reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Paulinaa – bidulko, tulę mocno
Nadarienne – miło, że się odezwałaś, od kilku dni zastanawiałam się co u Ciebie słychać. Mam pytanie, czy byłaś na USG bioderek i jeśli tak to gdzie?
Kaja – ja byłam cewnikowana już w znieczuleniu więc nic nie czułam, wyciąganie tego czegoś też mnie nie bolało, bo kazano mi wciągnąć powietrze i pociągnięto za coś tam (nie widziałam w ogóle jak to wyglądało) i poczułam coś, ale na pewno nie był to ból. Przepraszam za szczegóły. Poza tym rodziłam w szpitalu klinicznym, w czasie gdy praktyki miały studentki położnictwa, fakt robiłam może za królika doświadczalnego, ale wszystko było wykonywane książkowo, myślę, że lepszej opieki nie miałabym nawet w prywatnej klinice.:tak:
Czechow – współczuję pobytu w szpitalu, pozbieraj się Kobieto szybko, trzymaj się mocno. Mam też pytanko jakie są objawy zapalenia płuc u takiego Maleństwa?
Mój Maksiu spał na balkonie 2 godziny, dobre i to, skoro mamusia na spacerek nie może.

reklama
Ja proponuje w ramach solidarności z Dorciaa, że wszystkie będziemy pisać tylko na czarno bez używania kolorów :-D:-D

I ja sie witam w ten pochmurny poniedziałek;-)
Ja jestem bardzo szczęśliwa bo okazało się że jednak mój synek nie ma skazy białkowj:-D:-D
Wiecie myślę że lekarzom łatwo przychodzi diagnozowanie skazy białkowej u maluszków!!Po tygodniu niejedzenia nabialu w sobote zjadlam serek i kawe z mlekiem wypiłam i nie ma żadnej krostki:-D:-D
To taka dobra wiadomosc dla mnie ale mam też złą podczas porodu pękły mi jakieś nerwy i mam małe nie trzymanie moczu no i niestety czeka mnie operacja cos tam będą na nowo zszywac:-(
życze miłego dzionka:tak:

Zszywać? a straszne te nietrzymanie moczu?
słyszałam, że po porodach to się czesto zdarza i wystarczy źwiczyc mięśnie kegla i za jakis czas wróci do normy. U mnie zawsze, tzn po porodzie tak po 1-2 min jeszcze jakieś 2-3 krople polecą wiec to chyba to. Na szkole rodzenia mówili o tym, że trzeba ćwiczyć mięśnie.

U mnie dla odmiany niejedzenie mleka pomogło i niestety jak cos zjem czasem niechcący to efekt widać w postaci krostek na twarzy.

Jolcia... ja ci mogę coś na temat rodzenia później niż 32 napisać :szok::-D:-D

Napisz, napisz ;-)

Czechow – współczuję pobytu w szpitalu, pozbieraj się Kobieto szybko, trzymaj się mocno. Mam też pytanko jakie są objawy zapalenia płuc u takiego Maleństwa?

Zawsze myślałam że przy zapaleniu płuc trzeba mieć wysoką temperaturę - a tu gucio mała tylko jeden dzień miała 37,1 C a tak temperatura była normalna. Z tego co mi powiedziano to sporo dzieci ma tak właśnie.
Pytasz o objawy - bladość, zasinienie wokół ust, ciężki oddech - wciąganie powietrza w międzyżebrza, senność, brak apetytu, męczenie się podczas jedzenia, rzężenie, świsty przy oddychaniu - to tak pokrótce.

Dorcia ,brawa za upór:-D:-D:-D
Czechow zdrówka zycze:tak:
Paulina ,cóz to znów za cholerstwo:confused:moze znieczulenie miejscowe tym razem dostaniesz:confused:moja mama miała zrywany paznokiec przy miejscowym:tak:
Wronek dla cioteczki szycha
Tysiolek czym prędzej sie dowiaduj ,bo kasiora potrzebna hi hi:-D:-D:-D

My po komisji ,Olinek dostał najwyższy stopien niepełnosprawnosci,teraz tylko wycieczki po urzedach ,zeby cokolwiek uzyskac,jak ja to kocham to ,aż mnie doooopie drze -
za przeproszeniem:sorry2:

Chrzest w niedziele ,a ja jestem w wielkiej czarnej dooooooooooooooooooooooooooooopie:dry:

Wiecie co czytam od pół godziny cytowałam i się pogubiłam i to wykasowałam i stwierdziłam że odpiszę na to co pamiętam a teraz stwierdziłam ze nic nie pamiętam ...chyba już ze mną źle :cool:

Sylwia no to tylko teraz załatwianie w urzędach oby szybko poszło !

Macy - No to możemy założyć lisią hodowlę! :-D:-D:-D

Tyle tego było do nadrobienia, że zapomniałam co chciałam poodpisywać......
Ja dzisiaj humor do bani więc nie będę smęcić tylko życzę miłej nocy!

PS Co do fajurek to mi się kilka razy zdarzyło zapalić, jak mną naprawdę nerwy trzęsły, potem odciągałam mleko i wylewałam a Pola butlę dostawała. Ale to naprawdę wyjątkowe sytuacje. Wyrzuty sumienia oczywiście jak stąd do księżyca....
Do palenia nie chcę wracać bo to syf, ale czasem chodzi za mną papierosek tak po prostu, nie powiem... ale się dzielnie powstrzymuję.

Ostatnia edycja:
reklama
Witam porannie,
Maksiu spał od 21. do 6 rano, teraz wisi na cycusiu mamusi. Moja poranna waga 72,3 :-)

Uwielbiam poranki, szególnie takie słoneczne jak dziś. Nie wiem jaka na dziś jest prognoza pogody i szczerze mówiąc troszkę poję sie łazić po dworze, ale co tam wystawię Małego na balkon i będzie gites. Przez to moje przeziębienie ciągle jest mi zimno i nie odczułam w cale poprawy pogody, niestety.

Sylwia100 - nie wiem czy wiesz, ale rodzicom wychowującym dziecko niepełnosprawne przysługuje dodatkowy urlop wychowawczy w wymiarze 3 lat, poza tym progi dochodowe do zasiłku rodzinnego są wyższe.

Życzę miłego dnia.

Do góry