reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

reklama
Kaja o co chodzi z koprem??/

Piłam przez jakiś czas herbatki laktacyjne z koprem. Tymek wieczorami był niespokojny,dużo prukał, odbijało mu się za dużo i więcej ulewał. Szukałam przyczyn: jabłka, kalafior.. dopiero po odstawieniu herbatki powrócił moj aniołek. Koper może tak działać - parę osób tu też pisało.

dzieki...moja mała dostaje herbatke z koperku i tez czasem ma takie prutki że cały dzień płacze.najgorsze ze chyba wszystkie herbatki dla dzieci zwieraja koper a wody pic nie chce;-)

Na moje dziecko koper nie działa źle wręcz przeciwnie czasami jak wieczorem nie chce spać to ja jej butle z koperkiem parę mililitrów i smacznie śpimy.
Beti81 herbatka rumiankowa z hippa nie zawiera kopru. Ale mojej Małej nie smakuje tak się przyzwyczaiła do koperku.

Hej ;-)
kacha_wawa - przykro mi, że masz taki zapiernicz ale nie martw się moderowaniem i niczego się nie zrzekaj. Dajemy radę przecież nic tu się wielkiego nie dzieje. Nie musisz nas np godzić lub zamykać wątków bo się obrażamy :-D:-D Poza tym Asiowo jeste też moderatorem tak? Spokojnie... pilnuj maluchy i wpadaj jak często możesz.

Asiowo - ale będzie fajna sesja, ja też chceeeee - tylko kurcze mama nadal się na sesje nie nadaje, a dzieci owszem :tak: Pochwal się potem.

Tak jest, poradze sobie na pewno... duzo pracy na szczescie z moderowaniem nie mamy, nie martw sie Kasiu!:tak:

A sesja... własnie mama tez sie nie nadaje, ale dzieciaczki tak;-) Dziewczyna chciała zrobic sesje za darmo i to u mnie w domu wiec czemu nie poswiecic czasu, a moze byc fajna pamiatka:-)pochwale sie na pewno

Pewnie też sęk tkwi w ilości...może raz kiedyś koper nie zaszkodzi ale co za dużo to niezdrowo. Właśnie Beti urozmaicaj rumiankiem lub jednak próbuj też wodę.

My dzisiaj mieliśmy super noc. Pierwszy raz zdarzyło się że mały najadł się w niecałe 10 minut i to jeszcze trzy razy pod rząd. Zwykle pół godziny minimum, aż do dwóch godzin. :sorry2:

Piłam przez jakiś czas herbatki laktacyjne z koprem. Tymek wieczorami był niespokojny,dużo prukał, odbijało mu się za dużo i więcej ulewał. Szukałam przyczyn: jabłka, kalafior.. dopiero po odstawieniu herbatki powrócił moj aniołek. Koper może tak działać - parę osób tu też pisało.
Też miałam podobnie. Choć herbatki na laktacje piłam od początku. Dopiero niedawno mu się coś odmieniło. Strasznie płakał przy jedzeniu, dużo mu się odbijało. Odstawiłam herbatkę i jest super.

dzieki...moja mała dostaje herbatke z koperku i tez czasem ma takie prutki że cały dzień płacze.najgorsze ze chyba wszystkie herbatki dla dzieci zwieraja koper a wody pic nie chce;-)
Są też herbatki z rumiankiem

D w nocy tak mnie wkurzył,że UUUUuuuuUUU..
Mała obudziła się z płaczem, zaczęła się prężyć, widziałam,ze boli ją brzuszek.. a ten do mnie z pretensjami, że ona jest głodna i od jutra robimy jej butel na noc, bo ona sie moim cycem nie najada a on sie musi wysypiać do pracy :confused: rozumiecie?! Dla mnie to był troche cios poniżej pasa..
Najśmieszniejsze jest to , że Zuzia pierwszy raz się z takim płaczem obudziła w nocy... zawsze ślicznie śpi..
A dziś przeszedł sam siebie..były u mnie koleżanki, zrobiłam przy nich obiad, D wraca z pracy i krzyczy (tak,dokładnie-KRZYCZY,nie mówi..) CZEMU MAKARON?! NIE BEDE TEGO JADŁ!
Dodam,że dzień wcześniej spuścił w sedesie cały talerz ziemniaków,bo przestały mu ziemniaki smakować.. Ja sie kurde staram,gotuje,zeby książę miał co jeść .. I jeszcze opieprz przy koleżankach dostałam!!!! :dry: a moglam spokojnie usiąść, wypić sobie z nimi piwko, a nie zalegać przy garach.. Musiał się dureń popisać,a mi tak wstyd byłooo..
Miał szczęście,że jak koleżanki poszły,to się trochę płaszczyć zaczął i przeprosił.
Ale jutro obiadu nie gotuję. Drut kolczasty mu w doopę.
Ja bym całą szpulę drutu mu wsadziła ;-):-p
Jak ja wam wspólczuje wyrywania tych 8 a że tak spytam po co to robić? Kiedyś czytalam, że niepotrzebnie wiele osob je usuwa. Moje.. mimo wieku :baffled: nadal siedzą schowane. Znaczy mało mądra jestem :-D
Bardzo często zdarza się, że ósemki krzywo rosną i wtedy to jest straszny ból i nie bezpieczne. Tak to było u mojego męża i musieli mu jedną ósemkę wyrywać jak jeszcze nie wyrosła.
Ja wyrobiłam sobie rytuał jedzenia lodów przed snem i teraz też chodze i "szukam" i pewnie za moment się złamię. Mam ogrom pakowania ale chyba dziś sobie odpuszczę i wskakuję do wyrka. Jutro też jest dzień :)
Też tak mam. W ciąży to się jadło wszystko, a teraz trzeba przystopować i tak ciągle chodzę i bym coś jeszcze zjadła.

Witam w sobotni slonczny poranek
Ja dzis wyspana bo T mial dyzur w nocy, wkoncu weekend:-) ale za duzo sie nie wysilil bo Olus wstal o 3.30 zjadl i odplynal znowu, teraz sie obudzil o 7.30 ja sie ubralam dalam jesc nastawilam sie na poranna toalete a ten znowu poszedl spac i tak drzemia do tej pory a ja spokojnie kawusie pije.
Kacha trzymaj sie, miejmy nadzieje ze sie szybko wszystko unormuje a nami sie nie przejmuj ,puki co wszyscy cali jeszcze:-D Jak nas dzieci nie wykoncza to same sie napewno nie wykonczymy:-D
My dzis jak co sobota planujem wypad na miasto i Olusia portret odbieram d fotografa:tak:
spokojnej soboty wam zycze:-) nagonic tatusiow i relasik;-)

Witam sobotnio , jeju zima wrocila za oknem sniezyca ze strach z domu wyjsc a juz sie cieszylam , ze wiosnna idzie a t go...no.Dzisiejsza noc bez problemow mala spala spokojnie wiec wypluc moze to byl jej jednorazowy wyskok.

Kacha wawa-przykro mi , ze Jessi daje Ci tak popalic , ale uwarzam tak jak dziewczyny nie zrzekaj sie moderatora , i zagladaj jak najczesciej , gdy tylko mala da Ci czas , co do spania to moze jeszcze przyzwyczajenia z ciazy , bo z tego co pamietam to Ty zawsze puzno spac chodzilas . przez synka.
Zgadzam sie z twoja teorja , ze jak jeden aniolek to drugie diabelek , u mnie bylo takl , ze Nicol dawala popalic i zreszta do teraz bardzo zywiolowe dziecko zu niej natomiast Mia istny aniolek zobaczymy jak bedzie dalej.
. Dzisiaj moj mnie nie wkurzy bo wyszedl rano i bedzie wieczorem firma prawie gotowa , co mnie bardzo cieszy juz niemoge doczekac sie otwarcia.

reklama
Witam się weekendowo :)
u Was tez takie sliczne słoneczko? mmmmmmmm mam tylko nadzieje ze będzie tak cały dzieńswieciło anie jak wczoraj na zmiane ze śniegeiem :-D
dzisiaj nie odpuszcze spacerku koniec kropka !

Paula co do sukni ślubnej tzn do jej szycia - to przeciez nie dajesz do normalnej k\rawcowej tylko do specjalistki szyjącej tylko suknie slubne ! tam gdzie ja szyje, szyło już wiele moich znajomych więc widziałam jaki jest efekt więc się nie martwie ze coś będzie nie tak ! troszke wiary w ludzi ;-):tak: a u krawcowej zapłace 1500 a tak bym musiała zapłacić 3000 więc różnica jest ogromna więc ani sekundy sienie zastanawiałam !
a co do Małżona to ja bym już nigdy obiadu mu nie ugotowała za taką scene przy znajomych ! co za człowiek ! i wież zadowol faceta ! naprawdę bezczelny jest zwłaszcz z tym spłiukaniem ziemniaków w kiblu ! jak mu hrabi ziemniaki nie smakują to niech biednym odda a nie w kiblu spłukuje ! :szok:

kacha_wawa to nie dziwie Ci się że żadko do nas zagladasz ! ale niedługo na pewno sytacja isę poprawi więc niepotrzebnie się zrzekasz swojej funkcji ! Mała na pewno troszkę podrośnie i zajmie się sobą ! a Ty musisz być dzielna i twarda Styczniowa Mamuśką !!! ja nie moge wyjśc z podziwu dla mam mających dwójkę dzieci i jeszcze zajmujących się innymi rzeczami - ja z jedną Amelcia nie robie nic innego !!!!

agagsm moja naszczeście noc ładnie przespała ale i tak miała tak wymieszane po całym dniu zabawiania jej że szkoda gadac !! a Ty ładnie odzypiaj i regeneruj siły ! bo niewiadomo jak dzisiaj nam dadza Małe popalić :-D

Asiowo to pieknie isę wyspałas ja troszke mniej ale tez jestem zadowolona bo mała zasnęła około 20.30 , pobudka na karmienie już standardowo 1.30 i potem 5 rano i wstałysmy ostatecznie o 7.30 także sobie pospałam :)

Beti nie przesadzaj z tym termometrem bo jak mała się rozleniwi i przyzwyczai do wsmomagania przy robieniu kupci to dopiero będziesz miała nielada problem !!!! niech się mała pomęczy ale sama niech zrobi tą kupke bo naprawde źle isę to skończy - termometru używa isę w ostateczności !!!!! :tak:

Roxeen ja jeszcze nie złożyłam nawet papierów o becikowe hehehehe :-D

Kaja_10 tatusiowie? u mnie M do 17 w pracy jak zwykle więc i tak sama siedze jak cały tydzień zresztą ! tylko wniedziele mam lekka ulge :tak:

lece bo chyba słyszałam pisk mojego szkraba hehehehe :-)

Do góry