reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

matko kochana nie mozecie dać temu prezydentowi juz spokoju?nie zyje ,jego zona również,czy jak go pochowaja na wawelu to osoby przeciwne stracą cos czy jak?kiedys rządzili królowie ,teraz prezydenci -moim zdaniem tytuł tylko ich różni i tyle.Wedlug mnie nie na miejscu jest taka dyskusja.

Nic dodac nic ująć. Co wchodzę ostatnio na styczniówki to albo z jednej albo z drugiej strony. Dajcie spokój:tak:
Jej napiszcie lepiej czy ktoś widział słońce bo zwariuję jak jeszcze jeden dzień posiedzę. U nas leje non stop aż Bunia się drze taka wkurzona:-) ( nie jednak się darła na to kupsko w pielusi:-))

Miłego dnia kobitki:-)

reklama
Dormark - no wlasnie - czuje się jakby to forum polityczne było - bez sensu dyskusje i jeszcze wyzywanie kto za kim głosował - nie rozumiem zamysłu poco? To tylko do kłótni prowadzi. Ja juz odpuszczam, bo ileż można wałkować jeden temat. Pogadajmy lepiej o naszych ulubionych tematach - czyli dzieciach:)

Moja pokasłuje mokrym kaszlem i sie martwię, żeby jej na oskrzela nie poszło. W nocy nie kaszle, ale jak wstała to matko!!! Po czym poznać, że idzie na oskrzela kaszel??

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Kurcze, fajnie, zdązyłam niedawno przeczytać Rodzinę Połanieckich a tu teraz na TVP1 Marynia leći. Lubię nasze polskie stare filmy.... ksiązki też ...

Witam cieplutko po dłuższej nieobecności! Odzyskałam wreszcie kompa, więc już będę zaglądać w miarę możliwości częściej, bo trochę się za Wami stęskniłam.

Moje maleństwo śpi, więc mogę na chwilę usiąść. :) Co do samego zasypiania, to u nas jest różnie. Wieczorem zwykle po kąpieli ją kładę do łóżeczka i siedzę obok aż zaśnie. Chyba, że wybitnie marudzi i nie chce smoczka, to wtedy ją biorę na ręce, przytulam i siadam w fotelu, a jak zaśnie, to do łóżeczka. Jak mi się uda trafić moment, że jest zmęczona, ale nie zdenerwowana, to wystarczy położyć (ew. dać jeszcze smoczka do buzi) i zaraz zasypia.

Ostatnio jednak coś więcej marudna jest. Po karmieniu jest aktywna, rozgląda się, gada, bawi - a po jakiejś godzinie zaczyna się płacz i lament i na rękach muszę nosić... aż w końcu się ulula i przyśnie trochę. Albo drugi scenariusz, to po jedzeniu płacze i ulewa bądź nawet wymiotuje. Przedwczoraj normalnie kilka razy zwymiotowała aż się zaczęłam martwić, ale wczoraj już lepiej było na szczęście, chociaż też płaczu sporo. Zobaczymy jak dzisiaj będzie.

Wczoraj rano moja siostrzyczka przyleciała z Dublina na parę dni, a teraz czytam, że przez wybuch wulkanu lotniska pozamykali, normalnie chyba w ostatniej chwili zdążyła! Ale właśnie tak przeczytałam, że to na Islandii wulkan wybuchł i pierwsze co pomyślałam: o matko, przecież tam mieszka anetrix z BB! Ciekawe co tam u niej, bo chyba nie pisała ostatnio? (nadrobiłam tylko kilka ostatnich stron w tym wątku, więc nie wiem dokładnie)

Muszę zmykać, bo się ktoś budzi i zaczyna marudzić coś w łóżeczku....

Miłego dnia!

Spokój tragicznie zmarłym jest potrzebny i fakt wiele słów pada tu niepotrzebnie - emilcia.... i ja myśle, że zbyt pochopnie wysuwasz swe tezy.
Natomiast nie widzę w tym nic złego aby dyskutowac w ogóle i dzielic się tym co przeżywamy oglądając relacje. To nie ma nic do czynienia z polityką. Nie wiem ... dlaczego was razi poruszanie tych tematów. Tym zyje teraz Polska, i myślę że poruszanie tych spraw na BB nie jest niczym złym w końcu jesteśmy też świadkami tych zdarzeń i dyskusje o naszych maluszkach na tym nie stracą.

Witam w kolejny loneczny dzionek

Ja tez proponuje dac spokoj zmarlym.
Wczoraj moj miś tak mi sie darl po kapaniu ze nie wiedzialam o co chodzi, mysle ze my sie wody do ucha nalalo ale juz dzis ok nawija z zabawkami:-)

czytam czytam nowy watek pauli i .....dam radę bez mleka - pierwsza faza tylko 5 dni to pojadę tylko na mięsie i jajach. A potem mozna warzywa to dam radę ;-)

jakieś przepowiednie ?
Nie czytalam jeszcze watku o diecie(zaraz to zrobie) ale jeli mowa o dukanie to mozesz pis mleko, jesc jogurty, kefiry tylko z niska zawartoscia tluszczu:tak:

Macy dziekuje za podpowiedz - musze nabyć szałwie i popijac - a z tym ściaganiem - troszke musze ściągac bo po max 3 godz juz mnie bola cycuszki :-(

ASIAX to ćwicz dzielnie z Mikim ćwicz a na pewno beda efekty. kurcze a kto by zwracał uwage na fałdy na szyi? prawie kazdy bobas pulchniutki przeciez ma :-) tak mi sie zawsze wydawało :-)

Jola dziekuje równiez :-)
a jak długo wsumie ginie pokarm?

jejku ja nigdy nie przyglądałam sięmojemu dziecku czy ma jakies zamałe czy za duże napięcie mięsniowe...kurcze skąd to ma wiedziec normalny człek?! :zawstydzona/y:

ja co prawda nie mam 7 na poczatku ale 6.... z tym że blisko 70 kg bo waze póki co 68 i ani grama w dół - co prawda to moja normalna waga jest - bo jam byc koścista ale 65 kilo by mi stykło do wesela - wtedy mi taka ładna chudziutka buźka uż się robi ;-)

wiecie co...coraz bardziej mnie do palenia ciagnie.... zwłaszcza ze już kończe karmić i teoretycznie bym juz mogła....hmmm ale ja nie chce.... a tak ciągnie....:-(

U mnie to dziwnie bylo bo kazzdy doradzal co innego i ja jak idiotka najpierw sciagalam, potem nie, potem znowu sciagalam i wkoncu mi sie zapalenie zrobilo i dostalam antybiotyk na tydzien i zginal:tak:

Tysiolek - moje dziecko jest zdrowe :-D lekarz jeszcze go nie widział na oczy, jego karta zdrowia lerzy sobie grzecznie u mnie w szufladzie :-) Pewnie, że ma dni, że są luxniejsze kupy albo więcej ulewa. Przed chwilą miałam pełne ręce roboty - najpierw mi ulał tak mocno jak jeszcze nigdy, po czym jak posprzątałam i go przebrałam zrobił taką mega kupę, że musialam przebierac wszytsko - bo przeleciało plus siebie bo sie upyprałam.
To jednak są wg mnie normalne niemowlęce sprawy, yol_a z jakiej okazji mierzyłaś Filipotkowi temperature? Tak pytam.. bo ja jeszcze nie mierzyłam od urodzenia... a ta co ci wyszla to nic złego - uwierz!

Moj jeszcze w trakcie przebierania megakupy obikuje mnie:sorry:

Wczoraj bylismy na miescie i stwierdzam ze moje dziecko pprzetalo spac na zakupach, rozglada ie dookola i tak wytrzymal 20min w kolejce w banku, potem zakupy w skleppie, potem pojechalimy do marketu na wieksze zakupy i przy kasie nerwy mu puscily i zaczal sie drzec, musialam go trzymac na reku pakujac zakupy do koszyka i placac jednoczenie:sorry:
Poza tym nie moge go utzrymac w pozycji poliedzacej bo tak lepek rwie do siadania:tak:
Milego dzionka kobitki

Zgadzam sie ze tu nie czas ani miejsce na kłótnie,a nawet nie miałam takiego zamiaru, tak sobie myślę ze pewnie każde miejsce pochówku miałoby swoich przeciwników jak i zwolenników...
P.S Aga proponuję zawieszenie broni a co do mojego konia o którym wspomniałaś to ma sie dobrze.....;-)

Zgadzam sie ze tu nie czas ani miejsce na kłótnie,a nawet nie miałam takiego zamiaru, tak sobie myślę ze pewnie każde miejsce pochówku miałoby swoich przeciwników jak i zwolenników...
P.S Aga proponuję zawieszenie broni a co do mojego konia o którym wspomniałaś to ma sie dobrze.....;-)

No niema co dyskutować, bo wiadomo, że ilu ludzi tyle opinii i to bez sensu! Szyszki odwieszamy na drzewo - niech czekają na naszych meżów lepiej:)
A mój koń jakos padnięty za to heheh

Mam szyszki na zbyciu ktora chce?
Co do spania to moja niunia zasypia od poczatku sama w lozeczku.Ja ja klade czytam bajke i poparu minutach mala spi.

reklama
Dormark Ty lepiej trzymaj te szyszki na swojego bo On Ci coś czesto pdpada:-D

Agagsm jak schodzi na oskrzela to dziecko więcej kaszle w nocy niż w dzień. Tak przynajmniej twierdzi nasz pediatra:cool:

Do góry