reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Ja dzisiaj dałam małej dwa razy kropelki i co jej dałam, to mi ulała :cool: może wieczorem dam trzeci raz, bo pewnie nic nie trafiło do brzuszka.

ja tez ogladam caly dzien TV i nic nie mowili zeby nie wychodzic. kulminacj pyłu nad PL ma byc jutro.
a moje dziecko przespalo karmienie, powinna zjesc o 11.00 a zasnela i zjadla teraz o 13.30 ale za to 180ml;-) no to teraz idziemy sie zwazyc;-) hihih

Dopoki pyl wulkaniczny nie opada nie ma zagrozenia dla ludzi i srodowiska.Ten pyl znajduje sie na wysokosci 11km!czyli jesli dobrze pamietam w dosc wysokiej warstwie atmosfery....Jesli pyl zacznie opadac -zgadzam sie,ze lepiej wtedy pozostac w domu.Ale nie wiadomo czy w ogole zacznie....

Moj maly w nocy spi w spiworku wiec tez sie nie przesuwa,ale w ciagu dnia to cale hektary zwiedza:-)
Moj tez spi w spiworku a jednak pnie sie w gore:sorry:

Jupi! Przyszły spodenki, które zamówiłam. W końcu nie będę musiała chodzić w bokserkach M :-D Kurde, nie wchodzę nawet w spodenki ciążowe, w których chodziłam na początku ciąży :szok:
Znam ten bol..... dlatego walcze z dieta:sorry:

sie ma laski
Tysiolek zazdroszczę wyjścia ze znajomymi! my mieliśmy iść na imprezę w sobotę...w pt jak usypiałam małego doszłam do wniosku że nawet jak spi to powinnam być w domu i impreza zawisła pod znakiem zapytania...a ze w sobotę katastrofa...
Pasibrzuch dużo cierpliwości życzę...ja po ostatnim doszłam do wniosku ze remontów nienawidzę
Jola24 u nas też już nie ma spania na zakupach... i podziwiam koordynację ruchową przy kasie:D
Jol pochwal się miną szefowej!!!
Emilcia a może zmień lekarza? Kaja ma rację coś tu jest nie tak!

JAś po tym zasranym antybiotyku ma biegunkę i przez to odparzyła mu się masakrycznie doopka:(

Dziekuje:-D Łatwo nie bylo ale kwetia przyzwyczajenia, juz zaczynam ie zastanawiac czy by stopami na BB nie piac bo czasem rak brak:-D

To co z tym pykem wulkanicznym? Bo my sie na dwor wybieramy:tak:
Ok koniec przerwy, terroryta o butle wola:tak:

Witam

Wpadam tylko podpisac liste obecnosci ;-)

U nas coraz gorzej, wiec czasu na bb juz brak :-(

Jakby nic sie nie zmienilo, to zajrze dopiero w polowie maja po urlopie w PL.
Trzymajcie kciuki, zeby Michalek modlil sie na chrzcie w milczeniu ;-)

E: Aaaa i jakby ktoras miala wiaderko dlugich i ostrych szyszek na zbyciu to ja chetnie kupie

Ostatnia edycja:
Witam ponownie ... my już w domku :-) mała pospacerowała z dziadkiem, a ja załatwiłam, co musiałam ...
Dorciaa, mina szefowej bezcenna :-D usiadła przede mną i się patrzy ... więc się uśmiechnęłam, a on nie bardzo wiedziała, co powiedzieć, więc palnęła: 'no i ?!?' ... co za 'no i' ... ja chciałam tylko złożyć wniosek o dodatkowy macierzyński i o urlop, a ona sobie spotkania zażyczyła ... 'no i' przyszłam :-p obyło bez jakichkolwiek uszczypliwości i docinek, więc taktyka poskutkowała;-) teraz tylko muszę się zastanowić, jak sobie wszystko po urlopie poukładać ... ale na to mam jeszcze 3 m-ce ...

Jola_24, nasza mała na spacerach jeszcze śpi ładnie, ale na zakupach też co raz częściej się rozgląda :tak: jak jest w foteliku, to gra gitara, bo wszystko widzi ... ale w gondoli wrzask w momencie :eek:

ogólnie zrobiła się strasznie ciekawa świata, więc czuję, że gondola pójdzie lada moment w odstawkę, bo robi się nie tylko mała, ale przede wszystkim nudna :tak:

Zmykam poharcować z moją królewną, bo siedzi w krzesełku, patrzy się na mnie, śmieje w głos i opowiada coś bez końca :-)

Kaja, Dorciaa ja właśnie mam w końcu lekarza, który zaczął mnie leczyć. Byłam wcześniej u kilku lekarzy, którzy mówili, że jestem zdrowa. Dostałam leki jakie dostałam po konsultacji pani doktor z lekarzem, który zajmuje się leczeniem płuc itd. Ufam jej w 100 %, wiem, że bez potrzeby nie ladowałaby we mnie tych świństw :(
Najważniejsze, ze już sama sobie radzę i że kaszel poszedł!! :)
Byłam na zastrzyku i na osłuchaniu i po 3 dniach jest czysto!!
Poszliśmy z Adasiem na krótki spacerek i musieliśmy wracać autobusem :szok:;), bo pogoda tak się zmieniła, że lepiej nie mówić;/
Rano było pięknie, a teraz uciekać trzeba :(

Idę Was nadrabiać :)

reklama
Witam sie popoludniowo:-)
u nas zaczelo padac i niebo smutasne. Spacer odpuszczam.
Dzis moj maly konczy 3 miesiace..ufff... i od dzis wprowadzam rezim, bo sie zrobil z niego mega terrorysta. Nic nie mozna zrobic, absorbuje caly dzien i zabawiaj go najlepiej caly dzien. Takze od dzis zaczynam egzekwowac czas na obowiazki domowe, bo wstyd, ze od wyjazdu mojej mamy w lutym ani razu mieszkanie nie zostalo posprzatane :szok::sorry:
Raczki beda teraz grane przed papu i po papu. I nie ma noszenia albo odpuszczania zasad przy jednej z bab - czytaj TESCIOWEJ.
Na trzymiesiecnice w dniu dzisiejszym kupie mu nosidelko, bo primo jest ciezki, secondo nic nie mozna zrobic trzymajac go na rekach:-) Dziewczyny, jakie nosidelka macie? jakiej firmy, czy ma ktoras chicco?? jesli tak, to czy jest ok?

Milego popoludnia :-)

Do góry