełko do karmienia i/albo jakiś kojec porządny (drewniany na przykład..)

co do wiatru to u nas takie wygwizdowo że nawet z domu nie próbowałam wyjść. Efekt jest taki że młody ciągle marudzi bo zasnąć porządnie nie daje rady:((

Kacha_wawa, Klara ... dzięki za rady !!! Chusta tkana zakupiona :-) Teraz się nie mogę doczekać, aż dojdzie i się będziemy z pasibrzuchem małym motać :rofl2: Mam nadzieję, że jej się spodoba ... ogólnie lubi się przytulać i spać u mamy na brzuszku, więc nie powinno być problemów ;-)

A teraz zmykamy na spacerek, bo słonko się odbraziło i powoli wygląda zza chmurek :-)

Nadineczka, ja też podziwiam piętrowe mamy ... my mieszkamy na parterze, ale wózek mieszka w garażu, więc tylko bramę muszę otworzyć z małą na rękach i siup do wózka :tak: a jak już się trafią schody do pokonania, to po prostu wjeżdżam na wstecznym ... a w dół zjeżdżam na tylnych kółkach ... małej to kompetnie nie przeszkadza :rofl2:

agagsm, z prezentów na chrzest mała dostała właśnie krzesełko do karmienia, złote kolczyki i cudnego srebrnego smoczka na pierwszy ząbek ... a od reszty gości kaskę.

Ostatnia edycja:
Dziewczyny możecie zagłosować na Zuźkę?;) Byłabym wdzięczna
Dzień Dobry TVN
nie moge się zarejestrować na tej stronce co chwile po potwierdzeniu jakiś błąd wyskakuje :dry:
Poprosze cała taczkę szyszuni dla dziada mojego:dry:nie dosc ,ze zapomniał o rocznicy wczoraj ,to mnie tak z równowagi wyprowadził ,ze mam ochote go za worek powiescic:wściekła/y:
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU ROCZNICY ŚLUBU!!! a M szyszka!
Pokazuje:-)

Ta biała to chusta ale fajna bo uszka beda zakryte tak ze jak bedzie cieplej to bedzie smigac w niej.:-)
słodkie:-)

agagsm zazdroszcze że ztwpja mała tyle śpi w dzień - moja ma jakies 4 drzemki po 30-40 min max hehehe :-)
jakoś dłużej nawet na spacerze nie wytrzymuje i później się rozglada - no nic - zywiutka ta moja Mała :-) i tak jak rodzice snu nie potrzebuje dużo :-)

A mi dzis serce pękło!!!!:-(Byłam dziś na szczepieniach i mój Lulek tak głośno płakał .Tak się wtulał że najchętniej tej babie bym tą igłe wbiła:szok::baffled:Ale jedna radośc z tego że mały odpowiednio się rozwija.i tylko cycek mu wystarcza.
Dzis rozmawiałam z pania doktor i mówiła że jeżeli małemu wystarcza cycolek to nie trzeba dokarmiac ale w 5 miesiącu powinno sie zacząc podawac warzywka i owoce- by malec nie wpadł w anemie i zaczą sam produkowc żelazo w organiźmie!Będzie mi rósł mały hutnik produkujący żelazo hahaha:-D

reklama
helol. wyprawa po paszport zaliczona. dziecie ma dokument.

a teraz przyznać się kto podpier ... słońce???
Ja!!!

Agbar, to jestes na najlepszej drodze do odkrycia winowajcy. Nareszcie cos bedzie wiadomo. Ulga co?
Pasibrzuch, niezle odlewy. :tak:

Sylwia, szyszki, szyszki, to radio mu tam wloz. :-D

Tak mowicie do Kachy, idz na bete. To nie Polska, niestety. Tutaj procedury sa skomplikowane, a za prywatna wizyte placi sie majatek.

Do góry