reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
My skarpetki zakładamy jak ma stópki chłodne albo grasuje w samych spodenkach i bodziaku. Śpi ostatnio w body na dł. rękaw i skarpetkach. W dzień na te bodziaki zakładam spodenki lub śpioszki. U nas cały czas jest 20 do 23 stopni, grzejnik odkręcamy tylko czasami.

Ale co do wiosennego ubioru to nie mam zielonego pojęcia w co ubrać jak będzie powyżej 10 stopni.

u nas w domu jest bardzo ciepło = szczególnie jak świeci słońce, bo mamy ogromne okna na parterze od strony południowej. Także w dzeiń temp dochodzi do 24,5 st.. A gdzieś wyczytałam że zawsze powinny b yć skarpetki założone.. tylko nie bardzo wiem dlaczego ;)

U nas jest ok 10st i ubieram: body, koszulka, spodenki, skarpetki, buciki sweterek lub bluza i czapka, nakrywam kocykiem i heja:tak: Po co kupować wiosenny kombinezon, nie lepiej kurteczkę lub cieplejszą bluzę:confused: Ja już wszystkie kombinezony pochowałam, jakoś nie podoba mi się w nich Di, wolę jak jest bardziej meski:-p

Skarpetki trzeba nakładać bo Małe dzieci nie trzymają dobrze ciepła,a stopy i rączki marzną najszybciej ale myślę że jak nakładamy ciuszki z zabudowanymi nóżkami ( pajacyki, rajstopy) to skarpetki już są zbędne.

my po wyjściu ze szpitala i zaraz pierwszej wizycie położnej dostaliśmy opitol,że w mieszkaniu jest za gorąco było ok 24 stopni,podobno wystarczająca temp to 19-20 stopni.

Wronek nie znam nazwy tego do pryskania, ale jak się dowiem, to powiem :) kolega pracuje w hurtowni z takimi rzeczami i da nam najlepszy srodek :) my też mamy problemy z dachem :( wszystko od tego wlasnie sie bierze...
Mieszkanie wietrzymy codziennie, okna mamy dobre, kaloryfery odkręcone...
Ten problem w całym bloku występuje :(

U nas zabkowanie :( goraczjka, opuchniete...
Oczywiscie nie u Adaska tylko u mnie ... Boli okropnie!! Roxeen z Ciebie przeszło na mnie?:(

Byliśmy na spacerku prawie 4 godziny ;D (spacerek = szybki marsz)
Nogi wchodzą mi w pupe... Ale to dobrze ;) Niech bolą, niech będą zakwasy... ;D

Idę się położyć, bo na pyszczek padam...

U nas to body dl rekaw, ogrodniczki, skarpetki, bluza, czasem bez czapki tylko 2 kaptury(tak woli) i nakrywamy sie kocykiem.

Dostalam okresu no i dlaczego tak milobylo bez:-/

Wronek nie znam nazwy tego do pryskania, ale jak się dowiem, to powiem :) kolega pracuje w hurtowni z takimi rzeczami i da nam najlepszy srodek :) my też mamy problemy z dachem :( wszystko od tego wlasnie sie bierze...
Mieszkanie wietrzymy codziennie, okna mamy dobre, kaloryfery odkręcone...
Ten problem w całym bloku występuje :(

U nas zabkowanie :( goraczjka, opuchniete...
Oczywiscie nie u Adaska tylko u mnie ... Boli okropnie!! Roxeen z Ciebie przeszło na mnie?:(

Byliśmy na spacerku prawie 4 godziny ;D (spacerek = szybki marsz)
Nogi wchodzą mi w pupe... Ale to dobrze ;) Niech bolą, niech będą zakwasy... ;D

Idę się położyć, bo na pyszczek padam...

e-milcia - karmisz w ciągu tych 4 godzin?

kurcze ja jadę na cycu i trzeba wracać, bo nie będę na dworzu/chłodzie cyca wyjmować...

reklama
Ja na temat ubiorów raczej się nie wypowiem... ale skarpetki zawsze nosimy:-D Czasami tylko pieluche i skarpetki :-D Ja mam w domu 27 stopni i na golasa we dwie siedzimy bo się boje klime włączać, żeby jej nie przewiało ani nic. Mamy tak beznadziejnie zrobione, ze jest centralna czyli tak samo wali i dmucha we wszystkich pokojach i nie można tego modyfikować niestety.

Kur..wica mnie trzaska cały dzień, czyżby okres się zbliżał? Mój mąż pod wpływem popakowanych kartonów stał się extra miły ale i tak jeździłam po nim dziś jak po łysym koniu. Przez to wszystko nie poszłyśmy dziś na spacer a mała marudna jak nigdy!

Dormark - Bardzo ładnie Mia rośnie! Oby tak dalej

Sel
- Szybkiego powrotu do zdrowia!

My też mamy ugryzienie bociana na karku na lini włosów

Do góry