reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ello kobitki
Moj Olusinski ma chyba kolejny skok, mam taka nadzieje bo spac dzis sobie zyczy tylko u mamy na raczkach:wściekła/y: gadzina mala. T wlasnie pojechal odebrac jego ostatni prezent na chrzest ktory kurierem przyszedl, jakas hustawka czy cus, wkleje fotkke jak rozmontuje:tak:

:tak:
Też mam ten dylemat, w kitce i dresach wyglądam jak młoda mamusia, naszło mnie bardzo ale po namyśle ostygłam. Mała zaczyna mnie łapać za kazdy włosek który wyjdzie z kitki. Ale jesli chcesz ściać na chłopczycę do dobry pomysł, miałam tak kilka lat i SUUUPER wygoda.A jak fryz mi się nudził to kombinowałam kolorem i przechodziło.:tak:
P.s Babki jak wy teraz ubieracie swoje dzieciaczki na spacer. My ciagle w kurtce i spodniach do tego buciki. Kurtka nie za gruba.Jak się wierci to mam wrażenie ze jej za gorąco, ale jak zaśnie to mimo że przykrywam to nogi lodowate????:baffled:

Ja swojego ubieram w bodzziaki na dlugi rekaw i na to dresik ale u nas jest ok 17 stopni:tak:

Helloł

My po wizycie u neurologa:tak:Olinek rozwija sie rewelacyjnie,nie ma zadnych nieprawidłowosci ,ma delikatny kręcz szyjny ,ale dostalismy cwiczenia i ma przejsc,mamy tez podkładac wałeczek z fasolą w srodku pod lewy bok główki ,zeby zaczął bardziej na prawo patrzec.Strasznie szie bałam ,ze po tym niedotlenieniu przed operacja moze byc cos nie tak:tak:Mozemy szczepic:sorry2:Kurcze boje sie tych szczepien jak ognia ,no ale cóż chyba bede musiała w tym tygodniu pójsc na pierwsze:tak:

Oskar jeszcze dzis w domu ,ale jutro juz idzie do szkoły:tak:

Chyba kupie dziadowi radio samochodowe w prezencie ,bo zupełnie nie mam pomysłu:baffled:

Lącze sie w bólu z zalewanymi ,bo u mnie potop od wczoraj:tak:

Morka ,a próbowała Bunia juz bigos?mój Olinek uwielbia polecam:-D

Super wiesci:-)

Witam się i ja!Wczoraj ściełam się z miom,bo kazałam mu śmieci wynieść i trochę sprzątać po sobie,a on na mnie spojrzał jakbym kazała zrobić nie wiadomo co.Z tej złości sprzątałam do póżna,obiad ugotowałam na dziś i mam trochę luzu na razie.Mojemu to się chyba wydaję,że ja leżę do góty brzuchem cały dzień,szyszunie dla niego!
JoLcieszę się,że usg wyszło dobrze
morka niezłe menu serwujesz swojej Buni,dziewczyny,które narzekają,że ich bobasy noszą rozm 62-brać przykład z menu Buni-rewelacja!!!!!!!

Szyzunia dla niego;-)

hejka
my juz po zalozeniu tej cholernej rozworki...darla sie niesamowicie natychmiast jak tylko weszla do gabinetu i przez caly czas zakladania.az lekarka mnie kilk razy zapewniala ze ja to nie boli. wiem.... darla sie bo ma skok i jest drazliwa;-) w samochodzie sie przespala i w domku juz radosna byla i gadala;-) poki co chyba nie zakumala ze ma jakies zelastwo i niech tak zostanie!!

zybko minie i bedzie po wzystkim:tak:

i co z tym wkładem niemowlęcym w foteliku samochodowym można już wyciągnąć bo właśnie przyuważyłam że taką mam i się męczyłam bo szelki były za nisko a pod tym wkładem dodatkowe dziurki były i własnie przełożyłam ahhh trochę techniki ...

Ja mialam cos takiego w nosidelku ale jak tylko pprzywiezlismy malego ze szpitala to pozlo w odstawke bo niewygodne bylo:tak:

Milego dnia terrorysta wzywa:nerd:

reklama
Hejka dziewczynki, u nas wczoraj i dzisiaj biegunka, zastanawiam się czy nie po jabłku, wczoraj to nawet plecy były wysmarowane do szyi i umyłam Mikiego w bidecie, jakoś najwygodniej.
Mikołaj wczoraj nareszcie wypił wodę z butli, kupiłam zwykłą butlę i smoczek kauczukowy Canpol i się udało.

Znowu poprzeglądałam zdjęcia naszych brzuszków. Gdyby nie to, że finansowo na razie nie damy rady, to chyba od razu pisałabym się na drugą ciążę. Tylko z Fafli taki aniołek, to boję się, że drugie dla równowagi urodzi się z różkami :-D
Dziewczyny, czy Wy macie jeszcze kreski na brzuchach? u mnie w końcu jest prosta, bo w ciąży szła zygzakiem :-D Ale tak poza tym to mój brzuch wygląda, jakbym go z rok nie myła :baffled: Myślałam, że hormony powinny już wyparować?

U mnie też krecha jest i nie ma zamiaru zniknąć.
Ja @ jeszcze nie dostałam a już bym chciała bo teraz to nie wiem kiedy dni płodne i boję się, z jednej strony chciałabym jeszcze jedną dzidzię ale nie damy rady z jednej pensji, no chyba że spłacimy kredyty ale to dopiero za 2 lata, to już będę za stara.

dziewuszki które z was sa z Białegostoku?mój dziad chce w lipcu jechac na zlot indian na tydzien ,gdzies pod Białystok,moze zorganizujemy spotkanko?choc nie wyobrazam sobie Olinka pod namiotem ,ale cos sie wymysli.
Moze słyszałyscie cos o tym zlocie?

SYLWIA we foteliku samochodowym są te wkładki dla noworodków:tak:nie które nie maja;-)
ASIAX kurcze może faktycznie jabłuszko?no i racja jak jest @ wtedy można mniej wiecej spodziewać się dni płodnych:tak:no ja licze ze do mnie szyyybko nie przyjdzie bo tak za nią nie tęsknie a że karmie tylko cycem to myśle ze tak szybko nie zawita:dry:no ale różnie to bywa...

hej Dziewczeta moja :-)
i kolejny wspaniały dzionek - odpukac - ale chyba nam się wkońcu wiosna zaczeła :-)

kuzynka mojego M wczoraj urodziła córeczkę :-) po 20 gozinach porodu - do tego mała nałykała się zielonych wod płodowych i ma zapalenie płucek - nawet jej Asia nie dostała na brzuszek do zobaczenia bo szybko do inkubatora ją wsadzili a Asia ponoć taka porozrywana ze pod pełną narkoza ją zyli - Maaaaaatko to mój porób był idealny w takim razie. :-(

Klara M 11 chrzcin za jednym zamachem ? ooo matulu ! to niezły galimatias tam musiał byc :-D :szok:
włąsnie wczoraj kupiłam soki z biedronki na spróbe i są naprawde dobre a kosztuja 2,50 2 litry ! to bierzemy ! grosz do grosza i ...bedzie kokosza :-D

Dorcia mam nadzieje że Bozia dała Ci cierpliwosć i nie posłałaś teściowej szyszki hyhyhy :-D

morka może i Buni nie prszypasowało jabłuszko ze słoiczka - odstaw i zobacz czy lepiej - a wogóle to jabłko rozrzedza kupki może to to?

Paula no jestem na diecie drugi dzień i zobaczymy jak dlugo wytrzymam...a moja mamusla jak na złośc upiekła już rano pysznego placka ...ijak tu się nie skusić jak w całej chacie pieknie pachnie grrryyyyy....zawsze musza mi rzucać jakies kłody pod nogi ;-)

justys85 ja już daaawno daaawno temu ją wyciagnełam bo mała wyskakiwała z fotelika :-D

yoL_a ciesze się bardzo ze kupkowy próblem zarzegnany !! i oby niewracał :-)

Dorcia co do suwaczka bo miesiac ma więcej niż 4 tygodnie - przeważnie z 4 tygodnie i 2-3 dni - zobacz w kalendarzu - jakby miał 4 tygodnie miesiac to by musiał mnieć 28 dni :-)

Kaja scinaj! ja tez sciełam długie i nie pąłcze - odrosnąjakby co :-)

Beti biedna ta Twoja Mała ale i tak nic nie będzi epamietała więc lepiej ze teraz ma te rozpórki niz by kiedyś musiała nosic i się leczyc - szybko czas zleci i zdejma malej to paskudztwo :- )

e_milcia trzymam kciukasy za lekarzea ! niech wszystko dobrze bedzie co by Ciisę truszke chumorek poprawił :-)

oki nadrabiania nastał koniec - zajeło mi to z przerwami z 3 godzinki hihih - ależ macie produkcje z samego rańca

łooohoho mega kupsko własnie poszło ide Amele przebrac :-D

TYSIOLEK gratulacje dla kuzynki:-)kurcze wymęczyła się bidula:sorry2:zdrówka dla małej:tak:

Wiecie co Alanek uwielbia być nagusi no bynajmiej te stópcie golusie:tak:jak marudzi to wystarczy zdjąć to i owo i już cicho siedzi:-)wogóle zauwarzyłam ze nie lubi być za ciepło ubrany bo już polisie się robią czerwone i taki niespokojny się robi pomimo że w domu nie jest za ciepło:tak:ale coś tak czułam ze to będzie "gorący"chłopak bo w szpitalu po porodzie jak był owiniety w rożek to się zagrzewał aż potówki dostawał:tak:heh ciekawe jak będzie latem pewnie non stop na pamku tylko bądz bodziaku:-D

Dziękuje wszystkim za odpowiedzi w takim razie my chyba też tą wkładkę wyjmiemy.

A ja się żegnam bo dziś do teściowej wyruszamy na wieś,jak wrócimy to się odezwę tak koło czwartku, a teraz spadamy na spacerek.Proszę mi tu dużo nie produkować co bym była w stanie nadrobić.

Tysiolek gratki dla kuzynki

reklama
Do góry