reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Patrycja u nas to samo z Huggisami. A niby trzymaja 12 godzin chłonnosci, Nie wiem gdzie. Juz pare razy mała przebierałam bo przesikane miała wszystkie ubranka:no:
No ale na błedach człowiek sie uczy...

reklama
My jemy z obu cyców, a potem jeszcze butelka 90ml, ale nie zawsze zje cała butelkę, czasami zje tylko 30ml i oddala się w krainę słodkich snów ;-)

Kaamma jak ty to robisz ze Ci tyle przesypia. u mnie najdluzej spi 6h a potem jedzonko co 3h.

Bibik jestes super dzielna kobitka!!!
Psibrzuch u mnei od kilku dni lecą bąble ze sliny a potem slina scieka kącikami ust.
Malwina18 my srednio jemy 100ml, i to jej wystarcza na 3h,jak zje 120 to na 3,5 do 4h ale to róznie bywa. raz zje 80ml a raz 120 no przed chwila pobuila rekord bo zjadla 140ml ale to dlatego ze przespala 5h;-) wiosna jej chyba sluzy;-)

u nas dzis dzien usper, mała jak zasnela o 11 na spacerku to obudziala sie o 15;-) pochodzilysmy 2h zrobilysmy chyba z 10km i nogi to mi w pupke wchodza;-)

Wioclia dzis odkryla jaki fajny jest wozek w domku i ze mozna byc w nim wozonym i gapic sie na szafki;-)

Malwina mój obrzrtuch wypija około 150 ml . - bo czasami ściagam i babcia daje z butli to łyknie 150 jak nic. ale czasami tylko 100 więc zalezy od dnia :) a jada tak średnio co 2, max co 2,5 godziny. :tak:

co do papmpersów to ja najbardziej wole pampersy ale nie nasze polskie tylko kupuje przez allegro niemiecki bo są o niebo lepsze ! o wiele chłonniejsze i bardziej miękkie :) Polskie pampersy mi nie pasują a hagisów nawet nie probowałam nigdy :)

Beti to niezły spacerek sobie urządziłaś :) ja dzisiaj wystawiałam Malude na ogrodek bo miałam dużo sprzatania :)
nadrobie w poniedzialek bo w weekend nigdy nie ma czasu na spacery ;] a dotego w sobote jade do szwagra na sesje z Amelka i siora weźmie Antka i będa miały małe bobasy sesyjke :) juz się nie moge doczekać - mam tylko nadzieje że dobry humor będzie miała :) :tak:

Wiecie co! Moja mama pobiła już wszelkie rekordy!
Napisałam jej, że jak byłam w ciąży, to się nie interesowała, a teraz wtrąca się we wszystko przy Emi itp. I że ja straciłam mieszkanie (bo nam nie przepisze), ale ona straciła o wiele więcej.
Oto co mi odpisała: "nie musisz zadawać sobie trudu przyjazdu w swięta ,wnusi tez nie straciłam bo bedziemy jeszcze mieć inne wnuki,natomiast Ty straciłaś duzo wiecej,bo cały spadek po mnie ,a jest tego troche ,starczyło by na wasz wymazony dom i jeszcze by zostało,ale w tej sytuacji musze zmienić spadkobierce ,bo napewno nie bedziesz to Ty".

Noż k... :wściekła/y: W dupie mam jej pieniądze, nigdy ich nie chciałam, ale to, że moje dziecko jest wymienialne na inne (dzieci córek jej męża) to juz przekracza wszelkie granice!!! :wściekła/y:
zadzwoniłam do dziadków, czy mamy przyjeżdżać w święta, to usłyszałam od babci, że jej to nie interesuje (nie wiem co, bo zapytałam tylko czy mamy być) i do widzenia...
Szlag by ich trafił! Kaktus mi na ręce wyrośnie, jeśli zaprosimy ich na chrzciny! Popaprańcy totalni :wściekła/y:

Pasibrzuch rece mi opadły jak przeczytałam co Twoja mama napisała... przykro mi bardzo,ale masz teraz swoje szczeście i to jest teraz najważniejsze!!

Ja juz po spacerku cudownie tak mozna zyc . Niestety z rodzinnego dnia nici M musial isc do pracy moze juro a jak nie to w niedziele na pewno .
My tez ciemnuchy jeszze nie mamy , troszke sie luszy , ale nie ciemnucha.
Pasibrzuch.-moja mala tez sie ostatnio slini i pieni.
Padam ze zmeczenia ,ale zaraz Nicol zasnie i ja robie czwiczenia a potem to juz relax.

hej mamuśki:tak:
Ależ dawno mnie nie było - będę miała co nadrabiać przy karmieniu! Dopiero dziś wróciliśmy, a pojechaliśmy w niedzielę i mieliśmy w środę wrócic:-) Wizyta u dziadków w Toruniu zaliczona. Wszyscy zakochani w Misi i nadziwić się rodzinka nie mogła, że ona nie płacze i taka spokojna;-)Jako, że mój mały podróżnik przespał 3h w podróży to teraz chce oglądać mieszkanie, bo dawno nie widziała swoich czterech kątów, więc nadrabianie zacznę wieczorem teraz- tylko chciałam się przywitać - normalnie się stęskniłam za wami :sorry2:

Pasibrzuch ja to Cię podziwiam,swietnie,że jesteś bardzo silna i tak trzymaj,trochę przykro,że masz taką matkę.
Mój właśnie wrócił z pracy i rodzina w komplecie.
Mam pytanko do dziewczyn,które mają dzieci w wieku 3-4 lat.Co robicie jeśli dzieci wam pyskują,używają brzydkich słów,mój Piotrek się ostatnio rozpuścił i już mi ręce opadają od jego głupich odzywek,doradzcie coś,proszę

reklama
a wiecie od czego się zaczęło? Że wśród zdjęć małej, które wysłałam mamie było zdjęcie teścia, jak karmi Emi!
I że moja mama nie życzy sobie takich zdjęć, mam jej wysyłać tylko te dotyczące dziecka! Na głowę chyba jej coś padło, bo to nie jest normalne.

Do góry