reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Jestem wyrodna matka.
Padłam jak wesz o 13, po obfitym obiadku. Tzn położyłam się "rozprostować plecy", z tabelą ćwiczeń w ręku, żeby było śmieszniej.. i odjechałam.
W momencie, kiedy P zaczęła się bulwersować przez sen ją zabrałam do siebie, zatkałam buzie cycochem i dalej w kimono. Odstawiała buzwersy jeszcze ze dwa razy to cycol w buzie i heja.
Nawet stanika nie zakładałam tylko tak z cycem na wierzchu podekniętym jej pod nos....
No i tak do 18ej mojego czasu...
Mam tylko nadzieję, że ją wykąpię teraz i bezproblemowo pójdzie spać, bo ja dalej słaniam się na nogach...

reklama
Pumpkin, a co Ty taka zmeczona? Lykasz jakies witaminy? Czy tak stes odreagowujesz?

Tak pisalyscie o tych ubrankach na chrzest. A ja nie wiem, co zrobic. Mam taka kiecke dla mlodej, ale nie wiem, czy ona na chrzest sie nadaje.
DSCN0380..jpg
Myslalam jeszcze o czyms takim, ale ta z kolei chyba za strojna, co?
D016-16 Girl Baby Clothes One-Piece Dresses 9-12 months on eBay (end time 25-Mar-10 03:16:36 GMT)

Ostatnia edycja:
hehehe Macy widocznie Twoja Mała ma wieczny skok - rozwija ise 24 h na dobe :D
dobra to juz nie narzekam ze moja tak wstaje co dwie godz raz na tydzien jak Twoja codziennie......

Moim zdaniem ta w maki ładniejsza niż ta falbaniasta.
Witaminki łykam, po prostu zamiast spać jak P uderza w kimono to ja brykam do późna i taki tego efekt...
---------------
Dziecię już wykąpane i ładnie zasnęło :) Mam nadzieję, że nockę ładnie prześpi jak zwykle tylko z jedną pobudką.

Ostatnia edycja:
Ja juz po spacerku -super tak cieplo .
Nalesnike zrobiomne, poprasowane . Mia juz spi a Nicol oglada bajki i pewnie tez niedlugo pujdzie spac.

Witam mamuśki,
opuściłam się ostatnio i rzadko piszę, ale podczytuję regularnie :tak: ... prowadzimy z Zuzu intensywne życie towarzyskie, co chwilkę ktoś wpada w odwiedziny, co raz więcej spacerkujemy, a że pogoda się poprawia, to masa mamusiek z wózkami wyległa na ulice :-) i tak nam dnie zlatują, że nawet nie wiemy, kiedy ...
Pumpkin, ja podobną metodę zastosowałam wczoraj i dzisiaj rano ... normalnie wstajemy z małą jak M idzie do pracy ok. 6, ale jakoś nie miałam siły, więc mała do mnie do wyrka, cycuch w buzię i tak spałyśmy do 9 ... ja szczęśliwa, Zuzu też, więc nawet mi do głowy nie przyszło, żeby się o wyrodność posądzać ;-)
Macy, nie przerażaj mnie !!! moja przesypia w nocy 6-8 godz bez cyckowania, w dzień je co ok. 3 godz a na domowej wadze wychodzi 6700 :szok: chyba wysysa ze mnie wszystko, co się tylko da ... bo jem takie ilości, że wstyd się przyznać ... 6-8 kanapek na kolację to norma :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: u mnie waga ciągle leci, a Zuzu rośnie jak na sterydach :sorry2:
Paula, skarpetki rewelka ... jutro idę do Rossmanna :-)

Widzę, że temat chrztu na tapecie ... my mieliśmy chrzcić za tydzień, ale odwołali, bo proboszcz stwierdził, że chrzty 3 tyg z rzędu to przesada :baffled: więc chrzcimy w kwietniu ...
ubranko kupiłam na allegro ... używkę, bo jakbym miała wydać 150 zł na coś, co mała raz założy, to chyba by mnie trafiło

Biały polarowy komplecik do chrztu + GRATIS (935789832) - Aukcje internetowe Allegro

Witam mamuśki,
opuściłam się ostatnio i rzadko piszę, ale podczytuję regularnie :tak: ... prowadzimy z Zuzu intensywne życie towarzyskie, co chwilkę ktoś wpada w odwiedziny, co raz więcej spacerkujemy, a że pogoda się poprawia, to masa mamusiek z wózkami wyległa na ulice :-) i tak nam dnie zlatują, że nawet nie wiemy, kiedy ...
Pumpkin, ja podobną metodę zastosowałam wczoraj i dzisiaj rano ... normalnie wstajemy z małą jak M idzie do pracy ok. 6, ale jakoś nie miałam siły, więc mała do mnie do wyrka, cycuch w buzię i tak spałyśmy do 9 ... ja szczęśliwa, Zuzu też, więc nawet mi do głowy nie przyszło, żeby się o wyrodność posądzać ;-)
Macy, nie przerażaj mnie !!! moja przesypia w nocy 6-8 godz bez cyckowania, w dzień je co ok. 3 godz a na domowej wadze wychodzi 6700 :szok: chyba wysysa ze mnie wszystko, co się tylko da ... bo jem takie ilości, że wstyd się przyznać ... 6-8 kanapek na kolację to norma :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: u mnie waga ciągle leci, a Zuzu rośnie jak na sterydach :sorry2:
Paula, skarpetki rewelka ... jutro idę do Rossmanna :-)

Widzę, że temat chrztu na tapecie ... my mieliśmy chrzcić za tydzień, ale odwołali, bo proboszcz stwierdził, że chrzty 3 tyg z rzędu to przesada :baffled: więc chrzcimy w kwietniu ...
ubranko kupiłam na allegro ... używkę, bo jakbym miała wydać 150 zł na coś, co mała raz założy, to chyba by mnie trafiło

Biały polarowy komplecik do chrztu + GRATIS (935789832) - Aukcje internetowe Allegro

Komplecik sliczny.
Nicol zmeczona , ale jeszcze ze mna walczy i nie chce spac wiec poczekam ,.

Jol , Macy ja naprawde zaczynam się martwic ż emoja mała tylko jakies 5200 wazy ! a wasze po 6 albo 7 kilo prawie ! chyba coś nie tak z nami hmmm... :( ale Amelcia nie wyglada na wychudzona wiec sama juz nie wiem

aha macy ta sukienka w maki przesliczna ! smiało możesz ubierać w nią malude do chrztu !

ide kapac malude - ciekawe ile Mała mi dzisiaj prześpi po wczorajszej kiepskiej nocy.... :.. nie powiem chetnie bym pospała dłużej niz 2 godziny :D

Tysiolek - Nie wszystkie dzieci muszą być pod szablon... Poza tym ważna jest też waga wyjściowa oraz wzrost. Niektórym dzieciom nie idzie w drugi podbródek a w we wzrost właśnie..

reklama
Tysiolek, sie nie przejmuj. Moj maz ma prawie 190 cm wzrostu i mam zwyczajnie duze dzieci. Moj synek waga i wzrostem jest jak dziecko 6 letnie! Wazne jest obserwowac siatki centylowe. Jesli ida dosc rowno przez caly czas, jest ok. Jesli zauwazysz drastyczny spadek, wtedy mozesz sie martwic. A zeby bylo smieszniej, ja zawsze bylam poza siatka centylowa. :-) Chodzisz do pediatry pewnie regularnie, wiec wszystko jest pod kontrola. I tak jak Pumpkin napisala, niektorym idzie we wzrost, nie w podbrodek. Nam idzie tu i tu. :-D

Do góry