reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Później Ci powiem bo może ktoś się jeszcze ujawni:-D
No ale te 3 to są małe po bokach tzn jak naciągnę te gumy to może jeszcze upcham ale nóżki ma całe poopinane:-)

Ja jeszcze nie uzywam ale lada moment zacznę... tym bardziej, że po chrzecie czeka na nas cały tort 4 :-) 3 mi się wydaje, że uciskają powoli, kupka czasem wyleci... czasem.
Tymek ma 6200 ale chyba pooopkę po mamie... :-D
edit: a od jakiej wagi jest 4 bo na tym torcie to my oznaczeń nie mamy ;)

Kolejna drzemka w chuscie :-) A zanim zasnal to wykrecil glowke do gory i wpatrywal sie we mnie tymi slepkami... moj skarbek kochany

Ale nastroj mamy kiepski, wiec siedzimy w domku, bo nie chce ryzykowac powrotu na syrenie, ostatnio tak mialam i kurcze ludzie sie gapili, a ja czym predzej z wozkiem do domciu zasuwalam. Pewnie mysleli, czemu go nie wyjelam skad mogli wiedziec, ze to by nic nie dalo.

Koperek owszem stosujemy. Ostatnio odstawilam i zredukowalam tez mocno dawke kropelek, ale bylo gorzej i po dwoch dniach grzecznie do koperku wrocilismy. Na Michalka dzialaja wiec pozytywnie. Chyba nie ma innej rady, jak po prostu przeczekac, tylko nie moge pogodzic sie z tym, ze nie moge biedulkowi ulzyc w cierpieniach. Pozostaje mi tylko tulenie i masaze brzuszka 3x dziennie, doraznie suszarka na brzuszek, Viburcol i chyba nic poza tym.

Agbar, bardzo dziekuje Ci za cenne porady i za to, ze zainteresowalas sie naszym problemem. Wszelkie porady sa dla mnie bezcenne :tak:

Asiowo gratulacje dla dzielnej coreczki

Jolcia duzo zdrowka

Jol - faktycznie mialas cela :szok: Dobrze, ze udalo sie naprawic bez elektryka

labamba - moze zmienilas balsam albo zel pod prysznic albo proszek... moze to jakies jedzonko?

ooo... a wlasnie tez sie juz nad 4 zastanawialam, bo 3 jakby przyciasne, ale jak piszecie ze od 7 kg to musze jeszcze poczekac, Michalek ma 6...

Ostatnia edycja:
Asiowo, gratulacje dla Pauliny! Wpadkami sie nie przejmuj, tylko chwal sukcesy. Madra dziewczynka. I widzisz - bez szarpania!

Dormark, a co Ty szyszek nie mialas, ze dola zalapalas? Masz racje - masz cudowne dwie coreczki i tym sie trzeba cieszyc. :tak:

Jolcia7777, jak sie zdecyduje wychodzic drugi raz za maz, to ja te suknie chetnie wezme. Wzrost jak moj!

JoL, zdolna jestes nieslychanie. :-D Najlepszego dla Mamy.

Co do pieluch. Jeszcze takiej potrzeby nie wyczuwam, zeby przejsc na 4. Kiedys byly "3" i "3+" a potem dopiero "4". A mi jest dobrze z tymi "3", bo sa jeszcze newborn w tym rozmiarze i ta kupa rzadka sie tam zatrzymuje. I tak na zmiane z baby dry stosuje. :tak:

Ostatnia edycja:
Kobitki czy któraś używa już Pampers 4?:)

morka, my mamy ostatnie sztuki 3 i jutro otwieramy świeżo zakupiony karton 4 :-) Już najwyższa pora, bo 3 są opięte i przegrywają z kretesem walkę z Zuzowymi kupami ;-)
tylko jak tak patrzę na te 4, to wierzyć mi się nie chce, że one są do 18 kg ... przecież 3-4 letnie dzieci tyle ważą :szok:

Minnie odstawilas koperek i jednoczesnie zredukowalas kropelki? Jesli tak to w sumie nie wiesz co dziala co nie. Musialabys odstawic kropelki,zostawic koperek,odstawic koper-zostawic kropelki,odstawic obydwa,zamienic krople na inne...yyyy czy jeszcze jakies kombinacje?:-) A krople jak mu podajesz?Jak zaczyna plakac czy zapobiegawczo?Nie znam tych co wymienilas,my podawalismy sab simplex i za rada lekarza i poloznej podawalam przed kazdym posilkiem-nie mielismy problemow z kolkami,wiec stopniowo ograniczalam.Od kilku tygodni nie podaje juz wcale oprocz sytuacji gdy widze,ze maly ma problem z odbaczeniem sie;-)Ale to zdarza sie barrrrdzo rzadko.

reklama
tylko jak tak patrzę na te 4, to wierzyć mi się nie chce, że one są do 18 kg ... przecież 3-4 letnie dzieci tyle ważą :szok:
Ale Ty chyba nie chcesz Zuze w pieluchach tak dlugo trzymac? :-D Spokojnie. W 4 dlugo sie chodzi. Potem sa jeszcze 5 i 6. ;-)

Jola.24, jak obiad w lesie, to go zawolaj. Moze przyjdzie?

Do góry