reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Moj ssak terrorysta nadal nie spi:szok: 9 godzin z dwiema drzemkami po 30 min. :nerd: Przed chwila go odlozylam do lozeczka i juz myslalam ze sie uda i... po 2 minutach czkawka, wiec znowu cyc... Juz 3 raz mnie dzisiaj tak zalatwil, on to robi specjalnie :-D

Jako ze nic innego nie jestem w stanie zrobic, to przynajmniej nadrabiam bb :-D

Jak macie za duzo podpasek to podeslijcie, ja musialam wyslac meza po nowa dostawe :-D I nawet kupil takie jakie chcialam. Swoja droga musial smiesznie wygladac: kupowal bulki, pampersy, podpaski i 6 szt. body (uznalam, ze sie przyda wiecej i nawet ladne wybral) :-D

Gosia wszystkiego naj dla Emilki

Tak na marginesie: czy Wasze maluszki tez tak z luboscia siusiaja na przewijaku? Moj maluch to mnie juz pare razy osbsiural :-D Za pierwszym razem nie wiedzialam co sie dzieje
:-D:-D:-D Najlepszy moment to oczywiscie po myciu jak juz posmaruje go oliwka i mam ubierac pampersa :nerd::szok::-D

Ach ivi, sciskam kciuki za Tymka, niech zoltaczka idzie precz

reklama
GOSIA zapomniałam napisac;-)ja jestem ZA za wątkiem z wagą naszych pociech:tak:

No i sobie pomyślałam że może połączyć wątek z usg i brzuszków z wątkiem z zdjęciami naszych pociech co;-)już wszystkie styczniówki urodziły co myśle że by było fajnie w pierwszych stronach usg brzuchalki az po zdjęcia naszych maluszków:tak:

no i może jak nie będą połączone to chociaż zdjęcia pociech wrzucić do góry a te drugie na dół ;-)
Ja nie pieluszkuję i Szymowi też tego nie robiłam a prosty,że nie wiem, moim zdaniem ta jakieś bzdety, żeby pieluszkować zdrowe dziecko:sorry2:
ja kiedyś wyczytałam ze to jak zagipsować zdrową nogę by się nie złamała :sorry2:tak bezsensu jest za w czasu pieluszkować dziecko co nie ma problemów z bioderkami ;-)
Kobitki powiedzcie jak to jest z dentystą w 9 m-cu. Była dziś u mnie koleżanka ma termin na początek marca i skarżyła się na bolący ząb. Czy stomatolog coś jej na to poradzi??
na pewno zaradzi śmiało niech idzie :tak:

Serca Dwa współczuje przeżyć :sorry2:

p.s jeszcze raz dziękuje za życzenia dla córy :tak:dopiero jak mały jest na świecie widzę jak duże mam dziecko w domu tak to ciągle wydawała mi się taka malutka :sorry2:

p.s jeszcze raz dziękuje za życzenia dla córy :tak:dopiero jak mały jest na świecie widzę jak duże mam dziecko w domu tak to ciągle wydawała mi się taka malutka :sorry2:
u mnie tak samo:sorry2:jak przyjechałam do domu to Dominiś taki duży mi się zrobił a zawsze myślałam że jest moim malusim syneczkiem:sorry2:ach dzieciaczki rosną szybko i pomyśleć że niedługo szkoła i dorastanie gdzie zacznie podejmować sam za siebie decyzje itd.:sorry2:

u mnie tak samo:sorry2:jak przyjechałam do domu to Dominiś taki duży mi się zrobił a zawsze myślałam że jest moim malusim syneczkiem:sorry2:ach dzieciaczki rosną szybko i pomyśleć że niedługo szkoła i dorastanie gdzie zacznie podejmować sam za siebie decyzje itd.:sorry2:
u mnie taka sama reakcja po powrocie ze szpitala :szok:doznałam szoku jakie mam duże dziecko nie wspomnę o tym że w ciąży do końca ją podnosiłam na raz a teraz przyzwyczaiłam się do wagi małego jak go noszę w dzień i nie daje rady jej unieść :no:ostatnio zasnęła u nas i ją prawie po podłodze ciągnęłam do jej łóżka :zawstydzona/y::sorry2:

Kochane laseczki, niestety Olus nie pozwala mi posiedziec na BB. Mój mały "billaden" :))
ale mam do was pytanko:
dzis była u mni połozna i kazała mi miedzy nozki malego wkładac pieluche tetrowa, zeby stawy dobrze sie ukladały. wy tez tak robicie?

Ja nie robilam.Nie rozumiem w ogole celowosci pieluszkowania.....
Dzisiaj bylismy na kontroli lekarskiej.Maly ladnie przybiera na wadze,krwiak sie zmniejsza,usg glowy nie wykazalo zadnych zmian,usg bioderek tez pieknie,nereczki w porzadku. Na zmiany na buzce polecil nam pan doktor EUBOS krem do twarzy i jak babcie kapciem po dwoch smarowaniach buzka wyglada lepiej.Na razie stosujemy to jesli nie bedzie polepszenia to mamy tez masc sterydowa,ale wierze ze nie bedzie potrzeby stosowania....

Pozdrawiam Was babeczki serdecznie i milego popoludnia zycze.

Napisał andzia76
Kochane laseczki, niestety Olus nie pozwala mi posiedziec na BB. Mój mały "billaden" :))
ale mam do was pytanko:
dzis była u mni połozna i kazała mi miedzy nozki malego wkładac pieluche tetrowa, zeby stawy dobrze sie ukladały. wy tez tak robicie?

Mi też tak położna powiedziała, ale doszłam do wniosku, że skoro mały jest zdrowy pediatra niczego nie kazał robić z nóżkami to po co męczyć dziecko jakimiś pieluszkami dodatkowymi. Pod koniec 3 miesiąca na usg stawów biodrowych się z dzieckiem wybiorę i oczywiście wszystko będzie dobrze :-) bo po co się zamartwiać na zapas.

Dopiero co rano ponarzekałam na weekend jak to mi dziecko w kośc dało, a Miśka dzis do rany przyłóż - jedyną aktywnośc w ciągu dnia zaliczyła - 30 minut leżąc na macie edukacyjnej i patrzyła w słonika i mrugające światełka, trochę pochodziłyśmy po mieszkaniu i śpi dalej, a sąsiedzi wiercą:wściekła/y::no: No i je tez normalnie co 2-3h a nie non stop - jejku jaka ulga po 2 cięzkich dniach...
Czyżby Miśka miała skok za sobą? :-)
Ja nie pieluszkuję i Szymowi też tego nie robiłam a prosty,że nie wiem, moim zdaniem ta jakieś bzdety, żeby pieluszkować zdrowe dziecko:sorry2:
Dobrze prawisz Kobieto.:tak:

SercaDwa - jasny gwint - ty to miałaś przejscia... jezusie ... dzielna babka z ciebie - się wzruszyłam, że szok. Nie wyrzucaj sobie, że nie byłas z synkiem. Teraz mu to wynagradzasz i ta mleczarnia z mega produkcja to tez pewnie z tej miłości. Tak sobie myślę, że jakby ci nie dawali narkozy - gdybyś tylko zdążyla powiedzieć to może odczucia miałabyś te same a dochodziłabyś do siebie lepiej. Faktycznie jak to organizmy ludzkie są różne. No... najwaznijesze, że to już za tobą a synuś wynagradza każdy ból.;-)
agbar - super wieści... ;-)
co do pieluszkowania szerokiego to fakt... na wyrost dziwnie troche choc ja powiem wam ze z tego powodu wole pieluszki bella happy a nie pampers

reklama
Do góry