reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Hej kobietki wpadam i ja zameldować że żyję:-)

U nas ciężko się zrobiło, mały marudny strasznie od początku marca. Nie wiedzieliśmy od czego to aż w końcu znalazła się przyczyna:dry::confused: otóż swędzą dziąsełka:szok: nie wiedziałam ze mogą tak wcześnie zacząć. Myślałam że ten piękny okres spotka nas troszkę później a tu proszę.Jazda jest na całego Adasiowi ciężko dogodzić ciągle marudzi, ślini się i pakuje rączki do buzi :-(Dziś musiałam trzymać go na swoim brzuchu 4 godziny bo inaczej się nie dało żadna pozycja nie pasowała:no:
Więc czeka nas teraz długi ciężki okres ząbkowania.:-:)-:)-(

Pozdrawiam :-)
to mnie zagięłaś ząbalki już?????
u nas też śliniaki takie, że cała szyjka mokra, piącha cała wchodzi do buzi! to możliwe że tak wcześnie ząbki?????

heloł kobitki
mówiłam wam już że kocham moje dziecię nad życie?:) normalnie czasem mnie napada taaaaka fala miłości do niego że to aż boli:D dziś siedział troszkę z teściową...mamusia pracowała na pieluszki...a jutro przyjeżdża moja mama aż do środy;DDDDDDD Jaś rośnie jak na drożdżach jutro ruszam na jakieś zakupy;)
wiecie co ja to mam coś z psychiką po tej ciąży ryczę na szczepieniu razem z małym, a na dodatek dzisiaj przy czytaniu Jasiowi o brzydkim kaczątki sama się poryczałam;P mówię wam coś mi na mózg padło!

też mam takie chwilę że całuję i całuję że aż cała Polcia obśliniona :-D

Witajcie :)

Mzetka dobrze, że już po wszystkim... :) Najważniejsze, że dobrze się skończyło... :)
Szkoda tylko,że w pierwszych dniach życia Karolek musiał tyle przejść... :( Ucałuj Go mocno, mocno!!

Bibik kciuki zaciśnięte za dzisiejszą wizytę!!

Paulinaa mój Adaś też łapki do buźki pcha, ślini się tak,że wciąż z pieluchą chodzę... Ostatnio nawet 'widziałam' ząbka ;D ale póki co ich brak ;)

Roxeen znam ból z 8... Mi rosną od 8 lat!! I tylko jedną mam w całości ;/ życzę, żeby u Ciebie szybciej wyrosły i jak najmniej przy tym bolały!!

Nie śpię od 5:15!! Adas zaczął się kręcić, wzięłam go na cyca, zjadł, poszedł spać, zaczęłam ściągać pokarm, bo cyce pełne, ściągnęłam, zrobiłam S śniadanie, wstawiłam pranie, posprzątałam w kuchni, łazience i kibelku i zamiast spać włączyłam komputer ;/
A później będę marudzić ;p

O 8 ma przyjść pan naprawić nam komin, bo nie działa wentylacja u nas przez co robi się grzyb na ścianie!! Wrrr...!!
Oby naprawił ...

Wczoraj byliśmy na fajnym spacerku :) 2,5 godziny :) poszliśmy nad jeziorko sobie :) zmarzliśmy jak cholera, dobrze, że Adaś było ciepło :)

Adaś mój wczoraj kupy nie zrobił ;/
Wiem, że coraz rzadziej będzie je robił, ale ostatnia była w niedzielę ok 13!!
I już się zamartwiam!
Nie widac, żeby Go brzusiu bolał, no ale.... ;/

Idę poleżeć parę minut sobie :)
Miłego dnia!!:):*

to teraz będą rzadziej kupki? kurde coś w plecy jestem z info u nas większe przerwy się zrobiły i myślałam, że coś nie tak jem a to wychodzi na to, że teraz tak będzie:baffled:

u nas o przewracaniu można zapomnieć raz czy dwa obróciła się z brzuszka na plecki, ale chyba po prostu ściągnęło ją i przypadkiem to się stało a ile wrzasku później było :-)

andzia76 gdzie jesteś?

reklama
Mi też synek ślini sie piąstko do buźki a co do obracania sie to u mnie tez sie zdazrzyło ale jak u NADINECZKI że to musiało być przypadkiem bo na sofie jest tak troche jakby spad do środka i pewnie dlatego się udało bo na płasko nie robi tego:no:

WŁAŚNIE ANDZIA PRZYWOŁUJE!!!

Agbar, moze poczekaj na wyniki badan. Bardziej w temacie szczepien obcykana jest Kaja ;-), ale jesli Alex jest uczulony na bialko czy jakis inny skladnik szczepionki, co wtedy?
Nadineczka, u nas tez byl jeden obrot - z brzucha na plecy. Teraz krolewna sie kolysze na boki, ale chyba obroty to ona ma w nosie.:dry:
Yola, i jak tam slonce? U nas swieci. Nawet drzwi ogrodowe mam szeroko otwarte. Troche jeszcze ciagnie po plecach, ale wole udawac, ze nie czuje.;-)
Paula,klepnij matke w czajnik. Nie ma mleka chudego. Co za bzdury Ci klada do glowy!:wściekła/y::no::wściekła/y::no: Lepiej wskakuj w sukienke i strzelaj fotke. Albo nie. Lepiej poczekajmy do slubu. Bedziemy czekac jak pan mlody! :-D

Ja dzis mam wielkie plany przemeblowania pokoju. Chce mala w koncu wrzucic do lozeczka. Dotychczas spala w koszyku, ale powoli z niego wyrasta! Dzis konczy 10 tygodni i wazy rowne 6 kg:szok: Maly klops mi sie wychodowal.

Ja dzis mam wielkie plany przemeblowania pokoju. Chce mala w koncu wrzucic do lozeczka. Dotychczas spala w koszyku, ale powoli z niego wyrasta! Dzis konczy 10 tygodni i wazy rowne 6 kg:szok: Maly klops mi sie wychodowal.

oooooo kurczaki - to ja jestem nieźle z tyłu - moja Mała jest 2 dni młodsza od twojej a ma tylko 5 kg :szok: chyba mam lekko wychudzone dzieciatko.......

ehhh i znowu pogoda do bani - po co nam ten snieg spadł? dobrze że chociaż słonko swieci to jakoś lepiej człowiekowi na duszy :)

ja dzisiaj mam ostatnie nauki przedmałżeńskie uuuuuuf - troszke nudnawe były ale przezyłam jakoś te 6 spotkań ! teraz to juz tylko wuychodzić za mąż hih ;-):tak:

lece pościerac kurze póki mam chwilkę bo obrastam niesamowicie - później nadrobie BB :)

trzymajcie się dziewczynki :)

Witam babeczki
Skonczylam prac wlasnie wozek bo ostatnio T postanowil pobiegac z Olkiem po plazy i nie chcialybyscie wozka ogladac:no:
Dziekuje zaodpowiedz oplamce na karczku, nie bede sie juz tak zamartwiac. Dzis zczesalismy koncowke ciemieniuch, wkoncu glowka jest ladna:tak:
My mamyumowe ze ja wstaje w tygodniu a T w weekendy ale w sumie wstajemy razem, on grzeje mleczko ja przewijam lub odwrotnie:tak:

A ile czekałaś na paszport od momentu wysłania:confused: Bo masz irlandzki, nie:confused:
Tak mam irlandzki, 8 euro extra kosztuje opcja passport express i czeka sie do 10dni ale ode mnie chcieli dodatkowe dokumenty wiec w sumie czekalam ok 17dni:sorry2:
Dzis spacerku nie bedzie bo wozio mokry i pogoda do doopki. ale zmykam psa nakarmic i siebie rownierz, pieczywo wasa czeka!!!!:sorry2:
Milego dnia:-)

Witajcie kobietki...
Melduję, że żyję...
W końcu zabrałam się za pisanie pracy. To już wielki sukces! :-)
Wiktorek jest chory :-( bardzo :-(
Po chrzcie dostał katarek, następnego dnia kaszel i od razu poszłam do lekarza. Okazało się, że już na płuckach miał...ale zapalenia płuc nie ma. Dostawał kilka dni antybiotyk i wczoraj poszłam na kontrol. Nic lepiej, nic gorzej :-( dostał inny, mam podawać do czwartku i na kontrol...Jeśli pomoże to super, a jeśli nie to na zastrzyki :-( mój biedny maluszek...
Widziałam, że pisałyście coś o szczepionkach, to znaczy ich cenach? Ja płacę 130zł. To jest ta szczepionka 6w1. Dziwi mnie skąd takie rozbierzności cenowe.

U nas teraz nieciekawie, kiedyś Wam pisałam, że dostaję rentę ze względu na to, że kiedyś bardzo chorowałam i dopóki się uczę to powinnam ją dostawać. Ostatnio na komisji odebrano mi ją. Nie wiem z jakiej racji, skoro uczę się! Jestem w trakcie odwoływania się...Cholernie to przeżyłam, bo zawsze mieliśmy parę groszy więcej, a jak na razie nie jestem w stanie iść do pracy. Kurcze po prostu niedałabym rady, dom, dzieci, szkoła, jeszcze pisanie tej pracy licencjackiej i praca. Jestem pewna, że nie udałoby mi się :-( W ogóle to uważam, że Wiktorek jest za malutki :-( nie chcę go jeszcze zostawiać :-(
A do tego zakład w którym pracuje mój mąż też nie ma się zbyt dobrze. Kurczę właśnie teraz kiedy mąz awansował i dostał podwyżkę zakład idzie na dno. pech...
Ehhh...
Pozdrawiam kobietki.

Dzien dobry:-)
Kurcze dziewczyny mam problem....W czwartek idziemy na to badanie krwi w kierunku alergii,23 marca mamy miec pierwsze szczepienia,wyniki badan beda po terminie szczepienia...Alex ciagle ma te zmiany na skorze i tak sie zastanawiam czy jest to powod do proby odwleczenia szczepienia?Co byscie zrobily na moim miejscu?
Dzis posluchalam siebie i oprocz masci przepisanej przez lekarza wysmarowalam malego od stop po lepek oliwa z oliwek...skora gladziutka,ciekawa jestem czy te wysuszone miejsca troche lepiej beda wygladaly...
Ja Szymka szczepiłam normalnie mimo poważnej alergii:happy:

Agbar,

Też mam taki plan żeby wreszcie wyprowadzić di z naszej sypialni ale kiedy go zrealizuję:rofl2:

Witajcie kobietki...
Melduję, że żyję...
W końcu zabrałam się za pisanie pracy. To już wielki sukces! :-)
Wiktorek jest chory :-( bardzo :-(
Po chrzcie dostał katarek, następnego dnia kaszel i od razu poszłam do lekarza. Okazało się, że już na płuckach miał...ale zapalenia płuc nie ma. Dostawał kilka dni antybiotyk i wczoraj poszłam na kontrol. Nic lepiej, nic gorzej :-( dostał inny, mam podawać do czwartku i na kontrol...Jeśli pomoże to super, a jeśli nie to na zastrzyki :-( mój biedny maluszek...
Widziałam, że pisałyście coś o szczepionkach, to znaczy ich cenach? Ja płacę 130zł. To jest ta szczepionka 6w1. Dziwi mnie skąd takie rozbierzności cenowe.

U nas teraz nieciekawie, kiedyś Wam pisałam, że dostaję rentę ze względu na to, że kiedyś bardzo chorowałam i dopóki się uczę to powinnam ją dostawać. Ostatnio na komisji odebrano mi ją. Nie wiem z jakiej racji, skoro uczę się! Jestem w trakcie odwoływania się...Cholernie to przeżyłam, bo zawsze mieliśmy parę groszy więcej, a jak na razie nie jestem w stanie iść do pracy. Kurcze po prostu niedałabym rady, dom, dzieci, szkoła, jeszcze pisanie tej pracy licencjackiej i praca. Jestem pewna, że nie udałoby mi się :-( W ogóle to uważam, że Wiktorek jest za malutki :-( nie chcę go jeszcze zostawiać :-(
A do tego zakład w którym pracuje mój mąż też nie ma się zbyt dobrze. Kurczę właśnie teraz kiedy mąz awansował i dostał podwyżkę zakład idzie na dno. pech...
Ehhh...
Pozdrawiam kobietki.
Trzymam kciuki za małego:tak: A z tymi rentami to słyszałam, że odbierają:no:
Paula, co do mleka to ja się trochę nie zgadzam z dziewczynami, że każde mleko jest dobre i tak samo wartościowe. Teraz mam porównanie:sorry: Z Szymonem po przejściu na butlę odżyłam:tak: , było tak samo jak u Ciebie, godzinami wisiał na cycach, a potem i tak opróżniał butlę. w nocy przerwa max 2godz:no: Teraz mogę mówić, że karmienie piersią jest najlepsze bo nie mam z nim problemów ale uważam, ze samopoczucie dziecka i mamy najważniejsze. więc karm tak, abyście oboje czuli się dobrze:tak:

Witajcie :-)
No moja mała też ma karku tego uszczypniętego bociana a myślałam że to tylko przy porodzie a nie CC:happy2:
Agbar moja też ma dalej na buzi suchutkie krostki ale raz ma raz nie ma i mi się widzi że to uczulenie. W każdym bądź razie moja lekarka szczepiła bo stwierdziła że to nie przeszkadza ale patrząc na pozostałe jej teorie nie mam pewności czy wogóle medycynę skończyła :-D
Miłego dzionka babeczki:-)

A ja sie zaparlam i szukam przyczyny tych zmian u Alexa...Jak na razie podejrzane sa dwa osobniki...Nic nie mowie ,nic nie pisze..musze pogadac z kims madrym bo jesli jest tak jak mysle,to oznacza Morka,ze wiecej takich lekarzy jest co medycyne na weterynarii studiowalo ..nie obrazajac weterynarzy....

reklama
Tak mam irlandzki, 8 euro extra kosztuje opcja passport express i czeka sie do 10dni ale ode mnie chcieli dodatkowe dokumenty wiec w sumie czekalam ok 17dni:sorry2:
Dzis spacerku nie bedzie bo wozio mokry i pogoda do doopki. ale zmykam psa nakarmic i siebie rownierz, pieczywo wasa czeka!!!!:sorry2:
Milego dnia:-)
A nie trzeba nic przez ambasade polska? Jak ten paszport wyrabialas?

Do góry