reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

O kurka-
Emilcia- gratuluję Adasiowi ząbka!!!!

A poza tym u nas pogoda lipna, jak u Gosi k23 - ha ha:-D ale ogólnie to mi tak wesoło nie jest. C bez spaceru to mi taką jazdę odstawił, pół godziny wycia wręcz, nie płaczu, masakra, a jak już zasnął szybko okno otwierałam by jak najdłużej spał i na paluchach chodziłam i czytałam co u Was.... spał 1,5 h -ale nie zapowiadało się, bo po drodze pomiaukiwał.... Jak M wrócił to mu się poryczałam że jestem do d.... bo młodego uspokoić nie umiem i że C to chyba ze zmęczenia zasnął...

Sylwia- Twojemu szyszka za sklerozę...a prezent fajny wymyśliłaś....ja sie na sprzęcie nie znam więc jakbym kupiła mojemu radio to by się załamał chłopak....

JoL- dasz radę się zamotać, z reguły instrukcje są fajne do chusty bo ilustrowane:-D

Kacha- to czekamy z Tobą!!!!

Nika- współczucia....
ale jak trza to trza, musimy być twarde nie miętkie;-)

Pasibrzuch- efekt odlewu piorunujący!!! nam nie wyszło tak super!!!!!!!!!!!!!

Agbar co do prezentów na chrzest-my kasę dostaliśmy... chociaż kilka prezentów było. C. dostał Anioła stróża srebrnego...taki wielkości sporego jaja kurzego medalion czy coś....można postawić albo powiesić na ścianie, dużą maskotkę - goryla wątpliwej urody, ale mogło być gorzej.... i książeczki z obrazkami- bardzo lubi -duże ilustarcje, krokodyla-taką edukacyjną zabawkę co wkłada mu się do paszczy zamykanej na magnez zwierzynę pluszową i wyjmuje się przez otwierany brzuch...
A my mu wczoraj kupiliśmy lwa z lustrem z fisher prica http://www.mazakzabawki.pl/data/gfx/pictures/medium/5/6/2865_1.jpg, taki pałąk pluszowy co można go do wózka przyczepić, fotelika samochodowego i nawet łóżeczka i taką fajną pluszową grzechotę piszczotę z Baby Ono (e: to sie ponoć nazywa piszcząca zabawka welurowa z gryzakiem....)

Agbar -może faktycznie- pralka -wionowajca!!!! by był problem z głowy, oby to było to...

Beti - biedna ta Twoja Fioletka....

e:
Nadineczka- ja mam na kokosie:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Gratuluje pierwszego zabka, Emilcia.

Kaja, cos dla Ciebie. Dzis dostalam reklame szczepionek przeciwko pneumokokom: Szczepie, bo kocham. :-D

macy hehehehe też to dostałam :-D

Emilcia gratu dla Adasia ! ja tez chce ząbka ! tak fajowo wygląają pyszczki z dwoma zabkami ;-)

nadineczka ja mam chyba na piance :-)

oooo Klara nie mów ta k ! nik t nie jest do dupy ! jedynie to może..papier toaletowy ale na pewno nie Ty ! kazdemu się zdarza płaczący maluch i nie zawsze da sie je uspokoić. ! Jak każda z nas jeteś Naj Naj wspaniajlsza mamusia jaką tylko C. mógł sobie wymarzyć !

kurcze przez ta pogode cały dzień do bani wrryyyyy

Jutro jade do pałacyku w ktorym robie wesele ustalic ostatecznie wszystkie szczegóły i menu ! kurcze jak ten czas leci ! a Paula to juz pewnie wogóle stresa ma że hej !!!
cały czas mam tylko dylemat jakie stoły? standardowo w podkowe czy okragłe zrobić hmmm?

ufff w każdym razie nie na gryce bo ja teraz nie pamiętam jaki mam dokładnie a nie chce mi się go rozbierać co by zajrzeć ale ważne że nie na gryce ale jestem aż słów mi brakuje:rofl2:

Klara dla Cyprianka jesteś super hiper najlepsza mamą na świecie i nie myśl inaczej. A że płacze i go nie umiesz uspokoic - bo po prostu czasem dzieci chca nam coś powiedzieć, a my nie wiemy za chorobe o co im chodzi i jak my sie denerwujemy to dziecko jeszcze bardziej - cyrk na kólkach:)

Tysiolek: to zależy - jak masz dużo gości to możesz okrągłe stawiać, ale jak kameralnie chcesz i bardziej swojsko to w podkowę - chyba tak ustawione bardziej sprzyjają nawiązywaniu kontaktów!

Nadineczka: ja nie pomogę, bo mam lateks, ale z tego co pamiętam to chyba na kokosie być powinno, bo kto by chciał na gryce leżeć:)

Kurcze, wzięłam poczytałam, ale jakoś nie pamiętam :(
Sławek pojechał porozmawiać z rodzicami, a ja aż biegunkę z tego dostałam ;(
Normalnie się denerwuję :(

A z dobrych wieści!!
Już wiem dlaczego Adaś taki maruda jest ;D;D;D
Możecie nam pogratulować ;D
MAMY PRAWĄ DOLNĄ JEDYNKĘ!! HIHIHI

edit: Sławek dzwonił właśnie, nie ma teściów w domu heh a mówił im, że bedzie miedzy 16 a 17 ... ;/ i co o ty myśleć?? :(

http://allegro.pl/item918590840_srebrna_grzechotka_smoczek_chrzest_grawer_gratis.html
SUUUPER GRATULACJE!!!:-)hmm a co do M mam takie lekkie obawy jak NADINECZKA:zawstydzona/y::sorry2:ale co jest ważne ze już zaczął myśleć w tym kierunku to oznaka ze mu na tobie zależy:tak:
A mi dzis serce pękło!!!!:-(Byłam dziś na szczepieniach i mój Lulek tak głośno płakał .Tak się wtulał że najchętniej tej babie bym tą igłe wbiła:szok::baffled:Ale jedna radośc z tego że mały odpowiednio się rozwija.i tylko cycek mu wystarcza.
Dzis rozmawiałam z pania doktor i mówiła że jeżeli małemu wystarcza cycolek to nie trzeba dokarmiac ale w 5 miesiącu powinno sie zacząc podawac warzywka i owoce- by malec nie wpadł w anemie i zaczą sam produkowc żelazo w organiźmie!Będzie mi rósł mały hutnik produkujący żelazo hahaha:-D
mi także serce pęka jak tak Alanek płacze na szczepieniach:-(super że synek zdrowo rosnie:-)

Nadineczka nie było rodziców... Pojechał teraz raz jeszcze... :( a ja znów mam biegunkę... :(

Dziękujemy za gratulacje ;D
U nas objawami ząbków są marudzenie i mniejszy apetyt i dziś w nocy miał podwyższoną temperaturę, 36,8, a zawsze w nocy ma 36,2.
Dzióbek zasnął, a ja się denerwuję :( już pewnie mam objechaną pupe... :(

E_milcia, a Ty codziennie Adasiowi temperature mierzysz? :eek: 36,8 to nie jest odchylenie od normy. Dziecko moze miec nawet 37,5 i to jest normalne. Taki maluszek ma problemy z termoregulacja, dlatego tak wazne jest, zeby dzieciaka nie przegrzewac.

Emilcia, weź i olej rodzinkę, a S niech się zdecyduje - wóz albo przewóz.

Spieszę się pochwalić, że od kilku dni mamy bezpłaczowe kąpiele :-) strasznie mi się takie kąpiele podobają :tak:

Emilcia- daj koniecznie znać co po wizycie, ale postaraj się złapać dystans....wiem, łatwo mówić ale naprawdę z tego co piszesz głupkami i ich głupimi opiniami nie warto się martwić!!!
A co do temp.- nie martw się C. też ma ostre wahnięcia - od 36.2 w nocy, nawet do 37, 5 w dzień....
ale zdrowy cały czas jest....

Pasibrzuch- fajnie, że te kąpiele takie nastały :) Cieszę się z Wami.

A i ważne- dzięki dziewczyny, Tysiolek, agagsm za ciepłe słowa....
ja niby wiem, że to nie moja wina że nie mogę uspokoić ale nerwy mi puściły.... jeszcze ten okres i pewnie stąd większy płaczek ze mnie....

a na dodatek M. zajął sie małym przed kąpielą i wiecie co wkurzył mnie- wie, że dziś miałam takiego stresa i zamiast robić to co C lubi to ten go przedrzeźniał i miał ubaw....aż w końcu C tak się rozpłakał że nic go nie uspokajało....
dopiero flacha z zagęszczoną kleikiem herbatką :(
no co za facet z tego małża.....

Ostatnia edycja:
reklama
Pasibrzuch jak to się wtedy skończyła historia z tymi biegunkami u Ciebie? Podawałaś coś czy przeszło? Ile to w sumie trwało?

Do góry