reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

My już po kąpaniu, też musiałam je zrobić sama, pan mąż spał bo zmęczony:wściekła/y: (jestem zła, ale dla synusia opanuje nerwy i nie zabije chłopa). Za chwilę jeszcze cycuś i dziecko idzie spać a wtedy mamusia też będzie mogła zjeść kolację i iść spać.

Mój synek jakoś dziś dziwnie spokojny, dużo spał i czuwał. Kochany chłopczyk:happy:!!!

Dobranoc Mamusie i kochane dzieciaczki:-)!

reklama
Kaja, znasz może jakiś lek homeopatyczny na katar w granulkach dla niemowląt, bo była dzisiaj pediatra i ponieważ nic się od piątku nie poprawiło to przepisała antybiotyk, a ja nie chcę podawać maluszkowi takiego świństwa, mąż kupił Euphorbium, ale to aerozol i jest straszny ryk przy psikaniu do nochalka.

Polecam tę stronkę
Infekcje i pochodne
i domowe sposoby, nie chciałabym polecać nic oknkretnego homeopatycznego bo mysle, że u takich maleństw musi sie wypowiedzieć lekarz homeopata.
U starszego stosowaliśmy belladonne i aconitum, na katar tez stosuje olejki pod nos - tea tree
Tea Tree Oil - olejek z drzewa herbacianego, 10 ml :: Edumed
tyle ze mam w 100% czystej postaci z dobrego źródła poza Polską i mogę stosować nie tylko do kominka ale na ciało i wewnątrz. Ale można szukać
Aromoterapię jednak polecam, na pewno lepiej mu będzie oddychać
____
ten jest pi razy czysty
http://www.allegro.pl/item901445617_100_czysty_olejek_z_drzewa_herbacianego.html

Ostatnia edycja:
Ja nie pieluszkuję i Szymowi też tego nie robiłam a prosty,że nie wiem, moim zdaniem ta jakieś bzdety, żeby pieluszkować zdrowe dziecko:sorry2:

nam tez ortopeda powiedział ze u zdrowych dzieci sie niczego takiego nie praktykuje bo to głupota, a specjalnie o to pieluszkowanie zapytalam bo od wielu osob slyszalam

Macy - u mnie identyko. Też się boję, a dziś mi równo 6 tydzień stuknął od porodu. Normalnie mam jakąs schizę - chciałabym i się boję:zawstydzona/y:

Dopiero co rano ponarzekałam na weekend jak to mi dziecko w kośc dało, a Miśka dzis do rany przyłóż - jedyną aktywnośc w ciągu dnia zaliczyła - 30 minut leżąc na macie edukacyjnej i patrzyła w słonika i mrugające światełka, trochę pochodziłyśmy po mieszkaniu i śpi dalej, a sąsiedzi wiercą:wściekła/y::no: No i je tez normalnie co 2-3h a nie non stop - jejku jaka ulga po 2 cięzkich dniach...

Agagsm to ja tez mam schize, u mnie tez zaraz minie 6 tyg a ja sie cykam ze cos mi sie tam poprzestawiało i sie boje. Czekam na wizyte kontrolna co mi powie gin w przyszly pon.No moja ostatnio byla bardzo aktywna, a ostatnie 2 dni nic tylko spi.
N

Witam porannie,
Mam nadzieję, że dzisiaj będzie spokojniej, :-). Wczoraj mój malutki cały dzień wisiał na cycusiu, a ja przez to przeziębienie mam chyba mniej pokarmu. Walczę więc z tematem tj odciąganie po każdym karminiu, zamówiłam granulki homeopatyczne, kupiłam Karmi i zaczynam pić, bo właśnie odstawiłam antybiotyk.
Do tego musiałam wczoraj dokarmiać małego, bo darł się wniebogłosy, a ja czułam się jak wyrodna matka, nie mogąca wykarmić dzieciaczka. :szok:

Minnie1- mój synuś też robi fontanny na przewijaku, na początku musiałam go 5 razy dziennie przewijać, ale ponoć chłopcy tak mają.
SercaDwa- to co przeszłaś podczas cc mrozi krew w żyłach, podziwiam! Najważniejsze, że wszystko masz za sobą i dzidziuś Ci wszystko wynagradza!
Wronek - ja chodziłam do dentysty praktycznie całą ciążę, nawet miałam leczenie kanałowe, zapalenie okostnej itd.
Gosia_k23 - spóźnione życzenia dla Emilki
Tysiolek - gratulacje:-) !!!!!!!!!!! Podziwiam:tak:, bo studiowałam mając małe dziecko i wiem co to znaczy! Gratulacje raz jeszcze!!!!!!!!!!!!!!!!
Asiax- Przy córeczce (13 lat temu) na katarek stosowałam maść majerankową , a nosek zakrapiałam solą fizjologiczną,

Ja też nie pieluszkuję synka,:no: tylko zakładam Bella Happy, tak profilaktycznie.:tak:

Ostatnia edycja:
Witam dawno mnie tu nie bylo,ale agladalam czesto tylko nie pisalam.Moja corcia dzis konczy 4tygodne,a my jestesmy w trakcie remontu domku naszego i od 1 marca mieszkamy juz w swoim domku;-)niunie karmie bebiko a co do pieluszkowania to na poczatku pieluszkowalam a teraz zakladam pieluszki happy sa sztywne i szerokie:tak:

reklama
Witam, moje dziecko po ciężkim dniu pobiło rekord świata, spał w nocy 12h i były 2 przerwy na karmienie po 20min, pierwsza po 8h, teraz zjadł i znowu śpi.:-)

Mari_anna, ja od piątku stosuję maść majerankową, sól morską i cebion i nie ma żadnej poprawy, już się zastanawiam czy to nie katar alergiczny.:-(

Do góry