reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Ja wlasnie zamowilam cale serie Linomag,dzis ma kolega dostarczyc.Zobaczymy.
Tylko uwazaj przy wyjmowaniu Okrucha z wanienki ,bo dziecko po tym olejku jak ryba jest :-Dczasem sie boje zeby mi sie nie wyślizgnął:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Klara ,co do pamiatki ,to mnie sie podobaja kocykiz wychaftowana datą,jak prowadzisz jakis pamietnik czy cos w tym stylu to moze popros gosci ,o jakies wpisy i dedykacje dla Cyprianka,mysle,ze takie rzeczy sa bardziej wartosciowe niz złoto

Ostatnia edycja:
reklama
Hello

My już od 6:00 nie śpimy:dry:
Czytam sobie historię wcześniaków, to jest nie prawdopodobne ile te dzieci mają siły woli walki, kiedy nikt nie daje im już szans one na przekór wychodzą z tego obronną ręką.
Ja też pierwszy raz słyszę o przydziale 10 puszek, w sumie i tak nie wykorzystujemy tyle, puszka starcza na ok 4 dni :tak:

Dzień dobry.

Bardzo dziękuję za miłe powitanie, i za to, że nie zostałam zapomniana.
Przyjemnie czytać o tym jak nasze dzieciaczki nabywają z każdym dniem nowych umiejętności.
Cudownie Was znowu czytać, choć niestety mój powrót łączy się z tak wielką tragedią i ludzkim dramatem. Ale o tym nie będę pisała, każdy przeżywa to inaczej, i nie ma sensu wdawać się w niepotrzebne spory,a przede wszystkim oceny tego w jaki sposób. Siedzenie przed telewizorem i oglądanie seriali również może być komuś pomocne w tych ciężkich chwilach, może to jest właśnie metoda na przetrwanie....
ja nie jestem w stanie oglądać telewizji ani seriali, bo widzę, że na moje dziecko przechodzi ten smutek, a całą sobotę przepłakałam i moje dziecko również, to też jest istotne, aby pamiętać, że nasze nastroje wpływają na nasze dzieci.

A teraz znowu wracam do czytania Was wszystkich, produkcja widzę znowu ruszyła ;-)

Pozdrawiam wszystkich i przyjemnego dnia życzę. Uściski dla bobasów.

Tysiolek z tym spaniem to u nas roznie ale jak malo spi to mardna jest.a wczoraj przeszla sama siebie bo zasnela dopieor o 22.00 a normalnie 19-20 to juz spi na noc.
Agbar my na preparacie mlekozastepczym i jemy co 4h a w nocy jest przerwa 8h (ostatnie 3 noce takie byly i juz mam nadzieje z tak zostanie)

ja o przedzydziale 10 puszek na miesiac mleka tez nie slyszlalam. mi wypisuje po 8 puszek a jak mi sie konczy to ide po nastepne. kurcze to byloby bez sensu bo u nas sie duzo marnuje bo mala sporo ulewala a teraz jak nie ulewa to oszukuje mame ze chce jesc a tak naprawde chce polezec na kolanach i sie pousmichac.a wiadomo ze takie mleczk to max.30 min moze stac.

my dzis marudzimy od rana,raz chcemy jesc a za chwile juz chcemy pic a potem smoka,potem spac na 10min i znowu jesc...ehhh ledwo zyje.dodatkowo mam juz stresa od rana (zaparzylam meliske) bo dzis na 17.45 idziemy na usg bioderek.....

dzieki kochane e-ciotki;-) tez tak mysle ze musi byc dobrze, teraz sobie wbilam do glowy ze te nierowne faldki to przez napiecie miesniowe i tego sie bede trzymac;-)
a tak powaznie to wiecie cos na temat wzmozonego napięcia mięsniowego?bo moje dziecko bardzo czesto zaciska piąstki, jak ją poloze prosto to główka jej troche ucieka na lewą stronę i do tego noszona na rekach wygina sie (nie zawsze) tak jakby chciala zobaczyc co jest za nia. no i do tego ten sen niespokojny w dziebn....no i oczywiscie w necie wyczyatalam ze to objawy wzmozonego napiecia miesniowego. dodam ze po porodzie glowka bardzo uciekala jej na lewa strone i kazali mi podkladac waleczek i w miare sie wyrownalo no ale jeszcze czasem jej ucieka.

reklama
Witam porannie!
Dziś Tymuś kończy 3 miesiące! Jak czas leci....i w nocy mnie nastraszył bo się zakrztusił... ale wszystko juz dobrze. Wspominam czas 3 miesiące temu... o tej godzinie już Tymek był na świecie (8.45) a ja jeszcze na stole. Najpiękniejsze momenty.... pamiętam jak 9.30 byłam już na sali a 9.40 dostałam go już i karmiłam. Tego się nie zapomni a smsy mam do dziś w telefonie i żal mi ich wywalić.

agbar - pewnie Aleksowi mleczko smakuje choć dla nas to niesamowite (znam smak tych preparatów, Michał był na nutramigenie - szok aż wykręcało) za to ty przeżywałaś... na pewno wszystko będzie już dobrze
Dażka - zgadzam się, że nasze dzieci przejmują emocje. Wiele z nas już tu się o tym przekonało
Beti - powodzenia na USG, na bank będzie wszystko dobrze.

Do góry