reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Tak na marginesie: czy Wasze maluszki tez tak z luboscia siusiaja na przewijaku? Moj maluch to mnie juz pare razy osbsiural :-D Za pierwszym razem nie wiedzialam co sie dzieje
U mnie z tym siuraniem to masakra. Jakby tylko czekała na właściwy moment i sruuu:-D Co chwilę przebieranie. Próbuję ją przechytrzyć ale cwańsza ode mnie:-D:-D:-D Sama nie wiem jaką obrać technikę aby nie być olana za każdym razem :baffled:

reklama
SERCA DWA :szok:ojej ale miałaś poród:szok:na filmach takie coś widziałam:baffled:

SercaDwa - jasny gwint - ty to miałaś przejscia... jezusie ... dzielna babka z ciebie - się wzruszyłam, że szok. Nie wyrzucaj sobie, że nie byłas z synkiem. Teraz mu to wynagradzasz i ta mleczarnia z mega produkcja to tez pewnie z tej miłości. Tak sobie myślę, że jakby ci nie dawali narkozy - gdybyś tylko zdążyla powiedzieć to może odczucia miałabyś te same a dochodziłabyś do siebie lepiej. Faktycznie jak to organizmy ludzkie są różne. No... najwaznijesze, że to już za tobą a synuś wynagradza każdy ból.;-)
agbar - super wieści... ;-)
co do pieluszkowania szerokiego to fakt... na wyrost dziwnie troche choc ja powiem wam ze z tego powodu wole pieluszki bella happy a nie pampers

Patrysia nawet film o takiej tematyce cięzko bym przezyła ...a mi zawsze trafi się jak ślepej kurze ziarno,ale tak jak pisze Kaja ból juz poszedł w niepamięć teraz tylko miłość:tak::tak::tak:

Dziewczyny jesli chodzi o pisianie w trakcie przewijania to u nas mały sikał tylko na męza :-) ale jest na to logiczne wyjaśnienie.Mąż często z lenistwa mył go wilgotnymi chusteczkami typu pampers itp.One są zimne i jak tylko maluch poczuł chłód to siusial.Teraz nalewamy letniej wody do mycia pupy i myjemy płatkami "dzidziuś".Fakt,ze nie wychodzi to tanio ,ale dla malucha wszystko.A tymi zimnymi chusteczkami nawet ja nie chcę się "podmywać"

Ostatnia edycja:
hej ho Dziewczyny :)
ja dzisiaj miałam wyprawę na uczelnie i wszystko zdane !!!
juuuuhuuuu pozbierałam do indexu pełno ładnych ocenek i jestem naprawqde szczęśliwa ze udało mi ise pogodzić Dzidziolka i studia.
jeszcze tylkojeden egzamin i mam koniec studiów !!! musze tylko dokończyć pracę pisać, obronić się i heja - ale myślę że to już tylko formalność !!!

hehe wogóle jak jechałam do szkoły to zapomniałam wkładek laktacyjnych ubrać i.......ledwo jak wróciłam juz do domku (naszczescie) to siedze piję kawusie i coś mi po rekach kapie hahha a tu wielkie plamy na bluzce i mleczko cieknie - maaaasakra - dobrze że na uczelni mi sie tak nie stało ! :-D:szok::-D

wogóle dzisiaj piękny dzień bo wkońcu wyrzuciłam podpaski z między nóg i już tylko cieniusie wkładeczki - ooooh jak dobrze nie mieć nic między nogami :-D

Tysiolek cudowne wiadomości! bardzo się cieszę ,że tak Ci wszystko wyszło:-D
A z tym mleczkiem to niezły ubaw by był gdyby stało się tak w miejscu publicznym:-D

Witam się wieczornie. Dzisiaj pierwszy raz same zostałyśmy, ale dałyśmy radę, nawet z kąpielą :tak::-D
Zresztą coś mi dzisiaj dziecko prezent chyba robi, bo noc spokojna, tylko jedno budzenie na szybkiego cyca, a cały dzień spokojniutkie. kupiliśmy jej dzisiaj do pokoju miniwieżę i teraz leży sobie w łóżeczku i słucha Oldfielda :-)
Dzisiaj miałyśmy kolejną wizytę położnej, wszystko jest dobrze, pępek chyba ma już bliżej niż dalej do odpadnięcia :-)
Pieluszkować nam nie kazała, więc n ie pieluszkujemy.
Za to sikanie na przewijak - standard :-D plus czasami jeszcze nawet kupka na przewijaku się trafi, juz dokupiliśmy pieluch tetrowych, bo czasami idzie kilka na jedno przewijanie :-D
A co do krwawień po cc, to mam znikome, przerzuciłam się już na zwykłe cienkie podpaski, a te wielgachne podpasiory wcisnę chyba koleżance w ciąży ;-)

Dziewczyny, chyba się przeziębiłam :-( nie wiem, jakim cudem, skoro w domu siedzę, ale kaszlę, a raczej pokasłuję, bo po cc ciężko sie wykaszleć. Nie za bardzo wiem, czym moge sie teraz wzmocnić :-(

Tysiolek, gratulacje! Zdolniacha z Ciebie :-)

Pasibrzuch biedaku..kaszel po cesarce to szczyt pecha:sorry2:Ja wczoraj pierwszy raz kichnęłam prawie bezboleśnie:-D.
Czym się wzmocnić nie mam niestey bladego pojęcia:-(

Witajcie Dziewczynki,

Prosze o recepte na to skad bierzecie czas i sile na bb??
Ja mam totalny zastoj:-( A d teg maly je co 2 godzinyprzez ok 45 min, potem czas na beka i za chwile abart to samo:szok:
nie wiem co zrobie jak mja mama wyjedzie:confused: echhhhh
pozdrawiam serdecznie Was wszystkie

Tysiolek - gratulacje!
Karoli - no 3 tyg minęły... powinnaś już się zorganizować :-D:-D hiih a na poważnie to ja mam lapa włączonego cały dzień i sprytnie ustawionego na tapczaniku, że jak karmię to sobie zerkam i czytam a pisac jedną ręką już mi idzie szybko :tak:ponadto Tymek po wczorajszych cudactwach dziś kochane dziecko :tak: więc i matka ma wolny czas - czego i tobie życzę :tak:

Na dobranoc poczytajcie jakie przed nami wydatki :tak::baffled:
Dziecko, czyli studnia bez dna - Biznes w Onet.pl

reklama
hej ho Dziewczyny :)
ja dzisiaj miałam wyprawę na uczelnie i wszystko zdane !!!
juuuuhuuuu pozbierałam do indexu pełno ładnych ocenek i jestem naprawqde szczęśliwa ze udało mi ise pogodzić Dzidziolka i studia.
jeszcze tylkojeden egzamin i mam koniec studiów !!! musze tylko dokończyć pracę pisać, obronić się i heja - ale myślę że to już tylko formalność !!!

hehe wogóle jak jechałam do szkoły to zapomniałam wkładek laktacyjnych ubrać i.......ledwo jak wróciłam juz do domku (naszczescie) to siedze piję kawusie i coś mi po rekach kapie hahha a tu wielkie plamy na bluzce i mleczko cieknie - maaaasakra - dobrze że na uczelni mi sie tak nie stało ! :-D:szok::-D

wogóle dzisiaj piękny dzień bo wkońcu wyrzuciłam podpaski z między nóg i już tylko cieniusie wkładeczki - ooooh jak dobrze nie mieć nic między nogami :-D
Gratuluję, zdolna bestio:-):-):-)

Tysiolek - gratulacje!
Karoli - no 3 tyg minęły... powinnaś już się zorganizować :-D:-D hiih a na poważnie to ja mam lapa włączonego cały dzień i sprytnie ustawionego na tapczaniku, że jak karmię to sobie zerkam i czytam a pisac jedną ręką już mi idzie szybko :tak:ponadto Tymek po wczorajszych cudactwach dziś kochane dziecko :tak: więc i matka ma wolny czas - czego i tobie życzę :tak:

Na dobranoc poczytajcie jakie przed nami wydatki :tak::baffled:
Dziecko, czyli studnia bez dna - Biznes w Onet.pl
Trochę to przerażające:happy2:

Do góry