reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

helloł u mnie burza z piorunami byłą, a teraz przez jedno okno słońce świeci a z drugiej strony czarne chmury
jolcia kalafior super
pasibrzuch czadowe łapki Emilkowe:)

reklama
Witajcie:tak:

Czytam od rana, ale ciągle coś mi przeszkadza w odpisywaniu, a to pralka kończy prać, a to kurier, a to Misia głodna, a to telefon i taki kołowrotek od rana.
Wy tu o ochłodzeniu a ja ciuszki letnie dla Misi piorę właśnie :szok: nie dobijajcie - ja chce lato, a nie deszcz ze śniegiem:baffled:

No i pytanie do tych, co już ochrzciły - jakie prezenty od chrzestnych dostały dzieciaki? Bo moja siostra pyta co ma kupić dla małej (matka chrzestna będzie) - chciała krzesełko do jedzenia, ale już mamy w spadku od kuzynki, a chodzika nie chcemy, bo też proponowała;-) No i mam powiedzieć co chcemy a ja nie wiem - pomożecie?;-)

Agbar: jak tak dalej pójdzie to ja w pidżamce pojde na chrzest dziecka bo też nic nie mam do ubrania..:baffled: dziecku za to tylko kapelusika brakuje i wszystko ma:)

Emilcia: olej teściową, a S. mógłby stanąć w twojej obronie. U nas była nieciekawa raz sytuacja, że siostra mojego M (wtedy jeszcze był tylko narzeczonym) coś do mnie zaczęła gadać to mój M jak na nią naskoczył i ją opier... z góry na dół to już więcej nie miała odwagi nic powiedzieć. Myślę, że u ciebie też tak mogłoby to zadziałać jakby S. stanął po twojej stronie, więc z nim pogadaj koniecznie!

Jola: nierówna fałdka to niekoniecznie problem bioderkowy - w końcu nikt tak do końca symetryczny nie jest, więc się nie stresuj:tak:

i to tyle na razie, bo uciekamy na spacer, bo mi słonko prześwituje zza chmur:-D

No i pytanie do tych, co już ochrzciły - jakie prezenty od chrzestnych dostały dzieciaki? Bo moja siostra pyta co ma kupić dla małej (matka chrzestna będzie) - chciała krzesełko do jedzenia, ale już mamy w spadku od kuzynki, a chodzika nie chcemy, bo też proponowała;-) No i mam powiedzieć co chcemy a ja nie wiem - pomożecie?;-)
u mnie to ogólnie dano pieniądze:tak:

Od rana produkuje i wyprodukowac nie umiem....telefon mi co chwila dzwobi,jak nie dzwoni to maly je,jak maly nie je i telefon nie dzwoni to siku,kupa....Oo...znowu telefon....Wszyscy maja sto pytan przed chrzcinami...A ja ja sie pytam w co ja sie ubiore??Echhhh

dobra...proba kolejna....
Wczoraj wieczorem rozebralismy Alexa do kapania i....porazka kochane,porazka przez duze PPPPPP.....Ale jednoczesnie olsnienie...Cale cialko Alexa obsypane,plany,czerwone...oprocz buzi i okolicy pampersowej...Tak wyraznie jak wczoraj nie bylo tego jeszcze widac....Tak wiec mamy dwoch ewentualnych winowajcow: proszek,albo ...pralka.Tak,pralka..byc moze pomimo dwukrotnego plukania,nie plucze dobrze albo...W tejze pralce malz pierze swoje ciuchy robocze,szmaty do polerowania samochodow itepe....Byc moze jakies resztki tych srodkow zostaja w pralce?Platki mydlane zamowilam juz wiec czeka mnie sto pran i prasowan bo mam zamiar wszystkie rzeczy malucha wyprac i czesc naszych...Ale bedzie to mile pranie bo ...w nowej pralce.:-)Malz sie wsciekl i powiedzial,zebym SE kupila pralke a on sobie w tej starej bedzie swoje rzeczy pral.Bo jesli to jego wina i tych srodkow to on sobie nie wybaczy...Wiec kupilam hihi..Jutro maja dostarczyc,podlaczyc i jazdaaaaa....

Moja znajoma tutaj ma synka, ktory ma egzeme, jej maz jest mechanikiem samochodowym i niestety oni maja dwie pralki, dla meza i dla reszty:tak: Pewnie po tak silnie zabrudzonych ubran z warsztatu cos tam zawsze w pralce zzostaje:sorry2:

Jupiii! Rozliczyłam w końcu nasze PIT-y :-)

Kaja, ciesz się wyjściem z domu:-)

Jola, lepiej zrobić USG niż się martwić :-)

Emilcia, nie denerwuj się, na Twoim miejscu zerwałabym jakiekolwiek kontakty z rodzinką S., a co do S. to niech się chłop w końcu obudzi i odezwie się, a nie zachowuje się jak ciepłe kluchy! Chyba przydałaby mu się terapia szokowa.
Ja wiem, że to jego rodzina, ale wiem też, że się kochacie i teraz jego rodziną jesteś Ty i Adaś! Na naukach ksiądz nam mówił, że przysięgamy sobie i od tego czasu nie mama, nie tata, nie rodzeństwo, ale Mąż i Żona są najważniejsi dla siebie!
A Ty sobie dasz radę na pewno, silna dziewczyna jesteś. I papieroskami się nie przejmuj, czasami lepiej zapalić niż gotować się w środku.

Zrobiłam wczoraj odlewy małej, kurcze paluszki mi się w rączce połamały i musiałam je sklejać, ale nie dało się zrobić głębszej formy, bo ona ma te paluszki takie delikatne, że bałam się, że jej je połamię. A oto efekt :-)

Super, ja swojemu chcialm odrysowac raczke do kroniki ale nie pytajcie o efekt:zawstydzona/y:

U nas wlasnie trwa walka o zasypianie, terrorysta lezy w lozeczku i zawodzi zeby go na rece wziac ale ja twarda jestem, na piec minut zapada cisza i znowu mu sie przypomina i sie zali:-D:-D cwaniak

Pokazuje:-)

Ta biała to chusta ale fajna bo uszka beda zakryte tak ze jak bedzie cieplej to bedzie smigac w niej.:-)

Załączniki

• cz.jpg
    cz.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 33
Nadineczka ja tez z odwaznych ,u mnie 2 pietro ,u mamy 4:rofl2:
Agagsm u mnie pieniązki .Jola nie stresuj sie fałdkami tylko spokojnie poczekaj do wizyty:tak:
Emilcia ,waz no ty swojego pana porzadnie opierdziel,on zamiast płakac po rozmowie z tesciową to powinien ją konkretnie zje******i wtedy by sie zakonczyło obrazanie:tak:sory ,ze to napisze ale co to za chłop ktory pozwala o swojej kobiecie ,takie rzeczy wygadywac,rozumiem wiez z rodzicami,ale najwyzszy czas odciac pepowine:tak:czyzby tesciówka dowiedziala sie o usunieciu szwagierki z nk,ze taka reakcja nastapiła?

Poprosze cała taczkę szyszuni dla dziada mojego:dry:nie dosc ,ze zapomniał o rocznicy wczoraj ,to mnie tak z równowagi wyprowadził ,ze mam ochote go za worek powiescic:wściekła/y:

Witam , ale produkcja .
U nas sloneczko sliczne weie zaraz ciekam na dwor. tak na biezaca
Kacha wawa-idz na bete bedziesz miala pewnosc , ja tez naleze do tzych co nie cierpia czekac .
Emilcia-olej tesciowa i pogadaj z S .Przeciez powinniescie sie wspierac .
Pasbrzuch-odlewy super , chyba tez sie skusze.
Jejku moja mala jutro konczy 3 lataka. Jak ten czas leci.

reklama
Ale mamy kablówkę do dupy! Nie dość, że od grudnia przysłali aż 1 rachunek i to w efekcie mojego wydzwaniania, to teraz karmię małą, włączam tv a tam info, że emisja wszystkich Discovery, Animal Planet i kilku innych zostaje wstrzymana, czyli tych, które najczęściej oglądam :angry::wściekła/y: i za to ***** płacę 60 zł co miesiąc??? Nie decydujcie się na Vectrę, bo syf totalny. Dzwonię i wyżyję się trochę ;-)

Do góry