reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

ja też nakładałam dwie czapki ale dlatego, bo jedną mam taką piękniutką zrobioną na szydełku przez babcię i ma małe dziurki to zakładałam pod nią taką normalną cieniutką.

reklama
hmmm, teraz ja zaczełam sie zastanawiać czy za lekko Stacha nie ubieram, bo zakładam mu tylko jedna czapke z polarku i to wcale nie jest taka gruba - raczej taka cienka z pogdubieniem tylko "opaski"...

skoro nie choruje to chyba wszystko ok;-)
to ja teraz jak bedzie 10 na plusie założę jedną a ty co?;-) a tak powaznie to brak mi koncepji jak ubrac jak wreszcie przyjdzie ta długo oczekiwana wiosna....

Ja tez ubieram jedna czapke i na to kaptur od kombinezenu .
A ja sie zrobi cieplej tzn powyzej 10 st to body z dlugim rekawem bluzke i dresik i wiosenny kombinezon.
Wronek -moja tez woli piastke nawet jak jej butle z mlekiem podaje to musze z nia powalczyc.

Hmm, ja mam kombinezon zwykły - teraz lezy w nim na balkonie, mam też kombinezon z takiego puchatego misio-polarku - to może w tym? ale to przewiewne dla wiatru jest. Chociaz jak sie przykryje kocykiem w gondoli i zapnie wierzch gondoli to tam wiaterek nie hula ;-)

W domu Stach w dzień śpi po 0,5-1 godz po jedzonkach, a jak go wystawię na balkon to 2 godziny zawsze, a czasem dłużej ;-). Opada mu ta czapa na oczy i pewnie myśli, że to noc ;-)

ja tez ubierałam jedną czapeczke - jak była ostra zima to taka grubaśna a teraz mam taka cienką wełniana i na to kaptur od kombinezonu i chyba dobrze bo chora nie jest :)
ale fakt trzeba cieniej ubierać bo juz jak ją wyciagamz kobinezonu tego zimowego to cała zapocona czasami jest ;]
kupiłam ostatnio lżejszy kombinezon taka zyrafke futerkowa w Cheeroki :) fajowy :)

dormark to pięknie rosnie ksiażkowo Twoja malutka :)

Troszeczkę ;-) Ja jak był mróz -5 to nakładałam tylko jedną ciepłą czapeczkę i było ok :tak: a jak teraz lekko na plusie to nakładam rajstopki i koszulkę na to bluzę i kombinezon czapka i jest w sam raz.

dobra to jutro juz spacer w jednej czapce;-)
a wiosenny kombinezon musze nabyc bo nie posiadamy na stanie,mam za to kurteczke cieple ogrodniczki ale nie wiem co ze stopkami...hmmm moze rajstopki pod ogrodniczki i calośc w ciepły śpiworek?tylko w śpiworku to mało wygodnie bedzie chyba..hmm aj juz zgłupiałam;-)

dobra to jutro juz spacer w jednej czapce;-)
a wiosenny kombinezon musze nabyc bo nie posiadamy na stanie,mam za to kurteczke cieple ogrodniczki ale nie wiem co ze stopkami...hmmm moze rajstopki pod ogrodniczki i calośc w ciepły śpiworek?tylko w śpiworku to mało wygodnie bedzie chyba..hmm aj juz zgłupiałam;-)

Bardzo dobry pomysl ja tez jak nie mialam kobinezonu wiosennedo z Nicol to zakladalam rajstopki i nie marzla.

reklama
Uważam, że dzieci nie lubią być grubo ubrane - takie napchane kolejnymi warstwami i kilkoma czapkami czują się niewygodnie. Za to można okryć cieplej. Ja od początku ubieram tylko jedne kombinezonik i jedną czapeczkę - na ubiór domowy czyli body plus spodenki i bluzeczka. Zimą mam go w śpiworku polarowym i na to kocyk, w duży mróz dwa nawet. Jak się będzie robić iceplej be kocyka lub sam kocyk, potem pewnie już bez kombinezonu.

Do góry