reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Witam :tak:

ja wczoraj poszłam spać wcześnie jak nigdy:szok: po tym jak już nie mogłam tu funkcjonować stwierdziłam że chyba mam za mało snu :-D

mały jeszcze nie śpi a łóżko znów mam okupowane :sorry2:

zmykam poczytać dalej ;-)

reklama
Dzień dobry :-) my już też na nogach, zaraz idę zrobić koło siebie, mała wpatruje się w misie to może i w domu uda mi się coś zrobić :-)
A poza tym nastrój do bani, po rozmowie z M już nie chciało nam się chyba gadać ze sobą, ja się zwinęłam do łóżka, a M kończył zupę na dzisiaj. Buzi jak wychodził do pracy też nie dostałam.Biedne dziecko, ma rodziców zupełnie do bani :-(

:-)Witam porannie u nas znow zapowiada sie piekna pogoda , wczoraj bylam z dzieciakami 5 godz na dworze i o 20 obie panny spaly, Mia obudzila sie i 1,30 na jedzonko i spala do 6 zjadla i jeszcze spi .Natomiast Nicol znow przesypia cale noce, wiec jestem wyspana i chumor tez dopisuje.:-D
Sylwia -fajnie , ze komisia przyznala Ci piniazki, zawsze sie przydaza
Jolcia -ja Cie przepraszam , ile to Ty masz lat , ze tak staro sie czujesz'. Ja zawsze mowie , ze rocznik o niczym nie swiadczy , liczy sie pogoda ducha i to na ile my sie czujemy.:-)
Gosia-ja tez czesto tak mam , ze che wszystkim odpisac , a jak zabieram sie zapisanie to zapominam co chcialam napisac.Taki alzchajmer po ciazowy.
Czechow -super , ze tak szybko zareagowalas i ciesze sie , ze z malutka juz wszystko ok
Paulina-mam nadzieje , ze to ju ostatnia przykrosc:confused: i ze ten pech w koncu Cie opusci.:-D

Ja także witam z rana.
Mała oczywiście od 6 nie śpi, pogadałyśmy, teraz ona w leżaczku a ja wyprawiam starsze dziecię do szkoły.
Ładna pogoda się dziś zapowiada, więc i nastroje powinny być dobre:-)

witam z ranka.
Moj bobo juz od 5.30 lobuzowal.
Po przymusowym spacerku z cora do przedszkola, spi..... oby dlugo :D

Mia sie obudzila bo zrobila kupke , moja niunia strasznie delikatna jest i jak zrobi kupke to trzeba ja odrazu przebrac , teraz lezy sobie w lozeczku na brzuszku i prôbuje sie przewrocic , jeszcze jej to nie wychodzi , lae trening czyni mistrza. Nicol sie kapie . Ja dzis mam labe wczoraj wysprzatalam cale mieszkanie , lacznie z umyciem okien u dzieci . Dzis tylko po odkurzac , to robie codzienie i z 2 prania .
Mam pytanko do mam z 2 dzici czy wasze starsze dzieciaki tez dostaja takiego wariactwa wieczorem . Nicol zawsze przed snem dostaje kota biega skacze mimo zmeczenia jakby kota dostala , nie wiem czy w ten sposub pozbywa sie reszty energi , ale potrafi caly dzien byc grzeczna a 2 godz przed snem doprowadzic mnie do rostroju nerwowego.

Ostatnia edycja:
Ja właśnie skonczyłam farbować brwi :-D córa do mnie jak nałożyłam henne że wyglądam jak pies :eek:

Dormark moja też tak ma:tak: ale wystarczy że ją zagonię do łóżka to zasypia w 2minutki bo jak zacznę czytać to kto by chciał tego słuchać :-D na wieczór też robi się strasznie marudna i płaczliwa wiec to znak że musi iść spać i staram się by szła o 20:00 choć nie zawsze to wychodzi bo nieraz padnie w dzień i jak ma drzemkę to już gdzieś o 22:00 zasypia :tak:

ale zauważyłam też to u Dominika ze jak chce spać to marudzi czy na rękach czy przy cycu i jak go odłożę do łóżeczka to od razu zasypia ;-)i też wrażliwy jest na kupkę w pieluszce od razu popłakuje i się w łóżeczku niecierpliwi :tak:

Witam laseczki, u mnie sprzątania przed chrzcinami cd., ale dziś już zakończę. O godzinie 6. 50 myłam okno w kuchni, ludzie z bloku na wprost, pewnie się w łeb pukali:-D.nawiedzona jakaś jestem czy cu?. Nie odpiszę wszystkim, bo nie dam rady:no:
sylwia ja też w malinach, nie jesteś sama, i dobrze, że jakaś kaska ci wpadnie
czechow w szoku jestem, biedna mała a ty razem z nią
Gosia ale masz terrorystów
dorciaa walcz dalej!!!!

Witam cieplutko!

Mari_anna, nie byliśmy na USG bioderek, nie wiem, czy to jest konieczne? Pediatra nic nam nie mówiła na ten temat, a jak sprawdzała bioderka, to ok były. Ale wiem, że tutaj sporo osób we własnym zakresie robi z tego, co dziewczyny piszą. Jutro idziemy na szczepienia, to przy okazji się zapytam.
Za to ja mam też pytanie - orientujesz się może, gdzie się składa wniosek o becikowe? Bo na stronie MOPSu nie mogę znaleźć informacji.

dormark, moja królewna także nie toleruje kupki w pieluszce, od razu domaga się przewinięcia. :)

Moje dzieciątko zaczęło już przesypiać całą noc. Jak ją ok 19 nakarmiłam, potem kąpiel, troszkę czuwania i do łóżeczka, tak o 5:40 rano ją zbudziłam, bo wydawało mi się, że już za długo śpi... Ale teraz znowu sobie drzemie, a ja już wykąpana, po śniadanku i mam trochę czasu na BB. :)

Muszę chyba też w leżaczek się zaopatrzyć, bo widzę, że przydałby się. Szczególnie po jedzeniu nie chcę małej do łóżeczka kłaść, bo mimo pochyłego materacyka ulewa jej się, a na takim leżaczku, to trochę wyżej główka by była jednak. Tylko te ceny trochę odstraszają jak patrzę. :<

Miłego dnia wszystkim Styczniówkom życzę!

A co do kolorków, to to forum jest jakieś dziwne, bo jak w szybkiej odpowiedzi piszę, to przyjmuje mi tylko jak wpiszę słownie nazwę koloru np. [color=red]tekst[/color], a liczbowo w rgb już nie. :<

Ostatnia edycja:
reklama
Dzień dobry:tak:
Moja córa ma rytm dnia jak w zegarku - jako, że położyłam ją spać wcześniej, niż zwykle o 21 to wstała o 5 zjadła i spała do 8:30:tak:słoneczko za oknem, więc pogada mam nadzieję na dłuuugi spacer:-)

Wyobraźce sobie, że moja teściowa właśnie kupiła mi koc dla małej... dodam, że w domu mam już 3 - jeden sama kupiłam i jest ulubiony Misi, dwa od mojej mamy: cieniutki i gruby (z czego jeden wogóle nie użżywany) i teraz kolejny mi przybędzie:wściekła/y:matko czy te kobiety myślą, że wiosną i latem będę w koce zawijała dziecko? rozumiem wszystko, ale kurde toć by zapytała co potrzebuję dla dziecka zanim kupi bezmyślnie:no:

Dormark: twoja Mia to jak prawdziwa dama - w kupi leżeć nie będzie;-)Moja na odwrót - leży w kupie i gada, śmieje się i wogóle nic a nic jej ta kupa nie przeszkadza:szok: kupa to dla niej nieproblem, ale jak mama za wolno cyca wyciąga to krzyczy od razu na mnie:-D
Sylwia: supe, że się udało na komisji pieniążki wywalczyć
Yol_a: widzę, że w taki wir sprzątania wpadłaś, że aż spać nie możesz:-ppośpię za ciebie;-)
Gosia: kochana wniosek jeden - większe łóżko wam potrzebne albo czeka cię materac i podłoga:-)

miłego dnia dziewczyny!

Do góry