reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

O kurka-
Emilcia- gratuluję Adasiowi ząbka!!!!

A poza tym u nas pogoda lipna, jak u Gosi k23 - ha ha:-D ale ogólnie to mi tak wesoło nie jest. C bez spaceru to mi taką jazdę odstawił, pół godziny wycia wręcz, nie płaczu, masakra, a jak już zasnął szybko okno otwierałam by jak najdłużej spał i na paluchach chodziłam i czytałam co u Was.... spał 1,5 h -ale nie zapowiadało się, bo po drodze pomiaukiwał.... Jak M wrócił to mu się poryczałam że jestem do d.... bo młodego uspokoić nie umiem i że C to chyba ze zmęczenia zasnął...

Sylwia- Twojemu szyszka za sklerozę...a prezent fajny wymyśliłaś....ja sie na sprzęcie nie znam więc jakbym kupiła mojemu radio to by się załamał chłopak....

JoL- dasz radę się zamotać, z reguły instrukcje są fajne do chusty bo ilustrowane:-D

Kacha- to czekamy z Tobą!!!!

Nika- współczucia....
ale jak trza to trza, musimy być twarde nie miętkie;-)

Pasibrzuch- efekt odlewu piorunujący!!! nam nie wyszło tak super!!!!!!!!!!!!!

Agbar co do prezentów na chrzest-my kasę dostaliśmy... chociaż kilka prezentów było. C. dostał Anioła stróża srebrnego...taki wielkości sporego jaja kurzego medalion czy coś....można postawić albo powiesić na ścianie, dużą maskotkę - goryla wątpliwej urody, ale mogło być gorzej.... i książeczki z obrazkami- bardzo lubi -duże ilustarcje, krokodyla-taką edukacyjną zabawkę co wkłada mu się do paszczy zamykanej na magnez zwierzynę pluszową i wyjmuje się przez otwierany brzuch...
A my mu wczoraj kupiliśmy lwa z lustrem z fisher prica http://www.mazakzabawki.pl/data/gfx/pictures/medium/5/6/2865_1.jpg, taki pałąk pluszowy co można go do wózka przyczepić, fotelika samochodowego i nawet łóżeczka i taką fajną pluszową grzechotę piszczotę z Baby Ono (e: to sie ponoć nazywa piszcząca zabawka welurowa z gryzakiem....)

Agbar -może faktycznie- pralka -wionowajca!!!! by był problem z głowy, oby to było to...

Beti - biedna ta Twoja Fioletka....

e:
Nadineczka- ja mam na kokosie:-D

Ostatnia edycja:
reklama
Gratuluje pierwszego zabka, Emilcia.

Kaja, cos dla Ciebie. Dzis dostalam reklame szczepionek przeciwko pneumokokom: Szczepie, bo kocham. :-D

macy hehehehe też to dostałam :-D

Emilcia gratu dla Adasia ! ja tez chce ząbka ! tak fajowo wygląają pyszczki z dwoma zabkami ;-)

nadineczka ja mam chyba na piance :-)

oooo Klara nie mów ta k ! nik t nie jest do dupy ! jedynie to może..papier toaletowy ale na pewno nie Ty ! kazdemu się zdarza płaczący maluch i nie zawsze da sie je uspokoić. ! Jak każda z nas jeteś Naj Naj wspaniajlsza mamusia jaką tylko C. mógł sobie wymarzyć !

kurcze przez ta pogode cały dzień do bani wrryyyyy

Jutro jade do pałacyku w ktorym robie wesele ustalic ostatecznie wszystkie szczegóły i menu ! kurcze jak ten czas leci ! a Paula to juz pewnie wogóle stresa ma że hej !!!
cały czas mam tylko dylemat jakie stoły? standardowo w podkowe czy okragłe zrobić hmmm?

ufff w każdym razie nie na gryce bo ja teraz nie pamiętam jaki mam dokładnie a nie chce mi się go rozbierać co by zajrzeć ale ważne że nie na gryce ale jestem aż słów mi brakuje:rofl2:

Klara dla Cyprianka jesteś super hiper najlepsza mamą na świecie i nie myśl inaczej. A że płacze i go nie umiesz uspokoic - bo po prostu czasem dzieci chca nam coś powiedzieć, a my nie wiemy za chorobe o co im chodzi i jak my sie denerwujemy to dziecko jeszcze bardziej - cyrk na kólkach:)

Tysiolek: to zależy - jak masz dużo gości to możesz okrągłe stawiać, ale jak kameralnie chcesz i bardziej swojsko to w podkowę - chyba tak ustawione bardziej sprzyjają nawiązywaniu kontaktów!

Nadineczka: ja nie pomogę, bo mam lateks, ale z tego co pamiętam to chyba na kokosie być powinno, bo kto by chciał na gryce leżeć:)

Kurcze, wzięłam poczytałam, ale jakoś nie pamiętam :(
Sławek pojechał porozmawiać z rodzicami, a ja aż biegunkę z tego dostałam ;(
Normalnie się denerwuję :(

A z dobrych wieści!!
Już wiem dlaczego Adaś taki maruda jest ;D;D;D
Możecie nam pogratulować ;D
MAMY PRAWĄ DOLNĄ JEDYNKĘ!! HIHIHI

edit: Sławek dzwonił właśnie, nie ma teściów w domu heh a mówił im, że bedzie miedzy 16 a 17 ... ;/ i co o ty myśleć?? :(

http://allegro.pl/item918590840_srebrna_grzechotka_smoczek_chrzest_grawer_gratis.html
SUUUPER GRATULACJE!!!:-)hmm a co do M mam takie lekkie obawy jak NADINECZKA:zawstydzona/y::sorry2:ale co jest ważne ze już zaczął myśleć w tym kierunku to oznaka ze mu na tobie zależy:tak:
A mi dzis serce pękło!!!!:-(Byłam dziś na szczepieniach i mój Lulek tak głośno płakał .Tak się wtulał że najchętniej tej babie bym tą igłe wbiła:szok::baffled:Ale jedna radośc z tego że mały odpowiednio się rozwija.i tylko cycek mu wystarcza.
Dzis rozmawiałam z pania doktor i mówiła że jeżeli małemu wystarcza cycolek to nie trzeba dokarmiac ale w 5 miesiącu powinno sie zacząc podawac warzywka i owoce- by malec nie wpadł w anemie i zaczą sam produkowc żelazo w organiźmie!Będzie mi rósł mały hutnik produkujący żelazo hahaha:-D
mi także serce pęka jak tak Alanek płacze na szczepieniach:-(super że synek zdrowo rosnie:-)

Nadineczka nie było rodziców... Pojechał teraz raz jeszcze... :( a ja znów mam biegunkę... :(

Dziękujemy za gratulacje ;D
U nas objawami ząbków są marudzenie i mniejszy apetyt i dziś w nocy miał podwyższoną temperaturę, 36,8, a zawsze w nocy ma 36,2.
Dzióbek zasnął, a ja się denerwuję :( już pewnie mam objechaną pupe... :(

E_milcia, a Ty codziennie Adasiowi temperature mierzysz? :eek: 36,8 to nie jest odchylenie od normy. Dziecko moze miec nawet 37,5 i to jest normalne. Taki maluszek ma problemy z termoregulacja, dlatego tak wazne jest, zeby dzieciaka nie przegrzewac.

Emilcia, weź i olej rodzinkę, a S niech się zdecyduje - wóz albo przewóz.

Spieszę się pochwalić, że od kilku dni mamy bezpłaczowe kąpiele :-) strasznie mi się takie kąpiele podobają :tak:

Emilcia- daj koniecznie znać co po wizycie, ale postaraj się złapać dystans....wiem, łatwo mówić ale naprawdę z tego co piszesz głupkami i ich głupimi opiniami nie warto się martwić!!!
A co do temp.- nie martw się C. też ma ostre wahnięcia - od 36.2 w nocy, nawet do 37, 5 w dzień....
ale zdrowy cały czas jest....

Pasibrzuch- fajnie, że te kąpiele takie nastały :) Cieszę się z Wami.

A i ważne- dzięki dziewczyny, Tysiolek, agagsm za ciepłe słowa....
ja niby wiem, że to nie moja wina że nie mogę uspokoić ale nerwy mi puściły.... jeszcze ten okres i pewnie stąd większy płaczek ze mnie....

a na dodatek M. zajął sie małym przed kąpielą i wiecie co wkurzył mnie- wie, że dziś miałam takiego stresa i zamiast robić to co C lubi to ten go przedrzeźniał i miał ubaw....aż w końcu C tak się rozpłakał że nic go nie uspokajało....
dopiero flacha z zagęszczoną kleikiem herbatką :(
no co za facet z tego małża.....

Ostatnia edycja:
reklama
Pasibrzuch jak to się wtedy skończyła historia z tymi biegunkami u Ciebie? Podawałaś coś czy przeszło? Ile to w sumie trwało?

Do góry