reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Yol_a, rozstępy na biuście też mam. A jak!
Dziewczyny, mam dla Was do poczytania książeczkę: Tracy Hogg "Język niemowląt". Pewnie część z Was już ją zna, ja chętnie do niej wróciłam, bo zapomniałam, że można dziecko rozumieć i zaczynam rozumieć!

Ivi, cieszę się, że Tymek ma się lepiej. Z tym spaniem między piersiami uważaj. Jeszcze mu tak zostanie. :-D

Tak Was czytam i w końcu zamówiłam Tracy Hogg:-):tak:
Mam nadzieję że mi troszkę pomoże:happy2:

reklama
Paulinaa, uważam, że warto przeczytać tę książkę. Nie trzeba wszystkiego stosować, ale ta książka pomaga zrozumieć swoje dziecko. I jest dosyć logiczna.

Mój M już dwa razy był na imprezie, mocno zakrapianej. Czyżbym była za dobra:dry:
Oj dobre jesteście dla swoich chłopów - mój tak dobrze nie ma, ale takie zycie - mi też jest cięzko calutki dzień w dzień z dzieckiem sama, więc sprawiedliwośc musi byc i mąz po pracy wraca szybciutko do domu trochę mi pomóc, bo jak nie to krzyczę albo płaczę...;-)

Mi się też chce serduszkować. Jestem już 5 tygodni po porodzie i mi się chce. :-p Wiem, że mąż też ma ogromną ochotę, już kilka razy pytał, kiedy będziemy mogli. Ale ja się boję. Może to irracjonalny lęk, ale jest. :zawstydzona/y:
Macy - u mnie identyko. Też się boję, a dziś mi równo 6 tydzień stuknął od porodu. Normalnie mam jakąs schizę - chciałabym i się boję:zawstydzona/y:

mi położna też kazała "bioderkować" ale tego nie robię czekam na usg bioderek i zobaczymy czy jest taka potrzeba :tak:
:-D
też nie bioderkuję - po USG zobaczymy czy jest taka potrzeba!
Wszystkiego najlepszego dla EMILKI!!!!

Dopiero co rano ponarzekałam na weekend jak to mi dziecko w kośc dało, a Miśka dzis do rany przyłóż - jedyną aktywnośc w ciągu dnia zaliczyła - 30 minut leżąc na macie edukacyjnej i patrzyła w słonika i mrugające światełka, trochę pochodziłyśmy po mieszkaniu i śpi dalej, a sąsiedzi wiercą:wściekła/y::no: No i je tez normalnie co 2-3h a nie non stop - jejku jaka ulga po 2 cięzkich dniach...

Paulinaa, uważam, że warto przeczytać tę książkę. Nie trzeba wszystkiego stosować, ale ta książka pomaga zrozumieć swoje dziecko. I jest dosyć logiczna.

Dziękuje macy dlatego postanowiłam ja zamówić mam nadzieję że w ciągu 2 dni dojdzie i ułatwi nam troszkę porozumiewanie się:):-)

Kobitki powiedzcie jak to jest z dentystą w 9 m-cu. Była dziś u mnie koleżanka ma termin na początek marca i skarżyła się na bolący ząb. Czy stomatolog coś jej na to poradzi??

Mój smyk na widok nowej cioci ładnie się uśmiechał a i mi zrobiło się lepiej móc porozmawiać z kimś innym niż dotychczas. Ja chce do ludzi ale z synusiem.

Dziewczyny czy karmiąc piersią bezkarnie mogę jeść miód ?? Właśnie wyczytałam, że dzieciom małym nie za bardzo można podawać i zastanawiam się czy ja mogę:confused: a jem miodu nie mało

Oj dobre jesteście dla swoich chłopów - mój tak dobrze nie ma, ale takie zycie - mi też jest cięzko calutki dzień w dzień z dzieckiem sama, więc sprawiedliwośc musi byc i mąz po pracy wraca szybciutko do domu trochę mi pomóc, bo jak nie to krzyczę albo płaczę...;-)

QUOTE]
ja widzę ,że podobne zołzy jesteśmy:-D

QUOTE]
ja widzę ,że podobne zołzy jesteśmy:-D
ja tak samo hi hi a co jego dzieciątko też no nie :-)

GOSIA zapomniałam napisac;-)ja jestem ZA za wątkiem z wagą naszych pociech:tak:

No i sobie pomyślałam że może połączyć wątek z usg i brzuszków z wątkiem z zdjęciami naszych pociech co;-)już wszystkie styczniówki urodziły co myśle że by było fajnie w pierwszych stronach usg brzuchalki az po zdjęcia naszych maluszków:tak:

reklama
Kochane laseczki, niestety Olus nie pozwala mi posiedziec na BB. Mój mały "billaden" :))
ale mam do was pytanko:
dzis była u mni połozna i kazała mi miedzy nozki malego wkładac pieluche tetrowa, zeby stawy dobrze sie ukladały. wy tez tak robicie?
Ja nie pieluszkuję i Szymowi też tego nie robiłam a prosty,że nie wiem, moim zdaniem ta jakieś bzdety, żeby pieluszkować zdrowe dziecko:sorry2:

Do góry