reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Kaja oj ja też pamiętam u Nas też dzisiaj 3 miesiące :tak: Julka jeszcze na świecie nie była (18:35) ale o tej porze już krążyłam z M po oddziale patologii z nie złymi skurczami. Mam jeszcze do Ciebie pytanie bardzo nie dyskretne, długo nie mogłam się przemóc żeby się o to zapytać. Jeśli nie chcesz nie odpowiadaj. Pisałaś, że Twój starszy syn jest niepełnosprawny, czy temu winne są szczepienia?

reklama
kaamaa - nie ma sprawy, ja już tu o tym pisałam, tylko jeszcze nie było cię z nami. Starszy syn ma uszkodzenie okołoporodowe - za szybki i za wczesny poród, miał wylew do i okołokomorowy. Bezpośrednio szczepienia nie miały tu więc znaczenia, natomiast potem był szczepiony (niepotrzebnie) i w wieku 2,5 lat pojawiła się też padaczka. Teraz już lekarze wiedzą więcej i przy padaczce się nie szczepi... tylko.. skąd wiedzieć, że ma się pojawić. .... W latach mojej działalności na rzecz niepoełnosprawnych poznałam jednak wiele dzieci, które ucierpiały bezpośrednio po szczepieniach.
Jeśli chcesz poczytać o nas to www.nadzwyczajne-dzieci.org.pl
;-)

Witam, szczerze mówiąc tak przeżywam tą katastrofę, że nawet siedzenie na BB uważam za rozrywkę.
Dziewczyna z sąsiedniej miejscowości miała lecieć tym samolotem jako stewardesa, ale zamieniła się z koleżanką bo coś jej wypadło, ksiądz mówił o tym w kościele, bo od razu dała na mszę za ofiary, no i zginął Tomasz Merta, szef naszego przyjaciela i ojca chrzestnego Mikołaja, on to strasznie przeżywa, mówi że był cudownym człowiekiem, bardzo wymagającym szefem, ale dzięki temu dużo się od niego nauczył.

My wczoraj byliśmy u pediatry, wymiary Mikołaja zamieściłam w odpowiednim wątku.
Skok już się skończył na dobre, Miki jest nareszcie uśmiechnięty, ale ja chyba mam za mało mleczka bo często go muszę przystawiać i opróżnia 2 cycole na raz, ale butli nie podaję, jeszcze poczekam.

No i od Ani złe wieści, u Bruna lekarze zdiagnozowali wodogłowie.

Ja przez to wszystko mam doła.

dziewczyny mierzac temperaturke w pupce ile stopni trzeba odcjac?0,5?
u nas pojawil sie wlasnie kaszel i cale cialko rozpalone...od rana nie bardzo mamy apetyt tylko picie wchodzi w gre. to chyb przez wczorajszy spacer bo raz bylo cieplutko a za chwile zruwal si epotworny wiatr ..;(

Paula3 a wy dopiero teraz do ortopedy?czy macie tak jak my kolejna wizyte kontrolna?

Witam Was kobietki:tak:
Przepraszam że Was tak zaniedbałam:-:)-( Większość czasu jestem sama z małym bo M w delegacjach od 4 rano do 18 wieczorem i tak w kółko tylko weekendy jest ze mną w ciągu dnia, więc stąd ten brak chwili.Teraz postaram się być na bieżąco, chociażby w czytaniu. Mój Skarbek wczoraj skończył 3 miesiące.W sobotę ryczałam jak bóbr bo nie wiedziałam co się dzieje z Adasiem tak przeraźliwie płakał od godziny 14.30
O 19 jechaliśmy na dyżur do przychodni.I jak sie okazalo maly mial silny ból brzuszka.:-(
W niedziele dochodziliśmy tego przyczyny i jak się okazało Adasia załatwił mój M. :wściekła/y:
Podał małemu rano 2 godzinne mleko modyfikowane zamiast zrobić świeże jak spałam. I stąd ten ból. A mówiłam Łosiowi żeby mnie obudził jak mały zacznie płakać i dal do cyca to on chciał sam się zająć by mnie nie budzić i ooo dał butle która zrobił 2 godziny wcześniej jak mały się przebudził i wcześniej nie chciał jeść.Wrrrr..:angry::angry:

A ja moje drogie znów dzisiaj idę na zabieg. Ja to mam szczęście drugi paluch boli bo paznokieć się wrasta.A myślałam że już koniec z tym wszystkim w tym roku a tu proszę jeden się zagoił dwa tyg temu to wylazł drugi:-:)-:)-:)szok:
Zaraz uciekam bo mam na 11:00 znów ten przeraźliwy ból i znów ryk do wieczora jak znieczulenie puści. Mam nadzieje że te emocje nie przejdą z mlekiem jak ostatnio na Adasia.

Pozdrawiam Was i Wasze słodziaki:*:*:*

A ja też mam zły nastrój :(

Mam spuchnięte usta, wyglądam jakbym 5 razy botox sobie zafundowała ;/
Szkoda tylko, że na gornej wardze ;/

3 lata temu też tak miałam, ciul wie od czego ;(
Na 15.50 idę do lekarza z nerkami, to przy okazji da mi coś na te usta, to samo co 3 lata temu i skierowanie na badania alergiczne!! :)

A teraz lecę za zabiegi odchudzające ;D Trzymajcie, żeby coś to dało ;)

witam wszystkich:-)

u nas szok:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

wczoraj się młoda położyła tzn zasnęła o 18 i wstała o 9 dzisiaj:szok::szok::szok::szok::szok:
oczywiście z przerwami na cycusia (21,2,6,7) o 7 jeszcze zmiana pieluchy i dalej w kimę do 9 jestem w szoku:rofl2:
byle tak dalej to i mama się wyśpi i odeśpi:tak: widocznie potrzebowała tyle snu:tak:

ja jak zwykle trochę nie w temacie bo nie nadrabiam za Wami, ale Beti trzymamy kciukasy za ortopedę i za zdrówko my mamy za dwa tyg ortopedę:baffled:

Dormark prosimy o :-)

Ostatnia edycja:
Dormark sorry nie piszę tego zeby Ci dowalić ale jestem pewna że masz depresję.Dziewczyno szkoda życia.Wiem że masz dwoje dzieci i Ci ciężko ale pomyśl sobie że nie Ty jedna. zobacz Patrysia też ma dwoje w podobnym wieku a jej posty są powiedzmy "słodziutkie". Jak bedziesz stara i spojrzysz wstecz to pewnie będziesz żałować że zamiast korzystać z uroków macierzyństwa to byłaś ciągle w dołku.

P.S jeśli to Cię nie przekonuje to przypomnij sobie przypadek Joli która dostała banicje za ciagłe marudzenie ;-)

reklama
Dzień dobry :-)
Mała pogadała z funfelą w lusterku i teraz usypia, więc wskakuję do Was.
Sukces! Od wczoraj nie było kupki! :-D:tak: W nocy nic, rano też nic :-) Tylko nie wiem, czy po prostu samo jej przeszło, czy to dzięki kleikowi (karmiłyśmy się łyżeczką, bo przez smoczka nie dało rady).

A poza tym mamy sprzątanie z głowy, bo remont trwa i sprzątać się nie opłaca, to sobie odpocznę od ścierek fizycznie i psychicznie od wyrzutów sumienia :-D

Yol_a, daję małej kropelki BioGaia, tylko u nas one kosztują ok. 39zł:szok: tańsze są saszetki, ale ponoć niecałe się rozpuszczają.

Beti, trzymam kciuki za USG. My idziemy jutro, ale zauważyłam, że u nas też jedne fałdki są nierówne na obu nóżkach, ale może mi się wydaje...

Kaja, Kaama, wszystkiego naj na 3 miesiące :-)

Paulinaa, życzę mało bólu :-)

Emilcia, trzymamy kciuki za widoczne efekty :-)

Do góry