reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczniówki 2010 !!

Hej kobietki wpadam i ja zameldować że żyję:-)

U nas ciężko się zrobiło, mały marudny strasznie od początku marca. Nie wiedzieliśmy od czego to aż w końcu znalazła się przyczyna:dry::confused: otóż swędzą dziąsełka:szok: nie wiedziałam ze mogą tak wcześnie zacząć. Myślałam że ten piękny okres spotka nas troszkę później a tu proszę.Jazda jest na całego Adasiowi ciężko dogodzić ciągle marudzi, ślini się i pakuje rączki do buzi :-(Dziś musiałam trzymać go na swoim brzuchu 4 godziny bo inaczej się nie dało żadna pozycja nie pasowała:no:
Więc czeka nas teraz długi ciężki okres ząbkowania.:-:)-:)-(

Pozdrawiam :-)
to mnie zagięłaś ząbalki już?????
u nas też śliniaki takie, że cała szyjka mokra, piącha cała wchodzi do buzi! to możliwe że tak wcześnie ząbki?????

heloł kobitki
mówiłam wam już że kocham moje dziecię nad życie?:) normalnie czasem mnie napada taaaaka fala miłości do niego że to aż boli:D dziś siedział troszkę z teściową...mamusia pracowała na pieluszki...a jutro przyjeżdża moja mama aż do środy;DDDDDDD Jaś rośnie jak na drożdżach jutro ruszam na jakieś zakupy;)
wiecie co ja to mam coś z psychiką po tej ciąży ryczę na szczepieniu razem z małym, a na dodatek dzisiaj przy czytaniu Jasiowi o brzydkim kaczątki sama się poryczałam;P mówię wam coś mi na mózg padło!

też mam takie chwilę że całuję i całuję że aż cała Polcia obśliniona :-D

Witajcie :)

Mzetka dobrze, że już po wszystkim... :) Najważniejsze, że dobrze się skończyło... :)
Szkoda tylko,że w pierwszych dniach życia Karolek musiał tyle przejść... :( Ucałuj Go mocno, mocno!!

Bibik kciuki zaciśnięte za dzisiejszą wizytę!!

Paulinaa mój Adaś też łapki do buźki pcha, ślini się tak,że wciąż z pieluchą chodzę... Ostatnio nawet 'widziałam' ząbka ;D ale póki co ich brak ;)

Roxeen znam ból z 8... Mi rosną od 8 lat!! I tylko jedną mam w całości ;/ życzę, żeby u Ciebie szybciej wyrosły i jak najmniej przy tym bolały!!

Nie śpię od 5:15!! Adas zaczął się kręcić, wzięłam go na cyca, zjadł, poszedł spać, zaczęłam ściągać pokarm, bo cyce pełne, ściągnęłam, zrobiłam S śniadanie, wstawiłam pranie, posprzątałam w kuchni, łazience i kibelku i zamiast spać włączyłam komputer ;/
A później będę marudzić ;p

O 8 ma przyjść pan naprawić nam komin, bo nie działa wentylacja u nas przez co robi się grzyb na ścianie!! Wrrr...!!
Oby naprawił ...

Wczoraj byliśmy na fajnym spacerku :) 2,5 godziny :) poszliśmy nad jeziorko sobie :) zmarzliśmy jak cholera, dobrze, że Adaś było ciepło :)

Adaś mój wczoraj kupy nie zrobił ;/
Wiem, że coraz rzadziej będzie je robił, ale ostatnia była w niedzielę ok 13!!
I już się zamartwiam!
Nie widac, żeby Go brzusiu bolał, no ale.... ;/

Idę poleżeć parę minut sobie :)
Miłego dnia!!:):*

to teraz będą rzadziej kupki? kurde coś w plecy jestem z info u nas większe przerwy się zrobiły i myślałam, że coś nie tak jem a to wychodzi na to, że teraz tak będzie:baffled:

u nas o przewracaniu można zapomnieć raz czy dwa obróciła się z brzuszka na plecki, ale chyba po prostu ściągnęło ją i przypadkiem to się stało a ile wrzasku później było :-)

andzia76 gdzie jesteś?

reklama
Mi też synek ślini sie piąstko do buźki a co do obracania sie to u mnie tez sie zdazrzyło ale jak u NADINECZKI że to musiało być przypadkiem bo na sofie jest tak troche jakby spad do środka i pewnie dlatego się udało bo na płasko nie robi tego:no:

WŁAŚNIE ANDZIA PRZYWOŁUJE!!!

Agbar, moze poczekaj na wyniki badan. Bardziej w temacie szczepien obcykana jest Kaja ;-), ale jesli Alex jest uczulony na bialko czy jakis inny skladnik szczepionki, co wtedy?
Nadineczka, u nas tez byl jeden obrot - z brzucha na plecy. Teraz krolewna sie kolysze na boki, ale chyba obroty to ona ma w nosie.:dry:
Yola, i jak tam slonce? U nas swieci. Nawet drzwi ogrodowe mam szeroko otwarte. Troche jeszcze ciagnie po plecach, ale wole udawac, ze nie czuje.;-)
Paula,klepnij matke w czajnik. Nie ma mleka chudego. Co za bzdury Ci klada do glowy!:wściekła/y::no::wściekła/y::no: Lepiej wskakuj w sukienke i strzelaj fotke. Albo nie. Lepiej poczekajmy do slubu. Bedziemy czekac jak pan mlody! :-D

Ja dzis mam wielkie plany przemeblowania pokoju. Chce mala w koncu wrzucic do lozeczka. Dotychczas spala w koszyku, ale powoli z niego wyrasta! Dzis konczy 10 tygodni i wazy rowne 6 kg:szok: Maly klops mi sie wychodowal.

Ja dzis mam wielkie plany przemeblowania pokoju. Chce mala w koncu wrzucic do lozeczka. Dotychczas spala w koszyku, ale powoli z niego wyrasta! Dzis konczy 10 tygodni i wazy rowne 6 kg:szok: Maly klops mi sie wychodowal.

oooooo kurczaki - to ja jestem nieźle z tyłu - moja Mała jest 2 dni młodsza od twojej a ma tylko 5 kg :szok: chyba mam lekko wychudzone dzieciatko.......

ehhh i znowu pogoda do bani - po co nam ten snieg spadł? dobrze że chociaż słonko swieci to jakoś lepiej człowiekowi na duszy :)

ja dzisiaj mam ostatnie nauki przedmałżeńskie uuuuuuf - troszke nudnawe były ale przezyłam jakoś te 6 spotkań ! teraz to juz tylko wuychodzić za mąż hih ;-):tak:

lece pościerac kurze póki mam chwilkę bo obrastam niesamowicie - później nadrobie BB :)

trzymajcie się dziewczynki :)

Witam babeczki
Skonczylam prac wlasnie wozek bo ostatnio T postanowil pobiegac z Olkiem po plazy i nie chcialybyscie wozka ogladac:no:
Dziekuje zaodpowiedz oplamce na karczku, nie bede sie juz tak zamartwiac. Dzis zczesalismy koncowke ciemieniuch, wkoncu glowka jest ladna:tak:
My mamyumowe ze ja wstaje w tygodniu a T w weekendy ale w sumie wstajemy razem, on grzeje mleczko ja przewijam lub odwrotnie:tak:

A ile czekałaś na paszport od momentu wysłania:confused: Bo masz irlandzki, nie:confused:
Tak mam irlandzki, 8 euro extra kosztuje opcja passport express i czeka sie do 10dni ale ode mnie chcieli dodatkowe dokumenty wiec w sumie czekalam ok 17dni:sorry2:
Dzis spacerku nie bedzie bo wozio mokry i pogoda do doopki. ale zmykam psa nakarmic i siebie rownierz, pieczywo wasa czeka!!!!:sorry2:
Milego dnia:-)

Witajcie kobietki...
Melduję, że żyję...
W końcu zabrałam się za pisanie pracy. To już wielki sukces! :-)
Wiktorek jest chory :-( bardzo :-(
Po chrzcie dostał katarek, następnego dnia kaszel i od razu poszłam do lekarza. Okazało się, że już na płuckach miał...ale zapalenia płuc nie ma. Dostawał kilka dni antybiotyk i wczoraj poszłam na kontrol. Nic lepiej, nic gorzej :-( dostał inny, mam podawać do czwartku i na kontrol...Jeśli pomoże to super, a jeśli nie to na zastrzyki :-( mój biedny maluszek...
Widziałam, że pisałyście coś o szczepionkach, to znaczy ich cenach? Ja płacę 130zł. To jest ta szczepionka 6w1. Dziwi mnie skąd takie rozbierzności cenowe.

U nas teraz nieciekawie, kiedyś Wam pisałam, że dostaję rentę ze względu na to, że kiedyś bardzo chorowałam i dopóki się uczę to powinnam ją dostawać. Ostatnio na komisji odebrano mi ją. Nie wiem z jakiej racji, skoro uczę się! Jestem w trakcie odwoływania się...Cholernie to przeżyłam, bo zawsze mieliśmy parę groszy więcej, a jak na razie nie jestem w stanie iść do pracy. Kurcze po prostu niedałabym rady, dom, dzieci, szkoła, jeszcze pisanie tej pracy licencjackiej i praca. Jestem pewna, że nie udałoby mi się :-( W ogóle to uważam, że Wiktorek jest za malutki :-( nie chcę go jeszcze zostawiać :-(
A do tego zakład w którym pracuje mój mąż też nie ma się zbyt dobrze. Kurczę właśnie teraz kiedy mąz awansował i dostał podwyżkę zakład idzie na dno. pech...
Ehhh...
Pozdrawiam kobietki.

Dzien dobry:-)
Kurcze dziewczyny mam problem....W czwartek idziemy na to badanie krwi w kierunku alergii,23 marca mamy miec pierwsze szczepienia,wyniki badan beda po terminie szczepienia...Alex ciagle ma te zmiany na skorze i tak sie zastanawiam czy jest to powod do proby odwleczenia szczepienia?Co byscie zrobily na moim miejscu?
Dzis posluchalam siebie i oprocz masci przepisanej przez lekarza wysmarowalam malego od stop po lepek oliwa z oliwek...skora gladziutka,ciekawa jestem czy te wysuszone miejsca troche lepiej beda wygladaly...
Ja Szymka szczepiłam normalnie mimo poważnej alergii:happy:

Agbar,

Też mam taki plan żeby wreszcie wyprowadzić di z naszej sypialni ale kiedy go zrealizuję:rofl2:

Witajcie kobietki...
Melduję, że żyję...
W końcu zabrałam się za pisanie pracy. To już wielki sukces! :-)
Wiktorek jest chory :-( bardzo :-(
Po chrzcie dostał katarek, następnego dnia kaszel i od razu poszłam do lekarza. Okazało się, że już na płuckach miał...ale zapalenia płuc nie ma. Dostawał kilka dni antybiotyk i wczoraj poszłam na kontrol. Nic lepiej, nic gorzej :-( dostał inny, mam podawać do czwartku i na kontrol...Jeśli pomoże to super, a jeśli nie to na zastrzyki :-( mój biedny maluszek...
Widziałam, że pisałyście coś o szczepionkach, to znaczy ich cenach? Ja płacę 130zł. To jest ta szczepionka 6w1. Dziwi mnie skąd takie rozbierzności cenowe.

U nas teraz nieciekawie, kiedyś Wam pisałam, że dostaję rentę ze względu na to, że kiedyś bardzo chorowałam i dopóki się uczę to powinnam ją dostawać. Ostatnio na komisji odebrano mi ją. Nie wiem z jakiej racji, skoro uczę się! Jestem w trakcie odwoływania się...Cholernie to przeżyłam, bo zawsze mieliśmy parę groszy więcej, a jak na razie nie jestem w stanie iść do pracy. Kurcze po prostu niedałabym rady, dom, dzieci, szkoła, jeszcze pisanie tej pracy licencjackiej i praca. Jestem pewna, że nie udałoby mi się :-( W ogóle to uważam, że Wiktorek jest za malutki :-( nie chcę go jeszcze zostawiać :-(
A do tego zakład w którym pracuje mój mąż też nie ma się zbyt dobrze. Kurczę właśnie teraz kiedy mąz awansował i dostał podwyżkę zakład idzie na dno. pech...
Ehhh...
Pozdrawiam kobietki.
Trzymam kciuki za małego:tak: A z tymi rentami to słyszałam, że odbierają:no:
Paula, co do mleka to ja się trochę nie zgadzam z dziewczynami, że każde mleko jest dobre i tak samo wartościowe. Teraz mam porównanie:sorry: Z Szymonem po przejściu na butlę odżyłam:tak: , było tak samo jak u Ciebie, godzinami wisiał na cycach, a potem i tak opróżniał butlę. w nocy przerwa max 2godz:no: Teraz mogę mówić, że karmienie piersią jest najlepsze bo nie mam z nim problemów ale uważam, ze samopoczucie dziecka i mamy najważniejsze. więc karm tak, abyście oboje czuli się dobrze:tak:

Witajcie :-)
No moja mała też ma karku tego uszczypniętego bociana a myślałam że to tylko przy porodzie a nie CC:happy2:
Agbar moja też ma dalej na buzi suchutkie krostki ale raz ma raz nie ma i mi się widzi że to uczulenie. W każdym bądź razie moja lekarka szczepiła bo stwierdziła że to nie przeszkadza ale patrząc na pozostałe jej teorie nie mam pewności czy wogóle medycynę skończyła :-D
Miłego dzionka babeczki:-)

A ja sie zaparlam i szukam przyczyny tych zmian u Alexa...Jak na razie podejrzane sa dwa osobniki...Nic nie mowie ,nic nie pisze..musze pogadac z kims madrym bo jesli jest tak jak mysle,to oznacza Morka,ze wiecej takich lekarzy jest co medycyne na weterynarii studiowalo ..nie obrazajac weterynarzy....

reklama
Tak mam irlandzki, 8 euro extra kosztuje opcja passport express i czeka sie do 10dni ale ode mnie chcieli dodatkowe dokumenty wiec w sumie czekalam ok 17dni:sorry2:
Dzis spacerku nie bedzie bo wozio mokry i pogoda do doopki. ale zmykam psa nakarmic i siebie rownierz, pieczywo wasa czeka!!!!:sorry2:
Milego dnia:-)
A nie trzeba nic przez ambasade polska? Jak ten paszport wyrabialas?

Do góry