reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Styczniówki 2010 !!

Nadarienne dzięki... my na mleku mamy napisane że 6 karmień- ale my karmimy sztucznie i mały miał 6-7 karmień- jadł różnie 90-150ml a piszą że powinien 120ml w tym mies. życia.....
W dzień daje mu co 3-4h- czasem sam się dopina ale generalnie to staram się sama mu dawać bo muszę najpierw mleko przygotować bo u nas po przewinięciu byłby taki krzyk gdyby jeszcze musiał czekać....generalnie więc zabieram się sama za akcję przed 3h zanim się rozkrzyczy.....
ale nocki się przestraszyłam....

reklama
kochane, oto werdykt:
mały ma dziś bilirubine 13 (hurra!!!) ale mądra(!) pani ordynator powiedziała, że nas nie wypuści. W środę o 6 rano mam wyłączyć lampy, potem badanie krwi i po wynikach się pożegnamy. Ona chce być pewna że żółtaczka nie zwiększy się do tych niebezpiecznych granic, co mogłoby teraz się stać.
Także czekają mnie jeszcze dwa dni na szpitalnym wyrku, ale przynajmniej maluszek będzie do końca wyleczony

Witam po dlugiej przerwie.
U mnie byl ciezki okres, wdarlo sie zapalenie piersi i bez antybiotyku sie nie obylo a raczej powinnam napisac ze mam nadzieje ze na nim sie skonczy bo lekarz powiedzial ze jak nie przejdzie to szpital i zabieg:sorry2: Temp zeszla ale cycki nadal bola:-( Poza tym mam rodzinke u siebie i siostrzenica okupuj mi kompa wiec nie ma szans sie dostac. Malutki na szczescie ma sie dobrze tylko k 7 rano ma swoje nstroje:tak:
Mam nadzieje e u was lepiej kobitki:-)
\milego dzionka:-)

Witam :-)
Rzeczywiście niezłe tu pustki ... kilka dni nie zaglądałam, a tu tylko 6 stron :szok: Widać, że się mamusie wzorowo maluszkami zajmują zamiast przy kompach siedzieć ;-)
Ja dziś przechodzę chrzest bojowy ... M wrócił do pracy i zostałyśmy z małą same. Bałam się tego, zwłaszcza po wczorajszym dniu, kiedy mała w ogóle nie spała ...
ale na szczęście nie jest aż tak źle :-) dzidzia najedzona i śpi ... co prawda przebudza się co jakiś czas, bo znowu troszkę męczą ją gazy, ale po 5 min znów zasypia :-) a mi udało się wykąpać, zjeść śniadanie, ogarnąć chatkę i nawet na BB zaglądnąć :rofl2: Oby tak dalej.

Dormark, gratulacje !!!
Ivi, trzymam kciuki!!!
Klara, nie przejmuj się M ... przejdzie mu i jeszcze będzie Cię na kolanach przepraszał :tak:

Witam serdecznie :tak:
Dzisiejsza nocka udana :tak: 3 pobudki ale - picie i dalej spanko wiec ok. Klara ja sie bym na twoim miejscu nie martwiła. Cyprianek przesypia bo on też syty jest na mleczku z butli, wg mnie trza sie cieszyc a nie martwić :tak:
ivi - gratuluję coraz nizszego poziomu - do środy czas szybko przeleci, masz sama pokoj z malym? i ty w koszuli nocnej caly czas? nie skumałam ale nie wiem czemu musisz być tak?
Wspólczuje też dzieciaczkom kolkowym - matko - biedactwa. :-(

Cześć dziewczynki!

Moja Misia ma chyba skok rozwojowy - dzis nam równiutko 6 tygodni stuknęło i cały weekend wisi na cycach non stop - ja już nie wyrabiam - znowu wszystko boli - śpi tylko przy mnie albo przy cycusiu, ledwo odejdę - płacz. Usypianie na noc to makabra - nosił ją mój M, śpiewał, kładł - 5 minut i płacz i tak kilka razy zanim zasnęła na dobre:baffled: Mam nadzieję, że dzis będzie lepiej - póki co wstała o 6, o 10 najadła się i śpi dalej...noc oczywiście spała całą:)

Klara: moja mała odkąd skończyła 4 tygodnie śpi w nocy 5-7h bez problemu - pediatra mówi, że mam nie budzić skoro na wadze ładnie przybiera to niech sobie śpi - dzieci sobie nie dadzą krzywdy zrobić - się nie martw - jak głodny to wstanie;-)
ivi: super, że żółtaczka spada! do środy juz pewnie śladu nie będzie!
dormark: doczekałaś się swojej ślicznotki - gratulacje!
jola24: współczuję - piersi to bolesna sprawa..

Mam "język niemowlaków"wPDFie - gdyby ktoś chciał to na priva prosze o maila to wyślę:tak:Chociaż ja z łatwym planem tej pani wogóle się nie zgadzam, ale niektóre rady są ok, chociaz moja pediatra powiedziała ostatnio, że ta książka to stek bzdur i ta pani co ją napisała to normalna nie jest :-D

dzięki dziewczyny :) w sumie nastawiłam się trochę że już dziś do domku pójdziemy,ale przeciez lepiej dla maluszka jak trochę dłużej po lampami poleży ;)

ivi - gratuluję coraz nizszego poziomu - do środy czas szybko przeleci, masz sama pokoj z malym? i ty w koszuli nocnej caly czas? nie skumałam ale nie wiem czemu musisz być tak?

tak, jestem sama w pokoju:tak: a nie muszę być w koszuli, ale tak mi wygodniej. Tu w pokoju mam dość wysoką temperaturę bo mały leży przeciez w samej pieluszce, więc w ciuchach bym się ugotowała.. Poza tym w każdym momencie (o ile syn śpi;) ) mogę zakopać się w kołderkę i przekimać choć z 30 minutek...

reklama
WITAM:-)
U nas jest dobrze tylko też niekiedy Alusiowi boli brzusio i kupki wtedy nie moze zrobić bo się biedaczek wyciska i wyciska no ale jak wystrzeli torpede i się wypiordzioszkuje to jest super:-)
Patrysia -fajniutkie masz zdjęcia na suwaczku:-). Poprzednie mi się też podobały:tak:
dziękuje:-)
Witam dziewczynki, u mnie załamka, Miki ma okropny katar który ścieka do gardła i straszliwie kaszle, była pediatra na szczęście gardło nie jest czerwone i osłuchowo też ok.
.
ojejku zdrówka dla synusia:sorry2:
Oj witam porannie. Dziś była nasza pierwsza noc tylko na cycusiach ;-).
Godzinka jedzonka i 3 godzinki spania :-) I w kółeczko. :-D

Mój synuś ostatnio sobie wymyślił nową zabawę. Dostał jednego cycusia, wszystko zjadł, to dostał drugiego. Poniewaz dalej szukał cyca, to dostał butlę. Po dwudziestu minutach ssania butli okazało się, ze nic nie zjadł. Po prostu chciał sobie possać. :-p :-D
Zaznaczam, ze mam butle z tommee tippee. Ale smoczka to nie bardzo chciał ;-)
suuper:-)
dziewczyny czy wasze maluchy też sie krztuszą mlekiem? Mały od wczoraj zasypia przy cycu, z pełnymi ustami
Mimo że staram się pilnować, to już trzy razy tak porządnie mi się zakrztusił, budzi się niemogąc oddychać i kaszląc. A ja nie wiem czy go wtedy podnosić czy położyć na bok czy co?

Mój chińczyk już nie jest marchewką, ale mamy ciężkie dwa dni ostatnie bo ciągle na mamusi wisi.. A pod lampy nie chce (wyje okropnie jak się go tylko tam położy)
u mnie synek się krztusi podczas karmienie z początku bo mleczko tak go zalewa i wtedy kłade brzuszkiem na kolanach i poklepuje w plecki co szybko sie okrztuszuje a to co tak zalane miał w buźce mleczko to wyleci:tak:podczas snu to u mnie nie ma ale czxasem jak się przebudzi to mleczko jeszcze uleje co ja mam materac wyżej podniesiony książkami a jak mocno sie krztusia u ciebie to jeszcze na boczek:tak:ps.suuuper że żółtaczka przegrywa tak więc kciuki aby jż się niepojawiła i w środe ze spokojem do domku:-)
No nie oszukujmy się cycory po karmieniu nie są takie jak przed:no: Moje po Szymku obwisły, a karmiłam tylko 3m-ce, teraz zamierzam dłużej:sorry2: Mojej szwagierce cycki po dwójce dzieci znikły, ma tylko sutki:cool: Ale ja zbieram na operację:-p
ech ja po pierwszym karmieniu cycochy "zgubiłam":szok:no trudno pocieszam się ze teraz mam fajniutkie duże a po karmieniu niech sobie znikna mam to w doopce bo co jest najwazniesze że synek jest wykarmiony przez cycusia a jakie będa po to mało wazne:tak:
gratuluję liczna córunia :tak:

wkleję poprawnie link :
Babygalerie - Spital Limmattal

Cześć dziewczyny poczytam później ;-) u nas dziś mała uroczystość wiec czasu brak ;-)
WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA EMILCI!!!!!!!!!!
witam!! dziewczyny ja juz nie daje rady niewiem jak pomoc wiki ma kolki wieczorami i tak przerazliwie placze i krzyczy ;( niewiem co robic nic nie dziala ani krople ani herbatka ani mleko bebilon comfort na kolki i zaparcia ;( co robic?
ojejku oby przeszły:-(

DORMARK no wreszcie!!!!!!śliczna córcia no i ma na drugie imie tak jak ja:-p
SYLWIA suuuper!!!!!!!!!!!!!!!1

Do góry