reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Roxeen, i dobrze jej powiedzialas. :tak: Dziwne, jak niektorzy ludzie podchodza do swojej pracy.

Pasibrzuch, na pewno Emi swoje z Ciebie wyciagnie. Nie przejmuj sie. Moja tez po kapieli juz cyca nie dostala. Dzis ja polozylam po raz pierwszy do spania w jej lozeczku. Ciekawe, jak noc przespi. Trzymajcie kciuki.

reklama
Super zakup zrobiłam, pas pani Teresy tez mialam ale mnie wpieniał. Kupiłam dziś takie coś..
Mitex
Mitex Mama poleca paso - figi AMA. Po urodzeniu dziecka Twój brzuch i biodra są nadal zaokrąglone. Powinnaś pobudzić mięśnie do aktywności, aby odzyskać szczupłą sylwetkę. Dwu - rozmiarowe figi AMA umożliwiają dopasowanie do figury. Wykończone szeroką paso - gumą profilują linię talii. Przód skonstruowany jest z dwóch warstw dzianin, wierzchnią stanowi pas zapinany na haftki - co daje możliwość regulacji stopnia spłaszczenia partii brzusznych. Noszenie tych fig minimum 8 godzin dziennie powoduje, że mimowolnie napinasz mięśnie i spalasz tkankę tłuszczową. Od samego noszenia majtek nie schudniesz, ale łącząc wszystkie wcześniejsze zalecenia szybko osiągniesz upragniony efekt.

Dorciaa - polecam, czuję sie jak XS :-D:-D a ledwie L jestem ale naprawdę talia mi się zrobiła superek. roxeen nie żebym ci potencjalną sprzedaż psuła ale dziś własnie kupilam za jedyne 85zl :szok: i teraz juz mogę sobie ubrać co chce... mam nadzieję :-D

Macy mój Jaś od początku śpi w łóżeczku! tylko nad samym rańcem jak już jasno ląduje u mnie, odkrywamy nóżki, Jaś gada a mamusia usiłuje dospać jedną ręką przytrzymująć smoczka:D

Dorciaa: to prawie zupełnie jak u mnie - o 6 rano mała ląduje u nas w łóżku - tylko zamiast smoczka dostaje cyca i śpię dalej:tak:ona się naje i też śpi i tak do 8-9 dosypiamy:-)

Roxeen: studia w 6 miesiącu zaczęłaś??:szok:matko - chyle czoła:zawstydzona/y:ja kiedyś tez myślałam, że może cos jeszcze postudiuje, ale w chorobę jedne studia mam i wystarczyć muszą, więc podziwiam zapał;-)

Macy, Pasibrzuch: u mnie po kąpieli cyc jest obowiązkowy - nie da się tego punktu w programie ominąć bo byłaby awantura na całą klatkę;-)właśnie smok zasypia mi na cycu i zaraz lądowanie w łóżeczku będzie:tak: Macy - kciuki za łóżeczko - z koszyczka juz wyrosła czy przeprowadzka z sypialni od rodziców?

Macy, a ja się teraz zaoram, a później trójca będzie orać wokół mnie ;-):-p
Roxeen wysmarujcie jakąś skargę na babsztyla, bo sobie samowolkę urządza:tak:
Kurcze ja menopauzy nie przechodzę, a w ciąży mam nadzieję, że jeszcze nie jestem:baffled: Piszę jeszcze, bo mieliśmy małą wpadkę:-p
Wcinam sobie właśnie zupkę pieczarkową i czekam aż Jaśnie Pani na jedzenie się obudzi, Olisiński kopie w ścianę, T. śpi, luzik mam :-D
Ma ktoś pożyczyć nowy kręgosłup? Mój coś się psuje ostatnio ze starości ;-)

Aga- A ona Ci nie ulewa jak jej cysia na leżąco dajesz? I jak to wygląda? Ty i ona leżycie na boczku skierowane do siebie czy jak? Ja kiedyś padłam i Polcia ze mną w łózku cysia na leżąco dostawała - tzn ja to jak przez mgłę pamiętam, ale potem cała pościel w plamach mleka i nie wiem czy to mój cycuś tak narozrabiał (bo oczywiście byłam tak martwa, że nie byłam w stanie go schować do stanika) czy Polcia ulewała?

Macy - Kciukasy za małą. Na pewno pokocha swoje nowe łóżeczko!

Ja pas miałam kupić pod sukienkę ale w końcu nie kupiłam i chyba już sobie daruję. Wydaje mi się, że na tym etapie którym jesteśmy to mięśnie już wróciły do swoich rozmiarów a nasze oponki to tłuszczyk i skóra rozciągnięta. :(

Wstyd sie przyznac , ale moja mal spi od poczatku w swoim lozeczku nawet jak ma gorsze dni wtedy siedze u niej w pokoju dluzej ale zawsze u niej .Nigdy nie zanosze jej do nas.
Moje niunie sa nauczone ze mama jest i zawsze przyjdzie, ale kazdy ma osobne lozko .Najgozej sie podac , ja niekikidy przychodze do lozeczka 15 razy, ale Mia wie ze to jej miejsce a mama jest obok . Wydaje mi sie , ze to dobre bo niedlugo mala zacznie byc bardziej zywa i wtedy musi wiedziec , ze mama owszem , ale nie ma jej na wylacznosc.

Pumpkin - nie ma to jak odarcie ze złudzeń :-D:-D to tak tymczasowo coby lepiej na tym chrzcie wyglądać :-D
Mój Tymek tez w nocy na leżąco cyca. Ja leżę totalnie na boku a on delikatnie i głowka w moja stronę. Ten cyc to parę minut, potem się odsuwam i śpimy - właśnie doczytalam, że to bardzo dobre dla malucha i wersje typu.. uzależni się i nie będziemy miec czasu dla siebie mam gdzies..

Macy trzymam kciuki! Moj zasypia w kolysce zawsze, za to pierwsze budzenie to my mamy koło 2.00 w nocy i ląduje już koło mnie. :tak:

dormark - podziwiam, mnie na takie coś nie stać emocjonalnie chyba.. poza tym 15 razy wstawać... matko współczuje choć może na przyszlośc będziesz mieć super.

Ostatnia edycja:
dziewczyny ratunku!!!!

nie wiem czy nie dopada mnie grypa żołądkowa! wymiotuję i mam rozwolnienie i starsznie mi się w głowie kreci. gorączki jeszcze nie mam.nie wiem może panikuję ale nie chce zarazic małej. co robic???

reklama
Beti, z tego, co pamietam, karmisz piersia. Pij duzo i karm. Mala dostanie przeciwciala od Ciebie i wieksza szansa, ze sie nie zarazi. Zdrowka zycze.

Kaja, to mowisz talie osy odzyskalas. :-D

Dzieki dziewczyny za kciuki. Mala na razie spi w lozeczku. Przebudzila sie godzine temu i zawolala o cyca. Dostala i jeszcze z otwartymi oczkami poszla spac. U nas koszyk na poczatku byl koniecznoscia. Lozeczka nie ma gdzie wstawic w naszym pokoju, mimo moich wielu kombinacji. Powoli wyrasta z koszyka, a nie chcialam robic tego na ostatnia chwile, bo potem roznie to bywa. A tak bylo milo... Nawet z lozka nie musialam wychodzic, zeby ja karmic. Tylko lapy wyciagnac. Skonczylo sie rumakowanie. :-)

Do góry