reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Pasibrzuch - szok... o zdjęcie cię spadku pozbawia? :szok: Ja cię przepraszam ale faktycznie coś jej się z głową stało albo to tylko wierzchołek góry lodowej.
agagsm - cieszę się, że wycieczka się udała :tak:

reklama
Pasibrzuch - szok... o zdjęcie cię spadku pozbawia? :szok: Ja cię przepraszam ale faktycznie coś jej się z głową stało albo to tylko wierzchołek góry lodowej.
agagsm - cieszę się, że wycieczka się udała :tak:

No nie do końca o zdjęcie poszło, bo od tego się zaczęło, ale i tak im padło :-D i szyszka im, ja im dziecka nawet zobaczyć już nie dam. Ileż można.
Idę dalej sprzątać :-)

Melduje sie i ja wkoncu
Szczepienie zaliczone w obie nozki, pierwszy wspolny placz:-( Olek marudny, teraz zasnal a jak sie obudzi to mu temp zmierze.

Ja walczyłam z ciemieniuchą przez 2 tygodnie. U nas oliwka sie wogóle nie sprawdziła. Az w koncu ktoś mi powiedział ze mam sprubowac masłem ale takim lepszym 82 %. Nie myslałam ze to bedzie takie skuteczne, 3 dni i było po kłopocie a dodam ze główka była zupełnie cała w łuskach(straszne top wyglądało!!!)

I co smarujesz tym maslem i cos zakladasz na glowke? U nas smarowalam oliwka i zczesywalam przed umyciem i zniknela a teraz znowu mu sie zaczyna z tylu luszczyc:no:

Wronek - gratulacje!
Bibik - widać ogromniastą różnicę! Synek super rośnie
Yol - Jesteśmy z Tobą :)
Dormark - Wszystkiego naj dla mężą, żęby na zbyt dużo szyszek nie zasługiwał :)
Malwina - Zuzka śliczna!
Roxeen - Ivi polecała ciekłą parafinę.
Agbar - Trafił Ci się wampir z poczuciem humoru :)) Uśmiałam się.

U nas nocka beznadziejna, tzn Polunia spała ślicznie ale mamusia nie :(
Śniło mi się, żę jestem żoną Clooneya i że mnie zdradzał.... Ale to dopiero nad ranem jak udało mi się zasnąć. Wcześniej miałam schizy, że mi ktoś w mieszkaniu hałasuje (2 razy chodziłam sprawdzać) Taki lekki sen miałam, że budziłam się co godzinę albo pół :(

Nie no sen mnie rozwalil na loptki.... swinia z tego Clooneya ze cie zdradzal:-D

I znowu weekend i znowu na zakupki i za tydzien lecimy:-)
Milego wieczoru

Wiecie co! Moja mama pobiła już wszelkie rekordy!
Napisałam jej, że jak byłam w ciąży, to się nie interesowała, a teraz wtrąca się we wszystko przy Emi itp. I że ja straciłam mieszkanie (bo nam nie przepisze), ale ona straciła o wiele więcej.
Oto co mi odpisała: "nie musisz zadawać sobie trudu przyjazdu w swięta ,wnusi tez nie straciłam bo bedziemy jeszcze mieć inne wnuki,natomiast Ty straciłaś duzo wiecej,bo cały spadek po mnie ,a jest tego troche ,starczyło by na wasz wymazony dom i jeszcze by zostało,ale w tej sytuacji musze zmienić spadkobierce ,bo napewno nie bedziesz to Ty".

Noż k... :wściekła/y: W dupie mam jej pieniądze, nigdy ich nie chciałam, ale to, że moje dziecko jest wymienialne na inne (dzieci córek jej męża) to juz przekracza wszelkie granice!!! :wściekła/y:
zadzwoniłam do dziadków, czy mamy przyjeżdżać w święta, to usłyszałam od babci, że jej to nie interesuje (nie wiem co, bo zapytałam tylko czy mamy być) i do widzenia...
Szlag by ich trafił! Kaktus mi na ręce wyrośnie, jeśli zaprosimy ich na chrzciny! Popaprańcy totalni :wściekła/y:
:-(tak mi przykro:-(w doopie z pieniędzmi skoro już taka jest twoja mama ale WNUCZKE :no:masz kochanego M i córeczke ta miłość jest najważniejsza :tak:
Patrycja u nas to samo z Huggisami. A niby trzymaja 12 godzin chłonnosci, Nie wiem gdzie. Juz pare razy mała przebierałam bo przesikane miała wszystkie ubranka:no:
No ale na błedach człowiek sie uczy...
a niby taka super firma:no:

Pumpkin -dzieki za zyczenia w imieni M.
Dziewczyny jestem wyrodna matka .Poprostu siedze i placze , dopiero teraz uspokoilam MIe , niewiem co jej sie stalo ze nie moglam jej uspokoic do tego Nicol pokazala na co ja stac . Nie wiedzialam , ze moge tak krzyczec . Teraz MIa spi Nicol jeszcze nie , ale zmeczona jest na maxa a ja siedze i placze. Chyba przerasta mnie wychpowywanie 2 dzieci samej , boi n anikogo nie moge liczyc.

Pasibrzuch normalnie brak słów:( Co to za matka...
Dormark trzymaj się kochana. Każda ma chwile do d.... Normalne jak to w życiu. Wiesz jakby Ci było nudno jakby cały czas grało idealnie;) Jeszcze Ci nieraz obie córcie wynagrodzą te chwile smutaśne:)
Moje dziecko też zaczyna regularnie spać w dzień. Już piąty dzień śpi po kilka godzin:) Szkoda że za każdym razem inna pora:)
Miłego weekendu kobitki:)

Pumpkin -dzieki za zyczenia w imieni M.
Dziewczyny jestem wyrodna matka .Poprostu siedze i placze , dopiero teraz uspokoilam MIe , niewiem co jej sie stalo ze nie moglam jej uspokoic do tego Nicol pokazala na co ja stac . Nie wiedzialam , ze moge tak krzyczec . Teraz MIa spi Nicol jeszcze nie , ale zmeczona jest na maxa a ja siedze i placze. Chyba przerasta mnie wychpowywanie 2 dzieci samej , boi n anikogo nie moge liczyc.

Przestań gadać takie głupoty! Każda z nas ma chwile słabości. Ja nie mam drugiego dziecka, więc najczęściej obrywa się biednemu psu, że akurat leży nie tam gdzie trzeba. Wyjdź do drugiego pokoju, otwórz okno, pooddychaj 5 minut świeżym powietrzem i wróć na spokojnie do Nicol. Będzie dobrze :-)

Pasibrzuch... ręce mi opadły:zawstydzona/y:współczuje relacji z rodziną:-(

Dormark... nie wiem czy Cie pociesze, ale napisałas to tak jakbym to ja pisała... dokładnie wczoraj sie tak czułam:zawstydzona/y:wrzeszcze na moje córy nawet nie wiem dlaczego i po co... :-( Ale chyba zaczynam kumac, ze my tylko ludzmi jestesmy i mamy słabsze dni... a dwójka takich małych brzdąców potrafi wykonczyc, wiem cos o tym:zawstydzona/y:

My dzis 2 spacerki zaliczylismy, dziewczynki padły juz, wykonczyła je mamuśka:-)
A ja zas mam doła, mąż znów w czwartek wyjezdza... i z tego co mówi to tak coraz czesciej bedzie jezdził...:zawstydzona/y: nawet w niedziele..., a ja całe dnie sama:-( Na głowe juz dostaje, a jak słysze poraz kolejny płacz dziewczynek to mam ochote po prostu wyjść z siebie:-( 0 chwili dla siebie... chyba za duzo wymagam:-(

reklama
Wieci co jest najgorsz , ze Nicol dzis wogule nie spala padnieta jak nie wiem co , ale do tej pory ze mna walczyla .Pozatym Mia ma dzis gorszy dzien juz na spacerze marudzila , to widac Nicol nie pasowalo , ze mama caly czas sie nia opiekowala . Nszczescie teraz zasnela przed snem jeszcze histeria o kako , ale w koncu dala za wygrana polozyla sie mocno mnie przytulila i padla . Mam wyzuty sumienia , ze tak rteaguje , wiem , ze tu moj slabszy dzien , ale tez dlatego , ze ja nie mam na kogo liczyc matka mnie olala tesciowa tez niby tu przyjezdza bawi sie z Nico , lae tez nie zaproponuje ze ja wezminie choc na jeden dzien .Ja prosic sie nie bede .M tez ciagle w pracy przychodzi ja k male juz spia a ja dzis w sumie od 2 nie spie , bo co to za spanie jak zasnmelâm to mmala znow sie budzila . Pociesz m,nie tylko mysl ze to skok i niedlugo zobacze nowe umiejetnosci. No i jeszcze jedna dobra rzecz w tym jest , przez stres trace kilogramy bo nic nie przechodzi mi przez gardlo taka moja natura.Wogule dzieki wam , ze jestescie bez was bym sie juz chyba wykonczyla , nigdy nie myslalam, , ze obce mi babk beda tak mi bliskie dziekuje.

Do góry